کم توجهی2

کم توجهی در کودکان: اثرات مثبت و منفی و 7 وظیفه والدین

هر کودکی در حالت عادی بخوبی می تواند تمرکز کند و همه حواسش را روی موضوعی خاص جمع کند، اما گاهی اوقات در برخی از بچه ها مشاهده می کنیم که نسبت به برخی چیزها کم توجه اند و روی کارهایشان تمرکز کافی را ندارند بنابراین، اگر فرزندان شما در زمان مدرسه در مدرسه یا خانه حضور داشته باشند، غیرممکن است. اما چه اتفاقی می افتد و علت چیست؟ در این مقاله با استناد به مجلات معتبر پزشکی سراسر دنیا دلایل کم توجهی/عدم تمرکز در کودکان را برایتان بیان می کنیم. همچنین بهترین کارهایی که می توانید انجام دهید را آموزش می دهیم.

گاهی اوقات کودکان تکالیفشان را فراموش می‌کنند، بدون فکر کردن کاری انجام می‌دهند، یا سر میز شام بی‌قراری می‌کنند و این موارد طبیی است. اما گاهی این علایم می‌تواند نشانه کم توجهی باشد. کم توجهی می‌تواند باعث ایجاد مشکلاتی در خانه و مدرسه برای کودک شود و روی توانایی یادگیری او تأثیر منفی بگذارد.

کم توجهی چیست؟

همه ما گاهی اوقات مشاهده کرده‌ایم که کودک ناآرام است، به حرف کسی گوش نمی‌دهد، یا در زمان نامناسب صحبت‌های نامناسبی انجام می‌دهد. گاهی اوقات این کودکان را تنبل، بی ادب و یا بی نظم می‌نامیم. اما باید توجه کنیم گاهی این رفتارهای کودک ناشی از کم توجهی به او است. علایم کم توجهی معمولاً قبل از هفت سالگی خود را نشان می‌دهد. تشخیص تفاوت بین رفتار عادی کودک و واکنش‌های ناشی از کم توجهی بسیار دشوار است. اگر کودک شما رفتارهای غیر عادی زیادی از خود نشان‌داد، می‌توانید این موضوع را با دید کم توجهی نگاه کنید.

برخی از کودکان که دچار کم توجهی هستند دارای بیش فعالی هستند. کودکان می‌توانند روی کارهایی که برایشان لذت‌بخش است تمرکز کنند اما اگر این فعالیت‌ها تکراری شود دیگر قادر به تمرکز روی این کارها نیستند. استفاده از دارو برای درمان کم‌توجهی در کودکان گزینه خوبی است، اما بهترین گزینه محسوب نمی‌شود. بهترین راه درمان این کودکان، آموزش، رفتار درمانی، ورزش، حمایت از کودک در خانه و مدرسه است.

حتماً بخوانید: بهترین داروها برای تقویت تمرکز و اختلال حواس در همه سنین (تحقیقات جدید)

ویژگی‌های اولیه کم توجهی

سه خصوصیت اصلی کم‌توجهی، بی توجهی، بیش فعالی و انجام کار بدون فکرکردن توسط کودک است. کودک ممکن است یکی، دو تا و یا اینکه هرسه ویژگی را با هم داشته باشد.

علایم بی توجهی در کودکان

  1. نمی‌تواند بخوبی تمرکز کند؛ به راحتی حواسش پرت می‌شود و یا قبل از تکمیل تکالیفش خسته می‌شود.
  2. هنگامی که با او صحبت می‌کنید به شما گوش نمی‌دهد.
  3. تکالیفی که به او محول کرده‌اید را به راحتی فراموش می‌کند.
  4. نمی‌تواند برای یک پروژه برنامه ریزی کند.
  5. کتاب و اسباب‌بازی هایش را در جای نامناسب و اشتباه قرار می‌دهد.

علایم بیش فعالی در کودکان

word image 280

  1. ناآرامی و بی‌قراری مداوم.
  2. نمی‌تواند آرام و بی سروصدا بازی کند.
  3. اینور و آنور رفتن یا دویدن روی پله‌ها.
  4. بیش از حد حرف زدن

علایم عجول بودن در کودکان

  1. بدون فکر کردن کاری انجام دادن
  2. به‌جای فکر کردن به یک مسئله و پیداکردن راه حل، با حدس زدن می‌خواهد مسئله را حل کند.
  3. دخالت در بازی کردن و یا صحبت کردن دیگران
  4. پرت کردن حواس دیگران؛ در زمان نامناسب حرف می‌زند.
  5. به سادگی عصبانی می‌شود.

اثرات مثبت کم توجهی در کودکان

word image 281

خلاقیت: افراد بیش فعال دارای خلاقیت و تصویرسازی بسیار خوبی هستند. معمولاً برای حل مسائل ایده‌هایی منحصر بفرد ارائه می‌کنند. این کودکان به راحتی دچار حواس‌پرتی می‌شوند، اما گاهی اوقات متوجه چیزی می‌شوند که دیگر قادر به انجام آن(خلاقیت) نیستند.

انعطاف پذیری: بخاطر توانایی تصویرسازی بالا برای حل مسائل، معمولا این کودکان برای حل هر مسئله‌ای ایده‌های متفاوتی را می‌توانند از خود ارائه دهند.

انرژی: این کودکان در انجام تکالیف یا بازی برای رسیدن به موفقیت بسیار سخت تلاش می‌کنند. اگر این کودکان به کار و فعالیتی که انجام می‌دهند علاقه داشته باشند، پرت کردن حواس آنها بسیار دشوار است.

همچنین بخوانید: بیش فعالی کودکان چیست؟ علائم، علل و روش های جدید درمان خانگی

کارهایی که والدین می‌توانند انجام دهند

  1. اگر کودک شما بیش فعال، بی توجه و یا عجول است، انرژی بسیار زیادی باید صرف کنید تا کودک به شما گوش دهد، تکالیفش را انجام دهد و یا اینکه آرام سر جایش بنشیند. نظارت دائم بر کودک می‌تواند خسته کننده باشد. گاهی اوقات ممکن است با خود فکر کنید کنترل این کودک غیر ممکن است. اما گام هایی وجود دارد که می‌توانید کودک را تحت کنترل قرار دهید.
  2. هر چه بهتر از خود مراقبت کنید، بهتر می‌توانید از کودک خود مراقبت کنید. به اندازه کافی غذا بخورید، بخوابید و ورزش کنید.
  3. دستورالعمل‌هایی ایجاد کنید و آنها را انجام دهید. از کودک بخواهید به این دستورالعمل‌ها پایبند باشد، این عمل باعث افزایش تمرکز در کودک می‌شود.
  4. انتظاراتتان را با شفافیت بیان کنید. قوانین رفتاری ایجاد کنید و به کودک توضیح دهید که عواقب سرپیچی و عدم پایبندی به این قوانین چه خواهد بود.
  5. به ورزش و استراحت کردن تشویق کنید. فعالیت فیزیکی باعث رشد مغز در کودک می‌شود.
  6. کودک را تشویق کنید تا غذای مناسب بخورد. خوردن غذاهای سالم و پرهیز از مصرف غذاهای ناسالم باعث کاهش علایم کم‌توجهی در کودک می‌شود.
  7. نحوه پیداکردن دوست را به کودک خود یاد بدهید. به او یاد بدهید به صحبت‌های دیگران گوش کند، متوجه حرکات صورت و زبان بدن افراد شود.

همچنین بخوانید: قرص امگا 3-میزان مصرف در بارداری، کودکان و همه نکات مهم

کارهایی که در مدرسه می‌توان انجام داد

کم توجهی با یادگیری ارتباط مستقیمی دارد. اگر در کلاس درس به اینطرف آنطرف بدوید نه چیزی یاد می‌گیرید و نه می‌توانید به چیزی گوش دهید و یا اینکه چیزی بخوانید. کودکان فکر می‌کنند مدرسه آنها را به انجام این موارد وادار می‌کند: آرام نشستن، با دقت گوش دادن، توجه کردن به معلم، انجام دستورالعمل‌ها، و تمرکز کردن. اینها مواردی است که کودکان دارای کم توجهی نمی‌توانند براحتی انجام دهند، نه بخاطر اینکه مایل به انجام آن نیستند بلکه بخاطر اینکه ذهن آنها این اجازه را به آنها نمی‌دهد.

اما این به معنای آن نیست که کودکان دارای کم توجهی قادر به موفقیت در مدرسه نیستند. در مدرسه می‌توان با ارزیابی نقاط ضعف و قوت کودک، استراتژی‌هایی برای کمک به کودک دارای کم توجهی ایجاد نمود.

ویدیوی مفید در این زمینه

 

دانلود ویدیو 


اپ چرب زبان

با اپلیکیشن چرب زبان، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!


link
بیماری های روانیدرمان افسردگیکم توجهیهوش و حافظه

مطالب مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up