تپش قلب

15 علت تپش قلب در خواب و 3 روش درمان خانگی

تعداد ضربان قلب طبیعی بزرگسالان در حالت استراحت بین 60 تا 100 ضربه در دقیقه است. به طور کلی ضربان قلب پایین در حالت استراحت نشان دهنده ی عملکرد کارآمدتر قلب و تناسب بهتر قلبی عروقی است.زمانی که ضربان قلب در خواب بالا میرود ممکن است عارضه هایی همچون سکته قلبی و مغزی را به دنبال داشته باشد. در ادامه تمام دلایل تپش قلب در هنگام خواب و روش های کنترل آن را بررسی کردیم.

دلایل تپش قلب در خواب

word image 45

1- استرس

افزایش سطح استرس می تواند باعث آزاد شدن هورمون هایی در خون شوند که ضربان قلب را افزایش می دهند. افرادی که سبک زندگی آن ها با استرس همراه می باشد و اختلالات مربوط به تشویش دارند، در چنین شرایطی هنگام بیدار شدن از خواب با تپش قلب مواجه می شوند که معمولاً در شرایط استرس این اتفاق بد تر می شود و ممکن است که حتی خواب فرد را نیز به هم بریزد. نگرانی مداوم، تنگی نفس و نفس های کم عمق همگی ناشی از استرس هستند.

2- رژیم غذایی قندی

مصرف غذاهای شیرین قبل از خواب ، ممکن است که تپش قلب در خواب را به وجود بیاورد. بدن در این شرایط به آسانی قند و شکر را جذب می کند. مصرف چنین غذاهایی می تواند باعث افزایش قند خون گردد. قند اضافی در خون ممکن است عاملی برای آزاد شدن هورمون های استرس باشد.

3- مصرف کافئین

مصرف کافئین همچنین ممکن است عاملی برای ضربان قلب نامنظم و تپش قلب در بعضی از افراد باشد و موجب اضطراب و تشویش و عصبانیت میشود.

4- مصرف کم آب

کم آبی بدن همچنین عاملی برای ضربان قلب نامنظم می باشد. کم آبی خفیف می تواند نشانه هایی مثل تشنگی، خشکی دهان و کاهش ادرار را به همراه داشته باشد. اگر این کم آبی بدتر شود، علائمی مثل تپش قلب، نفس نفس زدن یا کاهش فشار خون ایجاد می گردد.

5- کم خونی

افراد مبتلا به کم خونی به اندازه کافی سلول های خونی قرمز در خون خود ندارند و در نتیجه بدن آن ها با مشکلاتی مثل ضربان نامنظم قلب رو به رو می شود. سردرد و تنگی نفس از دیگر علائم همراه با تپش قلب است.

6- خواب دیدن و کابوس

کابوس یک خواب آشفته است که با عرق کردن و لرزش بدن همراه می باشد. کابوس باعث می شود که تبش قلب افزایش پیدا کند و همچنین در کودکان بیشتر از جوانان می باشد.

7- فلج خواب

فلج خواب نیز می تواند عاملی برای تپش قلب باشد. در طول این دوران ، فرد بعد از بیدار شدن نمی تواند تکان بخورد و در نتیجه با ترس شدید روبرو می شود. همچنین ممکن است فشار را در قفسه سینه خود احساس کند.

8- بی خوابی

بی خوابی می تواند عاملی برای مشکلات مختلف باشد. کمبود خواب همچنین باعث تپش قلب گردد. اگر شب قبل خوب نخوابیده باشید، با مشکلاتی مثل ضربان قلب مواجه خواهید شد.

9- آپنه خواب

آپنه خواب علائم زیادی دارد که یکی از آن ها تپش قلب هنگام خواب می باشد. آپنه خواب معمولاً زمانی رخ می دهد که ضربان قلب فرد در شب به طور مداوم متوقف می گردد. تپش قلب ناگهانی به طور مداوم در تنفس و اکسیژن رسانی مشکل ایجاد می کند و استرس زیادی به ما وارد خواهد کرد.

10- فیبریلاسیون دهلیزی

این مشکل زمانی اتفاق می افتد که سیگنال های الکتریکی در قلب به درستی کار نمی کند و برای ضربان قلب مشکل ایجاد می کند و باعث ضربان قلب غیر طبیعی می گردند.

11- دیابت

زمانی که قند خون کم باشد ، شخص با اضافه وزن و همچنین اضطراب رو به رو می شود. علت آن هم کاهش آزادسازی اپینفرین در بدن می باشد. اپی نفرین هورمونی است که برای پاسخ ایمنی مورد استفاده قرار می گیرد.

12- تغییرات هورمون های زنانه

تغییرات قابل توجه در سطح استروژن و پروژسترون در بدن عاملی برای تپش قلب در بعضی از خانم ها است.زمانی که زنان به دوران یائسگی خود نزدیک می شوند، سطح استروژن آن ها به طور طبیعی کاهش پیدا می کند و ضربان قلب را افزایش می دهد. همچنین این مشکل در دوران قاعدگی ممکن است به وجود آید.

13- تب

تغییرات دمای بدن مانند تب داشتن نیز عاملی برای تغییرات ضربان قلب است .

14- عارضه دارویی

برخی داروها مانند داروهای زیر ممکن است موجب بروز تپش قلب در خواب شوند:

  • داروهای استروئیدی تنفسی مثل داروهایی که برای درمان آسم به کار می روند.
  • داروهای رایج برای درمان سرماخوردگی.
  • ریتالین یا آدرال که برای درمان علائم بیش فعالی به کار می رود.
  • بعضی از داروهای تیروئید.

15- ورزش شدید

ورزش‌ هم یکی از عواملی است که می‌تواند تپش قلب را تقویت کند و بعد از ورزش تپش قلب بالا میرود. زمانی که شما بعد از ورزش به خواب میروید ممکن است دچار تپش قلب شوید.

علائم تپش قلب در خواب

word image 46

عوارض تپش قلب بالا

  • اگر ضربان قلب شما سریع شود، ممکن است فشار شما بیافتد و باعث غش کردن شما شود.
  • تپش قلب می تواند سبب آریتمی های تهدید کننده ی حیات شود و همچنین ممکن است سبب توقف تپش موثر قلب شود و در نهایت ایست قلبی شود.
  • تپش قلب می تواند سبب لخته شدن خون شود. این لخته ممکن است کنده شود و شریان های مغزی را مسدود کند و سبب سکته ی مغزی شود.
  • زمانی که قلب برای مدتی طولانی نتواند خون را به خوبی پمپاژ کند نارسایی قلبی به وجود می آید.

تشخیص علت تپش قلب

احتمالا پزشک ابتدا شما را معاینه فیزیکی کرده و برای بررسی سلامت قلب، احتمالا آزمایش‌های زیر را تجویز خواهد کرد:

  • آزمایش خون
  • آزمایش ادرار
  • نوار قلب
  • اکوی قلب
  • تست استرس قلب

کنترل تپش قلب

1- اگر تپش قلب شدید دارید، بلند شوید و چند قدم راه بروید. پیاده‌روی به جریان خون کمک می‌کند و ظاهرا همانند یک آرامبخش است.

2- سعی کنید افکار خود را منظم کنید. کتاب بخوانید، تلویزیون ببینید و موسیقی گوش کنید.

3- نوشیدن آب خنک موجب ایجاد حس آرامبخشی میشود.

4- قهوه و سیگار را ترک کنید.

تکنیک تنفس 4-7-8

  • ابتدا بگذارید لب های شما باز شود. صدای خفیفی ایجاد کنید و کاملاً از دهان خود صدا را بیرون بیاورید
  • در مرحله بعد ، لب های خود را ببندید ، سکوت کنید و از طریق بینی خود تنفس کنید ، دبا خودر سر خود تا چهار عدد بشمارید.
  • سپس به مدت هفت ثانیه نفس خود را نگه دارید.
  • به مدت هشت ثانیه از دهان خود بازدم کنید.
  • هنگامی که دوباره استنشاق می کنید ، چرخه جدیدی از نفس را شروع می کنید. این الگو را برای چهار نفس کامل تمرین کنید.
  • نفس نگه داشته شده (به مدت هفت ثانیه) مهمترین قسمت این تمرین است. همچنین توصیه می شود هنگام شروع اولین بار ، فقط 4-7-8 را به مدت چهار تنفس تمرین کنید. به تدریج می توانید این کار را تا هشت نفس کامل انجام دهید.

این تکنیک تنفس را نباید در شرایطی تمرین کرد که آماده نیستید .به طور کامل شل شوید. در حالی که لزوماً نیازی به استفاده از آن برای خوابیدن نیست ، اما همچنان می تواند تمرین کننده را در حالت آرامش عمیق قرار دهد. اطمینان حاصل کنید که لازم نیست بلافاصله پس از انجام چرخه تنفس خود هوشیار باشید.

اصلاح رژیم غذایی

1- پایین بودن سطح پتاسیم و کم آبی بدن می‌توانند باعث بروز تپش قلب شوند.

2- اگر دچار هیپوگلیسمی یا قند خون پایین هستید، احتمال ابتلا به تپش قلب به علت رژیم غذایی در شما افزایش پیدا می‌کند. همچنین اگر دچار قند خون پایین باشید، مصرف غذا‌هایی با کربوهیدرات بالا و قند‌های فرآوری شده می‌توانند باعث ایجاد تپش قلب شوند.

3- مصرف الکل نیز می‌تواند باعث تپش قلب شود. برخی تحقیقات میان فیبریلاسیون دهلیزی و مصرف الکل ارتباط پیدا کرده‌اند.

4- آلرژی یا حساسیت غذایی نیز ممکن است باعث ایجاد تپش قلب شود.

5- بروز سوزش معده به علت خوردن غذا‌های تند نیز می‌تواند موجب ایجاد تپش قلب شود.

6- غذا‌های حاوی سدیم بالا نیز می‌توانند باعث بروز تپش قلب شوند. بسیاری از غذا‌ها به ویژه مواد غذایی کنسرو شده یا فرآوری شده، حاوی سدیم هستند.

7- غذا‌ها و نوشیدنی‌های حاوی آمینو اسید تیرامین می‌توانند باعث افزایش فشار خون شده که در نتیجه به بروز تپش قلب منجر می‌شوند.

8- تئوبرومین معمولا در شکلات یافت شده که می‌تواند باعث افزایش ضربان قلب و بروز تپش قلب شود. برخی تحقیقات نشان داده‌اند که تئوبرومین می‌تواند تأثیری مثبت بر روی خلق و خوی افراد داشته باشد. اما مصرف بالای آن دیگر مفید و سودمند نیست.

نتیجه

عامل ایجاد تپش قلب در اغلب موارد پیش‌آمدنِ مشکلی جزئی و موقتی در ضربان قلب است که خطری هم ندارد، اما در موارد نادری ممکن است نشان‌دهنده‌ی مشکلی در قلب یا قسمت دیگری از بدن‌ باشد. در صورتی که تپش قلب شبانه شما ادامه داشت حتما با یک پزشک مشورت کنید. اصلاح رژیم غذایی و کنترل احساسات و استرس به پیشگیری از این حالت کمک زیادی میکند.

10 تا از بهترین روشهای گیاهی برای تقویت قلب


اپ چرب زبان

با اپلیکیشن چرب زبان، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!


 

link
تپش قلبسلامت قلب

مطالب مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up