Fibromyalgia

فیبرومیالژیا (دردهای مفصلی): علایم و 5 درمان طبیعی تسکین درد

آیا احساس سفتی ، درد و خستگی بیش از حد معمول در مفاصل دارید؟ این ممکن است نه تنها علائم پیری باشد بلکه می تواند نشانه ی یک بیماری مزمن شناخته شده به نام فیبرومیالژیا باشد.

فیبرومیالژیا نوعی اختلال مزمن است با علائمی مانند خستگی و درد در کل بدن همراه است.

فیبرومیالژیا چیست؟ جدیدترین روشهای درمان و نکات مهم

اگرچه درمانی برای فیبرومیالژیا وجود ندارد ، اما تحقیقات نشان میدهد که به خوبی به تغییرات در رژیم و شیوه زندگی پاسخ می دهد. این اختلال 10 میلیون نفر در ایالات متحده و شش درصد از جمعیت سراسر جهان را تحت تأثیر قرار داده است که 90 درصد آن زنان هستند.

فیبرومیالژیا چیست؟

فیبرومیالژیا در درجه اول با درد همراه است و ماهیتی متفاوت از آرتروز یا آرتریت روماتوئید دارد. این بیماری می تواند علائمی مانند خستگی ، اختلالات خواب و تغییرات عصبی مانند افسردگی ایجاد کند. فیبرومیالژیا بیشتر در زنان بین 20 تا 50 سال تشخیص داده می شود. با این وجود ، تشخیص محرک دقیق ایجاد کننده ی این بیماری دشوار است. تحقیقات نشان می دهد که یک یا چند مورد از موارد زیر می تواند در ایجاد فیبرومیالژیا دخیل باشد:

  • ژنتیک: فیبرومیالژیا اغلب در اعضای مختلف خانواده ها دیده می شود. در حالی که مطالعات در مورد نقش ژنتیک در حال انجام است ، تعدادی جهش ژنتیکی مرتبط با بیماری در افرادی که فیبرومیالژیا دارند یافت شده است.
  • ویروس ها: عفونت های ویروسی ، محرک های شایع اختلالات مزمن هستند و حتی ویروس های خفته از دوران کودکی می توانند در اثر محرک های محیطی یا استرس مزمن ، دوباره فعال شوند. ویروس های مرتبط با محرک فیبرومیالژیا شامل هپاتیت C ، بیماری لایم و HIV است.
  • استرس و تروما: فیبرومیالژیا به اختلال استرس پس از سانحه (PTSD) و همچنین اختلالات مزمن در سطح هورمون استرس مرتبط است و این نشان می دهد که فشار روانی شدید می تواند باعث ایجاد سندرم شود.
  • بیماری خود ایمنی: اگرچه فیبرومیالژیا از نظر فنی یک اختلال مربوط به سیستم ایمنی نیست ، بسیاری از افراد مبتلا به فیبرومیالژیا نشانگرهای التهابی مشابه با افرادی که دارای اختلالات خود ایمنی مانند استئوآرتریت یا سندروم شوگرن(نوعی اختلال التهابی مزمن و وابسته به دستگاه ایمنی) هستند نشان می دهند.

نتیجه گیری: فیبرومیالژیا نوعی اختلال مزمن است که علائمی مانند درد و خستگی را در بدن نشان می دهد. این بیماری خود ایمنی نیست اما اغلب با شرایط خود ایمنی همراه است. فیبرو در درجه اول در زنانی که بالای 30 سال سن دارند دیده می شود و هیچ درمانی شناخته شده ای برای آن وجود ندارد.

مراحل و انواع فیبرومیالژیا

محققان در حال حاضر فقط از یک نوع فیبرومیالژیا اطلاع دارند. مراحل مشخصی برای فیبرومیالژیا وجود ندارد. با این حال ، برخی افراد مبتلا به این بیماری شش مرحله را توصیف کرده اند که هر کدام علائم متفاوتی دارند.

  • مرحله اول: درد و خستگی بیشتری نسبت به گذشته دارید ، اما هنوز هم می توانید به سرکار یا مدرسه بروید.
  • مرحله دوم: نسبت به مرحله اول درد بیشتری دارید ، اما هنوز می توانید به فعالیت های روزانه بپردازید. ممکن است هر از گاهی مسکن های بدون نسخه مصرف کنید.
  • مرحله سوم: اکثر اوقات درد شدیدی دارید و خسته هستید. کم کم از روابط اجتماعی فاصله میگیرید.
  • مرحله چهارم: روزهای بد شما نسبت به روزهای خوب بیشتر میشود. در این مرحله بیشتر افراد از پزشک کمک می گیرند.
  • مرحله پنجم: در این مرحله رفتن به کار یا مدرسه بسیار دشوار است. به احتمال زیاد بدنبال انجام درمان متفاوتی برای فیبرومیالژیا هستید.
  • مرحله ششم: فعالیت های روزمره دشوار می شوند. بدون درمان مناسب ، ممکن است به افرادی متکی باشید تا در انجام کارها به شما کمک کنند.

علائم فیبرومیالژیا

word image 33

فیبرومیالژیا با ارزیابی میزان درد 18 نقطه ی مختلف بدن یا مناطقی از بدن که فشار خفیف تا متوسط ​​نسبت به افراد معمولی ​​واکنش شدید تری ایجاد می کرد ، تشخیص داده شد. برای تشخیص فیبرومیالژیا ، افراد مبتلا حداقل در 11 مورد از این نقاط محرک ، که شامل نواحی اطراف پشت سر ، شانه ها ، قفسه سینه ، باسن ، زانوها و آرنج ها بود ، بیش از حد به درد پاسخ نشان دادند.

اعمال فشار برروی این نقاط حساس تنها روش تشخیص فیبرومیالژیا نیست ، اما هنوز هم یک ابزار تشخیصی مفید محسوب می شود.

علائم زیر علاوه بر ایجاد درد نقطه ای ، در فیبرومیالژیا مشاهده می شود:

  • درد عضلانی
  • درد استخوان
  • درد مفاصل
  • بی حسی یا سوزنی شدن اندامها
  • خستگی
  • افسردگی
  • اضطراب
  • تمرکز وضوح ذهنی ضعیف
  • اختلالات خواب
  • سردرد
  • درد کسل کننده و مداوم در قسمت تحتانی شکم
  • درد فک
  • اسهال یا اختلالات روده
  • قاعدگی دردناک
  • حساسیت به سر و صدا ، نور و تغییرات ناگهانی دما

در حالی که دلایل بروز این عارضه در افراد مختلف متفاوت است اما محرکهای رایج فیبرومیالژیا شامل موارد زیر است:

  • استرس
  • عفونت های ویروسی یا باکتریایی
  • فرسودگی
  • تغییرات آب و هوایی یا فصول

تشخیص و آزمایش

اگر فکر میکنید به فیبرومیالژیا مبتلا شده اید ، پزشک ابتدا معاینه فیزیکی انجام می دهد و در مورد علائم از شما سؤال می کند. پزشک همچنین ممکن است آزمایشاتی را انجام دهد تا بیماری هایی با علائم مشابه مانند لوپوس را رد کند. در مورد تجربه ی پزشک برای تشخیص و درمان این بیماری از او سوال کنید. اگر پزشک شما در این زمینه تجربه ای ندارد، به فرد دیگری مراجعه کنید.

برای تشخیص فیبرومیالژیا باید موارد زیر درنظر گرفته شود:

  • شاخص درد گسترده (WPI) ، درد (0 تا 19) در 19 منطقه مختلف بدن است
  • علائمی که بیش از سه ماه وجود داشته است
  • رد بیماریهای دیگری که می تواند باعث ایجاد علائم شود

5 راه حل برای تسکین دردهای فیبرومیالژیا

اگر مبتلا به فیبرومیالژیا هستید ، قطعا میدانید که این یک بیماری گهگاهی(دوره ای) است. بعضی روزها همه چیز خوب است و بعضی دیگر بد. بعبارت دیگر دوره های فیبرومیالژیا با دردهای زیاد مشخص میشوند.

خبر خوب این است که فیبرومیالژیا به مدیریت شیوه زندگی و رژیم غذایی پاسخ می دهد. اگر در دوره ی درد هستید ، راه های زیر می توانند دردتان را آرام کنند و شما را به تعادل بازگردانند.

1-از رژیم غذایی با FODMAP پایین استفاده کنید

تحقیقات نشان می دهد که پیروی از رژیم غذایی با فودمپ پایین می تواند به بهبود علائم فیبرومیالژیا کمک کند. راجب رژیم غذایی فودمپ کامل بخوانید!

FODMAPS کربوهیدرات هایی هستند که توسط بعضی از افراد به طور کامل هضم نمی شوند و علائم دردناکی مانند نفخ ، گاز و درد سیستمیک ایجاد می کنند. فودمپ ها استاندارد تخمیر الیگو دی، مونو ساکارید و پلی یول ها هستند. در انسانها، این کربوهیدراتهای با زنجیر کوتاه در برخی از مردم قابل هضم نیستند. آنها به انتهای روده، محل زندگی باکترهای روده می رسند. سپس باکتریهای روده، از این کربوهیدرات ها برای سوخت، تولید گاز هیدروژن استفاده میکنند و باعث همه انواع علائم گوارشی می شود. از آنجا که روده از طریق سیستم عصبی پیچیده به سایر قسمتهای بدن متصل است ، مشکلات روده می تواند تا حد زیادی به دردهای سیستمیک منجر شود.

غذاهای حاوی فودمپ پایین عبارتنداز:

غذاها غذاهای حاوی فودمپ بالا غذاهای حاوی فودمپ پایین
سبزیجات سیر، پیاز ، تره فرنگی ، موسیر ، کنگر فرنگی ، کرفس ، قارچ ، غذاهای تخمیر شده کلم بوک چوی ، کلم بروکلی ، کلم بروکسل ، گل کلم پخته ، هویج ، جعفری ، سبزیجات برگی ، خیار ، کدو ، فلفل دلمه ای ، زنجبیل ، بامیه ، زیتون ، سیب زمینی شیرین ، کدوتنبل ، تربچه ، گوجه ، جلبک دریایی
میوه ها موز ، میوه های با فروکتوز بالا توت ها ، ملون ، کیوی ، مرکبات
پروتئین ، دانه ها و آجیل بادام ، بادام هندی ، پسته گوشت گاو ، مرغ ، گوشت بره ، بوقلمون ، ماهی تن ، میگو ، ماهی کاد ، ماهی سالمون ، فندق ، بلوط ، گردو ، گردوی آمریکایی ، دانه ی چیا ، دانه ی کدو ، دانه ی آفتاب گردان
شیرین کننده ها و مواد پخت و پز عسل ، کاکائو شکر نارگیل ، استویا
نوشیدنی ها چایی ، آب نارگیل آب ، آب معدنی ، قهوه ی تلخ ، قهوه ، اسپرسو

از خوردن هرگونه غذای حاوی گلوتن و “بی ارزش” مانند شیرین کننده های مصنوعی و مواد نگهدارنده خودداری کنید ، زیرا آنها با بروز علایم فیبرومیالژیا همراه هستند.

به یاد داشته باشید که همیشه هیدراته بمانید و از دست رفتن آب بدن جلوگیری کنید. بدون آب کافی ، سیستم گوارش نمی تواند به درستی غذا را تجزیه کند و مواد زاید را دفع کند. این می تواند منجر به مشکلات بیشتر روده شود.

2- وزن سالم بدن را حفظ کنید

word image 34

وزن اضافی بدن می تواند علائم فیبرومیالژیا را بدتر کند و منجر به شعله ور شدن یا درد بیشتر مفاصل شود.

کاهش وزن می تواند کیفیت زندگی افراد مبتلا به فیبرومیالژیا را بهبود بخشد. به محض شروع رژیم غذایی که موجب کاهش التهاب و مشکلات گوارشی میشود ، ممکن است بطور طبیعی وزنتان کاهش یابد.

ورزش های آرام مانند یوگا هم در کاهش وزن و هم در مدیریت درد موثر است. کاهش وزن از طریق یوگا همچنین می تواند سایر عوامل مرتبط با فیبرومیالژیا مانند مشکلات خواب ، افسردگی و اضطراب را بهبود بخشد.

3-خود مراقبتی را فراموش نکنید.

خود مراقبتی بخش مهمی از مدیریت بیماری های مزمن است. برای لذت بردن از سرگرمی ها یا فعالیت های مورد علاقه خود مانند کتاب خواندن ، موسیقی یا هنر وقت بگذارید و وقتتان را در کنار عزیزانتان بگذرانید.

خود مراقبتی همچنین می تواند با مراجعه به درمانگر یا پزشکی که به شما در مدیریت علائم فیبرومیالژیای یا علائم مرتبط کمک می کند ، انجام شود. از آنجا که افسردگی و اضطراب می تواند عوارض جانبی فیبرومیالژیا باشد ، کار کردن با یک درمانگر واجد شرایط یا شرکت در گروه های درمانی می تواند ابزار مقابله با دردهای مزمن و شدید را فراهم کند.

4- مراقبه کنید

word image 35

مدیتیشن می تواند به کاهش درد مرتبط با فیبرومیالژیا کمک کند. مدیتیشن در زمانهایی که درد ناشی از فیبرومیالژیا مانع از خواب رفتن یا خواب ماندن شما میشود ، مفید است. حتی اگر خواب در طول دوره های درد برای شما مشکل ساز باشد ، می توانید با تنفس عمیق و مراقبه ، روی آرام کردن ذهن خود تمرکز کنید.

5- طب سوزنی را امتحان کنید

طب سوزنی یکی از عناصر اساسی طب سنتی چینی است و به عنوان یک درمان مکمل توصیه می شود. برای تسکین درد سوزن های کوچک به نقاط مختلف پوست بیمار وارد می شوند.

یک مطالعه انجام شده بر روی 50 بیمار نشان داد که طب سوزنی علائم فیبرومیالژیایالژی را که باعث خستگی و اضطراب می شود ، به طور قابل توجهی بهبود می بخشد. راجب طب سوزنی بیشتر بخوانید!

نکاتی در مورد سبک زندگی سالم

در صورت ابتلا به فیبرومیالژیا داشتن خواب کافی و انجام ورزشهای سبک ضروری است. آسانترین راه برای داشتن خواب باکیفیت این است که هر شب در یک ساعت مشخص به رختخواب بروید و هر روز صبح در یک زمان از خواب بلند شوید. مدیتیشن ، تمرین های آرامش بخش و روغنهای اساسی مانند اسطوخودوس نیز می توانند به شما در داشتن خوب خواب کمک کنند. بسیاری از افراد مبتلا به این بیماری همچنین برای کاهش علائم خود یوگا یا تمرینات کششی سبک انجام می دهند. بسیاری از پزشکان همچنین انجام تمرینات تنفس عمیق و تمرین مراقبه را توصیه می کنند.

خوردن یک رژیم غذایی سالم و متعادل همچنین می تواند برای کنترل علائم فیبرومیالژیا مهم باشد زیرا برخی از غذاها به کاهش التهاب مرتبط با این بیماری کمک می کنند. متخصصان رژیم غذایی و پزشکان به بیمارانی که دارای این بیماری هستند ، رژیم های غذایی را توصیه می کنند که شامل موارد زیر باشد:

حرف آخر

فیبرومیالژیا نوعی اختلال مزمن است که با درد و خستگی بسیار زیاد همراه است. در حالی که در حال حاضر درمانی برای این بیماری وجود ندارد اما با تغییر در شیوه زندگی طبیعی و اصلاح رژیم غذایی می توان به تسکین علائم کمک کرد.


اپ چرب زبان

با اپلیکیشن چرب زبان، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!


 

link
بیماری های مفصلفیبرومیالژیا

مطالب مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up