طب سوزنی

همه خواص و مضرات طب سوزنی طبق جدیدترین تحقیقات

folderطب سنتی
comments1 دیدگاه

در این مطلب با کمک مقالات جدید از چندین مجله معتبر پزشکی، خواص و مضرات طب سوزنی که از نظر علمی کاملا ثابت شده اند را در اختیار شما قرار می دهیم. در سرتاسر اینترنت مطالبی مطالبی راجب طب سوزنی می خوانید که بسیاری از آنها قدیمی یا نظر شخصی می باشند!

طب سوزنی و مزایای آن

طب سوزنی، طب سنتی چینی است که از هزاران سال پیش آغاز شده و بر اساس آن انسداد یا اختلال در جریان انرژی بدن یا “چی” باعث سلامت بافتها میشود. متخصصین طب سوزنی، سوزنهای بسیار باریک را به نقاط خاصی در سراسر بدن تزریق می کنند تا جریان چی را بازسازی و انرژی بدن را متعادل کند، همچنین باعث تحریک سیستم ایمنی و نهایتا آرامش شود.

با توجه به نظریه TCM، بیش از 1000 نقطه برای اعمال طب سوزنی در بدن وجود دارد، هر کدام در یک کانال انرژی نامرئی یا «مریدین» قرار دارند. هر مریدین با سیستم مختلفی از اندامها در ارتباط است.

حتما بخوانید: این 9 غذا را برای تقویت سیستم ایمنی بدن تان بخورید!

نحوه اثرگذاری طب سوزنی

محققان به طور کامل نمی دانند طب سوزنی چگونه کار کند، اما نظریه های متعددی در این رابطه وجود دارد. یکی از نظریه ها این است که طب سوزنی با تحریک انتشار اندورفینها، درد طبیعی بدن را تسکین میدهد.

همچنین گفته می شود که طب سوزنی بر سیستم عصبی ارادی (که عملکردهای بدن را کنترل می کند) و انتشار مواد شیمیایی که جریان خون و فشار را تنظیم می کنند تأثیر میگذارد و التهاب را کاهش و مغز را آرام می کند. دکتر زهرا شاه حسینی در کلیپ جالب زیر راجب نحوه کارکرد طب سوزنی می گوید:

حتما بخوانید: بهترین و جدیدترین روشهای طبیعی پاکسازی ریه طبق تحقیقات جدید چیست؟

استفاده از طب سوزنی

گفته شده که طب سوزنی برای رسیدگی به انواع وضعیتهای سلامتی مفید است، بیشترین کاربرد طب سوزنی برای موارد زیر است (روی هر مورد کلیک کنید تا بهترین روشهای درمان آن نمایش داده شوند) :

بعضی از مردم طب سوزنی را برای باروری نیز استفاده میکنند. همچنین برای ترک سیگار و درمان سایر اعتیادها نیز به کار برده میشود.

word image 292

فن آرایش با طب سوزنی که طب سوزنی صورت نامیده میشود، برای بهبود ظاهر پوست کاربرد دارد.

نحوه عملکرد طب سوزنی چگونه است؟

متخصص طب سوزنی سابقه سلامتی فرد را خواهد گرفت و معاینه فیزیکی انجام می دهد. این امتحان ممکن است شامل معاینه ی زبان باشد ، زیرا ظاهر آن می تواند عدم تعادل در کی ، یین و یانگ را نشان دهد که نشان دهنده اختلال در سلامتی فرد است. برخی از نمونه ها عبارتند از:

  • رنگ بیش از حد تیره: التهاب ، عفونت یا بیش فعالی اندام
  • رنگ بیش از حد روشن: کم خونی یا عملکرد پایین اندام
  • پوشش ضخیم: عدم تعادل در هضم
  • پوشش زرد: عفونت یا التهاب
  • نقاط قرمز بر روی نوک زبان: استرس یا اضطراب
  • لکه های بنفش در طرفین: مشکلات کبدی

پس از ارزیابی شرایط ، طب سوزنی بصورت زیر انجام میشود:

  • سوزن هاي طب سوزني بسيار نازک هستند و پس از وارد شدن به پوست، درد زيادي ايجاد نمي کنند. در هر جلسه از درمان، معمولاً بين 5 تا 20 سوزن مورد استفاده قرار مي گيرد. هر کدام از این سوزنها بطور متوسط به مدت 5-30 دقیقه در پوست باقی می مانند.
  • فشار ، با استفاده از فشار دادن یک انگشت برای چند دقیقه
  • ماساژ توی نا، با استفاده از تکنیک های فشرده ریتمیک
  • گرما درمانی، سوزاندن مواد زاید ، بسیار نزدیک پوست
  • حجامت، استفاده از لیوانهای شیشه ای برای ایجاد مکش که باعث کشش بافت می شود و گردش خون را افزایش می دهد
  • تحریک الکتریکی، در این روش سوزن هاي وارد شده گرم میشوند و يا پالس خفيفي از الکتريسيته بر روي آنها اعمال شود

تنها مزایای طب سوزنی (از نظر علمی)

در اینجا به یافته های علمی در مورد فواید طب سوزنی نگاهی خواهیم کرد:

1-درد پشت

محققان در گزارشی در مجله طب داخلی سالانه (Annals of Internal Medicine) در سال 2017، براساس آزمایشات قبلی، گزارشاتی را درمورد استفاده از درمانهای غیر دارویی (از جمله طب سوزنی) برای درد پشت منتشر کردند. این پژوهشگران، دریافتند که درد پشت بلافاصله پس از استفاده ازطب سوزنی به شدت کاهش یافته و با عملکرد بهتری، همراه میشود که با حالت بدون اعمال طب سوزنی قابل مقایسه نیست. اگرچه، در بلند مدت، این تفاوتها بسیار کوچک و یا حتی واضح نبودند.

به دلیل کافی نبودن شواهد، نویسندگان مدارک محدودی را ارائه دادند که طب سوزنی «تاحدودی برای درد پشت اثرگذار است».

2- میگرن

در پایگاه داده بررسیهای سیستماتیک Cochrane که در سال 2016 منتشر شد، دانشمندان 22 آزمایشی که قبلا انجام شده (شامل 4985 شرکت کننده) را بررسی کردند. در نتیجه، آنها دریافتند که افزودن طب سوزنی به روند درمانی میگرن ممکن است میزان فرکانس را در قسمتهایی کاهش دهد، هرچند میزان تأثیر آن در مقایسه با یک درمان طب سوزنی ساختگی کم است.

3- سردرد تنش زا

تحقیقی در سال 2016 (شامل 12 آزمایش و 2349 شرکت کننده) نشان داد که انجام طب سوزنی، حداقل شش جلسه، به افرادی که مکرراً به سردردهای تنشزا مبتلا میشوند، کمک کند. در دو مطالعهی انجام شده، نتیجه بر این شد که طب سوزنی باید با درمان رایج بیماری همراه باشد، پس طبق آزمایش انجام شده، افرادی که همراه با درمان رایج سردردشان تحت درمان با طب سوزنی نیز قرار گرفتند، میزان سردردشان نسبت به افرادی که تنها از درمانهای رایج استفاده کردند، کاهش یافت. بهترین روشهای درمان سردردهای عصبی در اینجا!

4- زانو درد

طبق مطالعات منتشر شده در سالهای گذشته، طب سوزنی هم در کوتاه مدت وهم بلند مدت باعث بهبود عملکرد فیزیکی در افراد مبتلا به زانو درد مزمن یا استئوآرتریت میشود، اما به نظر می رسد که این عمل تنها برای تسکین درد در کوتاه مدت موثر است (تا 13 هفته).

تحقیق دیگری در Surgery JAMA با بررسی مطالعات قبلی مربوط به مداخلات غیر دارویی برای کنترل درد در آرتروپلاستی کامل زانو، نشان داد که طب سوزنی باعث میشود تا مصرف داروهای کنترل کننده از جمله مواد مخدر که توسط بیماران برای تسکین درد استفاده میشود را به تاخیر بیندازد. بهترین روشهای درمان زانودرد در اینجا!

درمان با طب سوزنی چگونه است؟

قبل از شروع، باید وضعیت سلامتیتان را بطور کامل برای متخصص طب سوزنی شرح دهید؛ همچنین سئوالاتی در مورد علاقهمندی به سلامتی، رژیم غذایی، خواب، سطح استرس و دیگر عادات سبک زندگیتان میپرسد. ممکن است در مورد احساسات، اشتها، غذاهای مورد علاقهتان، حتی غذاهایی که دوست ندارید و تغییرات دما و فصول نیز سئوالاتی از شما پرسیده شود.

word image 293

در زمان ویزیت، متخصص طب سوزنی با دقت ظاهرتان را مورد بررسی قرار میدهد، به رنگ چهره، صدا، رنگ زبانتان توجه میکند. او نبضتان را در سه نقطه روی هر مچ دستتان میگیرد، به قدرت، کیفیت و ریتم آن دقت میکند. در طب چینی، زبان و نبضها به عنوان منعکس کننده سلامت اندامها و مریدین مورد توجه قرار میگیرند.

به طور معمول در طب سوزنی، از 6 تا 15 سوزن کوچک استفاده می کنند (تعداد سوزنها نشان دهنده شدت درمان نیست). سوزنها معمولا 10 تا 20 دقیقه بر روی بدن باقی میمانند. متخصص طب سوزنی ممکن است سوزنها را با توجه به نوع درد اضافه کند. متخصص طب سوزنی ممکن است در طول جلسه از تکنیکهای اضافی دیگری استفاده کند از جمله:

  • فتیله گذاری که به عنوان “Moxa” شناخته میشود، استفاده از چوبهای گرم (ساخته شده از گیاهان خشک شده) که در نزدیکی سوزنهای طب سوزنی گذاشته میشود، برای گرم کردن و تحریک نقاطی که طب سوزنی بر روی آن قسمتها انجام میشود.
  • بادکش. فنجانهای شیشه ای که روی پوست میگذارند تا اثر مکش ایجاد کند. در تئوری TCM، بادکش برای رهایی از رکود چی و خون استفاده میشود.
  • گیاهان دارویی. گیاهان دارویی چینی ممکن است به شکل چای، قرص و کپسول بکار برده شوند.
  • الکترواسکولار. یک دستگاه الکتریکی که به دو تا چهار سوزن طب سوزنی متصل است و جریان الکتریسیته ضعیفی تولید میکند که سبب تحریک سوزنها در طول درمان میشود.
  • لیزر طب سوزنی. تحریک نقاطی که طب سوزنی در آنها انجام میشود بدون استفاده از سوزن

3 نکته

  • طب سوزنی گوش، همچنین به عنوان طب سوزنی گوشی شناخته شده است، گاهی اوقات در طول درمان برای کاهش وزن، ترک سیگار، اعتیاد و اضطراب نیز کاربرد دارد.
  • جلسه درمان با طب سنتی ممکن است از چند دقیقه تا یک ساعت طول بکشد، اما مدت زمان معمول برای درمان، 20 تا 30 دقیقه میباشد. بازدید اولیه ممکن است تا 60 دقیقه طول بکشد.
  • پس از درمان، برخی افراد احساس آرامش یا حتی خواب آلودگی میکنند، در حالی که برخی دیگر انرژی میگیرند. اگر علائم غیر معمولی را مشاهده کردید، به پزشکتان اطلاع دهید.

حتما بخوانید: 10 تا از بهترین دمنوش ها برای تصفیه کردن خون کدامند؟ (جدیدترین تحقیقات)

آیا طب سوزنی صدمه میزند؟

ممکن است خارش، خراشیدگی، تیر کشیدن و یا کمی درد را هنگام وارد کردن سوزنها احساس کنید. بعضی از متخصصین طب سوزنی پس از قرار دادن سوزنها در بدن، با چرخاندن سوزن یا حرکت دادن آن به بالا و پایین یا استفاده از دستگاه الکتریکی کوچک، کارشان را انجام میدهند. بعضی از آنها سوزن سوزن شدن، بی حسی، احساس سنگینی یا درد (به نام «دی چی») را برای دستیابی به درمان مؤثر، مطلوب میدانند.

اگر در طول درمان احساس درد، بی حسی یا ناراحتی کنید، باید بلافاصله به متخصص طب سوزنی اطلاع دهید. در ویدیوی زیر دکتر سید جعفر محقق راجب عوارض و صدمه های احتمالی صحبت می کند:

عوارض جانبی طب سوزنی

  • طب سوزنی ممکن است باعث بوجود آمدن عوارضی شود؛ شایعترین آنها، درد و خونریزی است که از وارد شدن سوزن به بدن ایجاد میشود. سایر عوارض جانبی عبارتند از: بثورات پوستی، واکنشهای آلرژیک، کبودی، درد، خونریزی، حالت تهوع، سرگیجه، احساس خفگی یا عفونت.
  • به منظور کاهش خطر عوارض جانبی شدید، طب سوزنی همیشه باید توسط یک پزشک دارای مجوز و آموزش دیده با استفاده از سوزنهای استریل و یکبار مصرف انجام شود.
  • طبق یک گزارش منتشر شده، طب سوزنی میتواند عوارض جانبی شدیدی مانند عفونت، صدمه به عروق و رگهای خونی، عوارض ناشی از شکستن سوزن یا باقی ماندن قطعات سوزن در بدن، سوراخ شدن اندامها، آسیب سیستم عصبی مرکزی یا نخاعی، خونریزی و آسیبهایی که به سایر اندامها و بافتها وارد میکند، منجر به مرگ شود.
  • سوراخ غشاهای پلور در اطراف ریه ها میتوانند منجر به از بین رفتن ریه ها شوند. افرادی با آناتومی نادر وجود دارند که با عنوان سوراخ سرگردان شناخته میشوند (سوراخ در قفسه سینه). به طوری که شش و قلب آنها در معرض خطر سوراخ شدن قرار میگیرد (غشاء بیرونی قلب).
  • بعضی از گزارشها نشان داده اند که سوزنها بعد از درمان در بدن باقی ماندهاند.
  • طب سوزنی ممکن است برای افرادی که دارای شرایط خاص سلامت هستند مناسب نباشد؛ بنابراین در صورتی که دچار اختلال خونریزی هستید یا رقیق کننده های خون مانند وارفارین (کومادین) مصرف می کنید، خطر خونریزی یا کبودی را در شما افزایش میدهد، در نتیجه از انجام این درمان خودداری کنید.
  • طب سوزنی نباید جایگزین معالجات استاندارد پزشکی شود. اجتناب از مراقبتهای استاندارد یا به تأخیر انداختن آنها ممکن است عواقب جدی در بر داشته باشد.

حتما بخوانید: 9 تا از بهترین روشهای گیاهی-طبیعی آرامش اعصاب که از نظر علمی کاملا ثابت شده اند

نکته کلیدی

اگر دچار مشکل کنترل درد یا سایر مشکلات سلامتی با روشهای متداول هستید، طب سوزنی ممکن است ارزش امتحان کردن را داشته باشد. ابتدا با پزشک خود مشورت کنید و مطمئن شوید این درمان برای شما مناسب است یا نه.

در این مطلب با کمک تحقیقات علمی از خواص و عوارض طب سوزنی گفتیم. اگر تجربه، نظر یا سوالی راجب طب سوزنی دارید در بخش نظرات با کارشناسان ما در میان بگذارید.


اپ چرب زبان

با اپلیکیشن چرب زبان، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!


 

link
طب سنتیطب سوزنی

مطالب مشابه

1 دیدگاه. همین الان خارج شوید

  • سلام. وقتتون بخیر
    برای باز شدن عروق کرونر قلب ایا موردی وجود داشته که با طب سوزنی یا سوجوک درمان بشه؟

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up