در حال چک کردن چهره

علائم کبد چرب در چهره+ عکس از چهره های با مشکلات کبدی

مراحل اولیه بیماری کبد چرب اغلب علائمی از خودش بر جای نمی ‌گذارد اما تغییرات صورت و پوست مثل پف‌ کردگی، تغییر رنگ و خارش می ‌تواند نشان ‌دهنده کبد چرب باشد.

بیماری کبد چرب غیر الکلی (NAFLD) شایع ‌ترین بیماری مزمن کبدی است. با این که این بیماری می ‌تواند شایع باشد، اما علائم آن اغلب نامحسوس هستند. با گذشت زمان، ممکن است متوجه تغییراتی در صورت تان شوید که دلیل شناخته ‌شده دیگری برایش سراغ ندارید.

در ادامه این مقاله متوجه خواهید شد که آیا بین صورت شما و بیماری کبد چرب ارتباطی وجود دارد یا خیر.

کبد شما چه کار می ‌کند؟

کبد بیش از 5000 وظیفه جداگانه در بدن دارد. برخی از مهم ترین کار هایی که می ‌کند، عبارتند از:

  • تجزیه سموم
  • کمک به بدن در استفاده از مواد مغذی غذا
  • تنظیم قند خون
  • جلوگیری از خون ریزی بیش از حد

آسیب شدید کبدی می ‌تواند کشنده باشد زیرا ممکن است باعث خون ریزی قابل توجهی شود.

بیماری کبد چرب چطور می ‌تواند صورت شما را تحت تاثیر قرار دهد؟

اینها تصاویر واضح صورت هستند که حاکی از مشکلات کبد چرب می باشند روی هر عکس کلیک کنید تا بزرگنمایی شود:

بیماری کبد چرب زمانی ایجاد می ‌شود که کبد شما چربی زیادی در سلول‌ هایش ذخیره کند. اگر شما رژیم غذایی پر کالری و چربی داشته باشید، ممکن است به NAFLD هم مبتلا شوید.

بیماری کبد چرب می ‌تواند باعث التهاب و در برخی موارد آسیب به سلول‌ های سالم کبد شود. برخی از افراد مبتلا به این بیماری، علائمی را تجربه نمی ‌کنند. برخی دیگر ممکن است علائمی مثل خستگی و درد شکم را حس کنند.

از طرفی هم ممکن است برخی از اثرات بیماری کبد چرب را روی صورت تان مشاهده کنید. علائم احتمالی این بیماری در چهره شامل موارد زیر است:

1-کردگی

بیماری پیشرفته کبدی می ‌تواند بر توانایی این عضو برای ساخت پروتئین تأثیر بگذارد و در نتیجه جریان خون و روند جا به جایی مایعات را مختل کند. به همین خاطر ممکن است متوجه شوید که صورت تان کمی پف کرده است.

2- تیرگی پوست در چین گردن

بیماری کبد چرب می ‌تواند به افزایش مقاومت به انسولین کمک کند، این یعنی بدن شما نمی ‌تواند درست از انسولین استفاده کند.

انباشته شدن انسولین اضافی در بدن می ‌تواند باعث ایجاد حالتی به نام آکانتوز نیگریکانس شود. این عارضه باعث تیره شدن چین ‌های پوستی مثل چین ‌های گردن می ‌شود.

3- روزاسه

روزاسه یک بیماری پوستی است که می‌ تواند باعث شود پوست تان به شدت قرمز به نظر برسد. همچنین ممکن است هنگام ابتلا به روزاسه، متوجه رگ ‌های خونی قرمز کوچک یا برجستگی ‌های سفید روی صورت تان هم بشوید.

با این که همه مبتلایان به روزاسه به بیماری کبد چرب مبتلا نیستند، اما این بیماری پوستی ممکن است نشانه آن باشد.

4- جوش در اطراف دهان

بیماری ‌های مزمن کبد مثل بیماری کبد چرب می‌ تواند باعث شود بدن شما مواد مغذی خاصی را به خوبی جذب نکند. یکی از این مواد معدنی روی است. بسیاری از افراد مبتلا به NAFLD کمبود روی دارند.

از عوارض شایع کمبود روی، درماتیت است که اغلب به صورت تحریک پوست اطراف دهان تان خودش را نشان می ‌دهد. به نظر می‌ رسد که این تحریک به صورت برجستگی‌ های کوچک پر از مایع یا ظاهر جامد خودش را نشان می ‌دهد.

حتما بخوانید: علایم کبد چرب، جدیدترین داروها و بهترین روشهای درمان خانگی

5- خارش

بیماری کبد چرب می ‌تواند منجر به خارش پوست‌ مخصوصا در ناحیه صورت تان شود. خارش بیشتر به دلیل نمک‌ های صفراوی بیش از حد در بدن شما رخ می ‌دهد.

خاراندن معمولا این مشکل تسکین نمی ‌دهد و ممکن است آن را بدتر کند.

6- زردی

بیماری کبدی پیشرفته می ‌تواند منجر به زردی شود. این وضعیت باعث می ‌شود پوست و سفیدی چشم شما زرد به نظر برسد. علائم زردی معمولا قبل از انتشار به بقیه بدن در چشم ‌ها و صورت شما ظاهر می ‌شود.

زردی زمانی رخ می‌ دهد که بیلی‌ روبین یا همان رنگدانه زرد نارنجی که محصول جانبی تجزیه گلبول ‌های قرمز خون است، بیش از حد وجود داشته باشد. اگر کبد شما به اندازه کافی خوب کار نکند، بیلی ‌روبین بیش از حد ایجاد می ‌شود و ظاهری زرد به پوست شما خواهد داد.

word image 21592 2

چگونه علائم بیماری کبد چرب را کنترل کنیم؟

درمان علائم صورت مربوط به بیماری کبد چرب به علائم شما بستگی دارد. به عنوان مثال، پزشک ممکن است برای کاهش خارش صورت و پوست، دارو هایی مثل کلستیرامین را تجویز کند.

بهترین راه برای کاهش علائم، تلاش برای از بین بردن اثرات بیماری کبد چرب است. با این که این امر همیشه امکان ‌پذیر نیست، اما تلاش برای پیشگیری از پیشرفت بیماری مهم است.

حتما بخوانید: 8 تا از بهترین روشهای گیاهی تقویت کبد و رفع چربی

هیچ درمان پزشکی برای برطرف کردن بیماری کبد چرب وجود ندارد. اما پرداختن به علل زمینه ‌ای می ‌تواند به شما در توقف پیشرفت یا حتی معکوس کردن روند بیماری کمک کند.

به طور مثال اگر چاقی دارید، کاهش وزن از طریق تغییر رژیم غذایی و ورزش می ‌تواند به کند کردن روند پیشرفت بیماری کمک کند.

چگونه از بیماری کبد چرب پیشگیری کنیم؟

بیماری کبد چرب بیشتر افراد مبتلا به دیابت نوع 2 و افراد چاق را درگیر می‌ کند. حدود 90 درصد افراد مبتلا به چاقی شدید به بیماری کبد چرب مبتلا هستند.

نگه داشتن وزن در حد تعادل ​​و مدیریت بیماری ‌های مزمن مثل دیابت نوع 2 می‌ تواند به پیشگیری از بیماری کبد چرب کمک کند. چند اقدام خاص وجود دارد که می‌ توانید برای کنترل این بیماری انجام دهید:

  • در صورت امکان از چربی ‌های غیراشباع مثل ماهی، آجیل و دانه‌ های روغنی در رژیم غذایی تان استفاده کنید.
  • بیشتر از غلات کامل، میوه‌ ها و سبزیجات به جای محصولات از پیش بسته ‌بندی شده و پر چرب استفاده کنید.
  • میوه ‌ها و سبزیجات را قبل از خوردن بشویید، این کار می ‌تواند احتمال ورود آفت ‌کش‌ ها به بدن را کاهش دهد و در نتیجه از حجم کار کبد برای فیلتر کردن سموم بکاهد.

ترک دخانیات هم به پیشگیری از بیماری کبد چرب کمک می ‌کند.

آیا کبد چرب باعث چاقی می‌ شود؟ (و تاثیر آن روی پوست)

حرف آخر

بیماری کبد چرب یک بیماری شایع است که گاهی اوقات علائم ” خاموشی ” دارد. اما به هر حال آثارش را روی صورت نشان می ‌دهد.
اگر مستعد ابتلا به بیماری کبد چرب هستید و متوجه این تغییرات در صورت تان شده ‌اید، در مورد دادن آزمایش با پزشک تان مشورت کنید.


اپ چرب زبان

با اپلیکیشن چرب زبان، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!


linkبیماری های کبد

مطالب مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up