toxic-shock-syndrome

سندروم شوک سمی: نکاتی که لازم است در مورد آن بدانید

بیشتر افراد سندرم شوک سمی را در اخبار شنیده اند و تجربه ای در این مورد ندارند. این عدم تجربه قابل درک است ، زیرا سندرم شوک سمی تا حدودی نادر است و تقریباً از هر 100000 نفر، 1 نفر را تحت تأثیر قرار می دهد. گزارش های اخیر از مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری های ایالات متحده فقط 26 مورد سندرم شوک سمی را در طی یک سال اخیر گزارش می کند.

این سندرم تهدید کننده زندگی است و استفاده از محصولات روزمره مانند تامپون(نوعی نوار بهداشتی) می تواند موجب ایجاد این وضعیت شود. به طور خلاصه ، سندرم شوک سمی نوعی عفونت است که سموم کشنده را به داخل خون رها می کند. علائم آن شامل تب بالا ، استفراغ ، اسهال ، درد بدن و سردرد ، فشار خون پایین ، سرگیجه و بثورات روی دست و پاها است.

علل سندرم شوک سمی

سندرم شوک سمی ناشی از باکتری هایی است که وارد بدن می شوند و باعث ایجاد عفونت مرگبار می گردند. معمولاً گذاشتن یک تامپون برای مدت طولانی باعث ایجاد باکتری ها می شود.

میزان جذب تامپون یکی دیگر از عوامل مؤثر است. بر روی تامپون هایی که جذب بیشتری دارند باکتری های بیشتری زندگی می کنند و خارج کردن تامپون بسیار جاذب که هنوز خشک است ، احتمال پارگی پوست را افزایش می دهد. در حقیقت ، تامپونهای با جذب بسیار بالا که در دهه 1970 و 80 وجود داشت باعث افزایش موارد ابتلا به سندرم شوک سمی در آن زمان شد و توجه همگان را به این سندرم جلب کرد. به این دلیل است که متخصصان معمولاً استفاده از تامپون های کم جذب را توصیه می کنند.

حتما بخوانید: علائم ناراحتی قلبی که از حالت بدن میتوان فهمید + انواع مشکل قلبی

با این حال ، سندرم شوک سمی مختص تامپون ها نیست. برخی موارد گزارش شده ناشی از تاخیر در قاعدگی ، زایمان، استفاده از دیافراگم یا اسفنج واژن برای جلوگیری از حاملگی و وجود زخم باز روی پوست است. زخم ها که در هر مکانی از بدن وجود دارد ، مانند بریدگی ، سوختگی یا گزش حشرات هم می تواند منجر به عفونت باکتریایی و سندرم شوک سمی شود. بنابراین ، اگرچه سندرم شوک سمی معمولاً ناشی از تامپون ها است اما در واقعیت ، هم زنان و هم مردان می توانند به این وضعیت مبتلا شوند.

اقدامات احتیاطی و کاهش خطر ابتلا به شوک سمی

از آنجا که مصرف تامپون حدود نیمی از موارد سندرم شوک سمی را تشکیل میدهد ، توصیه میشود که معمولاً بعد از حداکثر هشت ساعت تامپون را عوض کنید و در صورت امکان بخصوص در طول شب از پد استفاده کنید. از تامپون هایی که جذب بیشتری دارند ، خودداری کنید. چون نه تنها می توانند باکتری های بیشتری را با خود حمل ، بلکه بخاطر جذب زیاد ، تعویض آن دیرتر انجام میشود.

دست ها را قبل و بعد از دست زدن و استفاده از تامپون ها بشویید و حتما قبل از قرار دادن یک تامپون جدید، تامپون استفاده شده را دور بیندازید. همچنین توجه داشته باشید که برخی از انواع تامپون ها ممکن است ابتلا به سندرم شوک سمی را افزایش دهند. به عنوان مثال ، برخی از متخصصان پیشنهاد می کنند نسبت به تاریخ انقضا تامپون های معطر هشیار باشید ، زیرا مواد شیمیایی قدیمی عطر می تواند منجر به عفونت باکتریایی شود. همچنین در مورد مواد مصنوعی در تامپون ها که خطر بیشتری از ابتلا به سندرم شوک سمی نسبت به محصولات پنبه ای دارند ، بحث هایی صورت گرفته است ، بنابراین رعایت بهداشت و استفاده صحیح می تواند از اهمیت زیادی برخوردار باشد.

حتما بخوانید: سندرم چیست و سندرم های ژنتیکی کدامند؟ چطور آنها را تشخیص دهیم؟

گذشته از استفاده از تامپون های بی خطر ، متخصصان همچنین توصیه می کنند که به بهداشت عمومی بخصوص درمورد زخم ها توجه جدی داشته باشید. زخم ها و بریدگی های باز را تمیز و محافظت کنید و برای جلوگیری از هرگونه عفونت اقدام کنید. بلافاصله در صورت بروز هرگونه علائم سندرم شوک سمی ، به دنبال مراقبت پزشکی باشید. بسیاری از علائم اولیه – تب ، استفراغ ، اسهال و احساس سرگیجه – اغلب با آنفولانزا یا عفونت ویروسی اشتباه گرفته می شوند ، بنابراین لازم است به پزشک مراجعه کنید تا تشخیص صحیح انجام گیرد.

ویدیوی زیر را از دست ندهید

 


اپ چرب زبان

با اپلیکیشن چرب زبان، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!


link
سندرومسندروم شوک سمی

مطالب مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up