نشاط داشتن یا نداشتن

آیا قرص های ضدافسردگی نشاط آور هستند یا برعکس؟

داروهای ضد افسردگی برای تسکین غم و اندوه و افسردگی های خفیف تا شدید ساخته شده اند. مصرف این داروها بدان معنا نیست که افراد افسرده نباید شاد، عاشق و خوشحال باشند. اگر داروهای شما تمام احساسات تان را از بین می برد و مانع شاد بودنتان می شود، در این مطلب با ما همراه شوید.

اگر افسرده هستید، داروهای ضد افسردگی می توانند به شما کمک کنند تا احساس غم و ناامیدی را به حداقل برسانید، اما آیا این داروها داشتن احساس شادی و نشاط را هم تضعیف می کنند؟ آیا داروهای ضد افسردگی احساسات خوب شما را از بین می برند؟

از دست ندهید: عوارض قطع سرتالین و سایر داروهای ضد افسردگی (نظر فوق تخصص)

بی احساس بودن، شکایت شایع بیماران مبتلا به افسردگی است که برخی از داروهای ضد افسردگی را مصرف می کنند. فقدان داشتن احساسات خوب در لحظات مثبت می تواند عوارض جانبی قابل توجهی برای برخی از افراد داشته باشد که در این موارد از داروهای بازدارنده بازجذب سروتونین یا SSRI استفاده می کنند.

این ایده ها برای اولین بار در یک کنفرانس ملی در سال 2002 مورد بحث قرار گرفت و متخصصان بهداشت روان از وجود این عارضه جانبی ناخواسته با هم موافقت کردند. بعبارت دیگر بسیاری از کارشناسان بر این باورند که داروهای ضدافسردگی باعث بی احساسی و کاهش حس نشاط در بیماران می شوند.

با این وجود بر خلاف نتایج حاصل از تحقیقات بالینی، بی احساسی عمدتاً بر اساس آنچه پزشکان از بیماران خود می شنوند، استوار است. اما چه کاری می توان برای رفع آن انجام داد؟

چه کسانی بیشتر از دیگران بی احساسی را تجربه می کنند؟

SSRI ها دسته ای از داروهای ضد افسردگی هستند که بر نحوه استفاده مغز از انتقال دهنده عصبی سروتونین تأثیر می گذارند. تأثیر این داروها برای تسکین علائم افسردگی است و در این زمینه بسیار موثر هستند. دکتر Combs توضیح می دهد که متاسفانه این داروها مسیرهایی که باعث لذت ما می شوند را در مغز مسدود می کنند. برای برخی از افراد این بدان معناست که آنها دچار بی احساسی می شوند یا این احساس را دارند که تمام پاسخ های احساسی آنها کسل کننده است.

Combs می گوید: ” ممکن است بیماران افسرده که از داروهای SSRI استفاده می کنند، پاسخ کاملی به شرایط مثبت و نشاط آور نداشته باشند.” اگرچه مطالعات موردی زیادی وجود دارد، اما نبود مطالعات بالینی بزرگ، پیش بینی اینکه این افراد چه عارضه ای را تجربه می کنند دشوار است و مشخص نیست که کدام افراد با این عوارض روبرو نمی شوند.

word image 76

بخشی از این مسئله ماهیت افسردگی است. افرادی که با افسردگی دست و پنجه نرم می کنند اغلب می گویند که در پاسخ احساسی به وقایع و اطرافیان، توانایی خود را از دست داده اند. بنابراین استفاده از داروهای ضدافسردگی برای مدت طولانی ممکن است موجب بی عاطفه شدن با بی احساسی افراد شود.

با این حال بسیاری از پزشکان معتقدند که از بین بردن این علایم افسردگی و عوارض جانبی آن، کار سختی نیست. اگر علائم افسردگی بهبود یافته باشد، اما بی احساسی همچنان ادامه پیدا کند، احتمالاً به دلیل عوارض داروهای ضد افسردگی است. در برخی افراد ممکن است علاوه بر بی احساسی، مشکلات دیگری مانند ناراحتی، اندوه و دیگر علایم افسردگی نیز وجود داشته باشد. این به دلیل تاثیرات افسردگی بر بیماران است. اما راه حل این مشکل چیست؟

برای رفع بی احساسی و کاهش نشاط در بیماران افسرده، چه اقداماتی می توان انجام داد؟

پزشکان برای به دست آوردن احساسات و پاسخ های خود، این راه حل ها را توصیه می کنند:

  • داروهای ضد افسردگی مصرفی را تغییر دهید. استفاده از گروه دیگری از داروهای ضد افسردگی ممکن است ایده ی خوبی باشد. در مورد تغییر داروهای خود ابتدا با پزشک مشورت کنید و خودسرانه اینکار را انجام ندهید.
  • داروی دیگری هم به داروهای مصرفی تان اضافه کنید. اگر تغییر داروها، علایم بدتر و شدیدتری در شما ایجاد می کند (درصورت داشتن اضطراب ممکن است این اتفاق بیفتد)، از پزشک خود در مورد استفاده از دیگر داروی ضد افسردگی سوال کنید. پزشک بر اساس علایم و داروهای مصرفی، دوز و نوع داروی جدید را تجویز خواهد کرد.
  • در مورد علایم تان با شخصی صحبت کنید. اگر در کل احساس بی عاطفه بودن می کنید، سعی کنید در مورد آن با کسی صحبت کنید و برای حل مشکلاتی که باعث ایجاد استرس و افسردگی می شوند (از جمله مشکلات مالی مانند مشکلات مربوط به مسکن یا درآمد) تلاش کنید.

مطلب مرتبط: بهترین قرص ضدافسردگی خواب آور کدام است؟

اگر متوجه شدید که داروهای افسردگی، تمام احساسات تان را از بین می برند و حس شادی و نشاط را از شما سلب می کنند، با پزشک خود صحبت کنید. این علایم ایجاد شده توسط داروها، قابل پیشگیری یا حتی درمان هستند.

منبع


اپ چرب زبان

با اپلیکیشن چرب زبان، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!


 

linkداروی افسردگی

مطالب مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up