ممکن است در هر زمان یک فکر ناخوشایند ناخواسته را تجربه کنید که باعث آزردگی و ناراحتی تان شود. روانشناسان می توانند با بکارگیری متدهای درمانی اضطراب ناشی از این حالت نگرانی را در افراد بطور قابل توجهی کاهش دهند یا ازبین ببرند. این مقاله که برگرفته از جدیدترین تکنیکهای متخصصین است چند نکته کاملا موثر برای توقف کامل نگرانی دائمی را برایتان آموزش می دهد تا بکمک این روشها بتوانید یک راهنمای خود درمانی برای رفع نگرانی هایتان داشته باشید.
چگونه نگرانی در خود را برطرف کنیم؟
گاهی اوقات نگران شدن نکتهای مثبت محسوب میشود زیرا شما را وادار به حل مشکلات میکند. اما اگر این نگرانی بخش زیادی از زندگی شما را تسخیر کند، مسئلهای نگران کننده خواهد بود. اضطراب و ترس میتواند روی احساسات شما تأثیر بگذارد و زندگی شما را تحت تأثیر قرار دهد. نگرانی زیاد یک شرایط روحی است که قابل درمان میباشد. میتوانید با تمرینات ذهنی، آرامش را برای خود به ارمغان بیاورید.
نگرانی و اضطراب بخش جدانشدنی زندگی تمام افراد است. نگران بودن بابت یک چک پرداخت نشده و یا یک مصاحبه کاری امری طبیعی است. اما هنگامی که این نگرانی غیرقابل کنترل شود مشکلاتی برای شما بوجود میآید. نگرانشدن بخشی از زندگی روزانه همگی افراد است و باید یاد بگیریم که این نگرانی را کنترل کنیم و اجازه ندهیم تمام زندگی ما را تحت تأثیر خود قرار دهد.
وجود اضطراب و استرس و نگرانی شدید میتواند مشکلات جسمی و روحی برای فرد ایجاد کند. از این مشکلات میتوان به بیخوابی، سردرد، معده درد، انقباض ماهیچهها و عدم توانایی در تمرکز کردن اشاره نمود.
حتماً بخوانید: چه غذاها و خوراکی هایی برای افسردگی مضر هستند؟ (تحقیقات جدید)
چند روش برای کنترل و برطرفسازی نگرانی
1-یاد بگیرید که به نگرانی خود اهمیت ندهید
هنگامیکه نگرانی و اضطراب بر شما چیره شود نمیتوانید فعالیتهایتان در خانه، مدرسه و یا سر کار را به خوبی انجام دهید. یکی از راههای کنترل نگرانی، اهمیت ندادن به این نگرانی هاست. به جای تلاش برای فراموش کردن این نگرانیها، با خود بگویید بعداً به آنها رسیدگی خواهم کرد:
- یک دوره برای درنظر گرفتن نگرانیها ایجاد کنید. یک ساعت مشخص را در طول روز مشخص کنید و فقط در این ساعت به آنچه باعث نگرانی شما میشود، فکر کنید.
- نگرانیهای خود را بنویسید. هر نگرانی که درون ذهنتان وجود دارد را روی کاغذ بنویسید، با خود بگویید بعدا فرصت فکر کردن به این نگرانی را دارم، پس نیازی نیست فعلا ذهن خودم را درگیر این موضوع کنم.
- در دوره ای که برای نگرانیهای خود در نظر گرفتهاید تلاش کنید این نگرانیها را برطرف کنید. اگر در این دوره نتوانستید این نگرانیها را برطرف کنید، پس باید توجه بیشتری به این نگرانی داشته باشید، البته نباید بیش از مدت زمانی که مشخص کردهاید ذهنتان را درگیر کند.
2- نگرانیهای قابل حل و نگرانیهای غیر قابل حل را تفکیک کنید
اگر احساس میکنید مسئلهای قابل حل است، پس یک راه حل منطقی در نظر بگیرید و این مسئله را حل کنید. برای مثال اگر وامهای پرداخت نشده دارید، با مدیران بانک ملاقات کنید و یک راه مناسب برای پس دادن وام پیدا کنید. نگرانیهای غیر قابل حل، نگرانیهایی هستند که قادر به حل کردن آنها نیستید مثلا اینکه با خود فکر کنید: اگر یک روز سرطان گرفتم چکار کنم؟ و یا اینکه: اگر فرزندم تصادف کرد چکار کنم؟
اگر نگرانی قابل حل است، یک راه حل منطقی برگزینید و این نگرانی را برطرف کنید.
اگر نگرانی قابل حل نیست، باید آن را بپذیرید. این نگرانیها معمولاً تفکراتی پیرامون حوادث ناگواری است که میتواند در آینده برای ما رخ دهد. سعی کنید روی این حوادث ناگوار تمرکز نکنید، زیرا با فکر کردن به آنها نمیتوانید جلوی وقوع آنرا بگیرید، اما زندگی شما ممکن است تحت تأثیر این افکار منفی آسیب ببیند.
همچنین بخوانید: عوارض قطع سرتالین و سایر داروهای ضد افسردگی (نظر فوق تخصص)
3- درباره نگرانیهایتان صحبت کنید
شاید راه حل سادهای به نظر میرسد، اما صحبت کردن با فردی که به او اعتماد دارید و شما را مورد قضاوت یا سرزنش قرار نخواهد داد، از مؤثرترین روشهای آرام کردن خود و کاستن نگرانیهاست. اگر با کسی صحبت نکنید این نگرانیها ممکن است برای شما غیر قابل تحمل شوند. اما هنگامیکه با فرد دیگری صحبت میکنید، به نوعی خود را تخلیه میکنید.
مطلب مشابه: واضح ترین علائم افسردگی در بزرگسالان طبق جدیدترین تحقیقات دانشمندان
4-افکار منفی را متوقف کنید
وجود افکار منفی درون ذهن، میتواند باعث افزایش نگرانی درون شما شود. ممکن است احساس کنید، این افکار منفی دارد شما را دیوانه میکند. اما روشهایی وجود دارد که میتوانید این افکار منفی را از خود دور کنید:
1-ورزش کردن. ورزش، یک راه طبیعی و موثر برای کاهش اضطراب است زیرا با ترشح اندورفین باعث کاهش سطح استرس و افزایش میزان سطح انرژی در فرد میشود. کلاس یوگا بروید. یوگا باعث افزایش تمرکز ذهنی و فکری شما میشود. یوگا باعث رهایی ذهن از افکار منفی میشود.
2-مدیتیشن. مدیتیشن ذهن شما را به جای فکر کردن به آینده و آنچه قرار است در آینده اتفاق بیفتد روی زمان حال متمرکز میکند. این کار باعث میشود ذهن شما از احاطه افکار منفی نجات یابد. یک جای ساکت و آرام و بدون هیاهو پیدا کنید و مدیتیشن انجام دهید.
3-نفس عمیق بکشید. هنگام نگرانی و اضطراب، تنفس شما تند میشود و این باعث افزایش میزان اضطراب در شما میشود. برای حل این مشکل سعی کنید نفس عمیق بکشید.
5- اندیشه خود را تقویت کنید
نگرانی، معمولا بخاطر اتفاقاتی که ممکن است در آینده رخدهد، و یا اتفاقاتی که در گذشته اتفاق افتادهاست در فرد ایجاد شود. تمریناتی برای تقویت اندیشه وجود دارد که باعث میشود ذهن شما بجای تمرکز روی حوادث آینده یا گذشته، روی زمان حال متمرکز شود. در این تمرینها شما ابتدا نگرانی خود را درک میکنید و سپس آن را فراموش میکنید، این کار باعث میشود که شما متوجه شوید چرا این نگرانی درون ذهن شما ایجاد شده است.
همچنین بخوانید: 8 تا از بهترین گیاهان دارویی برای کمک به درمان سریع افسردگی در بزرگسالان
1-نگرانیهای خود را درک کنید. به جای تلاش برای نادیده گرفتن و یا مبارزه با نگرانی، آنرا بپذیرید و بدون قضاوت و پیش داوری به بررسی نگرانی خود بپردازید.
2-گذر کردن نگرانی از ذهن. به یاد داشته باشید که هنگامیکه برای کنترل نگرانی خود تلاش نمیکنید، این نگرانی همانند ابر درون آسمان از ذهن شما عبور میکند.
3-روی زمان حال متمرکز باشید. به احساسات و افکاری که درون ذهنتان میگذرد توجه کنید. اگر احساس کردید، فکر و احساسی وجود دارد که باعث درگیری ذهن شما میشود، به زمان حال فکر کنید و این احساس و اندیشه را نادیده بگیرید.