آلوپسی

علت ریزش موی سکه ای و 10 روش درمانی شناخته شده

ریزش موی سکه ای (آلوپسی آره آتا) یکی از انواع ریزش مو است. علت ریزش مو سکه ای، حمله‌ ی اشتباهی سیستم ایمنی بدن به فولیکول‌ های مو است. این ریزش باعث خالی ‌شدن سر یا سایر نقاط بدن از مو می ‌شود. این خالی ‌شدن به شکل بخش‌ های دایره‌ ای ‌شکل و هموار رخ می‌ دهد. معمولا این ریزش پس از مدتی برطرف و رفع میشود و در بعضی موارد، ریزش مو دایمی خواهد بود.

چیست و چه افرادی را درگیر میکند؟

آلوپسی به معنی از دست دادن مو یا طاسی است. روشهای تاثیر این ریزش مو در افراد مختلف متفاوت است، اما رایج ترین قسمت های ریزش مو، ایجاد دایره هایی برروی پوست سر است که به آن آلوپسی آره آتا میگویند. انواع دیگر آلوپسی نیز وجود دارد مانند آلوپسی توتایس که در آن تمام موهای سر شروع به ریزش میکنند. در آلوپسی یونیورسالیس (نوع نادر آلوپسی) تمامی موهای بدن ریخته میشود.

در بریتانیا، تخمین زده می شود که آلوپسی آره آتا از هر 10،000 نفر، 15 نفر را مبتلا میکند.

آلوپسی آره آتا می تواند در هر سنی رخ دهد، اما حدود نیمی از موارد در دوران کودکی اتفاق می افتد و 80٪ موارد قبل از سن 40 سالگی رخ می دهد. مردان و زنان به یک اندازه در معرض ابتلا قرار دارند. این وضعیت در صورتی که در سنین بالاتر اتفاق افتد، خفیفتر خواهد بود.

حتما بخوانید: 12 تا از جدیدترین راهکارهای درمان ریزش مو در مردان با توجه به علت

به چه شکل بنظر میرسد؟

در ریزش موی سکه ای، موها بصورت تکه تکه (منطقه ای) میریزد و به تدریج وسیع میشود. در بسیاری از موارد بخصوص زمانیکه فرد موهای بلندی دارد، متوجه این وضعیت نخواهد شد. تصویر اول مطلب، ریزش موی سکه ای را در پشت سر بیمار نشان میدهد. تصویر دیگری از ریزش موی سکه ای در سر یک زن:

word image 20

در موارد ابتلا به طاسی نقطه ای، موارد زیر را درنظر بگیرید:

  • معمولا پس از ریزش مو، رشد مجدد موها بصورت خود بخود اتفاق می افتد. وقتی موها مجددا رشد کنند، در ابتدا رنگ اولیه ی خود را ندارند و خاکستری یا سفید بنظر میرسند. پس از چند ماه، رنگ موها طبیعی میشود.
  • گاهی اوقات، بعد از چند هفته از ایجاد اولین ریزش موی سکه ای، چند طاسی نقطه ای دیگر هم دیده میشود. گاهی اوقات هم درحال رشد مجدد موها، در قسمت دیگر سر ریزش موی سکه ای دیگری ایجاد میشود.
  • گاهی اوقات چندیدن محل ریزش موی سکه ای به هم میپیوندند و منطقه ی وسیعی را شکل میدهند.
  • از هر 10 نفر مبتلا به آلوپسی، 1 نفر متوجه آسیب به ناخنها میشود.

در تصویر زیر، آلوپسی آره آتا را در ریش یک مرد مشاهده میکنید که وضعیت شایعی است و پس از مدتی به حالت اولیه ی خود باز میگردد:

word image 21

اضطراب، افسردگی و از دست دادن اعتماد بنفس در افراد مبتلا به آلوپسی آره آتا طبیعی است. بهتر است آرام بمانید و خونسردی خود را حفظ کنید چون در بیشتر موارد این وضعیت بخودی خود از بین میرود.

چه چیزی باعث این موضوع می شود؟

آلوپسی آره آتا یک “بیماری خودایمنی ” است. در این وضعیت سیستم ایمنی بدن که معمولا با میکروب ها مبارزه می کند، به طور تصادفی خود بدن را مورد حمله قرار میدهد.

بنابراین سلول های کوچک سیستم ایمنی، به نام سلول های T، در اطراف فولیکول مو جمع می شوند و سعی می کنند آن را از بین ببرند. این موجب ریزش مو میشود؛ اما در برخی موارد، حمله ایمنی پایان میابد و موها دوباره رشد میکنند.

حتما بخوانید: 6 تا از بهترین و جدیدترین داروهای جلوگیری از ریزش مو و تقویت ریشه آن

آلوپسی آره آتا می تواند توسط یک بیماری، مانند یک عفونت ویروسی و یا با مصرف داروهای ایجاد شود. بعضی از افراد شروع آلوپسی را به یک رویداد پر استرس در زندگیشان مرتبط میکنند…

اگر آلوپسی آره آتا دارید، احتمال ابتلا به سایر بیماری های خودایمنی مانند بیماری های تیروئید، کم خونی و ویتیلیگو افزایش میابد. در این زمینه لازم است با پزشک مشورت کنید.

آیا به آزمایش خاصی نیاز دارم؟

معمولا خیر! تشخیص آلوپسی معمولا بر اساس ظاهر ریزش مو است. اگر پزشک در مورد دیگر علل ریزش مو شک داشته باشد، آزمایشاتی مانند آزمایش خون و بیوپسی را توصیه میکند.

گاهی اوقات برای بررسی بیماریهای خود ایمنی دیگر، آزمایشات دیگری انجام میشود. برای مثال اگر علایم اختلال تیروئید وجود داشته باشد، آزمایش خون انجام میشود.

چشم انداز بلند مدت افراد مبتلا چیست؟

  • خوشبختانه، موارد خفیف آلوپسی آره آتا اغلب بدون درمان، در عرض چند ماه تا یک سال بهبود می یابند.
  • در بعضی موارد، طاسی ممکن است چند ماه یا چند سال طول بکشد. اندازه قسمتهای طاسی و مدت زمان آنها کاملا متغیر است.
  • اگر کمتر از نیمی از پوست سر آسیب دیده شود و درمانی صورت نگرفته باشد، در حدود 80 درصد احتمال رشد کامل مو در عرض یکسال وجود دارد.
  • با ریزش موی بیشتر، احتمال رشد مجدد موها بیشتر است.

در موارد زیر احتمال پیشرفت آلوپسی آره آتا زیاد است:

  • شروع طاسی از دوران کودکی آغاز شود.
  • شروع اولیه ریزش مو بیش از نیمی از پوست سر را تحت تاثیر قرار می دهد.
  • اگزمای موضعی وجود داشته باشد.
  • ریزش موی مژه و / یا ابرو وجود داشته باشد.
  • سابقه خانوادگی آلوپسی آره اتا وجود داشته باشد.
  • تغییراتی در ناخنها وجود داشته باشد.
  • بیماری دیگر خود ایمنی وجود داشته باشد.

درمان برخی از موارد می تواند باعث رشد مو شود.

تنها روشهای درمانی موثر

  • کرم های استروئیدی. این روش درمانی معمولا دو بار در روز، برای مدت زمان محدودی استفاده می شود. راجب این کرم ها بیشتر بخوانید!
  • تزریق استروئید موضعی. این می تواند بر روی پوست سر و ابروها استفاده شود و روشی موثر برای ریزش موی سکه ای است. تزریق می تواند هر چهار تا شش هفته تکرار شود و زمانی که رشد مجدد آغاز شود، متوقف می شود. تزریق زیاد در خط ابرو، ممکن است باعث بروز گلوکوم (فشار داخل چشم) شود.
  • قرص های استروئیدی. دوزهای بالای قرص های استروئیدی ممکن است سبب رشد مجدد مو شوند، اما زمانی که درمان متوقف می شود، آلوپسی اغلب دوباره عود میکند. استفاده از استروئید ها در یک دوره زمانی طولانی می تواند باعث عوارض بسیاری از جمله فشار خون بالا، دیابت، زخم معده، آب مروارید و پوکی استخوان و همچنین افزایش وزن شود. راجب این داروها بیشتر بخوانید!
  • کرم دیترانول. این کرم که معمولا برای درمان بیماری دیگر پوستی ازجمله پسوریازیس مورد استفاده قرار می گیرد، موجب تحریک پوست می شود و گاهی اوقات باعث می شود که موها دوباره به حالت اولیه برگردند. اطلاعات بیشتر راجب این کرم
  • نور درمانی (PUVA). یک روش درمانی است که در آن از اشعه ی ماورابنفش استفاده میشود. هنگامی که درمان متوقف شود، عود بیماری آلوپسی معمول است. همچنین در دراز مدت، احتمال خطر سرطان پوست وجود دارد.
  • لوسیون ماینوکسیدیل. این معمولا بدون نسخه موجود است و استفاده از آن در محل ریزش مو میتواند کمک کننده باشد. راجب ماینوکسیدیل بیشتر بخوانید!
  • قرصهای سرکوب کننده ایمنی. این قرصها شامل سولفاسالازین، متوترکسات، سیکلوسپورین و آزاتیوپرین هستند. آنها سیستم ایمنی را سرکوب می کنند و گاهی اوقات برای درمان آلوپسی آره آتای شدید که به درمان های دیگر پاسخ نمی دهند استفاده شوند. این قرص ها می توانند عوارض جانبی بالقوه جدی داشته باشند.

درمان های دیگر

درمانهای دیگر ریزش موی سکه ای عبارتنداز:

  • تاتو کردن (پوست) برای ابروهایی که از بین رفته اند، می تواند مورد استفاده قرار گیرد.
  • مشاوره با افرادیکه از این وضعیت بهبود یافته اند میتواند کمک کننده باشد.
  • درمان های تکمیلی. شواهد کافی برای تاثیر این روشها در درمان آلوپسی آره اتا (برای مثال طب سوزنی، آروماتراپی و غیره) وجود ندارند.

همیشه به یاد داشته باشید که از یک محافظ یا کلاه در مقابل نور خورشید استفاده کنید.

نکات کلیدی در مورد این بیماری

  • آلوپسی آره اتا یک بیماری خودایمنی است که سیستم ایمنی بدن به فولیکولهای مو حمله می کند و باعث ریزش مو می شود.
  • شایع ترین علائم آلوپسی آره آتا شامل ریزش مو و تغییر ناخن ها، مانند شکنندگی یا زبری ناخن ها است.
  • دانشمندان بر این باورند که ترکیبی از ژن ها و عوامل محیطی در ایجاد آلوپسی آره آتا نقش دارند.

حرف آخر

گزینه های مختلف درمانی وجود دارد. انتخاب درمان خاص برای یک فرد خاص در ابتدا مشکل است. یکی از مشکلات این است که در بسیاری از موارد موها بدون هیچ گونه روش درمانی رشد می کنند؛ بنابراین، بررسی اثر درمان ها دشوار است، زیرا مو میتواند بطور طبیعی مجددا رشد کند.

بااینحال موفقیت روشهای درمانی زیاد است. سعی کنید مثبت اندیش و آرام باشید و دوره ی درمان را کامل کنید.


اپ چرب زبان

با اپلیکیشن چرب زبان، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!


link
بیماری های موریزش مو

مطالب مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up