روشهای درمان آکنه

6 بهترین روش های درمان آکنه در منزل

جوش یکی از شایع ترین مشکلات پوستی به خصوص در شروع سن نوجوانی وجوانی است، که بعضا اعتماد بنفس افراد را تحت تاثیر قرار میدهد و زیبایی پوست را کم میکند. در این مقاله به بررسی ریشه های آکنه و بهترین و موثرترین روش های درمان آن خواهیم پرداخت.

آکنه چیست؟

یک بیماری فولیکولهای موی صورت، قفسه ی سینه و پشت است که تقریبا تمام نوجوانان را در سن بلوغ درگیر میکند. آکنه توسط باکتری ها ایجاد نمیشود، اگرچه باکتری ها هم میتوانند در آن نقش داشته باشند. آکنه ای که برروی پوست ظاهر میشود ممکن است به شکلهای زیر باشد:

  • ندول: برجستگی‌ها و جوش‌های عمیق‌تر
  • کورک: جوش چرکی
  • جوش نوک تیز: جوش‌های ریز
  • کومدون‌ها: جوش‌های سرسیاه و سرسفید
  • چربی زیاد: پوست قرمز فلس مانند

دلیل ایجاد آکنه

آکنه به معنی ایجاد غدد سباسه آلوده یا ملتهب بر روی پوست است. همان طور که سلول های پوست بازسازی می شوند، سلول های قدیمی باید از بین بروند. اگر این سلول های مرده از منافذ خارج نشوند و با عرق و چربی روی پوست ترکیب شوند، در فولیکول مو به دام افتاده و تشکیل جوش می دهند.

منافذ پوست ما به یک سیستم غدد چربی که مستقیما در زیر پوست قرار دارند متصل می شود. در داخل این غدد چربی، صمغ تولید می شود. این ماده برای حفظ رطوبت و سلامت پوست ضروری است اما تولید بیش از حد این روغن ها باعث آکنه می شود. اگر روغن ترشح شده بیش از حد با سلول های مرده و باکتری های روی پوست ترکیب شوند، منافذ را اشباع کرده و ایجاد پلاگین در پوست می کند.

روش مصرف پماد داکسی سایکلین برای جوش صورت

پلاگین میتواند بصورت جوشهای سرسفید باشد که لایه ی نازکی را روی پوست تشکیل میدهند یا اینکه بصورت جوشهای سرسیاه باشد. این پلاگین ها به تدریج بزرگ میشوند و در حین بزرگ شدن، پارگی دیواره ی پوست اتفاق می افتد و این موجب میشود که موادمضر و باکتری های پوستی به لایه های عمیق تر پوست نفوذ کرده و در نهایت التهاب ایجاد کند. التهابهای خیلی عمیق منجر به تولید کیست میشوند.

دیگر عوامل موثر بر ایجاد جوش

غذا: مطالعات اخیر نشان دادند که رژیم غذایی با کربوهیدرات بالا، شیر و شکلات خالص در تشدید آکنه نقش دارند.

کثیفی: جوشهای سرسیاه چربی های اکسیدشده هستند نه کثیفی. عرق باعث ایجادآکنه نمیشود. از طرفی شستن زیاد پوست میتواند باعث خشکی و تحریک پوست شود.

استرس: برخی افراد از جوشهای خود بسیار ناراحت هستند و این موجب طولانی تر شدن این جوشها میشود. بااین حال استرس نقش مستقیمی در ایجاد آکنه ندارد.

وراثت: اگر والدین شما آکنه های زیادی برروی پوستشان دارند، احتمالا کنترل آکنه برایتان سختتر خواهد بود.

فشار: در برخی بیماران، فشارناشی از کلاه، یقه لباس و… میتواند موجب بدتر شدن آکنه شود.

داروها: برخی داروها موجب ایجاد و بدتر شدن آکنه میشود. برخی از این داروها عبارتنداز: برومیدها، استروئیدهای خوراکی یا تزریقی یا استروئیدهایی که بدنسازان و ورزشکاران مصرف میکنند، داروهای ضدانعقاد و لیتیوم هم میتوانند در ایجاد آکنه نقش داشته باشند.

شغل: در برخی شغلها، قرار گرفتن در معرض محصولات صنعتی مانند روغن موجب ایجاد آکنه میشود.

لوازم آرایشی بهداشتی: برخی محصولات آرایشی و محصولات مراقبت از پوست، باعث بسته شدن منافذ پوست میشوند. هنگام خرید این لوازم، به لیست اجزاء تشکیل دهنده ی محصول توجه کنید و اگر نگران آکنه هستید، آنهایی را انتخاب کنید که آب اولین یا دومین جزء تشکیل دهنده ی آن باشد. محصولات مبتنی بر هیدرات (آب) بهترین گزینه برای افراد مبتلا به آکنه است.

روش های درمان آکنه

روش اول: درمان دارویی

1- آنتی بیوتیک ها و آنتی باکتری های موضعی : این دسته از داروها شامل اریترومایسین E-Mycin, Eryc, Ery-Tab, PCE, Pediazole, Ilosone، کلیدامایسین (BenzaClin, Duac)، سولفاستامید (Klaron)، آزالیک اسید (Azelex یا Finacea) و داپسون (Aczone) هستند.

2- رتینوئیدها: Retin-A ترتینوئین سالهای زیادی ست که مورد استفاده ی مردم قرار میگیرد، در این مدت با حفظ اثربخشی این دارو، ملایم تر و لطیفتر هم شده است. رتینوئیدهای جدیدتر آداپالن (Differin) و تازاروتن (Tazorac) هستند. این داروها بخصوص برای بسته شدن منافذ پوست بسیار مفید هستند. عوارض جانبی این دارو شامل تحریک و افزایش حساسیت به نور خورشید است. آداپالن 1/0 درصد بدون تجویز پزشک در دسترس است. با حفاظت مناسب از پوست در مقابل نورخورشید، از این دارو میتوان در روزهای آفتابی هم استفاده کرد.

3- آنتی بیوتیکهای خوراکی : پزشک ممکن است درمان را با تتراسایکلین یا داروهای مشابه آن مانند داکسی سایکلین (Vibramycin, Oracea, Adoxa, Atridox و…) یا ماینوسایکلین (Dynacin, Minocin) آغاز کند. دیگر آنتی بیوتیکهای خوراکی که برای درمان آکنه مفید هستند شامل سفادروکسیل (Duricef)، آموکسی سیلین (Amoxil, DisperMox, Trimox) و داروهای سولفا هستند. عوارض جانبی این داروها شامل واکنشهای آلرژیک (بخصوص سولفا)، ناراحتی معده و افزایش حساسیت به نور خورشید است.

4- اسپیرونولاکتو : (Aldactone) این دارو گیرنده های هورمون آندروژن را مختل میکند. این میتواند موجب حساسیت پستان، بی نظمی در قاعدگی و افزایش سطح پتاسیم در جریان خون شود. اسپیرونولاکتون میتواند به برخی زنان کمک کند تا درمقابل آکنه مقاوم شوند.

5- تزریق کورتیزون: برای از بین بردن سریع جوشها و کیستهای بزرگ، پزشک به آنها کورتیزون تزریق میکند.

6- ایزوترتینوین:  ایزوتروتینوین یک درمان عالی برای آکنه های شدید، مقاوم و ازبین بردن جای آنها است. میلیونها بیمار از این دارو هنگام وارد شدن به اروپا در سال 1971 و آمریکا در سال 1982 استفاده کردند. از این دارو برای افرادیکه به آکنه شدید و کیستهای مختلف مبتلا هستند و به داروهای دیگر (مانند داروهای ذکر شده در بالا) پاسخ نمیدهند استفاده میشود. اگر این دارو در دوز مناسب مصرف شود، باید از مصرف داروهای تجویزی دیگر اجتناب شود.

روش دوم: روش های تهاجمی

1- درمان با لیزر و نور: لیزر پوست و درمان با نور باعث توقف تولید چربی و کاهش تعداد باکتریها در پوست به طور موقت می‌شود. برخی از انواع لیزر باعث از بین بردن جای جوش نیز می‌گردد. در این روش باکتریهای جوش توسط پالس‌های نور و انرژی گرمایی از بین می‌روند. این روش درمانی، باعث شکسته شدن غدد چربی و در نتیجه کاهش تولید چربی در پوست می‌شود. از جمله عوارض این روش درمان جوش صورت با لیزر درد، قرمزی موقت و حساس شدن پوست به نور خورشید است.

2- میکرودرم: میکرودرم از جمله روش‌های درمانی محبوب جوش صورت بوده که باعث بهبودی بافت پوست، جوش‌های سرسیاه یا سرسفید و اصلاح قسمت‌های تغییر رنگ داده پوست می‌شود. این روش درمانی زیبایی سطحی هم برای صورت و هم بدن کارایی داشته و نسبت به پیلینگ‌های شیمیایی جایگزین بسیار مناسبی جهت درمان جوش‌های ملایم و غیر متورم می‌باشد.

3- تزریق استروئید: تزریق استروئید بیشتر برای انواعی از جوش که دارای توده‌های دردناک در زیر پوست است (نودال و کیست)، استفاده می‌شود. معمولاً درمان این نوع جوش‌ها چند هفته طول می‌کشد. پس از تزریق استروئید، توده‌های زیر پوست صاف شده و پوست در عرض ۲ تا ۴ هفته بهبودی می‌یابد.

روش سوم: اصلاح سبک زندگی

1- به اندازه کافی بخوابید، خوابیدن کمتر از 8 ساعت استرس را بیشتر میکند و زمینه را برای ایجاد آکنه فراهم میشود.

2- فعالیت بدنی با افزایش جریان خون که اکسیژن بیشتری به سلول‌های پوست می‌رساند و پسماندهای سلولی را دور می‌کند، به پوست کمک می‌کند. بهتر است بعد از ورزش دوش بگیرید تا تعریق پوست را تحریک نکند.

3- روزانه 8 لیوان آب بخورید، نوشیدن آب باعث دفع سموم از بدن میشود.

4- استفاده از کرم های ضدآفتاب را فراموش نکنید.

روش چهارم: روتین پوستی

1- شوینده: برای پوست های مستعد آکنه لازم است صبح و شب صورت شسته شود.

2- تونر: شب ها بعد از شستن صورت بهتر است از یک تونر کنترل کننده چربی استفاده کنید.

3- اسکراب: هفته ای یکبار پوست خود را استفاده از اسکراب تمیز کنید تا منافذ کاملا تمیز شود.

4- مرطوب کننده: شما باید از یک مرطوب کننده مناسب پوست خود و فاقد چربی استفاده کنید. پوست باید هیدراته باقی بماند.

5- محصولات درمانی: محصولات مراقبتی حاوی مواد فعالی که به درمان جوش کمک می‌کنند و باید توسط پزشک معالج و مناسب مشکل شما تجویز شود.

6- محافظت از پوست: شما باید از یک ضدآفتاب مناسب پوست خود استفاده کنید تا میزان آسیب به پوست به حداقل خود برسد.

روش پنجم: اصلاح رژیم غذایی

بایدها نبایدها
مواد غذایی حاوی امگا 3 آرد سفید
ماهی ماکارونی‌ها
چای سبز نوشیدنی‌های شیرین
عسل مواد غذایی سرشار از امگا 6
پروبیوتیک ها (ماست، کفیر، پنیر و …) محصولات لبنی و شیر
مواد غذایی حاوی ویتامین های A، D، E و روی فست‌فودها
زردچوبه شکلات‌های شیری

روش ششم: ماسک های طبیعی

1- ماسک عسل و لیمو

عسل ماده ای ضد باکتری و آنتی اکسیدانی طبیعی است و باکتری های مضر پوست را از بین میبرد.

روش تهیه:

۱ قاشق غذاخوری عسل را در ظرف بریزید و نصف یک لیمو را درون آن بچلانید. آن‌ها را خوب با هم مخلوط کنید. ترکیب را به آرامی روی صورت خود بمالید و اجازه دهید ۱۵-۲۰ دقیقه بماند.صورت خود را به طور کامل بشویید و با حوله ی تمیز به آرامی آن را خشک کنید.

2- ماسک صورت آلوئه ورا و زردچوبه

آلوئه ورا پوست را تغذیه و از آن در مقابل سموم محافظت می کند. زردچوبه ضد باکتری و ضد التهاب است. این ادویه از بروز جوش و تورم نیز جلوگیری می کند.

روش تهیه:

۱ قاشق غذاخوری ژل آلوئه ورا و نصف قاشق غذاخوری زردچوبه را باهم ترکیب کنید. مخلوط را به آرامی روی صورت خود بمالید و اجازه دهید ۱۵-۲۰ دقیقه بماند. صورت خود را تمیز بشویید و آن را آهسته خشک کنید.

3- ماسک خاک رس قهوه ای و لیمو

خاک رس چربی اضافی پوست را جذب و از انسداد منافذ آن جلوگیری می کند. این ماده، سرشار از منیزیم کلراید است و از آکنه جلوگیری می کند.

روش تهیه:

۱ قاشق غذاخوری خاک رس قهوه ای و آب نصف لیمو را باهم ترکیب کنید. مواد را خوب با هم مخلوط کنید. ترکیب به دست آمده را به آرامی روی صورت و گردن خود بمالید و و اجازه دهید ۱۵-۲۰ دقیقه بماند. پوست‌تان را به خوبی بشویید و با حوله ی تمیز به آرامی آن را خشک کنید.


اپ چرب زبان

با اپلیکیشن چرب زبان، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!


 

link
آکنهدرمان جوش صورت

مطالب مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up