پماد موپیروسین

پماد موپیروسین، طرز مصرف برای جوش، بخیه، سوختگی+ لیست قیمت

موپیروسین یک آنتی بیوتیک موضعی است که برای مبارزه با باکتریهای گرم مثبت موثر است. قیمت نسخه ایرانی آن با بیمه بین 7500 تا 24000 تومان می باشد. موپیروسین برای درمان عفونت های باکتریایی مانند استافیلوکوک اورئوس مقاوم به متی سیلین (MRSA)، فولیکولیت و ایمپتیگو (زردزخم) استفاده می شود. همچنین برای درمان نیش حشرات، زخم های کوچک و عفونت های ناشی از باکتری های گرم مثبت استفاده می شود. از آنجایی که این یک داروی ضد باکتری است، برای درمان عفونت های ویروسی و قارچی ناکارآمد است.

موپیروسین از سال 1987 مورد تأیید FDA (سازمان غذا و دارو) قرار گرفته است و تحت نامهای تجاری Bactroban و Centany به فروش می رسد. چندین شرکت دارویی نیز فرم عمومی این دارو را تولید می کنند.

عوارض جانبی موپیروسین شامل سردرد، تهوع، تورم، بثورات و سوزش می باشد. اگرچه مدت زمان تاثیر این دارو از لحاظ بالینی مشخص نشده است، اما تا 12 ساعت فعال است. تداخل موپیروسین با الکل هنوز شناخته شده نیست. اگرچه استفاده از این دارو در دوران بارداری بیخطر است، اما در زمان شیردهی توصیه نمی شود.

همچنین بخوانید: خواص وازلین برای پوست صورت- درمان جوش و 7 نکته بسیار مهم

با توجه به ساختار و مکانیسم عمل آن، این دارو یک عامل ضد باکتری منحصر به فرد محسوب می شود. فعالیت ضد میکروبی موپیروسین شامل مهار سنتز RNA و پروتئین باکتریایی است.

موارد استفاده از موپیروسین

موپیروسین معمولا برای درمان بیماریهای پوستی زیر تجویز می شود:

1-ایمپتیگو (زرد زخم)

ایمپتیگو یک عفونت پوستی باکتریایی است که معمولا توسط باکتری های استافیلوکوکوس یا استرپتوکوک ایجاد می شود. این عفونت پوست اغلب زمانی شروع می شود که باکتری ها از طریق نیش حشرات، برش یا خراش وارد زخم باز پوست شوند. کودکان 2 تا 6 ساله بیشتر مستعد ابتلا به این عفونت پوستی هستند.

علائم ایمپتیگو با یک زخم جوش مانند، بر روی دستها، پاها و صورت ظاهر می شود. این زخم ها معمولا با خارش و چرک همراهند. پس از چند روز، آنها باز شده و یک پوسته ضخیم تشکیل میدهند. زخم ها می توانند از طریق خراش گسترش پیدا کنند. این عفونت از طریق تماس مستقیم با زخم و یا ترشحات بینی فرد آلوده قابل انتقال است. ایمپتیگو با استفاده از آنتی بیوتیک هایی مانند موپیروسین درمان می شود.

2- فورانکل (جوش)

هنگامی که باکتری ها یک فولیکول مو را عفونی و ملتهب می کنند، یک برآمدگی (جوش) همراه با چرک دردناک به نام فورانکل در زیر پوست ایجاد می شود. با گذشت زمان جوش بزرگتر و دردناکتر میشود و سرانجام پاره میشود.

درمان فورانکل شامل استفاده از آنتی بیوتیک ها، مانند موپیروسین برای درمان عفونت باکتری های زیرپوستی است. بیشتر جوش ها توسط باکتری های استافیلوکوک اورئوس ایجاد می شود که می توانند با استفاده از آنتی بیوتیک موضعی، خوراکی و یا داخل وریدی (IV) درمان شوند. در موارد شدیدتر، برای باز کردن و تخلیه جوش ممکن است نیاز به یک عمل جراحی کوچک باشد.

حتما بخوانید: 8 تا از تازه ترین روش های درمان جوش صورت با کمک داروهای گیاهی

3- عفونت های ثانویه پوست

موپیروسین همچنین برای درمان عفونت های ثانویه پوست مانند اگزما، درماتیت آتوپیک و پسوریازیس استفاده می شود.

بیماران مبتلا به درماتیت آتوپیک بیشتر در معرض ابتلا به عفونتهای باکتریایی هستند. در واقع، بیش از 90 درصد از بیماران، باکتری استافیلوکوکوس اورئوس را بر روی پوست خود دارند و هنگامی که پوست آنها به علت خراش زخم شود، ممکن است عفونت ایجاد شود. نگه داشتن پوست سالم و دیگر اقدامات مراقبت از پوست باید به منظور کاهش عفونت و تکثیر باکتری ها صورت گیرد.

پماد موپیروسین اغلب براي درمان عفونت هاي کوچک و موضعي باکتريایی تجويز مي شود. این دارو موضعی معمولا سه بار در روز تا دو هفته برروی قسمتهای آسیب دیده پوست اعمال می شود. برای عفونت های شدید پوست، معمولا آنتی بیوتیک های خوراکی داده می شود.

4- عفونت های استافیلوکوک مقاوم به متی سیلین (MRSA)

این گروه از باکتری ها به طور ژنتیکی متفاوت با سایر سویه های استافیلوکوک اورئوس هستند. درمان عفونت های ناشی از MRSA در انسان می تواند مشکلتر باشد. برای افرادی که در معرض ابتلا به عفونت MRSA قرار دارند، استفاده از پماد بینی با موپیروسین توصیه می شود.

مطلب مشابه: 3 تا از جدیدترین روش های درمان فوری جوش صورت با عسل (کاملا موثر)

عوارض جانبی موپیروسین

اگر چه استفاده از موپیروسین موضعی باعث خواب آلودگی نمی شود، اما می تواند عوارض جانبی دیگری مانند موارد زیر ایجاد کند:

  • حالت تهوع
  • دانه های پوستی
  • خارش محل عفونت
  • خشکی
  • قرمزی
  • درد
  • خارش
  • سوزش
  • ورم
  • حساسیت ناحیه آسیب دیده پوست

عوارض جانبی خفیف ممکن است پس از چند روز تا دو هفته از بین بروند. عارضه جانبی جدی ممکن است شامل اسهال مداوم باشد. اسهال ممکن است توسط نوع دیگری از باکتری بنام Clostridium difficile ایجاد شود. اگر در زمان استفاده از موپیروسین، اسهال و علائم شدید یا تشدید شونده داشتید، به پزشک مراجعه کنید.

هشدارها

آلرژی

واکنش شدید آلرژیک می تواند با استفاده از موپیروسین رخ دهد. واکنش آلرژیک ممکن است شامل هر یک از علائم زیر باشد:

  • تنگی نفس
  • تنگی قفسه سینه
  • حملات پانیک (هراس)
  • سرگیجه شدید
  • خارش
  • بثورات پوستی
  • گرگرفتگی صورت یا قسمتهای دیگر بدن
  • مشکل در تنفس
  • مشکل در بلع
  • ورم زبان یا گلو

اگر این علائم را تجربه کردید، به نزدیکترین اورژانس مراجعه کنید.

عفونت قارچی

استفاده از موپیروسین به طور مکرر یا در یک دوره طولانی ممکن است باعث عفونت جدید، بخصوص عفونت قارچی شود. در صورت مشاهده ی علایم جدید در زمان استفاده از این دارو، بلافاصله به پزشک اطلاع دهید.

بارداری و شیردهی

موپیروسین متعلق به داروهای گروه B بارداری است، به این معنی که مطالعات کافی که نشاندهنده ی خطر برروی جنین است، وجود ندارد. اگر باردار هستید یا قصد بارداری دارید، با پزشک مشورت کنید. موپیروسین تنها باید در مواردی استفاده شود که مزایای آن از معایبش بیشتر باشد.

عبور این دارو از شیر مادر و تاثیر بر نوزاد هنوز مشخص نیست. درمورد ایمنی این دارو در زمان شیردهی از پزشک سوال کنید.

کودکان

استفاده از موپیروسین موضعی در نوزادان زیر 2 ماه مورد مطالعه قرار نگرفته است.

همچنین بخوانید: علل، نشانه ها و جدیدترین روش درمان سریع جوش صورت (2019)

بیماران کلیوی

قبل از استفاده از این دارو در مورد سابقه ی بیماریها به ویژه بیماری کلیوی، به پزشک یا داروساز اطلاع دهید. موپیروسین موضعی حاوی پلی اتیلن گلیکول است که می تواند توسط پوست آسیب دیده و زخم باز جذب شود. مقدار زیاد پلی اتیلن گلیکول می تواند موجب آسیب جدی کلیه شود.

چه زمان باید به پزشک مراجعه کرد؟

اگر پس از 3 تا 5 روز استفاده از موپیروسین، بهبودی در علایم بیماری مشاهده نشد، به پزشک مراجعه کنید.

داروهای مشابه برای درمان جوش صورت


اپ چرب زبان

با اپلیکیشن چرب زبان، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!


link
آفتاب سوختگیپماد موپیروسیندرمان جوش صورتدرمان زخمزرد زخم

مطالب مشابه

1 دیدگاه. همین الان خارج شوید

  • سلام وقت بخیر .
    من در ناحیه ی چانه خیلی جوش میزنم و همین باعث لک شدن این قسمت شده .
    باید چکار کنم ؟

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up