یبوست

یبوست باعث چاقی می شود یا لاغری؟ (تحقیقات جدید)

یبوست به معنای سفت شدن شکم و کاهش حرکات روده است که می تواند مشکلات مختلفی مانند سفت شدن مدفوع، نفخ شکم و سخت شدن دفع ایجاد نماید. این مشکل نسبتا شایع است و هر فردی حداقل در دوره ای از زندگی خود آن را تجربه می کند. اما سوال رایجی که در این مورد وجود دارد این است که آیا یبوست باعث چاقی می شود؟

پاسخ مثبت است! یبوست می تواند باعث افزایش وزن شود. بیماران بسیاری وجود دارند که برای رفع یبوست به پزشک مراجعه می کنند و پس از درمان این وضعیت متوجه می شوند که بدون اعمال تغییرات شدید در رژیم غذایی و یا سبک زندگی، به وزن ایدآل خود باز می گردند. این مسئله ای ست که نیاز به توجه جدی دارد.

16 کاری که برای سالم ماندن در طول زندگی باید انجام دهید

دسته بندی انواع یبوست براساس میزان شدت آن

1-یبوست خفیف: در یبوست خفیف اجابت مزاج هر دو تا سه روز یکبار انجام میگردد.

2-یبوست شدید: زمانی که اجابت مزاج با فاصله بیش از سه روز باشد به آن یبوست شدید گفته میشود.

3-یبوست مزمن: در نوع یبوست مزمن، فرد مبتلا چندین سال درگیر موضوع بوده و سابقه یبوست در این فرد زیاد است و با کوچکترین تغییر حالتی از یبوست خفیف به شدید تبدیل می‌شود.

حتما بخوانید: 38 تا از مقوی ترین و بهترین خوراکی های دنیا

علائم یبوست

  • کم شدن دفعات دفع مدفوع
  • دفع مشکل (فشار آوردن و زور زدن)
  • مدفوع سفت و سخت یا کم
  • احساس خالی نشدن کامل روده
  • تورم یا درد شکم
  • استفراغ
  • سردرد

word image 108

علل یبوست

مهم ترین و شایع‌ترین علت یبوست سبک زندگی است؛ نوع تغذیه و عدم تحرک علت اصلی یبوست است.

  • خوردن آنتی اسیدهای حاوی کلسیم یا آلومینیم
  • تغییر عادات غذایی یا عادات فعالیت و ورزش معمول
  • سرطان روده بزرگ
  • خوردن لبنیات فراوان و بیشتر از معمول
  • اختلالات خوردن
  • سندرم روده تحریک پذیر
  • عارضه های نورولوژیک مثل پارکینسون یا مولتیپل اسکلروز
  • بی حرکت بودن و نداشتن فعالیت بدنی
  • نخوردن فیبر کافی یا ننوشیدن مایعات کافی
  • سوء استفاده افراطی از مسهل ها (با گذر زمان مسهل ها و ملین ها موجب ضعیف شدن عضلات روده می شوند)
  • حاملگی
  • مشکلات اعصاب و عضلات سیستم گوارشی
  • مقاومت در مقابل میل به دفع مدفوع و به موقع دفع نکردن، بخصوص در افراد مبتلا به هموروئید که به خاطر درد از دفع طفره می روند
  • بعضی از داروها (بخصوص مسکن های قوی مثل نارکوتیک ها، ضد افسردگی ها، قرص آهن)
  • استرس
  • کم کاری تیروئید (هیپوتیروئیدی)

چرا یبوست باعث چاقی می شود؟

ارتباط بین یبوست و چاقی اندکی پیچیده است. اکثر افرادیکه به یبوست مبتلا می شوند احساس می کنند که به دلیل ورم ناشی از احتباس مدفوع، با افزایش وزن مواجه شده اند. اگرچه یبوست می تواند باعث افزایش وزن شود اما این اثر موقتی ست و پس از برطرف شدن این مشکل، افزایش وزن اندکی که پیش آمده است، برطرف می شود.

یبوست به دلایل مختلفی باعث چاقی و افزایش وزن می شود. سه مورد از مهمترین علل افزایش وزن ناشی از یبوست عبارتند از:

1- احتباس آب

بسیاری از بیماران مبتلا به یبوست از احتباس آب شکایت دارند. این وضعیت پس از درمان یبوست معمولا کاهش پیدا می کند. دلیل احتباس آب کاملا مشخص نیست. شاید این وضعیت راهکار بدن برای حفظ آب و کاهش یبوست باشد یا ممکن است به باکتری های روده مربوط باشد. در هر صورت، می تواند باعث افزایش وزن سریع و ناراحت کننده ای شود.

2- تیروئید و یبوست

با کاهش سرعت هضم و گوارش به دلیل کم کاری تیروئید، مدفوع سفت و سخت می شود و در نهایت یبوست ایجاد می گردد.

علاوه بر این یبوست مزمن میکروبیوم روده را تغییر می دهد که می تواند تاثیرات نامطلوبی بهمراه داشته باشد.

علائم و علت بواسیر و 6 روش درمان طبیعی سریع

اگر به کم کاری تیروئید مبتلا شده اید، به دنبال مصرف مواد مغذی باشید که برای عملکرد مطلوب این غده مورد نیاز است. پروتئین و آهن کافی دو ماده مغذی اصلی هستند که غده ی تیروئید به آنها نیاز دارد. پس از آن ید و سلنیوم مورد نیاز هستند. اگر یبوست مزمن و دائمی دارید، به شما توصیه می کنیم که عملکرد غده ی تیروئید خود را بررسی کنید. اگر مشکلات روده ای دارید، ممکن است برای جذب منابع گیاهی پروتئین دچار مشکل شوید.

3- رشد بیش از حد باکتری های روده کوچک (SIBO)

رشد بیش از حد باکتری های روده کوچک زمانی رخ می دهد که تعداد زیادی از باکتری های روده ی بزرگ، به روده ی کوچک نفوذ کنند و تعداد باکتری های موجود در روده ی کوچک افزایش پیدا کند. یبوست مداوم تقریباً همیشه باعث ایجاد این وضعیت می شود.SIBO اغلب با افزایش وزن همراه است که احتمالاً به دلیل فعالیت باکتری ها در روده کوچک است.

رشد بیش از حد باکتری های روده کوچک (SIBO) همچنین ممکن است با عدم تحمل غذایی یا بدتر شدن علائم واکنش نسبت به برخی غذاها همراه باشد. SIBO با التهاب نیز همراه است که می تواند به صورت جوش های پوستی، بثورات و درد مفاصل خود را نشان دهد.

مولکول های روده: سروتونین و اسیدهای چرب زنجیره کوتاه (SCFA)

باکتری های روده مسئول تولید تعدادی از مولکول هایی بنام سروتونین و اسیدهای چرب زنجیره کوتاه (SCFA) هستند که مسئول حرکات روده می باشند. سطوح بسیار پایین یا ناشناخته ی باکتری های خاص که مسئول تولید برخی از SCFA‌های بسیار مفید هستند، می‌ تواند ناشی از عدم مصرف فیبر کافی یا مصرف داروهای آنتی بیوتیک باشد. جالب است بدانید که سروتونین در تنظیم اشتها نقش دارد و SCFA نقش مهمی در متابولیسم ما و نحوه استفاده از انرژی ذخیره شده بدن دارند.

این باکتری ‌ها با استفاده از پروبیوتیک ‌ها و فیبرها احیا می ‌شوند، اما اگر به رشد بیش از حد باکتری های روده کوچک (SIBO) مبتلا هستید، مراقب غذاهای جدیدی که مصرف می کنید باشید چون ممکن است با عدم تحمل غذایی مواجه شوید.

نتیجه گیری

اولین کاری که باید انجام دهید مشخص کردن این است که آیا مشکلی در باکتری های روده شما وجود دارد یا خیر است. اگر یبوست شدیدی دارید و تحمل آن برایتان مشکل است، بهتر است بجای تلف کردن وقت، سریعتر به پزشک مراجعه نمایید تا بهترین برنامه ی درمانی برای شما در نظر گرفته شود.

چگونه درد یبوست را از بین ببریم ؟ 12 روش طبیعی

تغییر در رژیم غذایی، اصلاح سبک زندگی، نوشیدن آب کافی و ورزش کردن منظم، از جمله راهکارهای طبیعی ست که برای درمان یبوست توصیه می شود. اگرچه ملین ها می توانند به درمان یبوست کمک کنند اما استفاده ی طولانی مدت از این داروها موجب تشدید وضعیت می شود و پس از مدتی ممکن است بدن شما به آنها عادت کند. به همین دلیل توصیه می شود که از این داروها در طولانی مدت استفاده نکنید.

منبع


اپ چرب زبان

با اپلیکیشن چرب زبان، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!


link
درمان یبوستکاهش وزن

مطالب مشابه

2 دیدگاه. همین الان خارج شوید

  • حمید کریمی
    3 فوریه 2022 11:56 ب.ظ

    سریع جهت راه کار برای خودم تا آخر مطالعه میکنم ولی متاسفانه در آخر به نتیجه دلخواه نمی رسم یعنی فردا باز روز از نو روزی از نو شما عالی بودید بشرط اینکه میشد با توضیحاتی که از نوع یبوست در چند نوع و بند داده اید من ابتدا مشخص میکردم و شما راه کار و تا خاتمه این معضل با من بودید این ضربه نهایی بود جهت درمانی که متاسفانه خیلی ها در گیر ان بوده و مثل بنده بناچار با توجه به ویروس کرونا که جهت سن ما هم بالای ۶۰ سال خطرناک بوده با همین داروها و ملین ها با هفته ای دو بار تامل میکنیم ممنون از راهنمایی شما عزیزان

    پاسخ
  • سلام من هفته ای 2بار دفع دارم و خیلی لاغر هستم،45سالمه و اغلب این مشکل رو دارم وچاق نمیشم

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up