خروپف در کودکان

7 دلیل خر و پف در نوزادان و 7 درمان خانگی موثر

نوزادان اغلب دارای تنفس پر سر و صدا هستند، به خصوص وقتی که آنها در حال خواب هستند. لوله های تنفسی در نوزادان بسیار کوچک است، بنابراین کمترین میزان خشکی یا مخاطی اضافی در بینی ممکن است تنفس پر سر و صدا و خروپف نوزادان را بهمراه داشته باشد. با این حال، اگر کودک شما شروع به خروپف می کند و می خواهید مطمئن شوید که این صداها نشانه ای از چیزی جدی نیستند، این مقاله را بخوانید تا با علل، هشدارها، روشهای ساده درمان خانگی و نکات دیگر در خصوص خروپف در نوزادان، اطلاعات جدیدی کسب کنید.

خروپف در نوزاد ممکن است از نظر شما لطیف و زیبا به نظر برسد اما اگر این خروپف برای طولانی مدت در کودک باقی بماند می‌تواند مشکلاتی را برای کودک بوجود بیاورد.

دلایل خر و پف

  1. خفگی در خواب: نوعی مشکل تنفسی موقتی است که در هنگام خواب اتفاق می‌افتد. این اتفاق ممکن است بخاطر کمبود اکسیژن در کودک رخ دهد. این اتفاق در کودکان زیر 1 سال رایج است.
  2. سرماخوردگی و آنفلوانزا: مسیرهای تنفس هوا در نوزادان باریک و کوچک است. سرماخوردگی و آنفلوانزا می‌تواند این مسیرها را مسدود کند.
  3. بزرگی لوزه: این اتفاق معمولا در کودکان بین 4 تا 5 سال رخ می‌دهد.
  4. آلرژی: گرد و غبار، بالشت و یا یک حیوان خانگی می‌تواند باعث ایجاد آلرژی در کودک شما شود. این آلرژی‌ها می‌توانند باعث مسدود شدن مسیرهای هوایی و خروپف کردن کودک شوند.
  5. آسم: این بیماری باعث سخت شدن تنفس می‌شود. کودکانی که آسم دارند خطر خروپف بیشتری تهدیدشان می‌کند.
  6. مشکلات گلو: وجود کیست در گلو یکی دیگر از دلایل خروپف در نوزادان است.
  7. انحراف حفره بینی: اگر استخوان بینی دچار انحراف باشد ممکن است مسیرهای حفره‌های بینی مسدود شوند؛ و در نتیجه باعث خروپف کردن کودک شود.

همچنین بخوانید: گرفتگی بینی نوزاد، علائم، علل، روشهای بیخطر خانگی درمان و نکات دیگر

راه‌حل هایی برای درمان خروپف در کودکان

1- مرطوب کردن هوا

خشک بودن هوا می‌تواند باعث ناکارآمدی مسیرهای تنفسی کودک شود. اگر هوای خانه شما خشک است می‌توانید از یک مرطوب‌کننده استفاده کنید. این دستگاه به راحت تنفس کردن و خوابیدن کودک کمک می‌کند.

2- شست‌و شوی بینی کودک

بهترین راه تمیز کردن بینی کودک استفاده از اسپری نمک مخصوص بینی است. تمیز کردن بینی کودک با اسپری می‌تواند به تنفس کودک شما کمک کند. می‌توانید در خانه نیز یک اسپری یا قطره مخصوص تهیه کنید. کافیست یک لیوان آب و یک چهارم قاشق چای‌خوری نمک را مخلوط کنید. هر روز چند قطره از این آب نمک را درون بینی کودک خود بریزید. این کار باعث بهبود تنفس کودک شما می‌شود.

مطلب مشابه: 17 روش ثابت شده علمی برای درمان خر و پف در خواب

3- استفاده از هواکش بینی

استفاده از مکنده‌های مخصوص بینی باعث تمیز شدن مسیر بینی و از بین رفتن خلط‌های موجود در بینی می‌شود. این امر به راحت خوابیدن کودک و کم شدن خروپف کمک می‌کند. اگر صدای خروپف کودک بلند است استفاده از این دستگاه بسیار مناسب است. این دستگاه را نباید در طول روز بیش از دو یا سه بار استفاده کنید زیرا باعث سوزش بینی کودک می‌شود.

4- تنفس بخار

وان حمام را پر از آب گرم کنید. کودک را بغل کنید و او را در مسیر بخار آب قرار دهید و اجازه دهید بخار آب وارد بینی او شود. این کار به تمیز شدن بینی کودک کمک کرده و باعث بهبود تنفس او می‌شود.

5- فرم خوابیدن کودک را تغییر دهید

بسیاری از کودکان هنگامی که روی کمر یا شکم می‌خوابند شروع به خروپف کردن می‌کنند. بهترین روش برای خوابیدن به منظور جلوگیری از خر و پف کردن، خوابیدن به روی پهلو است.

حتماٌ بخوانید:12 علت اصلی تپش قلب در خواب و بهترین راه های درمان تپش قلب

6- به کودک خود مایعات بدهید

مصرف مایعات باعث کاهش گرفتگی بینی و خروپف کودک می‌شود. مایعات باعث نازک‌شدن خلط ‌ها می‌شود و تنفس کودک را راحت‌تر می‌کند.

7- پرهیز از دود

کودک در سالهای ابتدایی باید به شدت تحت مراقبت باشد و حتی‌الامکان از دود فاصله داشته باشد. از آنجا که مسیر بینی کودک کوچک است، دود می‌تواند باعث ایجاد سوزش در بینی کودک شود. کودک شما نباید در معرض دود سیگار، چوب در حال سوختن و یا موارد مشابه قرار بگیرد.

زمان مراجعه به پزشک

در مراحل اولیه خروپف کودک، باید نوزاد خود را به شدت تحت نظر قرار دهید. اگر کودک شما با صدای بلند خروپف می‌کند یا در هنگام خوابیدن، تنفسش قطع می‌شود بهتر است به پزشک معالجه کنید.

همچنین اگر متوجه هر یک از علایم زیر شدید بهتر است به پزشک مراجعه کنید:

  • سخت شدن تنفس کودک بخاطر خروپف کردن
  • اگر خروپف کودک برای چند روز یا چند هفته بصورت مداوم ادامه داشت.
  • خروپف کردن با صدای بلند

همچنین بخوانید: 8 تا از بهترین روشهای گیاهی برای درمان سریع بی خوابی طبق تحقیقات جدید

نکاتی پیرامون خروپف کردن کودک

  1. هنگامیکه که کودکتان خوابیده است، بالا و پایین شدن قفسه سینه کودک را مشاهده کنید.
  2. به صدای کودک گوش دهید. اگر صدای خر و پف کودک بلند باشد احتمالاً به معنای این است که مسیرهای بینی کودک مسدود شده است.
  3. در اغلب موارد، با افزایش سن کودک مشکل خر و پف به خودی خود حل می‌شود.
  4. با بزرگ شدن کودک مسیرهای هوایی بینی بزرگتر می‌شود و صدای ناشی از خر و پف کاهش می‌یابد.
  5. به صورت کلی توصیه می‌شود که برای درمان خر و پف کودک چندین روش را همزمان انجام دهید و اگر پس از گذشت زمان مشکل خروپف کودک حل نشد بهتر است به پزشک مراجعه کنید.

اپ چرب زبان

با اپلیکیشن چرب زبان، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!


link
اختلالات خواببیماری های نوزاددرمان خر و پف

مطالب مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up