خواب

چرا باید شب بخوابیم؟ (اهمیت خواب کامل در شب)

بیدار شدن صبح زود از خواب برای اکثر ما بسیار دشوار است. بسیاری از افراد با کمبود خواب مواجه هستند و این کمبود خواب بر سطح انرژی و بهره وری آنها تأثیر می گذارد. خواب ناکافی می تواند منجر به عوارض جدی برای سلامتی شود. بنابراین خستگی خود را نادیده نگیرید و به سطح انرژی و سلامتی عمومی تان در طول روز توجه کنید زیرا این موارد می تواند نشانه کمبود خواب باشد.

یک مطالعه انجام شده توسط مرکز کنترل بیماری ها (CDC) نشان داد که بیش از یک سوم بزرگسالان آمریکایی به طور منظم کمتر از هفت ساعت می خوابند. اکثر متخصصان بر این عقیده اند که برای بزرگسالان بین هفت تا نه ساعت خواب در شب مطلوب است.

همیشه به یاد داشته باشید که خواب برای حفظ سلامتی، به اندازه رژیم غذایی و ورزش مهم است. خواب نه تنها برای عملکرد روزمره مهم است، بلکه دارای فواید زیادی برای سلامتی است. در این مطلب با ما همراه باشید تا به اهمیت خواب باکیفیت پی ببرید.

اهمیت خواب برای بدن انسان چیست؟

خواب تقریباً یک سوم از عمر انسان را تشکیل می دهد. خواب نه تنها برای عملکرد روزمره مهم است، بلکه دارای فواید زیادی برای سلامتی هم هست. خواب به کنترل متابولیسم و ​​وزن ما کمک می کند، خلق و خوی مان را بهبود می بخشد، به جلوگیری از بیماری های قلبی عروقی کمک می کند، سیستم ایمنی و عملکرد کلی بدن را تقویت می کند، ماندگاری اطلاعات را در مغز افزایش می دهد و به بهبود حافظه کوتاه مدت و بلند مدت کمک می نماید.

خواب برای عملکرد مغز نیز ضروری است. Mark Wu متخصص خواب و متخصص مغز و اعصاب می گوید: “خواب دوره ای است که فعالیت های حیاتی مغز (که بر کیفیت زندگی اهمیت زیادی می گذارد) در طول آن انجام می شود.” تحقیقات محققان نشان داده است که خواب برای انعطاف پذیری مغز حیاتی است و به دفع مواد زائد از سلول های مغزی کمک می کند.

بدن شما هنگام خواب کارهای باورنکردنی و ضروری بسیاری انجام می دهد. به یاد داشته باشید که خوابیدن کمتر از هفت ساعت در شب می تواند بر سلامت کلی بدن تأثیر منفی بگذارد. خواب یك عامل كلیدی برای كیفیت زندگی است و بر همه ی جنبه های زندگی از سلامت بدن گرفته تا تأمین انرژی و تمركز، تاثیرگذار است.

تأثیرات کمبود خواب

کمبود خواب یک موضوع جدی در ایالات متحده است. تخمین زده می شود که از هر پنج آمریکایی، یک نفر به طور مزمن با کمبود خواب مواجه است. با این حال، حتی یک شب کمبود خواب می تواند فرد را در معرض خطر بیماری یا آسیب قرار دهد. در اینجا چند روش معمول وجود دارد که نشان می دهد کمبود خواب می تواند بر سلامتی و ایمنی شما تأثیر بگذارد:

  • کمبود خواب می تواند احتمال تصادفات را افزایش دهد: سازمان ملی ایمنی ترافیک بزرگراه های آمریکا تخمین می زند که هر ساله عامل 100000 تصادف اتومبیل و 1550 مرگ در ایالات متحده، ناشی از خستگی و کم خوابی است.
  • قلب را در معرض خطر قرار می دهد: کمبود خواب می تواند شما را در معرض حمله قلبی، بیماری های قلبی، نارسایی قلبی، ضربان نامنظم قلب، فشار خون بالا، سکته مغزی و دیابت قرار دهد.
  • میل جنسی را کاهش می دهد: متخصصان خواب می گویند که مردان و زنان کم خواب، میل جنسی پایین تری داشته و علاقه کمتری به برقراری رابطه جنسی دارند.
  • پوست را پیر می کند: هنگامی که خواب کافی ندارید بدن هورمون استرس به نام کورتیزول ترشح می کند. مقادیر بیش از حد کورتیزول، می تواند کلاژن پوست را تجزیه کند.
  • موجب افزایش وزن می شود: افرادی که کمتر از شش ساعت در روز می خوابند، 30٪ بیشتر از کسانی که 7-9 ساعت می خوابند، در معرض چاقی قرار دارند.

علایم کمبود خواب

کمبود خواب به عنوان یک بیماری خاص طبقه بندی نمی شود و به طور کلی توسط بیماری های دیگر یا شرایط زندگی ایجاد می گردد. کمبود خواب در ایالات متحده نشان می دهد که این وضعیت می تواند علایمی به دنبال داشته باشد. در اینجا علائم هشدار دهنده معمول کمبود خواب آورده شده است.

  • خواب آلودگی
  • عدم توانایی در تمرکز
  • اختلال در حافظه
  • کاهش قدرت بدنی
  • کاهش توانایی مبارزه با عفونت ها

عوارض کم خوابی در درازمدت

  • افزایش خطر ابتلا به افسردگی و بیماری های روانی
  • افزایش خطر سکته مغزی، بیماری قلبی و حمله آسم
  • افزایش خطر ابتلا به عوارض بالقوه تهدید کننده زندگی، مانند تصادفات رانندگی و اختلالات خواب درمان نشده مانند بی خوابی، آپنه خواب و نارکولپسی (حمله ی خواب)
  • توهم
  • نوسانات خلقی شدید

متخصصان خواب می گویند یکی از علائم مشهود کمبود خواب، احساس خواب آلودگی در طول روز است. در واقع یکی از نشانه های خواب کافی این است که فرد در زمان انجام کارهای خسته کننده نیز کاملا هوشیار باشد. همچنین، اگر پس از پنج دقیقه دراز کشیدن، سریعا بخواب بروید، احتمالاً کمبود خواب شدید دارید.

افرادی که دچار کمبود خواب هستند “میکرو اسلیپ” را نیز تجربه می کنند که به دوره های کوتاه خواب (در حد چند ثانیه) در طول بیداری گفته می شود. در بسیاری از موارد، افراد کم خواب حتی ممکن است خودشان از این خواب های کوتاه آگاه نباشند.

حرف آخر…

کمبود خواب موجب تشدید علائم افسردگی، حملات ناگهانی صرع، فشار خون و میگرن ‌های عود کننده در افراد بیمار می شود. در افراد سالم نیز ایمنی و مصونیت از بیماری ها به خطر می‌ افتد و احتمال ابتلا به بیماری ها و عفونت ها افزایش می ‌یابد. خواب بر متابولیسم بدن تاثیر گذار است و برای انعطاف پذیری مغز بسیار مهم است.

اختلالات خواب می تواند خواب خوب را از انسان سلب کند و باعث خستگی مفرط در طول روز شود. بنابراین همه ما برای حفظ سلامت جسمی و روحی و به طور کلی سالم ماندن، به خواب باکیفیت نیاز داریم.

منبع


اپ چرب زبان

با اپلیکیشن چرب زبان، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!


linkاختلالات خواب

مطالب مشابه

2 دیدگاه. همین الان خارج شوید

  • موافقید با این حرف؟، اونی که میخوابه خسته نیست اونی که نمیتونه بخوابه خستست…

    پاسخ
  • من ساعت ۴ صبح همیشه می‌خوابم اما هیچ مشکلی ندارم ولی اگر ساعت ۱۲ هم بخوابم بازم دیر بیدار میشم????

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up