شلغم

فواید شلغم برای کودکان و نکات احتیاطی مصرف

اگر شروع به دادن غذاهای جامد و سبزیجات به کودکتان کرده اید ، باید از قبل لیستی از سبزیجات مورد نیازتان تهیه کنید. در اینجا یک نکته وجود دارد! آیا میخواهید شلغم را هم به این لیست اضافه کنید؟ این ایده ی فوق العاده ای است! زیرا شلغم نوعی سبزیجات حاوی مواد مغذی است که برای رشد و نمو کودک مفید است. در ادامه بخوانید تا دریابید که چرا و چطور شلغم برای کودک شما خوب است و همچنین طرز تهیه آن را یاد بگیرید.

شلغم چیست؟

شلغم گیاهی ریشه ای است که در مکانهای معتدل رشد می کند. ریشه شلغم یک عنصر بسیار رایج در سبزیجات ، سالادها و بسیاری از غذاهای آماده هند است. اما باید از این نکته آگاه باشید که برگهای سبز بالای شلغم از ریشه ها مغذی تر بوده و در مقایسه با ریشه های شلغم به عنوان یک انبار مواد مغذی و آنتی اکسیدان ها ، ویتامین ها و مواد معدنی در نظر گرفته می شوند.

فواید غذایی شلغم برای کودکان

همانطور که قبلاً گفته شد ، شلغم یک گیاه مغذی است و از نظر ارزش غذایی فواید زیادی دارد که می تواند کودک شما را تأمین کند. در اینجا برخی از مواد مغذی موجود در شلغم آورده شده است.

  • شلغم سرشار از ویتامین C است
  • شلغم منبع غنی از فولات ، کلسیم ، فسفر ، پتاسیم ، سدیم و منیزیم است
  • شلغم سرشار از فیبر و کالری کم است

روش انتخاب و نگهداری برای کودک

انتخاب: سعی کنید از شلغم های تازه و گرد استفاده کنید. شلغمهایی را بردارید که نسبت به اندازه شان وزن سنگینی دارند. این شلغم های کوچک شیرین تر از بزرگها هستند که بعضی اوقات طعم تلخی دارند و ممکن است کودک شما از خوردن آن امتناع کند.

توجه: اگر شلغم بزرگ است و نگران تلخی آن هستید ، آن را با برش های سیب زمینی بجوشانید. برش های سیب زمینی تلخی شلغم را تا حد زیادی جذب می کند.

نگهداری: شلغم ها را در مکانی خنک با تهویه مناسب نگه دارید.

چگونه شلغم را به کودکمان بدهیم؟

اول از همه ، در مورد دادن سبزیجات ازجمله شلغم به کودکتان ، با پزشک متخصص اطفال مشورت کنید. بعد از تایید پزشک ، با پوره شلغم شروع کنید.

تهیه پوره: شلغم ها را زیر آب سرد بشویید و پوست آنها را بگیرید. می توانید شلغم ها را با آب بپزید و پس از خنک شدن ، طبق فرمول مورد نظر ، آن را مخلوط کنید و به کودکتان بدهید.

پس از اینکه کودک شما به طعم شلغم عادت کرد ، می توانید به آرامی به او انواع دیگر سبزیجات را هم بدهید.

اگرچه ممکن است هم خودتان و هم فرزندتان از خوردن این سبزیجات لذت نبرید ، اما مطمئن باشید که اینها غذاهای فوق العاده ای برای کودک شما است. ابتدا با پزشک خود مشورت کنید و این سبزی سالم را به رژیم غذایی روزمره او وارد کنید تا سرشار از مواد مغذی باشد.

چه موقع دادن شلغم به کودک را شروع کنیم؟

هنگامی که کودک شما 6 ماهه شد ، می توانید سبزیجات و میوه های پوره شده یا له شده را وارد رژیم غذایی او کنید. شلغم را می توان از 8 ماه به بعد به کودک داد. از آنجا که این سبزی مملو از مواد مغذی است ، به رشد سالم کودک کمک می کند.

حتما بخوانید: شلغم: خواص، مضرات ثابت شده علمی، انواع و نحوه مصرف اصولی

مزایای دادن شلغم به نوزادان چیست؟

شلغم را می توان به نوزادان از سن 6-8 ماهگی معرفی کرد. همانطور که قبلاً گفته شد، شلغم سرشار از مواد مغذی مهم برای رشد و نمو کودک است. برخی از مزایای دادن شلغم به کودکان عبارتنداز:

  • از یبوست جلوگیری می کند: به دلیل داشتن کربوهیدرات موجود در این سبزیجات ، شلغم به جلوگیری از یبوست و کمک به حرکت صاف روده کمک می کند. این کار، دستگاه گوارش کودک را سالم نگه می دارد.
  • ایمنی بدن را تقویت میکند: ویتامین C موجود در شلغم به ساخت سیستم ایمنی بدن کودک و همچنین جذب آهن از مواد غذایی کمک می کند.
  • برای رشد مغز خوب است: محتوای آهن و روی موجود در شلغم ، به رشد مغز کودک کمک می کند.
  • گردش خون را بهبود میبخشد: از آنجا که شلغم منبع خوبی از آهن است ، به تشکیل RBC کمک می کند و در نتیجه گردش خون بدن کودک را بهبود می بخشد. این برای رشد کلی او بسیار مهم است.
  • به رشد استخوان کودک کمک میکند: شلغم سرشار از کلسیم است. این می تواند در تشکیل استخوان ها و دندان های قوی کودک نقش داشته باشد.

آیا نگرانی هایی درمورد مصرف شلغم توسط کودکان وجود دارد؟

اگرچه نادر است ، اما شلغم می تواند عوارض جانبی خاصی به همراه داشته باشد. برای دیدن نحوه ی واکنش بدن کودک به شلغم، از قانون تغذیه ی 4 روزه پیروی کنید. به اینصورت که هر 4 روز یک غذای جدید به فرزندتان معرفی کنید تا نحوه ی واکنش او را نسبت به آن غذا ببینید. از جمله عوارض نادری که با خوردن شلغم ممکن است در کودک دیده شود عبارتنداز:

  • گاز: اگر کودک شما بعد از تغذیه با شلغم دچار خستگی و گریه شد ، به احتمال زیاد بعلت تشکیل گاز معده است. این می تواند اشتهای کودک را هم مختل کند. ممکن است کودک شما ناگهان شروع به گریه کند زیرا ممکن است در معده خود احساس ناراحتی کند. هنگامی که شلغم را به فرزندتان میدهید ، فقط یک یا دو روز مقدار کمی به او بدهید و ببینید چطور کودک نسبت به سبزیجات واکنش نشان می دهد. در صورت عدم وجود ناراحتی ، دادن شلغم به کودکتان را ادامه دهید. اما اگر بعد از دادن شلغم متوجه علائم بیماری در او شدید ، مصرف آن را فوراً قطع کنید و سریعا به پزشک مراجعه نمایید.
  • آلرژی: کودک می تواند به آلرژی مبتلا شود ، اگرچه این نادر است. اگر کودک شما بلافاصله پس از خوردن شلغم دچار آبریزش بینی ، عطسه ، خارش یا سرفه شود ، می تواند نشانه آلرژی باشد.

حتما بخوانید: بادمجان: مضرات، خواص، طبع، نحوه مصرف و همه نکات مهم دیگر

شلغم در واقع منبع بزرگی از مواد مغذی مختلف برای کودک است ، اما اگر سابقه خانوادگی آلرژی غذایی دارید ، احتمال ابتلای کودک به آلرژی نیز وجود دارد ، بنابراین اطمینان حاصل کنید که با پزشک کودک مشورت کنید و غذاهای جدید را آرام آرام به او معرفی کنید. برخی از علائم بیماری که کودک شما در صورت حساسیت به شلغم نشان می دهد عبارتنداز: سرفه ، خارش ، عطسه و آبریزش بینی. اگر متوجه هر یک از علائم فوق شدید ، به پزشک مراجعه کنید.


اپ چرب زبان

با اپلیکیشن چرب زبان، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!


link
سبزیجاتشلغم

مطالب مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up