سرطان لنفوم

لنفوم چیست؟ انواع، مراحل و خطرات آن

سیستم لنفاوی در محافظت بدن از بیماری های عفونی نقش اساسی دارد. بافت لنفاوی بخشی از سیستم ایمنی است و در تمام مناطق بدن وجود دارد. وقتی سرطان سیستم لنفاوی را تحت تأثیر قرار می دهد ، به آن لنفوم گفته می شود. اگر پزشک خانواده یا آنکولوژیست (متخصص سرطان) به لنفوم مشکوک است ، می توانید در اینجا در مورد این بیماری اطلاعات بیشتری کسب کنید.

لنفوم چیست؟

لنفوم سرطانی است که در سیستم لنفاوی شروع می شود. سلولهایی که با عفونت در سیستم لنفاوی مبارزه می کنند لنفوسیت نامیده می شوند. لنفوم هنگامی ایجاد می شود که این سلول ها غیر طبیعی می شوند و رشد خارج از کنترلی دارند، مانند رشد سلول های سرطانی در سایر نقاط بدن که موجب ایجاد تومور میشود.

در اینجا چند اصطلاح وجود دارد که می تواند به شما به درک لنفوم کمک کند:

  • لنفوسیت ها: سلول هایی در سیستم لنفاوی که با عفونت مبارزه می کنند.
  • لنفوسیت های B: گلبول های سفید که برای مبارزه با باکتری ها و ویروس ها آنتی بادی می سازند.
  • لنفوسیت های T: گلبول های سفید که سلولهای غیر طبیعی را نابود می کنند یا باعث تقویت فعالیت سلولهای دیگر در سیستم ایمنی بدن می شوند.

حتما بخوانید: غدد فوق کلیوی کارش چیست؟ در کجای بدن است؟ آزمایش آن چطور است؟

مراحل و انواع لنفوم

دو نوع اصلی لنفوم وجود دارد:

  • لنفوم هوچکین معمولاً در لنفوسیتهای B شروع می شود. در لنفوم هوچکین ، سلولهای غیر طبیعی به نام سلولهای رید-اشترنبرگ ایجاد می شوند.
  • لنفوم غیر هوچکین می تواند در لنفوسیت های B یا T شروع شود. هیچ سلول رید اشترنبرگ در این نوع لنفوم وجود ندارد.

همچنین می توان از نوع سوم لنفوم به نام لنفوم پوست نام برد. این لنفوم در پوست شروع می شود و در مقایسه با انواع دیگر بسیار نادر است. پزشکان از روشهای مختلف درمانی برای درمان هر نوع لنفوم استفاده می کنند.

مانند سایر سرطانها ، مراحل لنفوم هوچکین و غیر هوچکین به قسمتهای مختلفی تقسیم می شود:

  • لنفوم مرحله اول فقط در یک ناحیه غدد لنفاوی (مانند گردن یا کشاله ران) یا یک اندام واحد در سیستم لنفاوی یافت می شود.
  • لنفوم مرحله دوم در دو یا چند ناحیه غدد لنفاوی یا یک گره لنفاوی و اندام مجاور وجود دارد.
  • لنفوم مرحله سوم در غدد لنفاوی سراسر بدن دیده می شود.
  • لنفوم مرحله چهارم در بدن به طور گسترده ای در اندام هایی مانند کبد یا ریه گسترش یافته است.

هرچه تشخیص لنفوم زودتر باشد ، درمان آن آسان تر است.

علائم و علل

پزشکان مطمئن نیستند که چه عواملی باعث لنفوم می شود. این زمانی شروع می شود که سلول های سیستم لنفاوی تغییر کرده و تکثیر می شوند ، اما معمولاً هیچ محرک مشخصی برای این بیماری وجود ندارد.

موارد زیر شایع ترین علائم لنفوم هستند:

  • غدد متورم در گردن ، کشاله ران یا زیر بغل
  • سرفه
  • تب
  • خستگی
  • معده درد
  • کاهش وزن غیر ارادی
  • خارش و تعریق شبانه

پیشگیری و خطرات

مانند بیشتر سرطان ها ، لنفوم در افراد مسن شایعتر است. همچنین در مردان بیشتر از زنان معمول است. افرادی که دارای اضافه وزن هستند بیشتر از افرادی که وزن سالم دارند ، به لنفوم مبتلا می شوند ، بنابراین حفظ تناسب اندام میتواند روشی مناسب برای کاهش خطر ابتلا به این بیماری باشد.

اگر هر یک از عوامل خطر زیر وجود داشته باشد ، احتمال ابتلا به لنفوم بالاتر از حد متوسط ​​خواهد بود:

  • سابقه خانوادگی لنفوم
  • سیستم ایمنی ضعیف به دلیل HIV ، ایدز یا مصرف داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی بعد از پیوند عضو
  • بیماریهای ایمنی مانند آرتریت روماتوئید ، لوپوس و بیماری سلیاک
  • برخی از ویروس ها خطر ابتلا به لنفوم را افزایش می دهند ، از جمله هپاتیت C ، ویروس هرپس نوع 8 و ویروس اپشتین بار.
  • سابقه ی پرتودرمانی برای سرطان

تشخیص و آزمایش

هنگامی که با علائم لنفوم به پزشک مراجعه می کنید ، او در مورد علائم بیماری سؤال خواهد کرد. به عنوان مثال ، ممکن است پزشک سؤال کنند که آیا اخیراً کاهش وزن یا احساس خستگی بیش از حد معمول داشته اید یا خیر. پزشک همچنین گره های لنفاوی را بررسی می کند تا ببیند که آیا ورم وجود دارد یا نه. معمولاً گره های لنفاوی متورم به معنی عفونت است، اما بعضی اوقات می تواند نشانه سرطان باشند.

حتما بخوانید: سرطان تومور غدد فوق کلیوی، علایم، درمانها و همه نکاتی که باید بدانید!

درمان، روشها و داروها

پزشکان از شیمی درمانی و رادیوتراپی برای معالجه هر دو لنفوم هوچکین و غیر هوچکین استفاده می کنند. شیمی درمانی از داروها برای از بین بردن سلولهای سرطانی استفاده می کند ، درحالیکه رادیوتراپی از پرتودرمانی با انرژی بالا برای از بین بردن آنها استفاده می کند. هر دو نوع درمان طی چند هفته یا ماه انجام می شود. برای دریافت معالجه خود باید مرتباً به بیمارستان مراجعه کنید.

اگر مبتلا به لنفوم غیر هوچکین هستید ، پزشک ممکن است توصیه کند که ایمونوتراپی را امتحان کنید. این گزینه درمانی باعث می شود سیستم ایمنی بدن به سلولهای سرطانی حمله کند. پزشک در مورد مناسبترین روش درمان ، تصمیم خواهد گرفت.

نکاتی در مورد سبک زندگی سالم

درمان لنفوم می تواند باعث خستگی و حالت تهوع شود. ممکن است بیمار نیاز به استراحت و خواب بیشتری داشته باشد. خانواده و دوستان بیمار باید در انجام کارهایی که نیاز به فعالیت زیاد دارند به او کمک کنند. تمرینات آرام مانند راه رفتن یا یوگا ممکن است به بیمار کمک کند تا احساس بهتری داشته باشد.

شواهدی موجود نیست که خوردن غذاهای خاص می تواند باعث لنفوم شود یا از آن جلوگیری کند. با این حال ، افرادی که اضافه وزن دارند ، به احتمال زیاد به این نوع سرطان مبتلا می شوند. بنابراین ، این ایده خوبی است که یک رژیم غذایی متعادل و کم کالری مصرف کنید تا وزن خود را در حد سالم نگه دارید.

شیمی درمانی برای درمان لنفوم می تواند در برخی از افراد باعث معده درد، تهوع و حتی استفراغ شود. مصرف غذاهای ساده مانند نان تست یا میوه ها ممکن است به بیمار در مدیریت عوارض جانبی مانند تهوع یا ناراحتی معده کمک کند. برخی افراد معتقدند که خوردن زنجبیل شیرین ، نوشیدن چای زنجبیل یا مصرف مکمل های زنجبیل حالت تهوع آنها را کاهش می دهد.

چه پزشکی به درمان لنفوم کمک میکند؟

هنگامی که علائم لنفوم ، مانند گره های لنفاوی متورم در گردن یا زیر بغل وجود دارد ، ابتدا به پزشک عمومی مراجعه کنید. پزشک در صورت مشکوک شدن به لنفوم، شما را به یک متخصص سرطان (انکولوژیست) ارجاع خواهد داد.

حتما بخوانید: علائم سرطان غدد لنفاوی زیربغل، انواع آن، کشندگی و نکات مهم دیگر

نتیجه گیری

لنفوم نوعی سرطان است که می تواند در هر سنی افراد را درگیر کند ، اگرچه در مردان و افراد بالای 60 سال رایج تر است. انواع مختلفی از لنفوم وجود دارد ، بنابراین حتما از پزشک خود بپرسید که کدام نوع بیماری را دارید. همچنین می توانید در مورد روشهای درمانی مناسب سوال کنید. اگرچه لنفوم نوعی سرطان جدی است که نیاز به درمان به موقع دارد ، اما بسیاری از افراد به بهبودی کامل دست پیدا میکنند.


اپ چرب زبان

با اپلیکیشن چرب زبان، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!


link
درمان سرطانسرطان لنفوملنفوم

مطالب مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up