غدد یا گره های لنفاوی، بخش مهمی از سیستم لنفاوی و سیستم ایمنی بدن هستند. ورم گره های لنفاوی به معنی وجود عفونت یا مشکل در سیستم لنفاوی است. گره های لنفاوی گره های لوبیایی شکل کوچکی هستند که در چندین گروه قرار می گیرند.
معمولا گره های لنفاوی موجود در قسمت عقب و جلوی گردن و همچنین طرفین آن متورم یا بزرگ می شوند. گره های لنفاوی علاوه بر گردن، در کشاله ران ، زیر بغل و زیر چانه و… نیز وجود دارند.
محل دیگر قرارگیری غدد لنفاوی شکم و قفسه سینه است. تنها راه برای مشاهده ی ورم و عفونت این گره ها، انجام سی تی اسکن یا تصویر برداری اشعه ایکس است.
منظور از گره های لنفاوی چیست؟
بطور کلی سیستم لنفاوی شامل گره های لنفاوی، مغز استخوان، غده ی تیموس و طحال است. طحال عملکردهای زیادی در بدن انجام می دهد که مهمترین آن از بین بردن مواد خارجی از جمله عفونت ها است. گره های لنفی ساختمانهای لوبیایی شکلی هستند که بوسیله کپسول همبندی که در سراسر بدن در مسیر رگهای لنفی قرار گرفته اند، پوشیده شده اند. لنفوسیت ها سلول هایی هستند که درون غدد لنفاوی قرار گرفته اند. بعبارت دیگر، لنفوسیت ها عمده ترین سلول های تشکیل دهنده ی بافت های لنفاوی هستند.
وظیفه ی لنفوسیت ها تولید آنتی بادی هایی است که به ذرات خارجی مثل عوامل بیماریزای عفونی متصل می شوند. علاوه بر این ماکروفاژهایی تولید می کنند که نقش اصلی آنها هضم بقایای موجود است.
بعبارت دیگر گره های لنفاوی مانند تله ی ذرات بیگانه (مثل سلول های سرطانی یا عفونت زا) عمل می کنند و در پاکسازی سلول ها نقش مهمی دارند.
نقش غدد لنفاوی چیست؟
گره های لنفاوی که بخشی از سیستم لنفاوی هستند، عملکردهای زیر را برعهده دارند:
- با عفونت ها مبارزه می کنند و واکنش ایمنی بدن را بالا می برند. گره های لنفاوی هنگام مبارزه با عفونت ها، فعالیت بیش از حدی دارند. به این ترتیب در زمان تلاش برای مقابله با عفونت، متورم می شوند.
- فیلتراسیون خون را انجام می دهند. طحال بخشی از سیستم لنفاوی است و وظیفه فیلتراسیون خون را بر عهده دارد. این عضو بدن با کلیه ویروس ها، باکتری ها و سایر ذرات ناخواسته سروکار دارد.
- تخلیه خون از جریان خون به داخل بافتها را انجام می دهد. گردش خون از طریق کانالهای کاملاً باریک، پلاسما و مایعات حاوی مواد مغذی و اکسیژن را به داخل بافت ها وارد می کند. در نهایت مواد زائد موجود در بافت ها، به سیستم لنفاوی انتقال داده می شود.
- گره های لنفاوی دارای گلبول های سفید خون هستند که می توانند به هر ویروس یا باکتری که به گره ها راه پیدا کرده است، حمله کنند.
توجه به این نکته مهم است که اگر ورم غدد لنفاوی درمان نشده ناشی از عفونت باکتریایی باشد، ممکن است عفونت در نهایت به جریان خون وارد شود و عوارض جدی ایجاد کند. بنابراین به محض مشاهده ی ورم گره های لنفاوی در هر قسمت بدن، به پزشک مراجعه کنید.
گره های لنفاوی در کجای بدن قرار دارند؟
برای درک محل قرار گیری گره های لنفاوی در بدن، به تصویر زیر توجه کنید.
گره های لنفاوی مکانی هستند که عوامل عفونی و ذرات بیگانه با سیستم ایمنی بدن روبرو می شوند. بعبارت دیگر بسیاری از سلول های سیستم ایمنی بدن، برای مبارزه با عفونت و بیماری ها، به غدد لنفاوی فرستاده می شوند.
در این قسمت به مکان های قرارگیری گره های لنفاوی در بدن نگاهی می اندازیم و علل ورم هر قسمت را به تفکیک توضیح می دهیم.
1- گره های لنفاوی پشت سری
غدد لنفاوی پشت سری بخشی اساسی سیستم لنفاوی هستند. این گره ها همانطور که از نامشان پیداست، در قسمت پس سر یا پشت جمجمه وجود دارند. توجه به این نکته ضروری است که گره های لنفاوی به شکل کلیه یا بیضی مانند هستند و در سراسر بدن دیده می شوند.
این گره ها توسط عروقی که سیستم گردش خون را تشکیل می دهند به یکدیگر متصل می شوند. همچنین محل مهم قرارگیری گلبولهای سفید خون و لنفوسیتهای B و T هستند. به همین دلیل است که سیستم لنفاوی، بخش مهمی از سیستم ایمنی بدن را تشکیل می دهند.
ورم گره های لنفاوی پشت سری به معنای ابتلا به عفونت یا بیماری است. بزرگ شدن این گره ها نشان میدهد که احتمال ابتلا به عفونت باکتریایی یا ویروسی وجود دارد. محل ورم غدد لنفاوی به پزشک کمک میکند تا نوع عفونت را تشخیص دهد.
ورم گره های لنفاوی پشت سری ممکن است به عصب های موجود در آن قسمت فشار وارد کند و موجب درد و ناراحتی شود. اما چه عواملی باعث تورم غدد لنفاوی پس سری می شود؟ برخی از این عوامل عبارتنداز:
- عفونت های سر: عفونت سر همیشه واضح ترین دلیل ورم گره های لنفاوی پس سری است. گره ی متورم شده به طور معمول با لمس کردن حساس می شود و به نظر می رسد از سطح پوست بلند شده است. کرم های حلقوی، شپش یا شوره سر ممکن است باعث ایجاد عفونت شوند.
- بیماری های مقاربتی: عفونت های سیفلیس، مونونوکلئوز و HIV شامل بیماری های مقاربتی هستند. این سه عفونت معمولا موجب ورم گره های لنفاوی می شوند. به عنوان مثال مونونوکلئوز گره هایی که در قسمت بالاتنه قرار دارند را مورد هدف قرار می دهد و موجب ورم این گره ها می شود. مونونوکلئوز به عنوان بیماری بوسه نیز شناخته می شود، زیرا معمولاً از طریق تبادل بزاق منتقل می گردد.
- عفونت های گلو: عفونت گلو باعث گلودرد، ناراحتی، تحریک و مشکل در بلع می شود. این عفونت می تواند با ورم لوزه ها، ملتهب شدن غدد گردن و گرفتگی صدا هنگام صحبت همراه باشد. عفونت این ناحیه اغلب به ویروس و باکتری نسبت داده می شود.
- ورم لوزه: لوزه نوعی غدد لنفاوی است که به راحتی متورم می شود. تنها راه حل برای رفع این مشکل، برداشتن لوزه ها است. لوزه ها در نزدیکی بالای گلو و در پشت دهان دیده می شوند.
عملکرد لوزه ها نیز مانند عملکرد غدد لنفاوی دیگر است و برای کمک به بدن در مبارزه با عفونت ها بسیار مهم هستند. ورم لوزه ها، بلع را دشوار می کند و ممکن است منجر به تب، درد گوش و لرز شوند.
2- گره های لنفاوی پشت گوش
ملتهب شدن گره های لنفاوی موجود در پشت گوش، می تواند توسط عوامل مختلفی ایجاد شود که برخی از آنها جدی هستند. همانطور که قبلا ذکر شد گره های لنفاوی در سراسر بدن پخش می شوند و به ذخیره مایعات و مواد مغذی و همچنین دفع مواد زائد کمک می کنند.
گره های لنفاوی پشت گوش به مبارزه با عناصر مخرب موجود در خون، ویروس ها و باکتری ها کمک می کنند. وقتی عفونت با موفقیت نابود شد، گره ها تمام عناصر باقی مانده را جذب می کنند و آنها را بلافاصله از بدن فیلتر می کنند.
این فرایند می تواند باعث ورم موقت غدد لنفاوی شود. ورم گره ها در چنین مواردی دردناک نیستند و حتی ممکن است مورد توجه قرار نگیرند. دلایل ورم گره های پشت گوش عبارتند از:
- عفونت ها: عفونت ها مانند باکتری های موجود در دهان و عفونت های قارچی، می تواند منجر به ورم گره های پشت گوش شود. گره های لنفاوی پشت گوش عمدتا در مبارزه با عفونتهایی که به بدن راه یافته اند نقش دارند، به همین دلیل دائماً در معرض انواع عوامل بیماری زا قرار می گیرند. بنابراین در حین تولید آنتی بادی برای مبارزه با عفونت ها، متورم می شوند.
- جراحت: آسیب به ناحیه گردن یا سر می تواند باعث ورم گره های این ناحیه شود. ورم زمانی اتفاق خواهد افتاد که بدن در حال ترمیم جراحت است. با یک برش جزئی آنتی بادی زیادی در بدن ترشح می شود و ورم اتفاق می افتد.
- بیماری های خود ایمنی: بیماری هاشیموتو (نوعی بیماری خود ایمنی که غده ی تیروئید را مورد حمله قرار می دهد) و لوپوس (نوعی بیماری التهابی مزمن) نمونه ای از بیماری های خود ایمنی هستند. این دو بیماری باعث ورم گره های پشت گوش می شود زیرا به سیستم ایمنی بدن آسیب می رسانند.
- سرخک آلمانی: علت این بیماری ویروسی است که به سرخچه معروف است و به صورت بثورات صورتی یا قرمز رنگ روی سطح پوست ظاهر می شود. بثورات ابتدا در صورت ظاهر می شوند و سپس به آرامی گسترش پیدا کرده و به سایر قسمت های بدن میرسند. سرخچه به غیر از بثورات، باعث التهاب گره های لنفاوی پشت گوش هم می شود.
3- گره های لنفاوی زیر بغل
التهاب زیر بغل زمانی اتفاق می افتند که گره های لنفاوی واقع در زیر بغل ملتهب یا متورم شوند. متورم شدن گره ها متفاوت است زیرا بعضی از آنها کوچک هستند در حالی که برخی دیگر با توجه دقیق قابل مشاهده هستند.
ورم گره های لنفاوی زیر بغل می تواند در اثر استفاده از ضد تعریق ها، تحریک ناشی از تراشیدن موها یا عفونت کیست ایجاد شود. اما گاهی اوقات ممکن است نشاندهنده ی وجود یک بیماری پزشکی جدی نیز باشند. اگر متوجه شدید که توده به آرامی بزرگ می شود، دردناک نیست، باعث ناراحتی شما نمی شود و از بین نمی رود، توصیه می شود به پزشک مراجعه کنید.
بسیاری از این توده ها بی خطر هستند و فقط در صورت رشد غیرطبیعی بافت ایجاد می شوند. با این حال همه ی توده ها شبیه هم نیستند زیرا برخی از آنها ممکن است مربوط به یک بیماری باشند. اگر توده های غیرمعمولی در زیر بغل مشاهده کردید، به پزشک مراجعه نمایید. علل شایع این توده ها عبارتند از:
- لوپوس
- واکنش های آلرژیک
- سرطان خون
- واکنش آلرژیک به واکسیناسیون
- لنفوم
- سرطان پستان
- عفونت های قارچی
- عفونت های ویروسی یا باکتریایی
- لیپوما (غده ای از بافت چربی که در زیر پوست ایجاد می شود)
تشخیص ورم گره های لنفاوی زیر بغل چگونه انجام می شود؟
قبل از تشخیص قطعی، ابتدا باید معاینه فیزیکی انجام شود. پزشک در مورد تغییرات توده و میزان درد آن سوالاتی می پرسد. پزشک برای مشاهده ی بافت و میزان سفتی غده، ماساژ انجام می دهد.
این کاری است که باید منحصراً با استفاده از دست انجام شود. در بعضی موراد با معاینه فیزیکی مشخص می شود که توده به هیچ وجه خطرناک نیست. به عنوان مثال توده های خوش خیمی مانند لیپوما خطرناک نیستند. چنین توده هایی نیازی به معالجه نخواهند داشت زیرا به خودی خود ناپدید می شوند. اما اگر آزاردهنده هستند ممکن است لازم باشد از دارو استفاده شود.
با توجه به نتایج معاینه فیزیکی، پزشک می تواند برای اطمینان از عدم وجود سرطان، واکنش های آلرژیک یا عفونت ها، آزمایشات دیگری هم انجام دهد. برخی از آزمایشاتی که ممکن است انجام داده شوند عبارتند از:
- تست آلرژی
- شمارش کامل خون (برای تعیین تعداد گلبولهای سفید و قرمز خون که در حال حاضر در سیستم وجود دارند، استفاده می شود)
- بافت برداری یا بیوپسی
- عکسبرداری از پستان یا سینه
4- گره های لنفاوی گردن
گره های لنفاوی گردن به گره هایی گفته می شود که در ناحیه گردنی ستون فقرات یا پشت گردن وجود دارد. غده هایی که بخشی از سیستم ایمنی بدن هستند به طور معمول دارای گلبول های سفید خون می باشند که عفونت ها را از سیستم پاک می کنند و آنها را از بین می برند.
لنفادنوپاتی یا ورم غدد لنفاوی گردن به طور معمول نشاندهنده ی ابتلا به عفونت است. این بدین دلیل است که گره ها به فیلتر کردن میکروارگانیسم ها و عوامل بیماری زای مضر از سیستم لنفاوی کمک می کنند.
همانطور که گفتیم، سیستم لنفاوی در سراسر بدن گسترده شده است و گره های لنفاوی گردن نیز به این قسمت متصل شده اند. هر گره مسئول یک منطقه خاص است و در همان منطقه به استقرار سلولهای ایمنی و تخلیه مایعات (لنفاوی) کمک میکند.
پزشک می تواند با مشاهده گره ها و نقشی که بر عهده دارند، محل عفونت را مشخص کند. این گره ها در زمان ابتلا به بیماری ها و عفونت ها، شروع به آزاد سازی گلبول های سفید خون در سیستم می کنند.
همین عامل باعث ورم گره ها می شود. دلایل شایع ورم غدد لنفاوی گردن شامل موارد زیر است:
- ابتلا به عفونت. عفونت ها اغلب با تب، احتقان و درد مشخص می شوند. عفونت های رایجی که می توانند باعث ورم گره های لنفاوی گردن شوند عبارتند از:
- توکسوپلاسموز (نوعی بیماری انگلی عفونی)
- فارنژیت (گلو درد چرکی)
- سیتومگالوویروس (نوعی ویروس از خانواده ی هرپس)
- سرخچه
- پریودنتیت (التهاب بافت های اطراف دندان)
- ویروس اپشتین بار
- مونونوکلئوز (بیماری بوسه)
- علل سیستمیک که شامل لوپوس، ایدز و آرتریت روماتوئید است
- سرطان
- داروها و واکسن ها
5- گره های لنفاوی کمری
ملتهب شدن گره های لنفاوی کمری نشاندهنده ی ابتلا به عفونت های باکتریایی یا ویروسی است. ورم همین گره ها می تواند نشانه ای از سرطان نیز باشد. ورم غدد لنفاوی کمر به این معنی است که گره های قسمت بالا و پایین عملکرد نامناسبی دارند. برخی از عواملی که می توانند باعث این امر شوند عبارتند از:
- عفونت: همانطور که قبلاً ذکر شد، عفونت دلیل اصلی ورم غدد لنفاوی است. این بدین دلیل است که سیستم ایمنی بدن تلاش می کند با عفونت ها مبارزه کند و آزاد شدن گلبول های سفید خون باعث ملتهب شدن گره ها می شود. مونونوکلئوز یکی از علل شناخته شده ورم گره های لنفاوی است. این نوعی عفونت است که در صورت تماس فرد با بزاق آلوده رخ می دهد.
سایر علل ورم غدد لنفاوی کمری عبارتند از:
- لنفوم (سرطان سیستم لنفاوی)
- سل
- بیماری یاز (نوعی بیماری عفونی مزمن در دوران کودکی)
- سرطان خون
- لوپوس
- روماتیسم مفصلی
- سفلیس
- عفونت های پوستی
- ایدز
- زخم گوش
- ورم لوزه
علائم ورم غدد لنفاوی کمری عبارتند از:
- گلو درد
- حساسیت خفیف در غدد لنفاوی آسیب دیده
- ورم عضلات
- کاهش سریع وزن
- تب شدید
- تعریق شبانه
- آبریزش بینی
6- غدد لنفاوی قفسه سینه
غدد لنفاوی قفسه سینه به طور معمول به دو گروه اصلی تقسیم می شوند: غدد لنفاوی جداری و غدد لنفاوی احشایی. اولی در دیواره های قفسه سینه دیده می شود و دومی را می توان در اندام های داخلی بدن یافت. به دلیل مکانهای مختلف غدد لنفاوی، تشخیص ناهنجاریهای موجود در گره های لنفاوی قفسه سینه آسان نیست.
هر گونه تغییر در تعداد یا اندازه گره لنفاوی قفسه ی سینه، می تواند نشاندهنده ی مشکلات ریوی و خارج ریوی باشد. برای ساده سازی فرایند تشخیص، می توان غدد لنفاوی موجود در قسمت قفسه سینه را به برخی زیرمجموعه ها تقسیم کرد.
7- گره های لنفاوی معده
طبق گفته ی کلینیک مایو، لنفادنیت زمانی اتفاق می افتد که گره های لنفاوی ملتهب شوند. وقتی این التهاب بر گره های موجود در غشاها و آنهایی که دیواره شکم و روده را بهم متصل می کنند تأثیر بگذارد، به عنوان لنفادنیت مزانتریک شناخته می شود.
این بیماری به عنوان آدنیت مزانتر نیز شناخته می شود و اغلب زمانی اتفاق می افتد که روده آلوده شده باشد. این بیماری عمدتا نوجوانان و کودکان را هدف قرار می دهد و علائمی شبیه به آپاندیسیت دارد.
اما این وضعیت برخلاف آپاندیسیت خیلی جدی نیست و به طور معمول خود به خود برطرف می شود. برخی از علائم شناخته شده آن عبارتند از:
- تب
- حساسیت در ناحیه شکم
- درد پایین شکم
علائم ممکن است بسته به علل بیماری متفاوت باشد. علائم دیگری که باید به آنها توجه کنید عبارتند از:
- احساس بیماری و کسالت
- استفراغ و حالت تهوع
- اسهال
علت آدنیت مزانتر چیست؟
این بیماری معمولاً به دلیل عفونت های ویروسی مثل التهاب معده و روده ایجاد می شود که به آنفلوانزای معده نیز معروف است. این عفونت باعث می شود بافت های نازکی که روده را به دیواره شکم متصل می کنند، ورم کنند.
گره های لنفاوی در سراسر بدن پخش شده اند و گره هایی که به محل عفونت نزدیکتر هستند، ملتهب می شوند. به عنوان مثال ابتلای کودکان به آدنیت مزانتر به معنای ابتلا به عفونت های دستگاه تنفسی فوقانی است.
8- گره های لنفاوی کشاله ران (گره های لنفاوی اینگوینال)
گره های کشاله ران معمولاً به عنوان گره های اینگوینال نیز شناخته می شوند. بسیاری از افراد به ویژه آقایان، پس از التهاب گره های لنفاوی کشاله ی ران از مراجعه به پزشک خودداری می کنند. این ورم در بسیاری از موارد بدون هیچ درمانی فروکش می کند اما در موارد جدی، نیاز به مراجعه به پزشک دارد. غدد لنفاوی اینگوینال در ناحیه تحتانی لگن و قسمت فوقانی پاها قرار دارند.
این گره ها در بعضی موارد به اندازه یک نخود و در موارد دیگر به اندازه یک زیتون کوچک هستند. همچنین باید توجه داشته باشید که شکل آنها مانند لوبیا است. غدد لنفاوی اینگوینال وظیفه فیلتر کردن مایع لنفاوی تخلیه شده از قسمت های زیر را دارند:
- ساق پاها
- پا
- کشاله ران
- دستگاه تناسلی
چه عواملی باعث التهاب گره های لنفاوی کشاله ران می شود؟
التهاب گره های لنفاوی کشاله ران ناشی از آسیب دیدگی این قسمت از بدن است. التهاب به طور معمول با بهبودی تدریجی منطقه آسیب دیده، شروع به فروکش کردن می کند. اگر متوجه شدید ورم کاهش نمی یابد یا با علائم دیگری همراه است، حتماً به پزشک مراجعه کنید.
دیگر علل التهاب گره های لنفاوی کشاله ران عبارتنداز:
- بیماری های منتقله جنسی
- عکس العمل های آلرژیتیک
- عفونت در ناحیه لگن یا پاها
- سرطان
- فتق
- واکنش به داروها
- کیست خوش خیم
- رشد چربی
9- گره های لنفاوی پاها
قرار گرفتن در معرض ویروس ها یا باکتری ها باعث ورم غدد لنفاوی می شود. همانطور که قبلاً ذکر شد، گره های لنفاوی به مبارزه با عفونت ها کمک می کنند. آنها باکتری ها و ویروس ها را قبل از آسیب رساندن به بدن، به دام می اندازند.
گاهی اوقات پس از مشاهده ی ورم گره های لنفاوی تنها باید صبر کنید تا این التهاب به خودی خود بهبود یابد. با این حال باید توجه داشته باشید که روش درمانی توصیه شده توسط پزشک، به علل ایجاد کننده ی این وضعیت بستگی دارد.
شایع ترین علل ورم، عفونت هایی مانند موارد زیر هستند:
به غیر از عفونت های شایع، عفونت های غیرمعمول دیگری نیز وجود دارد که موجب ورم غدد لنفاوی می شود:
- بیماری خراش گربه (از طریق لیس زدن، چنگ زدن یا گاز گرفتن پوست انسان توسط گربه ایجاد می شود)
- سل
- عفونت های منتقله جنسی مانند سفلیس
اختلالات سیستم ایمنی بدن که می تواند باعث این وضعیت شود عبارتند از:
- آرتریت روماتوئید: این یک بیماری التهابی است که بافتهای مفصلی شما را مورد هدف قرار می دهد.
- لوپوس: بیماری التهابی دیگری که ریه ها، مفاصل، قلب، پوست، سلول های خونی و کلیه ها را هدف قرار می دهد.
سرطان هایی که می توانند موجب ورم غدد لنفاوی پا شوند عبارتند از:
- لنفوم (سرطان سیستم لنفاوی)
- لوسمی یا سرطان خون (سرطان سیستم لنفاوی و مغز استخوان)
عوارض ایجاد شده در اثر عدم درمان ورم غدد لنفاوی پا عبارتنداز:
- عفونت خون. هرگونه عفونت باکتریایی که ممکن است در بدن وجود داشته باشد، می تواند به سپسیس تبدیل شود. این اتفاق زمانی می افتد که مقدار عفونت موجود در جریان خون، بیش از حد شود. سپسیس می تواند منجر به نارسایی عضو و در نهایت مرگ شود.
- تشکیل آبسه. آبسه تجمع چرک در یک منطقه است و توسط عفونت ایجاد می شود. چرک به طور معمول حاوی باکتری، بافت مرده و گلبول های سفید خون است. آبسه باید در اسرع وقت تخلیه شود.
10- گره های لنفاوی زانو
غدد لنفاوی زانو، از شش تا هفت گره لنفاوی تشکیل شده است که در پاها و در ناحیه نزدیک به زانوها دیده می شوند. گره های لنفاوی زانو وظیفه سرویس دهی به قسمت پایین پاها را بر عهده دارند و از طرف سیستم لنفاوی کار می کنند.
گره های لنفاوی زانو در دو دسته قرار می گیرند: گره های سطحی و گره های عمیق. گره های لنفاوی جانبی داخل پاها نیز وظیفه تغذیه این غدد لنفاوی را بر عهده دارند.
در یک گره ی لنفاوی زانو، یک کپسول بیرونی فیبری وجود دارد که معمولاً بافت لنفاوی را محصور می کند و وظیفه فیلتر کردن و متعادل سازی خون تأمین شده به اندام های تحتانی را دارد.
5 دیدگاه. همین الان خارج شوید
آیا میشود ۳ غده لنفاوی زیر گلو پایین گوش کنار استخوان فک هستند را برداشت چون مرتب عفونت میکند درد میگیرد
یکبار هم یه علت سرماخوردگی عفونت کرد باد کرد و چنان بزرگ شدقد یه میوه
و باعث جلب توجه همه افراد خانواده و دیگران شده بود
و آنچنان ملتهب شد که دیگر قادر به صحبت کردن باز کردن دهان و غذا خوردن نبودم و دردش در سمت راست گلویم شاید باعث نوعی سرگیجه هم شده بود یعنی دنیا یکجوری شده بود
میتوانم غدد لنفاوی سمت راست گلو را با جراحی بردارم ؟
نوعی سرگیجه
سلام.من محقق در علوم طب سنتی هستم. ابتدا یک هفته سرکنگبین مصرف کنید.سپس حجامت عام کنید. قطعا بهبود پیدا میکنید.بشته به شدت بیماری احتمالا چندبار حجامت با فواصل زمانی مشخص لازم است.فقط صبور باشید.
ممکنه بخاطر سردی بدن غدد باد کنن و درد بگیرن؟
سلام مادرمدر ناحیه شکم سی تی اسکن نوشته لنفادنوپاتی متعدد نشانه ساندویج دیده میشه نمونه برداری شده میگن بدخیمه با طب سنتی خوب میشه؟