بیماری دهان

علائم ايدز در دهان: 6 روش درمان و مدیریت علائم دهانی

بسیاری از شرایط مرتبط با ایدز می تواند روی دهان تاثیر بگذارد و باعث ایجاد علائمی مانند زخم، خشکی دهان و ضایعات دردناک شود. مشکلات دهانی می توانند در اثر عفونت های قارچی، عفونت های ویروسی یا عفونت های باکتریایی ایجاد شوند. برخی از داروها نیز می توانند باعث ایجاد مشکلاتی در دهان شوند، بعلاوه تغذیه ضعیف نیز تا حدودی در ایجاد این شرایط نقش دارد.

نکات کلیدی

  • مشکلات دهان در افرادی که تعداد CD4 کم تری دارند، بیش تر بروز می کند.
  • آن ها می توانند در اثر عفونت های قارچی، ویروسی یا باکتریایی ایجاد شوند.
  • در صورت استعمال سیگار احتمال ابتلا به عفونت های دهانی بیش تر می شود.
  • مراقبت از دهان بسیار مهم است.

مشکلات مرتبط با دهان در افرادی که تعداد CD4 کم تری دارند به احتمال زیاد بیش تر بروز می کند. و حتی ممکن است نشانه اولیه از آسیب سیستم ایمنی بدن باشند. درمان ایدز و سایر داروها می توانند عفونت های دهانی را درمان کنند.

بررسی های منظم پزشکی / دندانپزشکی ممکن است از شرایط جدی دهان جلوگیری کند. مراقبت از دهان (بهداشت دندان) برای سالم نگه داشتن دهان و آگاهی زود هنگام از هرگونه مشکل اهمیت دارد. مسواک زدن و نخ دندان کشیدن به سلامت دهان و دندان کمک می کند.

حتما بخوانید: 9 غذای عالی برای تقویت سیستم ایمنی بدن تا حداکثر ممکن

افراد سیگاری بیش تر از افراد غیر سیگاری به عفونت دهان مبتلا می شوند.

اگر سیستم ایمنی بدن شما سالم باشد، کم تر احتمال دارد که مشکلات دهان مرتبط با ایدز را تجربه کنید. اگر شما تحت درمان ایدز نیستید و مشکلات بهداشتی مانند زخم دهان یا کاندیدیازیس دهانی (برفک) را تجربه می کنید، ممکن است علامت آن باشد که ایدز به سیستم ایمنی بدن شما آسیب رسانده و تعداد CD4 شما در حال کاهش است. درمان ایدز برای همه افراد مبتلا به آن توصیه می شود، زیرا به جلوگیری از آسیب رسیدن به سیستم ایمنی بدن کمک می کند.

علائم ایدز در دهان

برخی از مشکلات دهانی وجود دارد که بیش تر در افراد مبتلا به ایدز وجود دارد. این مشکلات در زیر توضیح داده شده است. برخی از آن ها شایع تر است یا ممکن است در افرادی که تعداد CD4 کمی دارند جدی تر دیده شود. به خاطر هر گونه نگرانی در اسرع وقت با تیم پزشکی خود صحبت کنید. این مشکلات اغلب به راحتی درمان می شوند و می توانند کیفیت زندگی شما را بهبود بخشند. بعلاوه لازم به ذکر است که این توجهات موجب می شود که اگر مشکلات دهان نشانه ای از موارد جدی تر باشد، زودتر متوجه آن شوید.

1-زخم ها

زخم های دهان (که به زخم های آفتی نیز معروف هستند) زخم های دردناکی روی لثه، زبان یا گلو هستند. آن ها می توانند پروسه غذا خوردن و نوشیدن را دشوار کنند. دلایل مختلفی برای ایجاد آن ها وجود دارد، از جمله:

  • خوردن غذاهای خاص (از جمله غذاهای پر ادویه، پنیر و گوجه فرنگی)
  • استرس
  • گاز گرفتن داخل گونه یا هر گونه زخم دیگری در دهان
  • عفونت با خانواده ویروس های هرپس (که می تواند باعث بروز تب خال، زونا یا آبله مرغان شود)
  • عفونت با ویروس پاپیلومای انسانی (HPV). این یک عفونت شایع است که می تواند از راه جنسی منتقل شود
  • برخی دیگر از عفونت های مقاربتی، از جمله کلامیدیا، سوزاک و سفلیس.

زخم های کوچک ممکن است بعد از استفاده از دهانشویه ها، بی حس کننده های موضعی یا ژل های استروئیدی بهبود یابند. برای زخم های مداوم، تالیدومید ممکن است موثر باشد.

2-خشکی دهان و تورم غدد بزاقی

خشکی دهان می تواند به دلیل کمبود آب بدن (عدم نوشیدن مایعات به اندازه کافی)، عصبی و مضطرب بودن یا داشتن بینی مسدود شده ایجاد شود. دیابت نیز می تواند باعث خشکی دهان شود. بعلاوه خشکی دهان می تواند یک عارضه جانبی از مصرف برخی داروهای خاص، از جمله برخی از داروهای ضد افسردگی، انسولین و مواد ضد احتقان بینی باشد.

خشکی دهان ممکن است به دلیل بیماری بزاق مرتبط با ایدز باشد که باعث تورم غدد بزاقی می شود. این وضعیت به ویژه در کودکانی که مبتلا به ایدز هستند مشترک است. درمان ایدز می تواند از بروز این اتفاق جلوگیری کند یا آن را معالجه کند.

حتما بخوانید: جدیدترین درمانها برای بیماری ایدز تا سال 2021

اگر دهان خشکی دارید، ممکن است به بوی بد دهان دچار شوید، در جویدن و هضم غذا مشکل پیدا کنید یا مقادیر زیادی اسید در دهانتان ایجاد شود. این امر خطر برفک، عفونت های باکتریایی و پوسیدگی دندان را افزایش می دهد.

درمان های ساده شامل افزایش مصرف مایعات، مکیدن آب نبات بدون قند یا جویدن آدامس بدون قند و مکیدن مکعب های یخ است. از مصرف الکل، کافئین و غذاهای شور خودداری کنید. ترک سیگار ممکن است به بهبود خشکی دهان کمک کند. بعلاوه جایگزین های بزاق مصنوعی وجود دارد. پزشک عمومی (پزشک خانواده)، پزشک مرتبط با درمان ایدز یا دندانپزشک می توانند این موارد را تجویز کنند.

3-کاندیدیازیس یا برفک

کاندیدیازیس یا برفک دهانی باعث ایجاد حباب های سفید در دهان و گلو می شود. حتی ممکن است لکه های قرمز و ترک های ملتهب در دهان ایجاد شود. برفک ناشی از رشد قارچ ها طبیعی است. رشد بیش از حد ممکن است در صورت آسیب دیدن سیستم ایمنی بدن رخ دهد (به عنوان مثال تعداد CD4 زیر 400). به وجود آمدن برفک ممکن است به استفاده از آنتی بیوتیک ها یا در نتیجه شرایطی مانند دیابت نیز مرتبط باشد.

4-سرطان دهان

شواهدی وجود دارد که نشان می دهد افراد مبتلا به ایدز احتمال ابتلا به سرطان دهان و گلو را دارند. این سرطان ها به عفونت با سویه های خاصی از ویروس پاپلومای انسانی (HPV) مرتبط هستند. برخی تحقیقات نشان داده اند که ابتلا به هپاتیت C (عفونت HCV) نیز ممکن است خطر ابتلا به برخی سرطان های سر و گردن را افزایش دهد. خوب است که هر گونه علائم غیرمعمول دهان را با پزشک یا دندانپزشک خود در میان بگذارید.

5-لکوپلاکیای مویی دهان (OHL)

OHL باعث ایجاد لکه های سفید با برآمدگی های کوچک و مو مانند می شود که معمولا در کنار زبان ایجاد می شوند. پچ های ایجاد شده مانند برفک هستند اما به راحتی قابل حذف نیستند. OHL معمولا در اثر ویروس Epstein-Barr ایجاد می شود و ممکن است نشانه ضعف سیستم ایمنی بدن باشد. قرار گرفتن در مسیر درمان ایدز باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می شود و موجب بهبود لکوپلاکیا می شود. بعضی اوقات درمان تبخال، زگیل و برفک ممکن است برای OHL نیز موثر باشد.

6-بیماری لثه

لثه های شما باید صورتی و سفت باشند و هنگام مسواک زدن خونریزی نکنند. علائم بیماری های مرتبط با لثه، لثه های ملتهب و دردناک و خونریزی کردن بعد از مسواک زدن یا نخ دندان کشیدن است. بیماری های لثه به علت باکتری های موجود در پلاک دندان ایجاد می شوند. بیماری های لثه هم چنین می تواند نشانه دیابت و تغذیه نامناسب باشد و در سنین بالاتر شایع تر می شود. این عارضه می تواند نشانه ای از آسیب به سیستم ایمنی بدن باشد. درمان ایدز می تواند این آسیب را برطرف کند. مسواک زدن و نخ دندان کشیدن به طور منظم به جلوگیری از عفونت کمک می کند. آنتی بیوتیک ها و دهانشویه ها نیز می توانند عفونت را درمان کنند.

7-تبخال

تبخال ها ضایعات کوچک و دردناکی روی لب یا دهان هستند که در اثر ویروس تبخال HSV-1 ایجاد می شوند. آن ها معمولا طی چند هفته به خودی خود بهبود می یابند. هم چنین می توانید با خرید کرم های ضد ویروس علائم را کاهش داده و باعث تسریع در بهبودی شوید. اگر با شیوع و طغیان جدی تبخال مواجه هستید، ممکن است برای درمان و یا جلوگیری از گسترش آن، داروهای ضد ویروس مانند آسیکلوویر خوراکی و ولاسیکلوویر تجویز شود.

از دهان خود مراقبت کنید

مراقبت از دندان و لثه برای همه افراد مهم است. این مراقبت ها شامل مسواک زدن حداقل دو بار در روز و نخ دندان کشیدن یا استفاده از برس های بین دندانی است. یک رژیم غذایی سالم بخورید، مقدار قند و الکل را قطع کنید. سیگار نکشید و معاینات منظم دندانپزشکی انجام دهید. و در نهایت این که همواره علائم غیر معمول را به پزشک یا دندانپزشک اطلاع دهید.

منبع


اپ چرب زبان

با اپلیکیشن چرب زبان، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!


 

link
ایدزبیماری دهان

مطالب مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up