گردن

علت های اصلی گرفتگی گردن، بایدها و نبایدها و نکات مهم دیگر

گرفتگی گردن به طور معمول با درد و مشکل در حرکت دادن گردن، به خصوص هنگام تلاش برای چرخاندن سر به طرفین مشخص می شود. همچنین ممکن است با سردرد ، درد گردن ، درد شانه و یا درد بازو همراه باشد. گاهی اوقات این گرفتگی به حدی ست که فرد مجبور است برای نگاه کردن به سمت دیگر، کل بدن را بچرخاند. گرفتگی گردن بیشتر در اثر فشار عضله گردن یا کشیدگی بافت نرم آن ایجاد می شود.

بیشتر مردم با درد و ناراحتی ناشی از گرفتگی گردن آشنا هستند ، این درد ممکن است صبحها زمان بیدار شدن از خواب دیده شود یا در روز بعد از برخی فعالیت های شدید ، مانند جابجا کردن مبلمان یا اشیاء سنگین ایجاد شود. در بیشتر موارد ، درد و گرفتگی به طور طبیعی طی یک هفته از بین می رود. با این حال ، نحوه کنترل و مراقبت از علائم و درد می تواند بر میزان درد ، زمان بهبودی و احتمال بازگشت آن تأثیر بگذارد.

علل معمول گرفتگی گردن

شایعترین علت ایجاد گرفتگی گردن، فشار عضلانی یا کشیدگی بافت نرم گردن است. به طور خاص ، عضله لواتور کتف(ماهیچه ی بالا برنده ی کتف) مستعد آسیب است. عضله لواتور کتف ، در قسمت عقب و کنار گردن ، ستون فقرات گردن را به شانه وصل می کند. این ماهیچه توسط عصب سوم و چهارم گردن(C3 ، C4) کنترل می شود.

عضلات لواتور ممکن است در طی بسیاری از فعالیتهای روزمره مانند موارد زیر سفت شود:

  • خوابیدن در وضعیت ناخوشایند گردن
  • افتادن یا ضربه ناگهانی که به یک طرف سر فشار می آورد ، مانند صدمات ورزشی
  • چرخاندن مکرر سر به یک سمت در طول فعالیتهایی مانند شنا کردن
  • وضعیت نامناسب بدن در هنگام مشاهده مانیتور کامپیوتر یا نگاه کردن به سمت پایین به تلفن همراه برای مدت طولانی
  • تجربه استرس یا اضطراب بیش از حد ، که می تواند منجر به تنش در گردن شود
  • قرار دادن گردن برای مدت طولانی در وضعیت غیر طبیعی، مانند نگه داشتن تلفن بین گردن و شانه

اگر علائم بلافاصله شروع شود ، مانند بعد از یک جلسه ورزش سخت ، ممکن است علت گرفتگی گردن مشخص باشد. بنابراین میتوان علت دقیق آن را مشخص کرد.

علل غیرمعمول گرفتگی گردن

بعضی اوقات گرفتگی گردن واکنشی است به یک اختلال اساسی ستون فقرات گردن ، که علاوه بر محافظت از نخاع ، به حمایت و حرکت گردن نیز کمک می کند. چندین نمونه از اختلالات ستون فقرات گردن که می تواند باعث درد عضلانی گردن و یا گرفتگی آن شود، شامل موارد زیر است:

گاهی اوقات سفتی گردن واکنشی است به یک اختلال اساسی ستون فقرات گردن. به نمونه های مشخص شده در شکل بالا توجه کنید.

  • فتق دیسک گردن. فتق دیسگ گردن رشته های عصبی در گردن را تحت فشار قرار می دهند و سبب گردن درد و التهاب در بافت های اطراف آن می شود.
  • بیماری انحطاط دیسک گردن. از آنجا که دیسک ها با گذشت زمان هیدراتاسیون و طول خود را از دست می دهند ، فشار روی مفاصل ، اعصاب و بافت های نرم مانند رباط ها و ماهیچه ها افزایش می یابد. این روند می تواند منجر به درد و گرفتگی گردن شود.
  • آرتروز گردن. آرتروز مفاصل گردن بین استخوان های مهره ای غالباً همراه با سایر شرایط دژنراتیو مانند تنگی نخاع و تغییرات آناتومیکی مانند اسپورهای استخوانی اتفاق می افتد. در این بیماری مفاصل، مهره ها و دیسکها در قسمت گردنی ستون فقرات تباه میشود.

این یک لیست کامل شرایطی نیست که می تواند باعث ایجاد گرفتگی گردن شود. موارد دیگر مانند عفونت یا تومور هم ممکن است بر این شرایط تاثیرگذار باشد.

علائم گرفتگی گردن

گرفتگی گردن می تواند از نظر شدت در افراد مختلف متفاوت باشد و بصورت ناراحتی جزئی آزار دهنده تا شرایط بسیار دردناک دیده شود. به طور معمول ، تلاش برای چرخاندن گردن گرفته به یک سمت یا جهت خاص باعث درد زیادی می شود که حرکت را متوقف میکند.

میزان کاهش حرکت گردن می تواند بر فعالیت فرد تأثیر بگذارد. به عنوان مثال ، اگر حرکت دادن سر بسیار دشوار باشد، باید تا زمان بهبودی علایم از رانندگی اجتناب شود.

بایدها و نبایدهای گرفتگی گردن

اغلب اوقات ، استراحت کردن بمدت یک یا دو روز تنها چیزی است که برای بهبودی بافت های نرم گردن لازم است. در مواردی که درد زیاد است ، ممکن است لازم باشد بیمار از مسکنهای بدون نسخه یا یخ و یا گرما درمانی استفاده کند.

استفاده از گردن بندهای طبی برای بی حرکت کردن گرفتگی گردن توصیه نمی شود. در عوض ، فردی که دارای گرفتگی گردن است ، باید سعی کند در صورت امکان به فعالیت های عادی روزانه ادامه دهد. انجام این کار به خصوص پس از یک یا دو روز اول گرفتگی گردن اهمیت دارد.

برای درمان گرفتگی گردن، چه زمانی باید به پزشک مراجعه کنیم؟

اگر گرفتگی گردن بعد از یک هفته بهبودی نداشته باشد، باید توسط پزشک معاینه شود. همچنین ، صرف نظر از دوام آن ، درصورت دیدن علایمی مانند تب ، سردرد ، حالت تهوع یا استفراغ یا خواب آلودگی غیر قابل توجیه – مراجعه به پزشک ضرورت دارد.

در اکثر موارد ، گرفتگی گردن در اثر فشار یا کشش عضلانی ایجاد می شود که در طی چند روز به خودی خود بهبود می یابد. با این وجود ، با پیروی از یک یا چند نکته زیر ، گزینه های درمانی متعددی برای کاهش درد و کمک به بهبودی وجود دارد.

آرتروز گردن | دیسک گردن

شناسایی اقدامات یا عوامل محیطی که به گرفتگی گردن کمک کرده اند می تواند به انتخاب یک استراتژی درمانی مؤثرتر کمک کند.

خود مراقبتی

بیمار با انجام کارهای زیر، میتواند گرفتگی گردن را درمان کند. برخی از راهبردهای رایج خود مراقبتی شامل موارد زیر است:

  • استراحت. استراحت کردن به مدت یک یا دو روز ، باعث می شود بافت های آسیب دیده شروع به بهبودی کنند ، که به نوبه خود به تسکین سفتی و اسپاسم احتمالی عضلات کمک می کند. به عنوان مثال ، کسی که شنا می کند ، میتواند برای بهبودی عضلات گردن که ناشی از حرکت مداوم سر است، به مدت چند روز به شنا نرود و استراحت کند. با این حال ، توصیه می شود استراحت را به یک یا دو روز محدود کنید ، زیرا عدم تحرک بیش از حد می تواند به تضعیف ماهیچه ها منجر شود ، و عضلات ضعیف هم باید برای حمایت مناسب از گردن و سر تلاش کنند.
  • سرما یا گرما درمانی. سرما درمانی مانند کمپرس یخ با کاهش التهاب موضعی به تسکین بیشتر گرفتگی گردن کمک می کند. استفاده از یخ در طی 24 تا 48 ساعت اول گرفتگی گردن، معمولاً بیشترین فایده را در کاهش التهاب دارد. اعمال گرما بر روی گردن می تواند جریان خون را تحریک کند ، این امر باعث بهبودی فرد می شود. برخی از بیماران یخ را ترجیح می دهند در حالی که برخی دیگر گرما را ترجیح می دهند. استفاده هر دو بصورت متناوب ممکن است مفید باشد.
  • داروهای بدون نسخه. داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAIDs) که با کاهش التهاب کار می کنند ، به طور معمول اولین خط درمانی برای گرفتگی و درد گردن هستند. انواع معمول NSAID ها شامل ایبوپروفن (به عنوان مثال Advil ، Motrin) و ناپروکسن (به عنوان مثال Naprosyn) هستند. داروهای بدون نسخه میتوانند دارای خطرات ، عوارض جانبی احتمالی و تداخلات دارویی (با مواد غذایی یا مکملها) باشند ، بنابراین حتما در مورد مصرف هرگونه دارو ابتدا با داروساز یا پزشک صحبت کنید.
  • حرکات کششی ملایم. ، این حرکات کششی به کاهش سفتی و بازگرداندن گردن به دامنه طبیعی تر حرکت کمک می کند. برای بسیاری افراد ، این ایده خوبی است که با کمک یک متخصص فیزیوتراپی یا سایر متخصصان بهداشتی و درمانی ، حرکات مناسب را بیاموزید.
  • ورزش هوازی سبک. علاوه بر حرکات کششی ، هر نوع ورزش هوازی سبک مانند پیاده روی ، اغلب در تسکین هر نوع گرفتگی مفید است. حتی اگر راه رفتن به طور مستقیم گردن را درگیر نکند ، به گردش اکسیژن به بافتهای نرم در سراسر ستون فقرات کمک می کند ، که این به نوبه خود باعث بهبودی می شود.

بسته به شخص و شدت فشار یا کشیدگی عضلات ، ترکیب مختلف این روشهای درمانی می تواند برای بعضی افراد بهتر از افراد دیگر باشد. برای یافتن برنامه درمانی مناسب هر فرد ، انجام آزمون و خطا احتمالاً ضروری خواهد بود.

چگونه می توان خطر ابتلا به گرفتگی گردن را کاهش داد؟

  • حفظ وضعیت مناسب بدنی را تمرین کنید. عادت به حفظ وضعیت بدنی مناسب، میتواند از بسیاری دردها و گرفتگی های عضلانی جلوگیری کند. برخی از نمونه های اینکار می تواند شامل حفظ وضعیت ارگونومیکی مناسب در زمان کار ، بلند کردن وسایل سنگین با پاها به جای کمر ، یا خوابیدن بر روی پهلو باشد. حفظ وضعیت مناسب بدن در طول روز می تواند ستون فقرات را به طور طبیعی تراز کرده و فشار روی گردن را به حداقل برساند.
  • گردن را محکم و انعطاف پذیر نگه دارید. هنگامی که ماهیچه های گردن قوی و انعطاف پذیر هستند ، می توانند وضعیت بدن را بخوبی حفظ کنند و اسپاسم و درد را به حداقل برسانند. یک فیزیوتراپ یا سایر متخصصان پزشکی می توانند در طراحی یک برنامه فیزیوتراپی یا پیشنهاد ورزشهای کششی گردن ، به بیمار کمک کند. فرد پس از یادگیری آنچه برای او مفید است ، می تواند با ادامه تمرینات و حرکات کششی در خانه ، قدرت و انعطاف پذیری گردن را حفظ کند.

علاوه بر کاهش خطر گرفتگی گردن در کوتاه مدت ، حفظ گردن قوی و انعطاف پذیر و استفاده از وضعیت خوب بدنی می تواند به داشتن گردن سالم در طولانی مدت کمک کند.

گرفتگی گردن می تواند آزاردهنده باشد و معمولاً جایی برای نگرانی و ترس وجود ندارد. اما در موارد نادر می تواند نیاز به ارزیابی سریع پزشکی داشته باشد. در این قسمت علایم گرفتگی گردن ناشی از بیماریهای خاص را برایتان آورده ایم.

اگر درد گردن مزمن شود ، به احتمال زیاد نوعی روش درمانی یا راهنمایی پزشکی برای کاهش درد لازم است.

علایم برخی بیماری هایی که می تواند با گرفتگی گردن مرتبط باشد

اگر گرفتگی گردن نتیجه بیماری های دیگر باشد ، اغلب اوقات علائم دیگری نیز وجود خواهد داشت. در چنین مواردی ، معمولاً حداقل یک علامت دیگر با یا قبل از گرفتگی گردن ایجاد می شود.

در زیر علائمی وجود دارد که می تواند وضعیت پزشکی بالقوه جدی را نشان دهد و باعث ایجاد گرفتگی گردن شود:

  • تب، که احتمالاً نشان دهنده عفونتی ست که در بدن با آن مبارزه میشود
  • سردرد، به ویژه اگر از نظر تداوم ، شدت یا علائم همراه با سردردهای قبلی متفاوت باشد
  • حالت تهوع یا استفراغ
  • خستگی یا خواب آلودگی غیر قابل توضیح
  • تغییر در وضعیت روحی، که می تواند شامل سردرگمی یا نوسانات خلقی باشد
  • مشکلات مربوط به هماهنگی، مانند سرگیجه یا مشکل در راه رفتن یا نوشتن
  • کاهش وزنی که ناشی از تغییر رژیم نیست

این علائم باید فرد را به دنبال مراقبت فوری پزشکی بکشاند ، اما لزوماً به معنای وجود یک وضعیت جدی یا اورژانس پزشکی نیستند.

شایع ترین وضعیت جدی ناشی از گرفتگی گردن

مننژیت – خطرناکترین شکل عفونت باکتریایی است و باعث التهاب غشاهای محافظ مغز و نخاع می شود – شایعترین بیماری جدی است که با گرفتگی گردن مرتبط است.

طبق گزارش مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها (CDC) ، تب ، سردرد و گرفتگی گردن (عدم توانایی خم کردن گردن به سم پایین و طرفین) به طور معمول علائم اولیه مننژیت باکتریایی هستند. اگر هر دو این علائم در کنار هم وجود داشته باشند ، باید بلافاصله توسط پزشک معاینه شود.

علائم مننژیت معمولاً در طی چند روز پس از قرار گرفتن در معرض باکتری، بروز می کند و ممکن است وضعیت فرد به تدریج یا به سرعت بدتر شود. درمان زود هنگام مننژیت برای گرفتن نتیجه خوب بسیار مهم است. تأخیر در درمان ممکن است نتایج خطرناکی از جمله کاهش شنوایی ، آسیب مغزی یا حتی مرگ را در پی داشته باشد.

آرتروز گردن | دیسک گردن

لازم به ذکر است که گرفتگی گردن همیشه نشان دهنده ی وجود مننژیت نیست ، و علائم دیگر می تواند شامل حالت تهوع ، افزایش حساسیت به نور یا صداهای بلند و سردرگمی باشد.

مننژیت یک عفونت باکتریایی است که باعث التهاب غشاهای محافظ مغز و نخاع می شود.

برخی بیماریهای جدی دیگری که با گرفتگی گردن همراه هستند

سایر شرایطی که به ندرت باعث گرفتگی گردن می شوند اما نیاز به مراقبت فوری پزشکی دارند عبارتند از:

  • عفونت در حالی که مننژیت شایع ترین عفونتی است که می تواند باعث ایجاد گرفتگی گردن شود ، تعداد بیشماری از عفونت های دیگر نیز می تواند به گرفتگی گردن و دردناک شدن آن منجر شوند.
  • تومور. تومور مغزی به خصوص اگر در مخچه قرار داشته باشد می تواند باعث ایجاد گرفتگی گردن شود. همچنین تومور ستون فقرات گردن مانند سرطان می تواند باعث ضعف و سفت شدن گردن شود.
  • دیستونی گردن. این اختلال عصبی که به عنوان نوعی تورتیکولی نیز شناخته می شود ، می تواند باعث اسپاسم غیرقابل کنترل عضلات گردن شوند. این بیماری که نام دیگر آن کجی گردن یا تورتیکولی است، وضعیتی دردناکی است که در آن عضلات گردن به طور غیر ارادی منقبض می شوند که در نتیجه ی آن گردن و سر به یک طرف می چرخد.این بیماری همچنین باعث می شود سر به طور غیر ارادی به جلو یا عقب خم شود.

اپ چرب زبان

با اپلیکیشن چرب زبان، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!


link
آرتروز گردندیسک گردن

مطالب مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up