افسردگی بزرگسالان

انواع افسردگی در بزرگسالان و علائم افسردگی

افسردگی یکی از گسترده ترین بیماری های خلقی و با ریشه روانی است که امروزه تعداد زیادی از افراد با آن دسته و پنجه نرم میکنند. افسردگی دلایل و انواع مختلفی دارد و پیگیری درمان آن بسیار مهم است. گاهی اوقات تغییرات خلقی کوتاه مدت و افسردگی علائمی یکسان دارند. نکته حائز اهمیت درباره افسردگی پایداری علائم است.

فهمیدن دلیل اساسی افسردگی می تواند به شما برای مقابله با مشکل کمک کند. برای مثال، اگر شما به علت یک بن بست شغلی، دچار افسردگی شده اید، بهترین درمان ممکن است یافتن یک شغل راضی کننده تر نسبت به دریافت ضد افسردگی ها باشد. در این مقاله به بررسی علائم افسردگی و انواع و ریشه آن پرداختیم.

افسردگی چیست؟

افسردگی یک اختلال خلقی ناتوان کننده و رایج است. علاوه بر غمگین بودن در پاسخ به سختی ها و موانع زندگی، افسردگی طریقه تفکر، احساس و عملکرد شما را در فعالیت های روزانه تغییر میدهد که می تواند با توانایی شما برای کار کردن، درس خواندن، غذا خوردن، خوابیدن و لذت بردن از زندگی تداخل ایجاد کند. احساس بی فایده بودن، ناامیدی و بی ارزشی می ‌تواند شدید و مغلوب نشدنی با تسکین اندک و یا حتی بدون تسکین باشد.

با اینکه بعضی از مردم افسردگی را به عنوان زندگی در سیاهچاله یا احساس مجازات قریب‌الوقوع توصیف می کنند، بعضی دیگر احساس عدم سرزندگی، پوچی و بی تفاوتی دارند بخصوص مردها می‌توانند احساس عصبانیت و بی قراری داشته باشد.

علائم و نشانه ها

اگر بیشتر از دو هفته احساس ناراحتی، غم یا بدبختی مداوم داشتید یا علاقه و لذت بردن از فعالیت های روزمره خود را از دست داده اید و همچنین حداقل ۳ مورد از علائم و نشانه های دسته بندی شده در زیر را دارا هستید، احتمالا به افسردگی مبتلایید.

word image 202

علت افسردگی در بزرگسالان

1- ژنتیک

2- سابقه خانوادگی

3- آسیب و تروما در کودکی

4- ساختار مغز

5- بیماری مزمن (سرطان، ام اس، مشکلات تیروئید)

6- بی خوابی

7- درد مزمن (میگرن، درد های مفصلی)

8- اختلال بیش فعالی و کمبود توجه (ADHD)

9- استفاده از مواد مخدر، داشتن سابقه استفاده از مواد مخدر و الکل

10- مصرف برخی از داروها

11- کمبودهای ویتامین

تفاوت افسردگی و اختلال دو قطبی

اختلال دوقطبی که با نام افسردگی شیدایی نیز شناخته می‌شود شامل تغییرات جدی در خلق، انرژی، تفکر و رفتار است که به علت شباهت فاز خفیف آن با افسردگی، معمولا نادیده گرفته یا تشخیص داده نمیشود.

مصرف داروهای ضد افسردگی برای افسردگی دو قطبی مشکلی جدی است و می تواند وضعیت را وخیم تر کند. اگر تجربه موقعیت‌هایی را دارید که در آن احساس سرخوشی مفرط، کاهش نیاز به خواب، افکار تکرار شونده و رفتار تکانشی داشته اید، بهتر است به بررسی خود برای تشخیص اختلال دوقطبی فکر کنید.

افسردگی در سنین و جنسیت های مختلف

افسردگی در مردان

مردان افسرده کمتر به افکار بیزاری از خود و ناامیدی اقرار می کنند. درعوض، گرایش بیشتری به شکایت از خستگی، تحریک پذیری، مشکلات خواب و کاهش علاقه به شغل و سرگرمی دارند.

همچنین احتمال اینکه علائمی مانند عصبانیت، پرخاشگری، رفتار بی پروا و سوء استفاده از مواد را تجربه کنند، بیشتر است.

افسردگی در زنان

زنان احتمالا علائم افسردگی مانند اقرار به احساس گناه، خوابیدن بیش از حد، پرخوری و افزایش وزن را تجربه می کنند. افسردگی در زنان همچنین با فاکتور های هورمونی در طول قاعدگی، بارداری و یائسگی تحت تاثیر قرار می‌گیرد. در واقع افسردگی بعد از زایمان، ۱ زن از ۷ زن، بعد از زایمان را تحت تاثیر قرار می دهد. بقیه علایم افسردگی در زنان دقیقا مانند موارد ذکر شده در بالا می باشد.

افسردگی در نوجوانان

تحریک پذیری، عصبانیت و بی قراری (و نه احساس غم)، معمولا قابل توجه ترین علامت ها در افسردگی نوجوانان هستند. نوجوانان همچنین ممکن است از سردرد، درد شکم یا سایر دردهای جسمانی شکایت کنند.

افسردگی در بزرگسالان مسن تر

افراد مسن، بیشتر از علائم جسمانی افسردگی شکایت می کنند تا ازعلائم روانی. همچنین ممکن است به سر و وضع خود بی توجهی کنند و مصرف داروهای ضروری برای حفظ سلامت خود را قطع کنند.

انواع افسردگی

1- افسردگی ماژور

این نوع از افسردگی به صورت یک غم مداوم به همراه تعدادی از علائمی که با قابلیت کار کردن، مطالعه کردن، خوابیدن، غذا خوردن و لذت بردن از فعالیت‌هایی که قبلا خوشایند بوده‌اند، تداخل می‌کنند، در فرد ظاهر می‌شود.

2- افسردگی مزمن

افسردگی مزمن شامل علائم ناراحتی و دلسردی در بیشتر روزها در یک مدت طولانی است. ولی این خلق افسرده ناتوان‌کننده نیست، گرچه تا حدی عملکرد فرد را مختل می‌کند.

3- افسردگی پیش از قاعدگی

این نوع از افسردگی که به عنوان سندروم پیش از قاعدگی نیز شناخته می‌شود، در هفته‌ی پیش از شروع قاعدگی به وجود می‌آید. این حس در روزهای پس از شروع قاعدگی فروکش می‌کند و در هفته‌ی پس از اتمام قاعدگی بهبود می‌یابد. بر اساس اطلاعات موسسه‌ی ملی سلامت، 3 تا 8 درصد زنان در سن باروری، اختلال پیش‌ از قاعدگی را تجربه می‌کنند.

4- افسردگی سایکوتیک

افسردگی سایکوتیک، زمانی رخ می‌دهد که بیمار دچار افسردگی شدید همراه با توهم و هذیان باشد. علائم سایکوتیک ممکن است متجانس با علائم خلقی افسردگی باشند. علائم سازگار با پیش‌زمینه‌های افسردگی از قبیل احساس عدم کفایت، گناه، پوچ‌گرایی یا مرگ و یا توهم‌ها و هذیان‌ها ممکن است در این نوع از افسردگی بروز کند.

5- افسردگی بعد از زایمان

این نوع از اختلالات افسردگی زمانی تشخیص داده می‌شود که زنی در طول حاملگی یا چهار هفته‌ی پس از زایمان، دچار اپیزود افسردگی شدید شود. تخمین زده می‌شود که 3 تا 6 درصد زنان افسردگی بعد از زایمان را تجربه می‌کنند.

6- افسردگی شدید با الگوی فصلی

اختلال خلقی فصلی (SAD) به صورت شروع بیماری افسردگی در طول زمان‎‌های خاصی از سال تعریف می‌شود. معمولا، افسردگی در طول ماه‌های زمستان که آفتاب محدود است، ایجاد شده و به طور کامل در ماه‌های بهار و تابستان بهبود می‌یابد. در تعداد کمی از موارد افسردگی فصلی، افسردگی درطول ماه‌های تابستان هم رخ می‌دهد. SAD می‌تواند به طور موثر توسط نوردرمانی بهبود یابد، اما تقریبا نیمی از افراد مبتلا به SAD، با نوردرمانی بهبود نمی‌یاند. داروهای ضدافسردگی و روان‌درمانی می‌توانند علائم SAD را به تنهایی یا در ترکیب با نوردرمانی کاهش دهند.

نکات درمان افسردگی

1- به یک درمانگر مراجعه کنید، در صورت نیاز پزشک برای شما داروهای ضد افسردگی و یا مشاوره تجویز میکند.

2- از داروهای تجویزی خود اطلاعات کسب کنید، شروع درمان با برخی داروها علائم افسردگی را تشدید میکنند، بنابراین پایداری در استفاه از داروها یکی از نکات درمان است.

3- با یک دوست صحبت کنید. حس اعتماد و همدلی به درمان شما کمک زیادی میکند.

4- فعالیت های گروهی و فردی جدید را امتحان کنید.

5- سبک زندگی خود را تغییر دهید. رژیم غذایی خود را اصلاح کنید، ورزش کنید و به اندازه کافی بخوابید.

6- ریشه افسردگی خود را پیدا کنید و در صورت امکان آن را تغییر دهید.

7- به این نکته توجه داشته باشید درمان افسردگی زمان بر است. پس صبور باشید و درمان خود را ادامه دهید.

بهبود افسردگی با 5 مکمل گیاهی (با قیمت و لینک خرید)


اپ چرب زبان

با اپلیکیشن چرب زبان، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!


linkدرمان افسردگی

مطالب مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up