دانه قهوه ای پوست صورت

علت پدید آمدن لکه های قهوه ای روی صورت (از زبان فوق تخصص پوست)

رنگ پوست به وسیله رنگدانه ملانین فراهم ميشود . رنگدانه ملانین بعنوان یک پلیمر مخلوط تعریف شده است. این ماده عملکرد خویش را به شکلی روی سطح بالای پوست نشان ميدهد .

در بسياري از اشخاص سالم، رنگدانه ملانین بطور مساوی توزیع ميشود لک صورت (هیپرپیگمانتاسیون) به افزایش ساخت و تعداد رنگدانه های ملانین در پوست گفته می شود.

حتما بخوانید: مواد مغذی و بسیار مفید برای زیبایی و سلامت پوست (جدیدترین تحقیقات)

این حالت به صورت تغییرات رنگی قرمز ، قهوه ایی و یا حتی صورتی می باشد. تولید ملانین یک پاسخ دفاعی است که بدن برای حفاظت هسته و DNA سلول های پوست و ارگانهای داخلی بدن در برابر اشعه مضر و مخرب آفتاب قرار داده است. این رنگدانه ها می تواند ۹۸% اشعه مضر آفتاب را جذب و از سلول ها محافظت نماید.

ملانین

ملانین ها به دو شکل موجود است :

  • (Eumelanin) شکل قهوه ایی – مشکی ملانین است که به اشعه نور آفتاب حساس بوده و با اشعه آفتاب تحریک می شود.
  • (Phaeomelanin) نگدانه قرمز – نارنجی که از پیش ساز گلوتاتیون ساخته می شود و در ساخت آن سیستیین نقش دارد و کمتر به نور آفتاب حساس است تشکیل شده است. رنگ پوست بر اساس میزان حضور این رنگدانه به ۶ نوع تقسیم بندی می شود که از تیپ ۱ بسیار روشن تا تیپ هفت بسیار تیره نام گذاری می گردد.

انواع لک و علل ایجاد آن

1-ملاسما (لک حاملگی)

ملاسما یک لک اکتسابی قهوه ای رنگ است و معمولا آهسته و در طولانی مدت ایجاد میشود. این لک معمولا در زنان باردارد با شدت زیادی ظاهر میشود و به همین دلیل به آن لک حاملگی میگویند اما گاها در سایر زنان و مردان نیز دیده میشود. این لک ها معمولا در پیشانی و چانه ظاهر میشود و میزان آن در کسانی که پوست سبزه دارند بیشتر است.

تیرگی یا لک پوست در زنان باردار معمولاً بعد از زایمان ناپدید ميشود ، ولی ممکن است براي ماهها یا سالها باقی بماند. این نوع لک صورت ممکن است بدون علت مشخص یا بصورت خانوادگي، مخصوصا در افرادی که حتی در تماس با نور آفتاب خفیف تیره میشوند ، دیده شود.

حتما بخوانید: خال سیاه و سایر لکه های روی صورت را چگونه بدون جراحی از بین ببریم؟ (روش قطعی)

طبق مشاهدات داروهای ضد بارداری یکی از دلایل ایجاد این لک هاست و معمولا بیش از قاعدگی این لک ها بیشتر هستند.زنانی که قرص ضدبارداری استفاده میکنند بعد از حاملگی بیشتر دچار ملاسما میشوند و با حضور در مقابل آفتاب شدت لک ها بیشتر میشود. زمان زيادي طول میکشد تا بعد از قطع قرص ضد بارداری، این لک بر طرف شود و یا امکان دارد که هیچوقت بطور کامل برطرف نشود.

word image 14

2-کک مک (فرکلFRECKLE)

کک‌ومک به لکه های قهوه ای کم رنگ کوچکی گفته می شود. این لکه ها در بیش تر مواقع در صورت و در پشت دست ها نمایان می‌شود. در واقع در نواحی که در معرض آفتاب قرار دارند لکه های کک‌ومک در ابتدا کم است ولی در صورتی که فرد به آن توجهی نکند میزان این لک ها بیشتر میشود.

عوامل موثر در ایجاد کک مک

  • عوامل ژنتیکی
  • عوامل محیطی: قرارگیری در معرض خورشید بدن محافظ، آلودگی هوا، تنش ها و استرس
  • عوامل هورمونی: تغییرات هورمونی در بارداری و زمان بلوغ

3- لک های پیری

لکه های پیری، کک و مک های ناشی از نور افتاب هستند، و تماماً بر پشت دست دیده میشوند . در افردی که زیاد در معرض نور خورشید قرار می گیرند، این لکه ها بر روی صورت هم پیدا میشوند . وجود این لکه ها در اشخاص مسن، عادی است، ولی در اثر تماس زیاد با افتاب، ممکن است در اواخر دهه های سوم، چهارم و پنجم زندگی هم بروز کنند.

علت ایجاد لک های پیری

بروز لکه های پیری ربطی به بالا رفتن سن ندارد، بلکه به قرار گرفتن در معرض نور افتاب مربوط ميشود .حتی کم قرار گرفتن ، در معرض افتاب، هم سبب ایجاد لکه های پیری میشوند . نور خورشید دارای پرتوهای فرا بنفش است که سبب برنزگی و سوختگی پوست ميشود . با بالا رفتن سن، این برنزه شدن، رسوب بیش از حدّ رنگدانه ها را در پوست موجب می گردد. این لکه ها را لکه های کبدی و لکه های خورشیدی هم می نامند.

حتما بخوانید: از بین بردن خال های قهوه ای صورت با 4 روش خانگی جدید و علمی

4-لک در اثر مصرف دارو

استفاده برخی داروها میتواند باعث پیدایش لک های پوستی شود و این لک ها که اغلب در پوست صورت وجود دارد ، با نور خورشید پررنگ تر و بیش تر خواهد گردید. با قطع دارو اما این لک ها تا حد زيادي بهبود می یابد و حتی ممکن است کمرنگ تر و محو شود.

مصرف برخی داروها مانند کلرپرومازین، دی پنیسیلامین، هیدانتوئین، داروهای ضد مالاریا و داروهای ضد سرطان سبب لک صورت مي شود. استفاده طولاني‌مدت قرص ماینوسیکلین در درمان جوش و غرور جوانی، سبب تیرگی پوست در نواحی جوش های ملتهب و قرمز ميشود .

5-لک ناشی از التهاب پوست

این نوع لک بعد از التهاب های پوستی در اثر بیماري هایی مانند لیکن پلان( بیماري التهابی پوست و دهان)، لوپوس اریتماتویا( بیماري التهابی بافت همبند پوست)، پس از سوختگی پوست در اثر افتاب سوختگی یا سوختگی خفیف با عوامل ديگر، جوش غرور جوانی دست کاری شده، ساییدن پوست براي از بین بردن اسکار( جای زخم) و فرو رفتگی پوست در همان محل به وجود می آید.

این لک ها در نژادهای تیره و اشخاص سبزه شایع تر است و بیش تر در نواحی باز بدن مانند صورت رخ ميدهد . همچنين ضربه به پوست، محکم کشیدن کیسه و لیف زبر در حمام یا مالش پوست ران ها روی یکدیگر هنگام راه رفتن در اشخاص چاق، میتواند سبب ایجاد لک در همان محل شود.

6- لک ناشی از بیماری ها

لک در اثر بیماري هایی مانند آسم، نارسایی کبدی و کلیوی که در حین حملات آسماتیک، تیرگی منتشر پوست براي سه تا چهار روز ممکن است وجود داشته باشد.همچنين در روماتیسم و نارسایی کلیه و سیروز کبدی و برخی بیماري های ديگر تیرگی گسترده ی پوست دیده ميشود .

پیشگیری از لک های پوستی

یکی از راه های پیشگیری از ایجاد لک های پوستی استفاده از کرم های ضد آفتاب است. استفاده از ضدآفتاب پوست را در مقابل تابش فرابنفش محافظت میکند. بهترین کرم های ضدآفتاب و قیمت آنها را در اینجا معرفی کرده ایم!

درمان لک های پوستی

1-کرم های ضدلک

درمان لک ها با کرم در دو مرحله انجام میگیرد:

  • مرحله اول : درمان لک در ابتدا با استفاده از کرم های ضد لک حاوی هیدروکینون و ترتینوئین انجام می شود. با توجه به اندازه و عمق لک درمان کامل ممکن است به مدت 2 الی 3 ماه به طول بیانجامد اما معمولاً بعد از 2 الی 3 هفته نتایج استفاده از کرم های ضد لک مشخص شده و لک ها شروع به کم رنگ شدن و از بین رفتن می کنند. ماسک های لیراک(Lierac) و یونیتون 4 (Unitone 4 ISIS) به مدت 4 هفته در روشن شدن پوست و کمرنگ شدن لک ها بسیار مؤثر است.
  • مرحله دوم :پس از استفاده از کرم های ضدلک گفته شده به مدت 3 ماه، در مرحله بعد از روشن کننده های قوی پوستی که حاوی اسیدهای میوه (AHA) با درصد 10 الی 15 درصد می باشند، استفاده می شود. این کرم ها مانع برگشتن لک ها می شوند و به طور کامل لک های روی پوست را درمان می کنند. این کرم ها باید به مدت 6 ماه و فقط یک ساعت قبل از خواب مورد استفاده قرار بگیرند.

خرید کرم های ضد لک

اولین کرم پیشنهادی 

دومین کرم پیشنهادی

سومین کرم پیشنهادی

word image 15

حتما بخوانید: 5 تا از بهترین کرم های خارجی برای رفع کک و مک + قیمت و نکات مهم

درمان پزشکی لک های پوستی

1-لیزر درمانی: در هر جلسه لیزر درمانی ۲۰ الی ۲۵ درصد از لک های صورت از بین می رود. این روش معمولا با لیزر فراکشنال CO2 در ۴ جلسه با فاصله زمانی ده تا چهارده روزه انجام می شود و لک های صورت به صورت تخصصی درمان می شود. از این نوع لیزر درمانی می توان برای رفع لک ها و ناهماهنگی های صورت، گردن، سینه، دست و بازوها استفاده کرد. راجب لیزردرمانی رفع دانه های قهوه ای بیشتر بخوانید!

2-لایه برداری شیمیایی: در برخی از بیمارها رنگ دانه های پوست باعث از بین رفتن زیبایی آنها می شود و این مشکل به حدی حاد می شود که آنها را خجالت زده می کند. در این حالت بهترین روش برای برداشتن رنگ دانه ها استفاده از لایه برداری شیمیایی است. این روش کاملا می تواند رنگ دانه های زشت و ناجور صورت را از بین ببرد و کاملا روشی بی خطر و موثر است. همچنین از این روش می توان برای از بین بردن لک های پوست و به ویژه صورت نیز استفاده کرد.

3-میکرو درم آبریژن: این روش یک تکنیک مراقبتی، ایمن و کاملا موثر بر روی پوست است که به صورت غیرجراحی می تواند لک ها و چین و چروک های پوست و صورت را از بین ببرد. در این تکنیک زیباسازی از کریستال های ریزی بر روی پوست بیمار استفاده می شود که این کریستال ها بر روی پوست ساییده شده و با کمک سلول های پوستی صدمه دیده، به صورت ورقه ورقه در می آید و باعث عوض شدن رنگ صورت و پوست می شود.

رژیم غذایی برای از بین بردن لک های پوستی

ویتامین C، E و A، کارُتنویید، روی و سلنیوم مهمترین مواد معدنی و مغذی برای پوست و از بین بردن لک های پوستی هستند.

  • ویتامین C :مرکبات، کیوی، توت فرنگی، شاهی، گوجه فرنگی، فلفل شیرین و…
  • کارُتنویید (میوه ها و سبزیجات رنگی): گوجه فرنگی، هویج، کدوتنبل، سیب زمینی شیرین، انبه، زردآلو، خربزه، هلوی زرد، هندوانه، اسفناج، شاهی، گل کلم و…
  • ویتامین A: جگر، زردۀ تخم مرغ، ماهی چرب، کره، پنیر …
  • ویتامین E : روغن‌های گیاهی (آفتابگردان، ذرت)، بادام، فندق، سبزیجات تازه…
  • روی: جوانۀ گندم، صدف های دریایی، جگر گوساله، نان کامل ….
  • سلنیوم: محصولات دریایی، ماهی، قارچ، سیر، پیاز، غلات کامل

ماسک های طبیعی برای از بین بردن لک های پوستی

1-آلوئه ورا

  • یکی از موثرترین و بهترین گیاه ها برای از بین بردن و بازسازی پوست آلوئه ورا است این گیاه به عنوان یک قارچ کش و مرطوب کننده عمل می کند و به طور طبیعی پوست را احیا می کند. آلوورا نیز خاصیت الاستیسه (حالت کششی) پوست را بهبود میدهد.
  • شما می توانید ماسک آلوورا را در شب بعد از پاک کردن و تمیز کردن پوست خود استفاده کنید. بنابراین این ژل در حین خواب شما کار خواهد کرد. به یاد داشته باشید که صورت خود را در صبح روز بعد کامل بشویید.

2- جو

  • به عنوان یک تونیک لکه پاک کن، از 100 گرم جو و 1 لیتر آب استفاده کنید. مخلوط را روی صورت خود به مدت 30 دقیقه استفاده کنید. علاوه بر این میتوانید جو را له کنید و دانه های جو را با یک دستمال کاغذی بر روی مناطق مختلف صورتتان قرار دهید. شما می توانید از این دو بار در روز استفاده کنید.

3- لیمو

  • آب لیمو پوست را روشن می کند و آن را درخشان می کند. آن را به آرامی در نقاط مورد نظرتان ماساژ دهید. در صورت استفاده در شب، اطمینان حاصل کنید که در شب روی صورتتان مانده باشد. و هنگامی که در معرض نور آفتاب قرار بگیرید، آن را بعد از 20 دقیقه با آب گرم بشورید.
  • با یک تکه پنبه روی صورت بگذارید و بگذارید برای 15-20 دقیقه بماند. آن را با آب گرم بشویید، و آن را می توانید در طول روز استفاده کنید و یا یرای شب انجام دهید.

حتما بخوانید: 15 تا از جدیدترین و بهترین ماسک های صورت طبیعی-گیاهی (جوانسازی و زیبایی پوست)

توجه: قبل از استفاده از ماسک های طبیعی آن را روی پوست بازوی خود تست کنید تا از نداشتن حساسیت به آن اطمینان حاصل کنید.


اپ چرب زبان

با اپلیکیشن چرب زبان، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!


link
از بین بردن خالزیبایی پوستلکه قهوه ای

مطالب مشابه

2 دیدگاه. همین الان خارج شوید

  • سلام وقتتون بخیر
    خواهر من ۲۸ سالشه و چند سال پیش یه لکه سیاه در قسمت پایین کمرش ایجاد شد و به مرور بیشتر شد
    هر دکتری که رفتیم حتی با وجود نمونه برداری متوجه بیماری نشدند
    و الان نقاط مختلف بدنش همینطور شده
    به خصوص پشت ران ها و گردن
    که در این قسمت ها سیاه و سفید هست .
    ممنون میشم راهنمای کنید
    و به صورت ایمیل جواب رو برام ارسال کنید
    با تشکر

    پاسخ
    • سلام دوست عزیز
      این لکها که روی بدن به وجود میاد یک نوع بیماری خود ایمنی به نام ماکولار هستش
      و متاسفانه درمان قطعی نداره‌.میتونن با مشورت با پزشک از پماد ان ان استفاده کنن کمی تاثیر گزار هست

      پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up