لوپوس

تشخیص بیماری لوپوس از روی آزمایش خون + معرفی یک روش جدید

آنتی بادی ها در بدن به عنوان پاسخی به عفونت تشکیل می شوند. هنگامی که یک مهاجم (آنتی ژن) وارد بدن می شود، گلبول های سفید خون معروف به لنفوسیت های B با ساخت انواع خاصی از پروتئین ها به نام آنتی بادی واکنش نشان می دهند. آنتی بادی ها روش بدن شما برای به یاد آوردن آنتی ژن است. که اگر دوباره وارد بدن شود، آنتی بادی ها آن را تشخیص می دهند، با آن ترکیب می شوند و آن را خنثی می کنند تا از آلوده شدن شما جلوگیری شود.

با این حال، با بیماری های خود ایمنی مانند لوپوس، سیستم ایمنی بدن می تواند آنتی بادی (آنتی بادی خودکار) تولید کند که به سلول های بدن شما حمله می کند، مانند مهاجم و باعث التهاب، آسیب و حتی تخریب می شوند. چندین آزمایش خون برای تشخیص آنتی بادی های خاص و کمک به تشخیص لوپوس انجام می شود. آزمایش های خون به خودی خود قطعی نیستند، اما ترکیب آزمایش ها با یافته های فیزیکی خاص می تواند به تایید یک تشخیص کمک کند.

همچنین بخوانید: سرطان پوست، تصاویر، علائم، روشهای جدید درمان و نکات مهم دیگر

آزمایش آنتی بادی های ضد هسته ای (ANA)

آنتی بادی های ضد هسته ای (ANA) آنتی بادی های هسته سلول های شما هستند. 98 درصد از کل مبتلایان به لوپوس سیستمیک دارای تست ANA مثبت هستند بنابراین آن را به عنوان حساس ترین تست تشخیصی برای تایید تشخیص بیماری تبدیل می کنند. آزمایش آنتی بادی های ضد هسته ای، تست ایمونوفلورسانس آنتی بادی ضد هسته ای نامیده می شود. در این آزمایش یک نمونه خون گرفته شده و به آزمایشگاه فرستاده می شود.

سپس سرم نمونه خون به یک اسلاید میکروسکوپی تهیه شده با سلول های خاص (معمولا بخش هایی از کبد جوندگان / کلیه ها یا رده های سلولی کشت بافت انسان) اضافه می شود. اگر بیمار آنتی بادی ضد هسته ای داشته باشد، سرم آن ها به سلول های موجود در اسلاید متصل می شود.

حتما بخوانید: سیستم ایمنی بدن خود را با این 9 غذا تقویت کنید (بهمراه دستور پخت)

سپس، آنتی بادی دوم برچسب زده شده با رنگ فلورسنت اضافه می شود به طوری که به آنتی بادی های سرم و سلول هایی که به هم وصل شده اند متصل می شود. سرانجام، این اسلاید با استفاده از میکروسکوپ فلورسانس مشاهده می شود و به شدت رنگ آمیزی و الگوی اتصال در رقت های مختلف امتیاز داده می شود. در صورت مشاهده سلول های فلورسنت، این آزمایش مثبت است.

معمولا نتایج آزمون ANA با تیتر و نمودار گزارش می شوند. این تیتر اطلاعاتی در مورد این که تکنسین آزمایشگاه چند مرتبه پلاسمای خون را رقیق می کند تا نمونه ای از ANA را دریافت کند مشخص می کند. هر تیتر شامل دو برابر شدن مقدار مایع آزمایش است، به طوری که تفاوت بین تیتر 1: 640 و 1: 320 یک رقت است. تیتر بالاتر از یک سطح مشخص به عنوان یک نتیجه آزمون مثبت واجد شرایط می شود. تیترهای ANA ممکن است در طول بیماری افزایش و کاهش یابد. این نوسانات لزوما با فعالیت بیماری ارتباط ندارند. بنابراین ، پیروی از تست ANA در شخصی که قبلا به لوپوس مبتلا شده، مفید نیست.

word image 34

الگوی آزمایش ANA می تواند اطلاعاتی در مورد نوع بیماری خود ایمنی موجود و برنامه درمانی مناسب ارائه دهد. الگوی همگن (منتشر) به عنوان فلورسانس هسته ای کل ظاهر می شود و در افراد مبتلا به لوپوس سیستمیک رایج است. یک الگوی محیطی نشان می دهد که فلورسانس در لبه های هسته در ظاهر کرک دار رخ می دهد. این الگو تقریبا منحصر به لوپوس سیستمیک است. یک الگوی نقطه نقطه نیز در لوپوس یافت می شود. الگوی دیگری، که به عنوان یک الگوی هسته ای شناخته شده است، در افراد مبتلا به اسکلرودرما رایج است.

درک این نکته حائز اهمیت است که حتی اگر 98 درصد از مبتلایان به لوپوس ANA مثبت داشته باشند، ANA در 5 تا 10 درصد افراد سالم و افراد مبتلا به سایر بیماری های بافت همبند مانند اسکلرودرما و آرتریت روماتوئید نیز وجود دارد. علاوه بر این، در حدود 20 درصد از زنان سالم دارای ANA ضعیف مثبت خواهند بود، و اکثر این افراد هرگز علائم لوپوس ایجاد نمی کنند. یکی از منابع گفته است که حدود ده میلیون آمریکایی ANA مثبت دارند اما کم تر از 1 میلیون نفر از آن ها لوپوس دارند.

مطلب مشابه: بیماری لوپوس، درمانهای طبیعی که از نظر علمی ثابت شده اند!

بنابراین، آزمایش ANA مثبت به تنهایی هرگز برای تشخیص لوپوس سیستمیک کافی نیست. در عوض اگر بیمار ابتدا علائم دیگری از لوپوس نشان دهد، پزشک آزمایش ANA را سفارش می دهد. این امر به این دلیل است که به خودی خود ، تست تشخیصی کم تری برای لوپوس سیستمیک وجود دارد، اما با رعایت سایر معیارهای بالینی، ارزش آن افزایش می یابد. برای مبتلایان به لوپوس ANA منفی نیز امکان دارد، اما این جزء موارد نادر است. در حقیقت، فقط 2 درصد افراد مبتلا به لوپوس ANA منفی دارند. افراد مبتلا به لوپوس که تست ANA منفی دارند ممکن است آنتی بادی ضد Ro / SSA یا ضد فسفولیپید داشته باشند.

یک روش جدید

AVISE® CTD چیست؟

AVISE® CTD یک آزمایش خون است که می تواند به پزشکان در تشخیص لوپوس و سایر بیماری های خود ایمنی کمک کند – مانند آرتریت روماتوئید، سندرم شوگرن یا اسکلرودرمی. این آزمایش ممکن است برای افرادی که تست آنتی بادی ضد هسته ای (ANA) مثبت دارند، یا هر کسی که نگران این باشد که ممکن است دچار لوپوس یا یک بیماری خود ایمنی مشابه باشد، مفید باشد.

هدف از این آزمایش چیست؟

تشخیص زودرس لوپوس برای جلوگیری از پیامدهای طولانی مدت بیماری بسیار مهم است. متاسفانه فقط یک آزمایش برای تشخیص این که آیا شما لوپوس دارید یا خیر، قابل استناد نیست. پزشکان برای تشخیص باید منابع مختلفی از اطلاعات را در نظر بگیرند. لوپوس و سایر بیماری های خود ایمنی برای تشخیص و بازشناسی توسط پزشکان به ویژه دشوار است زیرا اغلب علائم مشابهی دارند. بعضی اوقات، ممکن است ماه ها – یا حتی سال ها – طول بکشد تا پزشک تمام اطلاعات لازم برای تشخیص لوپوس را به دست آورد. با آزمایش AVISE ® CTD، پزشکان می توانند به طور هم زمان چندین بیماری مشابه را بررسی و “بله” یا “خیر” آن ها را مشخص کنند – و این امر می تواند به سرعت بخشیدن روند تشخیص کمک کند.

چگونه این آزمایش گسترده شد؟

در سال 2008، بنیاد لوپوس آمریکا بودجه تحقیقاتی را تامین کرد که نشان داد اندازه گیری سطح یک پروتئین خاص در خون به نام C4d، ممکن است یک روش مفیدتر برای تشخیص و نظارت بر لوپوس در مقایسه با سایر روش های موجود باشد. پس از 15 سال تحقیق، این بنیاد با همکارانش از جمله Exagen , Inc آزمايش CTD AVISE® را برای کمک به بيماری در تشخیص لوپوس و سایر بیماری های خود ایمنی در دسترس عموم قرار دادند.

حتما بخوانید: لوپوس چیست؟ علائم اولیه آن کدامند؟ 5 مکمل طبیعی برای بهبود سریع

آیا آزمایش AVISE® برای من مناسب است؟

ارائه دهنده خدمات درمانی یا پزشک شما ممکن است از آزمایش AVISE استفاده کند تا:

  • اگر قبلا تست آنتی بادی ضد هسته ای (ANA) داده اید و نتایج مثبت بوده، تصدیق کند که لوپوس دارید.
  • مشخص کند که بیماری شما لوپوس است و یا یک بیماری خود ایمنی متفاوت است.
  • قبل از توصیه به درمان، لوپوس را تایید کند.
  • اگر آزمایش های مربوط به بیماری خود ایمنی قبلی غیر قاطع و بی نتیجه بوده اند (در تشخیص نمی تواند مفید یا قابل استناد باشند) دوباره آزمایش کند.

اگر علاقه مند به انجام تست AVISE® CTD توسط پزشک خود هستید، اولین قدم برای شما این است که متوجه شوید آیا این آزمایش برای شما مناسب است یا خیر.


اپ چرب زبان

با اپلیکیشن چرب زبان، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!


link
آزمایشآزمایش خونبیماری لوپوسبیماریهای پوستلوپوس

مطالب مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up