از چندین مجله معتبر پزشکی در سرتاسر دنیا کمک گرفتیم تا شما را با تاثیرات پودر سوربیتول بر تنظیم وزن، بدنسازی، طرز مصرف اصولی و همه نکات ضروری دیگر آشنا کنیم. این پودر در واقع یک نوع شیرین کننده مصنوعی ست و خواص آن با سایر شیرین کننده ها شبیه هم است.
سوربیتول چیست؟
- سوربیتول برای بهبود یبوست مورد استفاده قرار میگیرد. هنگامیکه بصورت شیاف مورد استفاده قرار بگیرد باعث کارکرد روده در 15 دقیقه میشود.
- از سوربیتول بعنوان یک شیرینکننده نیز استفاده میشود.
حتما بخوانید: سوستانون در بدنسازی، عوارض، قیمت، بهترین مارک ها و همه نکات مهم
میزان دوز قابل استفاده سوربیتول:
- محلول دهانی: 70 درصد (70 گرم بر 100 میلیلیتر)
- محلول آبی قوی: 30 درصد
دوز برای درمان یبوست
- بزرگسال، دهانی: 30-150 میلیلیتر (70 درصد)
- بزرگسال، مقعدی: 120 میلی لیتر از محلول 25-30 درصد
- کودکان زیر 2 سال: مقدار مطمئنی وجود ندارد
- کودکان 2 تا 11 ساله: دهانی: 2 میلیلیتر بر کیلوگرم (محلول 70 دررصد)، مقعدی: 30 تا 60 میلی لیتر محلول 25 تا 30 درصد
- کودکان 12 سال و بزرگتر: دهانی:30 تا 150 میلیلیتر محلول 70 درصد، مقعدی: 120 میلی لیتر محلول 25 تا 30 درصد
دوز افزودنی سدیم پلیاسترن سولفونات
- بزرگسالان: 15 میلی لیتر محلول 70 درصد یا 10-20 میلی لیتر در هر 2 ساعت بصورت دهانی تا زمانیکه اسهال رخ دهد.
- کودکان زیر 12 سال: مقدار مطمئنی وجود ندارد.
- کودکان 12 سال و بزرگتر: 15 میلی لیتر محلول 70 درصد یا 10-20 میلی لیتر در هر 2 ساعت بصورت دهانی تا زمانیکه اسهال رخ دهد.
عوارض جانبی مصرف سوربیتول چیست؟
- ناراحتی شکمی
- کمشدن آب بدن
- اسهال
- خشکی دهان
- فعالیت بیشاز حد روده
- قندخون بالا
- اسیدهای لاکتیک
- حالت تهوع
- ورم کردن
- استفراغ کردن
دقت کنید که تاثیر خاصی (چه مثبت و یا منفی) برای سوربیتول روی کبد ثابت نشده است. اما اگر آن را به مقدار زیاد مصرف می کنید بایستی از نوع اصل و ارگانیک استفاده کنید در غیر این صورت برای کبد خاصیت سمی بودن دارد.
واکنش دیگر داروها با سوربیتول چیست؟
اگر دکتر به شما مصرف این دارو را تجویز کند، بخاطر احتمال فعل و انفعالات دارویی شما را تحت نظر خواهند داشت. مصرف یا میزان مصرف هیچ دارویی را بدون مشورت دکتر تغییر ندهید. سوربیتول تا امروز فعل و انفعال سنگینی با دیگر داروها نداشته است. بجز ماده زیر که واکنش خطرناکی هم دارد:
- سدیم پلیاسترن سولفونات
با این مواد واکنش ملایمی دارد:
قبل از مصرف این محصول حتما با دکترتان مشورت کنید. لیست داروهایی که استفاده میکنید را در اختیار دکترتان قرار دهید. اگر به توصیههای پزشکی بیشتری نیاز دارید، از دکترتان کمک بخواهید.
هشدارها
اگر به سوربیتول یا به هر مادهای که در این محصولات وجود دارد حساسیت دارید از سوربیتول استفاده نکنید.
سوربیتول را دور از دسترس بچهها قرار دهید. درصورت مصرف بیش از حد، اقدام پزشکی کنید و یا با مرکز کنترل سموم تماس بگیرید.
درصورت مشاهده علایم زیر سوربیتول استفاده نکنید
- قطع ادرار، درد شکمی شدید، حالت تهوع، استفراغ، یا دیگر نشانههای آپاندیس و یا درد شکمی غیر معمول
- بیمارانی که مشکل قلبی و کلیوی دارند
- عدم نرمال بودن الکترولیت، کمبود آب بدن
- بیمارانی که با هاضمه سوربیتول مشکل دارند
حاملگی و شیردهی
اگر مزایای آن بیشتر از ضررهایش است در دوران بارداری سوربیتول مصرف کنید. درمطالعاتی که روی حیوانات صورت گرفته ضررهایش بیشتر بوده است اما روی انسان هنوز مورد مطالعه قرار نگرفته است.
اگر میخواهید به فرزندتان شیربدهید، در مورد مصرف سوربیتول با دکترتان مشورت کنید.
حتما بخوانید: 8 تا از بهترین قرصهای لاغری از طریق کاهش اشتها بدون عوارض (تحقیقات جدید)
برررسی تاثیرات استفاده در بدنسازی
حقایق شگفت انگیز پیرامون شیرین کنندههای مصنوعی (سوربیتول)
شیرینکنندههای مصنوعی روزانه در سرتاسر جهان مورد استفاده قرار میگیرند؛ اما آیا مصرف آنها بی خطر است یا عامل کاهش وزن و عدم عملکرد خوب در باشگاه هستند؟
برای دههها معتقد بودیم نباید زیاد شکر مصرفکرد، زیرا باعث ایجاد چربی دور شکم میشود؛ اما ما به شکر علاقه زیادی داریم و حذف آن از رژیم غذایی بسیار سخت است؛ بنابراین ما جایگزینی ایجاد کردیم که تمام خوبیهای شیرینکنندههای قدیمی را دارد اما فاقد کالری است: شیرینکنندههای مصنوعی مثل پودر سوربیتول.
این مواد شیمیایی که به غذا و نوشابهها افزوده میشوند امروزه مورد استفادههای بدی قرار گرفتهاند. استفاده بیش از حد آنها میتواند منجر به سردرد، افزایش وزن و سرطان بشود.
آیا یک شیرینکننده بدون کالری باعث چاقی میشود؟
یک فرد آمریکایی روزانه بطور متوسط 22 قاشق سوپخوری شکر مصرف میکند (حدود 350 کالری). شیرین کنندههای مصنوعی برای کاهش مصرف شکر و کنترل وزن ایجاد شدهاند؛ بنابراین اگر هدف آنها کاهش مصرف کالری و کم کردن وزن است، چرا ما این مواد بدون کالری را در چاقی مقصر میدانیم؟
برخی معتقدند این شیرینکنندهها میل غذایی ما را افزایش میدهند و منجر میشوند تا در مجموع کالری بیشتری وارد بدن بشود، بااین وجود محققان نشان دادهاند که بین اشتهای زیاد به غذا و مصرف شیرینکنندهها ارتباطی وجود ندارد.
حتما بخوانید: چه غذاها و خوراکی هایی برای کبد مضر هستند؟(چه غذاهایی مفیدند)
در تحقیقاتی که روی اثر مصرف شیرین کننده مصنوعی و طبیعی روی مصرف کالری صورت گرفته، مشاهده شد که تفاوت چندانی در استفاده از شیرین کننده مصنوعی یا طبیعی وجود ندارد. حتی بعضی از گزارشات بیان میکند که مصرف شیرین کننده مصنوعی برای کنترل و کاهش وزن و همچنین کنترل سطح گلوکز خون مفیدتر هستند؛ بنابراین تمام ادعاها مبنی برافزایش مصرف غذا ناشی از مصرف شیرین کننده مصنوعی بصورت علمی رد میشود.
شیرینکنندهها در مکملها
ممکن است شما بتوانید از شیرین کردن قهوه در هنگام صبح پرهیز کنید، اما درمورد نوشیدنی پیش از تمرین چطور؟ شرکتهای ساخت مکمل از شیرینکنندهها بعنوان افزودنی استفاده میکنند تا هم میزان کالری کمتری داشته باشند و هم مزه خوبی داشته باشند.
غذایی که میخورید برای داشتن بهترین عملکرد بسیار اهمیت دارد. شیرینکنندههای مصنوعی مثل شیرینکنندههای طبیعی تجزیه نمیشوند و بسیاری را برای جذب انرژی نمیتوان به کاربرد؛ بنابراین نمیتوان از آنها پیش یا پس از تمرین استفاده نمود.
بسیاری از شیرینکنندههای مصنوعی سطح گلوکز خون را پایین میآورند. استویا بیش از شیرین کنندههای دیگر مثل اسپارتام سطح گلوکز خون را پایی میآورند. کاهش سطح گلوکز خون باعث میشود تا درطول ورزش و تمرین نتوانید عملکرد خوبی از خود نشان دهید، به خصوص هنگام تمرینات پرفشار. پایین بودن سطح گلوکز خون پس از تمرین میتواند روی انسولین که برای رشد ماهیچهها مورد نیاز است تاثیر منفی بگذارد.
یک راه حل آسان برای این قضیه استفاده از مکملی است (پس از تمرین) که حاوی 30 تا 50 گرم کربوهیدرات باشد. میتوانید با اضافه کردن گرانولای شیرینشده، یا 24 اونس شیر به مکمل این کربوهیدرات را جذب کنید.
حتما بخوانید: شیر سویا –مضرات، فواید، طرز مصرف برای لاغری، بدنسازی و نکات دیگر
هرچند شیرینکنندههای مصنوعی برای جذب انرژی در تمرین یا ریکاوری پس از تمرین مناسب نیست، اما مزایایی نیز دارند. برای مثال، میتوانند مزه مکمل را دلپذیر کنند، همچنین میتوانند باعث افزایش طول عمر بشوند.
مصرف بیش از حد شیرینکنندههای مصنوعی مثل ساکارز و فراکتوز میتواند باعث مشکلاتی چون افزایش وزن، مشکلات متابولیک و مشکلات لیپیدی بشود. میزان مصرف مجاز روزانه (ADI) برای شیرینکنندههای مصنوعی مقدار مشخصی نیست.
FDA معتقد است که میزان مصرف روزانه شیرین کننده مصنوعی در آمریکا به میزان کافی است. برای مثال، در ایالات متحده میزان ADI 50 میلیگرم بر کیلوگرم وزن فرد در روز است که یعنی یک فرد 70 کیلوگرمی روزانه تقریبا 12 اونس نوشیدنی شیرینشده با آسپارتام مصرف میکند.
اکثر موادی که عنوان کمشکر، کم کالری یا بدون کالری را دارند، محصولات حاوی شیرین کنندههای مصنوعی هستند.
1 دیدگاه. همین الان خارج شوید
سلام ، رفیقم بدنسازی میره ، پودر سوربیتول رو بهم معرفی کرد و گفت هم خود جوش هم جاش رو از بین میبره و من بدون اینکه دکتر بهم بگه اینو خریدم و دارم مصرف میکنم الان روز اولم دچار اسهال شدم
استفاده کردنم منطقیه؟یا بعدا دچار مشکل میشم؟