سلامت کبد

12 خوراکی مضر برای کبد چرب گرید 1 (و 12 خوراکی بسیار مفید)

این مطلب نتیجه جدیدترین تحقیقات مجله های معتبر پزشکی دنیا راجب خوراکی های مفید و مضر برای کبد هست که ما طی چند روز برای شما جمع آوری کردیم. علاوه بر غذاهای مفید برای کبد، غذاهایی که برای کبد مضر هست رو هم بهتون معرفی می کنیم. از غذاهای دیگه باید با احتیاط استفاده بشه.

1- مقدار زیاد آهن

استفاده ی زیاد از مکمل های آهن میتونه باعث آسیب جدی کبد بشه. این به این دلیله که بدن راهی برای از بین بردن آهن اضافی نداره، بنابراین در ارگان ها و بافت ها از جمله کبد جمع میشه. استفاده ی بیش از حد از آهن میتونه منجر به زخم کبد بشه که در برخی موارد ممکنه منجر به سیروز بشه، وضعیتی که در اون کبد به تدریج خراب میشه. آهن اضافی هم می تونه خطر ابتلا به سرطان کبد رو افزایش بده.

انجمن ملی بهداشت و درمان در استرالیا، بیش از ۴۵ میلی گرم آهن در روز برای افراد ۱۴ سال و بالاتر رو توصیه نمیکنه. مقادیر پایین آهن برای کودکان زیر ۱۴ سال توصیه میشه. تنها طق دستور پزشک، از مکمل های آهنی استفاده کنید.

حتما بخوانید: 12 علت اصلی درد کبد و جدیدترین راههای درمان سریع خانگی آن

2-مکمل ها

word image 64

رژیم غذایی متنوع به طور کلی به اندازه کافی ویتامین و مواد معدنی مورد نیاز هر روز رو تامین می کنه. با این حال، برخی افراد ممکنه به مکمل های غذایی و یا مواد معدنی خاص نیاز داشته باشن. استفاده از مکمل های حاوی دوز بالا نباید توسط پزشک متخصص تجویز بشه.

اگر از مکمل غذایی استفاده میکنید، یادتون باشه که میتونه اثرات جانبی داشته باشه و با داروهای دیگه هم تداخل داشته باشه. این می تونه باعث آسیب به کبدتون بشه. یک ایده خوب اینه که لیستی از تمام مکمل ها شامل: ویتامین، چای گیاهی، درمانهای گیاهی، مکمل های غذایی ست، میتونید تحت نظر پزشک از این مکمل ها استفاده کنید.

3- سیگار

اگر سیگار می کشید، این احتمال وجود داره که سیگار باعث آسیب به کبدتون شده و خطر ابتلا به سرطان کبد رو افزایش داده و توانایی بدن برای دفع سموم رو کاهش میده. بهترین روش ترک سیگار رو در اینجا توضیح دادیم!

حتما بخوانید: خواص سیر خام و کاربردهای جالب آن در زندگی روزمره (علمی و ثابت شده)

4- ماری جوانا

تحقیقات نشون داده که استفاده ی مکرر از ماری جوانا (گل) باعث آسیب به کبد میشه. علاوه بر این، استفاده از گیاه ماری جوانا ممکنه عملکرد سیستم ایمنی رو سرکوب کرده و باعث رشد بیماری بشه. پرهیز از استفاده از ماری جوانا توصیه شده ست.

افرادی که هپاتیت سی دارن و از ماری جوانا استفاده میکنن، شانس ابتلا به سرطان کبد در اونا افزایش پیدا میکنه. اگر بیماری هپاتیت سی دارید، ممکنه شنیده باشید که استفاده از این گیاه گاهی اوقات به افراد کمک میکنه تا عوارض جانبی رو درمان کنن. با این حال، اگه در طول درمان، استفاده از خشخاش رو در نظر میگیرید باید بدونید که مضراتش بیش از فوایدش هست و در این باره با پزشک تون مشورت کنید.

5-مواد مخدر

اینها میتونن به کبدتون آسیب برسونن. در حالی که هروئین و مورفین برای کبد سمی نیستن، موادی که با اونا ترکیب میشن میتونن سمی باشن. مصرف مواد تزریقی باعث انتقال عفونت و بیماری هایی مثل هپاتیت بی و سی میشه. همچنین شواهدی وجود داره که نشون میده قارچ ها دارای مواد شیمیایی زیادی هستن که برای کبد مضر هست، درحالیکه آمفتامین ها میتونن به کبدتون آسیب بزنن و کوکائین هم میتونه باعث سمی شدن کبد بشه. بهترین روشهای ترک مواد مخدر در اینجا توضیح داده شد!

6-برخی داروهای گیاهی

word image 65

بسیاری از داروهای گیاهی باعث سمی شدن کبدتون میشن. اینجا لیستی از رایج ترین سموم گیاهی ست: بیربری، کوهوش سیاه، بلوط کوتاه، جینسنگ، هماور طبی، گیاه بوته قطران، مریم نخودی، گیاه بلوط، گیاه مامیران، پونه،  چای کامبوچا، گیاه دارواش، روغن پونه، سنا، ترکیب گیاه قاشقک و سنبل الطیب، گیاه آفتاب پرست.

حتما بخوانید: بهترین و جدیدترین روش درمان چربی خون در طب سنتی 

7- مصرف زیاد ویتامین آ

آیا میدونید 50 تا 80 درصد ویتامین آ بدن تون در کبد ذخیره میشه؟ به همین دلیله که مصرف بیش از حدش می تونه باعث آسیب به کبدتون بشه. میزان مصرف روزانه ویتامین آ، به سن و جنسیت شما بستگی داره. اگر زیاد الکل، کلسترول، یا پروتئین مصرف کنید، میزان ویتامین آ میتونه کم باشه. در بزرگسالان، مصرف روزانه ویتامین آ، حدود 3000 میکروگرم هست، برای کودکان و نوجوانان این مقدار کمتر هست. با پزشک تون راجع به دریافت اطلاعات بیشتر مشورت کنید.

8- برخی داروهای تجویز شده

کبد نقش بزرگی در پردازش داروها ایفا می کنه و برخی از داروهای تجویز شده وجود دارن که حاوی سطوح بالاتر مواد سمی نسبت به داروهای دیگه هستن. برخی از این داروها شامل کدئین و داروهای ضدالتهاب و آنتی بیوتیک هایی مثل والیوم (دیازپام) هستن که باید با احتیاط مصرف بشن. یادتون باشه که بسیاری از داروها با دوزهای مناسب مصرف میشن و به کبد آسیب نمیرسونن. همچنین داروهای ضد افسردگی یکی از عوامل تاثیر گذار و مضر برای کبد هستند.

9-همه قرص های مسکن (بخصوص پاراستامول)

word image 66

مسکن ها یکی از دشمن های پروپا قرص کبد هستند. مصرف مقادیر بالا از این دارو میتونه باعث آسیب جدی به کبدتون بشه. در استرالیا، دوزهای توصیه شده برای بزرگسالان و کودکانی که بیماری کبد ندارن، باید بیش از ۵۰۰ میلی گرم در هر ۴ تا ۶ ساعت و حداکثر ۴۰۰۰ میلی گرم در هر ۲۴ ساعت مصرف بشه.

افراد مبتلا به بیماری کبد نباید روزانه از ۲۰۰۰ میلی گرم مسکن بیشتر استفاده کنن. افرادی که از مشروبات الکی استفاده میکنن، بیشتر در معرض خطر آسیب به کبد هستن. الکل باعث میشه ماده های سمی در کبد جمع بشن و کبد آسیب ببینه. افرادی که به صورت منظم از مشروبات الکلی استفاده میکنن باید به ندرت از این قرص استفاده کنن. اگر درباره ی مصرف این قرص نگران هستید، میتونید با پزشک تون مشورت کنید.

10-مصرف بیش از حد برخی داروها

حتی این داروها هم باید با احتیاط مصرف بشن؛ مثلا وقتی زیاد از قرص پارلاستامول استفاده می کنید، مصرف بیش از حدش می تونه برای کبد خیلی مضر باشه، به خصوص وقتی که الکل هم مصرف می کنید. اگر شما قبلا بیماری کبد داشتید، باید با دقت آسپرین مصرف کنید. داروهای ضدالتهاب مثل اَدویل (ایبوپروفن) و دیکلوفناک، میتونه برای افرادی که بیماری کبد دارن، خطرناک باشه.

11- نمک

احتمالا می دونید که مصرف بالای نمک می تونه فشار خون تون رو افزایش بده، اما آیا می دونید که فشار خون بالا می تونه به بیماری کبد چرب کمک کنه؟ سعی کنید که مصرف سدیم و نمک رو محدود کنید و روزانه به میزان حداکثر یک قاشق چای خوری (۲۳۰۰ میلی گرم) نمک مصرف کنید. برچسب روی محصولات رو بخونید و مصرف نمک و غذاهای فرآوری شده مثل گوشت، گوشت و سوسیس رو کاهش بدین. با پزشک تون درباره داروهایی صحبت کنید که به شما کمک می کنن تا فشار خون تون رو کنترل کنید.

افزایش وزن، چاقی، غذاهای چرب و چربی های اشباع شده هم علل شایع آسیب کبد هستن. تحقیق کنید که چه چیزی می تونه به کبد شما آسیب برسونه و یاد بگیرد به سادگی میتونید با استفاده از رژیم غذایی و تمرینات ورزشی از کبدتون محافظت کنید.

مفیدترین خوراکی ها برای کبد (تحقیقات 2019)

روز جهانی کبد در سراسر جهان جشن گرفته میشه. هر ساله در ۱۹ آوریل، تلاش های مختلفی برای افزایش آگاهی ها درباره بیماری های مربوط به کبد صورت می گیره. کبد، دومین و بزرگ ترین عضو بدن بعد از مغز هست. کبد، مهم ترین عضو سیستم گوارشی ست. هرچیزی که میخورید یا می نوشید، از کبدتون عبور میکنه و بعد هضم میشه. اگه مراقب نباشید، کبد میتونه به راحتی آسیب ببینه.

کبد، وظایف مهمی در بدن انجام میده. این وظایف شامل تنظیم قند خون، مبارزه با عفونت ها و بیماری ها، دفع مواد سمی از بدن، کنترل سطح کلسترول هست. برای حفظ یک کبد سالم و اطمینان از اینکه تمام وظایف شون رو انجام میده، خوردن غذاهایی که سالم و مغذی هستن مهمه.

  1. بلغور جو دوسر
  2. آووکادو
  3. چغندر قند
  4. سیر (خصوصا سیر خام)
  5. کلم بروکلی
  6. قهوه
  7. چای سبز
  8. آب
  9. بلوبری
  10. بادام
  11. سبزیجات سبز
  12. داروهای گیاهی و ادویه جات

حتما بخوانید: 8 تا از بهترین روشهای گیاهی تقویت کبد و رفع چربی طبق جدیدترین تحقیقات

باز هم هرگونه سوالی راجب غذاهای مفید یا مضر برای کبد دارید در بخش نظرات با ما و کارشناسانمون مطرح کنید.


اپ چرب زبان

با اپلیکیشن چرب زبان، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!


 

linkبیماری های کبد

مطالب مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up