کاوازاکی کودک

علت بیماری کاوازاکی در کودکان، علائم و روشهای درمانی موجود

بیماری کاوازاکی که به آن سندرم کاوازاکی نیز می‌گویند، بیماری نادری در کودکان است که سبب التهاب دیواره‌ی رگ‌های خونی در بدن می‌شود. این بیماری برروی گره های لنفاوی هم اثر میگذارد و موجب علایمی در بینی، دهان و گلو میشود. کاوازاکی شایعترین علت بیماریهای قلبی در کودکان است. در این مقاله علائم، روش های درمان و عارضه این بیماری گفته شده است.

علائم بیماری کاوازکی

کاوازاکی | کودکان

سندرم چیست و سندرم های ژنتیکی کدامند؟

علت بیماری کاوازاکی

  • هنوز علت مشخصی برای این بیماری پیدا نشده است.
  • این بیماری مسری نیست و از فردی به فرد دیگر منتقل نمی‌شود.
  • وجود برخی ژن‌های خاص حساسیت فرد را نسبت به بیماری کاوازاکی افزایش می‌دهد.
  • کاوازاکی اغلب در اواخر زمستان و اوایل بهار رخ می‌دهد.
  • به طور معمول کودکانی که یک بار به این بیماری مبتلا می شوند، نسبت به ابتلای مجدد مصون می‌شوند.
  • این بیماری معمولاً در کودکان ۵ و زیر ۵ سال تأثیر می‌گذارد.
  • احتمال ابتلای به این بیماری در پسران ۱٫۵ برابر بیشتر از دختران است.
  • کودکانِ نژاد آسیایی بیشتر به بیماری کاوازاکی مبتلا می‌شوند.

کاوازاکی و کرونا

دکتر Roshni Mathew، متخصص بیماری‌های عفونی کودکان می‌گوید: «نظر کلی این است که محرکی بعد از عفونت باعث می‌شود سیستم ایمنی بدن بیش از حد واکنش نشان دهد.» هر نوع عفونتی می‌تواند باعث ایجاد التهاب در بدن شود. او ادامه می‌دهد: «بنابراین ممکن است که SARS-CoV-۲، ویروسی که باعث کووید ۱۹ می‌شود، در تعداد کمی از کودکان پاسخ و واکنش التهابی ‌ای را ایجاد کند.

دکتر Sylvain Renolleau تأیید می‌کند که این کودکان به نحوی در ارتباط با ویروس کرونا بودند. این بیماران یا تست PCR ضعیف هرچند مثبت داشته و یا آزمایش آنتی‌بادی آن‌ها مثبت شده است که نشان می‌دهد در ۳ تا ۴ هفتهٔ گذشته در معرض ویروس بوده‌اند.

تشخیص کاوازکی

کاوازاکی | کودکان

متخصص اطفال ممکن است آزمایشات بیشتری برای نحوه ی تاثیر بیماری برقلب انجام دهد. این آزمایشات عبارتنداز:

  • اکوکاردیوگرافی: اکوکاردیوگرافی یک روش بدون درد است که از امواج صوتی برای تولید تصاویر از قلب و شریانها استفاده میکند. برای مشخص کردن نحوه ی تاثیر بیماری برای قلب درطول زمان، نیاز به تکرار آزمایش خواهد بود.
  • آزمایش خون: آزمایش خون برای رد بیماریهای دیگر انجام میشود. در بیماری کاوازاکی ممکن است تعداد بالای گلبولهای سفید، تعداد پایین گلبولهای قرمز و التهاب وجود داشته باشد.
  • اشعه ایکس قفسه ی سینه: اشعه ی ایکس یک تصویر سیاه و سفید از قلب و ریه ها ایجاد میکند. پزشک این آزمایش را برای مشخص کردن علایم نارسایی قلبی و التهاب انجام میدهد.
  • الکتروکاردیوگرام: ECG یا الکتروکاردیوگرام، فعالیتهای الکتریکی مغز را ثبت میکند. نقص در این آزمایش ممکن است نشان دهنده ی این باشد که قلب توسط بیماری کاوازاکی تحت تاثیر قرار گرفته است.

بیماری کاوزاکی باید برای هر کودکی که تب طول کشیده بیشتر از 5 روز دارد درنظر گرفته شود. بخصوص در مواقعی که علایم دیگری مانند پوسته ریزی پوست هم وجود داشته باشد.

عوارض احتمالی بیماری کاوازاکی

  • ضربان قلب غیرمعمول (dysrhythmia)
  • عضلات قلب ملتهب (میوکاردیت)
  • دریچه‌های قلبیِ آسیب‌دیده (نارسایی میترال)
  • رگ‌های خونی ملتهب (واسکولیت)
  • آنوریسم یا ضعف و برآمدگی دیواره ی رگها

درمان بیماری کاوازاکی

برای پیشگیری از آسیبهای قلبی در کودکانی که به کاوازاکی مبتلا شده اند، درمان باید فورا آغاز شود.

مرحله ی اول تزریق آنتی بادی هایی (ایمونوگلوبولین وریدی) بیش از 12 ساعت در طی 10 روز و همچنین مصرف آسپیرین در طی 4 روز بعد است. برای جلوگیری از تشکیل لخته های خونی بعد از فروکش کردن تب ممکن است نیاز باشد که کودک دوزهای پایینتری از آسپیرین را بمدت 6 تا 8 هفته مصرف کند.

یک مطالعه نشان داد که مصرف پردنیزولون بطور قابل توجهی خطر آسیب قلبی را کاهش میدهد؛ اما این باید در جمعیتهای دیگری هم آزمایش شود.

زمان، برای جلوگیری از آسیبهای قلبی بسیار ضروری است. مطالعات همچنین نشان میدهند که مقاومت نسبت به درمان تا قبل از روز پنجم بیماری وجود دارد. 11 تا 23 درصد از کودکان مبتلا به کاوازاکی نسبت به درمان از خود مقاومت نشان میدهند.

در بعضی کودکان جلوگیری از مشکلات قلبی یا حملات قلبی به درمانهای طولانی تری نیاز دارد. در این موارد درمان شامل مصرف آسپیرین ضدالتهاب تا زمان نرمال شدن نتایج اکوکاردیوگراف است. حدود 6 تا 8 هفته زمان لازم است تا اختلالات عروق کرونر به حالت طبیعی برگردند.

یک قانون استثناء در درمان بیماری کاوازاکی وجود دارد که طبق آن نباید به کودک آسپرین داد. ثابت شده که مصرف آسپرین در کودکانی که در نقاهت آنفلونزا یا آبله مرغان به سر می برند منجر به سندرم ری می شود که یک وضعیت نادر اما خطرناک است.

به محض پایین آمدن تب، شاید لازم باشد کودک حداقل تا شش هفته دوز پایین آسپرین مصرف کند. اگر کودک دچار آنوریسم رگ های قلب شده باشد، باید زمان طولانی تری آسپرین مصرف کند چون آسپرین مانع از لخته شدن خون می شود.

اگر گاما گلوبولین به کودک تزریق شده، بهتر است 11 ماه صبر کنید و بعد واکسن آبله مرغان یا سرخک بزنید چون گاما گلوبولین روی عملکرد این واکسن ها تاثیر می گذارد.

نتیجه

ممکن است تا زمانی که کودک شما سلامتی کامل خود را به دست بیاورد چند روزی طول بکشد اما بسیاری از کودکان مبتلا به کاوازاکی در نهایت به طور کامل و بدون هیچ مشکل طولانی مدتی درمان می شوند. تشخیص و درمان زودهنگام بسیار مهم است زیرا که دوره بیماری را کوتاه تر می کند و احتمال بروز مشکلات قلبی را کم می کند.


اپ چرب زبان

با اپلیکیشن چرب زبان، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!


link
کاوازاکیکودکان

مطالب مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up