دیابت

مرض شکر چیست؟ روش موثر درمان مرض قند به صورت طبیعی-گیاهی

folderخون
comments4 دیدگاه

در یک فرد سالم انسولین کمک می کند غذا به انرژی تبدیل شود. انسولین هورمونی است که به گلوکز اجازه می دهد وارد کل سلول های بدن شود، جایی که به عنوان سوخت استفاده می شود. گلوکز اضافی در کبد ذخیره می شود. معده کربوهیدرات حاصل از غذا را تبدیل به قند از جمله گلوکز می کند. سپس گلوکز وارد جریان خون می شود، که باعث تحریک لوزالمعده به ترشح انسولین در اندازه ی مناسب می شود.

حال اگر پانکراس انسولین کافی تولید نکند و یا اصلا انسولین تولید نکند امکان محقق شدن ضرورت های بدن میسرنشود فرد به بیماری دیابت و یا مرض شکر مبتلا میشود. مرض شکر در دو نوع است که در ادامه به معرفی جامع آن ها میپردازیم و سپس چند گیاه دارویی برای کنترل این بیماری معرفی خواهیم کرد.

حتما بخوانید: 4 اشتباه رایج که دکترهای دیابت مرتکب می شوند!

انواع مرض شکر

دیابت نوع 1

معرفی دیابت نوع 1

1-در دیابت نوع یک سیستم ایمنی بدن سلول هایی که در پانکراس انسولین می سازند را نابود می کند پانکراس، در کل، تولید انسولین را متوقف کرده باشد.

2- شروع این نوع دبابت در سال های اول زندگی و معمولا در دوران کودکی اتفاق می افتد.

3- هنوز دلیلی برای حمله سیستم ایمنی بدن به پانکراس کشف نشده ولی برخی از آن ها معتقدند برخی محرک های طبیعی نیز در این مورد نقش ایفا می کنند. این موارد ممکن است یک ویروس یا اتفاقی باشد که در دوران بارداری برایتان پیش آمده است.

4-دیابت نوع1 عمدتا قبل از ۱۹ سالگی تشخیص داده می شود.

5-دیابت نوع 1 دختران و پسران را به شکل مساوی تحت تاثیر قرار می دهد.

6-این بیماری در سفید پوستان بیشتر شایع است. با توجه به مرکز سلامت جهانی، دیابت نوع یک در بیشتر آفریقایی ها، بومیان آمریکا و مردم آسیا نادر است.

7- در صورت کنترل این نوع دیابت ممکن است حتی به کما بروید و خطرساز باشد.

علائم دیابت نوع 1

  • کاهش وزن بدون دلیل
  • تاری دید
  • تکرر ادرار(افزایش حجم ادرار)
  • خشکی دهان و تشنگی بیش از حد
  • خستگی
  • خشکی دهان همراه با بوی بد دهان
  • ایجاد مشکلات پوستی (عفونت های باکتریایی، عفونت های قارچی، خارش پوست و خشکی پوست)

حتما بخوانید: علائم دیابت نوع 1 و 2 در بزرگسالان و عکسهای واضح (تحقیقات جدید)

دیابت نوع 2

معرفی دیابت نوع 2

1-پانکراس شخصی که مبتال به شکر نوع 2 باشد، همچنان انسولین تولید می کند، اما یا به اندازه محقق کردن ضرورت بدن شخص نیست یا بطور صحیح بکار نمی رود.

2-شروع دیابت نوع 2 در سنین بالا و معمولا بعد از 45 سالگی اتفاق می افتد.

3-اضافه وزن مخصوصا در ناحیه دور کمر، عدم تحرک، سیگار کشیدن و برنامه غذایی سرشار از گوشت قرمز، گوشت فرآوری شده، لبنیات پرچرب و شیرینی جات برخی از عادات و سبک زندگی موثر در ایجاد دیابت نوع2 است.

4-اسپانیایی، آمریکایی های آفریقایی تبار، بومیان آمریکا، و آسیایی ها بیش از حد متوسط در خطر ابتلا به دیابت نوع 2 هستند.

5-داشتن پدر و مادر یا برادر و خواهری که مبتلا به دیابت باشند خطر ابتلا را در شما بالا می برد.

علائم دیابت نوع 2

  • افزایش خشکی دهان
  • افزایش اشتها
  • تکرر ادرار
  • افزایش یا کاهش غیر عادی وزن
  • سردرد، تار شدن دید و خستگی
  • خشکی واژن و ناتوانی جنسی در مردان
  • تاخیر در التیام زخمها و بریدگیها
  • عفونتهای ادراری
  • احساس مور مور شدن در دستها و پاها

درمان دیابت با داروهای گیاهی

1-برگ انجیر

برگ انجیر بهترین درمان شناخته شده برای دیابت است. برگ انجیر خواص ضد دیابتی دارد. هنگام استفاده از برگ انجیر ، به انسولین کمتری نیاز است. مریض دیابتی باید عصاره برگ انجیر را ناشتا میل کند. برگ انجیر را در آب تصفیه شده بجوشانید و آن را به عنوان چای بنوشید.

2- پیاز

ترکیبات فعال گوگردی مانند آلیل‌ پروپیل دی ‌سولفید موجود در پیاز‏ نقش اصلی را در کاهش قندخون دارد .پیاز با افزایش انسولین قند خون را کاهش میدهد.

3- سیر

اکسیدآلیل دی‌ سولفید موجود در سیر همانند پیاز عمل کرده و با افزایش تولید انسولین قند خون را تنظیم میکند. خواص سیرخام وقتی آن را به صورت ناشتا بخورید!

حتما بخوانید: روشهای استفاده از آب کرفس برای لاغری، فشار خون، دیابت، قوای جنسی و سم زدایی

4- شنبلیله

از شنبلیله می‌توان برای کنترل هر دو نوع دیابت، گلوکز و کاهش قند خون به دلیل فیبر زیاد استفاده کرد. خوردن شنبلیله سبب کاهش سرعت هضم غذا می‌شود، که سبب می‌شود قند خون به‌درستی جذب شود. این گیاه همچنین ترشح انسولین وابسته به گلوکز را تحریک می‌کند.

برای تهیه دمنوش شنبلیله، یک قاشق چای‌خوری تخم شنبلیله را بکوبید، سپس آن را در یک قوری آب جوش بریزید و به مدت ۳۰ دقیقه دَم کنید.

5- خار مریم

خار مریم حاوی ماده موثر آن سیلی مارین است که سبب افزایش حساسیت سلول‌ ها به انسولین و کاهش قندخون می ‌شود. مقدار 200 میلی ‌گرم 3 بار در روز سبب کاهش مختصر قندخون ناشتا و هموگلوبین HbA1C و چربی ‌های خون می‌ شود.

برای تهیه دمنوش خارمریم باید یک قاشق چای‌خوری از دانه‌های خار مریم را با یک لیوان آب در قوری بریزید و بگذارید به مدت ۱۵ دقیقه دَم بکشد سپس این دمنوش را صاف و میل کنید.

6- چای سبز

چای سبز دارای ماده ‌ای به نام کاتچین است که فعالیت آنتی ‌اکسیدانی آن بسیار بالا است. مصرف روزانه 5/1 گرم پودر چای سبز خشک سبب کاهش مختصر قندخون در بیماران دیابتی می‌ شود. مقدار پیشنهاد ‌شده برای بیماران دیابتی مصرف 2 فنجان چای دم ‌کرده در روز است.

7- گزنه

گزنه در طب سنتی ایران به عنوان یک داروی کاهنده گلوکز خون معرفی شده است. عصاره برگ گزنه می ‌تواند یک نقش حفاظتی در برابر افزایش میزان قندخون و تخریب سلول ‌های پانکراس داشته باشد.

برای تهیه دمنوش گزنه باید ۴۰ گرم برگ گزنه را در یک لیتر آب جوش بریزید و به مدت ۱۰ دقیقه آن را دَم و روزانه سه فنجان از این دمنوش را بعد از غذا میل کنید.

8- سیاه دانه

به مدت هفت روز، ۶ قاشق چای خوری از روغن سیاهدانه استفاده کنید. آنرا در سه زمان مختلف از روز استفاده کنید. سپس ۲ قاشق چای خوری در صبح و ۲ قاشق در شب به مدت ۴ روز استفاده کنید. سپس، ۲ قاشق چای خوری از روغن به مدت دو روز استفاده کنید. مقدار زیادی آب در صبح بنوشید. و مالش روغن به سراسر بدن را به مدت ۱۰ روز ادامه دهید. شما باید روغن را با آب میوه مخلوط کنید. اگر اثری از بهبودی ندیدید آنرا ادامه دهید.

9- دارچین

دارچین در غشای سلولی همانند انسولین عمل میکند، در نتیجه نیاز شما به انسولین را فورا پایین می آورد.دارچین مدت طولانی به عنوان منبعی خوب برای درمان دیابت گزارش شده است.

10- عصاره دانه انگور

دانه انگور در حفاظت از سلول های کبدی و راه اندازی مکانیسم های دفاعی در برابر گونه های اکسیژن فعال تولید شده توسط شرایط افزایش قند موفقیت آمیز بوده است.

11- خربزه تلخ

خربزه تلخ شامل انسولین است که به کاهش قند خون و اوره ی خون کمک میکند. و باید به طور مرتب استفاده شود. خربزه تلخ باید بصورت آبمیوه و ناشتا با معده خالی میل شود. دانه های آن را نیز به صورت پودر میتوان خورد. همچنین می توانید، از خربزه تلخ در چای استفاده کنید.

12- ریشه جینسینگ

این گیاه دارویی محبوب فواید خود به عنوان درمانی برای عفونت ها و دیابت را نشان داده است جینسینگ موجب کاهش چشمگیر در سطوح گلوکز پس از صرف وعده غذایی میشود.

13- برگ ریحان

برگ ریحان حاوی آنتی‌اکسیدان‌ها و روغن‌های ضروری برای افزایش حساسیت به انسولین است. این ترکیبات مانند اگنول، متیول انگول و کارائیوفولن به سلول‌های بتای پانکراس که مسئول نگهداری و آزاد شدن انسولین هستند کمک می‌کنند تا به‌درستی عمل کنند.

نکات تکمیلی برای درمان دیابت

1-رژیم غذایی با کربوهیدرات فرآوری شده به میزان قند در رژیم غذایی شما می افزاید به این دلیل است که همه کربوهیدرات ها در هضم به قند تبدیل می شوند و این منجر به افزایش قند خون و افزایش وزن می شود پس بهتر است با جایگزینی برنج قهوه ای ، کوینوا ، گندم سیاه کربوهیدرات را حذف کنید.

2-افزودن چربی های مفید به رژیم غذایی همچون روغن زیتون ، روغن نارگیل ، روغن نارگیل ، آووکادو ، آجیل ، روغن زیتون و ماهی روغنی.

3- رژیم غذایی سرشار از فیبر ، جذب شکر را کاهش می دهد. مصرف روزانه فیبر را از خوراکی هایی مثل میوه ها و سبزیجات که با پوست ، لوبیا ، سبزیجات و غلات سبوس دار نظیر جو ،و کوینوا بگیرید .

4-دریافت ویتامین به اندازه کافی ایمنی بدن را افزایش می دهد .برخی از بهترین ویتامین ها برای دیابتی ها شامل ویتامین B3 ، B6 ، C ، E ، و K است.

5- ورزش کردن به طور منظم حساسیت انسولین را بهبود می بخشد.

6-خواب ناکافی شب در بدن ما به شیوه ای مشابه مقاومت انسولین را کاهش می دهد. آن می تواند منجر به افزایش سطح قند خون شود خواب خوب شبانه می تواند متابولیسم گلوکز را بهبود بخشد.

7-غذاهای سرخ شده و روغن های اشباع و چربی های ترانس، غذاهای پر نمک ، نوشیدنی های با قند بالا مثل انواع نوشابه های معمولی، رژیمی یا انرژی زا و مشروبات الکلی را از رژیم غذایی خود حذف کنید.


اپ چرب زبان

با اپلیکیشن چرب زبان، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!


link
درمان دیابتشکر

مطالب مشابه

4 دیدگاه. همین الان خارج شوید

  • سمیر. امیری
    14 آگوست 2022 8:03 ق.ظ

    سلام ببخشید پدر من. مرض قند داره. چیکار کنیم لطفا پشنهاد خوبی برام. بگید

    پاسخ
  • سلام مادر من شکر دارد همیش سردرد و دست پاسش درد میکند

    پاسخ
  • محمد عوض
    17 ژوئن 2023 8:09 ق.ظ

    سلام وعرض احترام من خودم دوسال أست به مرض شكر گرفتاري گاهي وقت حالم بد ميشود ، لطفاً كمكم نمايد ، چه كار كنم

    پاسخ
  • کسانیکه دسها وپاهایشان خارش میکند وبعض مواقع وزوزک می کند چی راه ساده است آ یا پیاده روی میتواند مانع همچو مرض شود یاخیر

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up