حشیش

بهترین راه حل برای ترک حشیش یک بار برای همیشه (گام به گام)

folderمواد مخدر
comments4 دیدگاه

حشیش نوعی داروی روانگردان و حاوی ترکیبی به نام دلتا 9 تتراهیدروکانابینول است که به اختصار به آن THC گفته می شود. این ماده شیمیایی سیستم عصبی مرکزی بدن را درگیر می کند.

اغلب اوقات به ماری جوآنا هم حشیش گفته می شود؛ اما ماری جوآنا ترکیبی از گل، دانه، ساقه و برگ گیاه شاهدانه است و با حشیش فرق می کند. حشیش در واقع رزینی است که از کرک ها یا همان موهای ریز و شفافی که روی گل ها و برگ های شاهدانه می روید تهیه می شود. حشیش حاوی THC بیشتری است و نسبت به ماری جوآنا یا وید قدرت بیشتری دارد.

حتماً بخوانید: چه غذاها و خوراکی هایی برای سلامت قلب مضر هستند؟ (چه غذاهایی مفید)

مصرف حشیش در کشورهای آسیایی رایج است. در این کشورها حشیش با استفاده از یک پایپ، چاقوی داغ، دستگاه ویپ و یا قلیان تهیه و کشیده می شود. حشیش را هم می توان مثل ماری جوآنا با تنباکو ترکیب و به شکل سیگار مصرف کرد. علاوه بر این می توان حشیش را با غذا یا نوشیدنی هم مخلوط و مصرف کرد. روغن حشیش با استخراج مواد شیمیایی کانابینوئیدی از گیاه و با استفاده از یک حلال ساخته می شود. رنگ و بوی آن نیز بسته به نوع حلال مورد استفاده می تواند متفاوت باشد.

قطع ناگهانی حشیش بعد از یک مدت طولانی مصرف، منجر به بروز عوارض ترک مصرف مثل بی قراری، تحریک پذیری، مشکلات خواب و کاهش اشتها می شود. این اثرات از نظر پزشکی خطرناک نیستند؛ اما درمان آنها می تواند در جلوگیری از اعتیاد دوباره به حشیش جلوگیری کند.

ترک حشیش: روش های درمانی و گزینه های کمکی

افرادی که برای طولانی مدت حشیش مصرف می کنند معمولا بعد از قطع مصرف این ماده، علائم ترک از جمله بی خوابی، اضطراب، تحریک پذیری، افسردگی و بی اشتهایی را تجربه می کنند. این علائم طی 24 تا 72 ساعت بعد از ترک مصرف حشیش بروز می کنند. در طول هفته اول پس از ترک، علائم قطع مصرف مواد شدیدتر می شوند و بعد از دو هفته از بین می روند. با استفاده از داروها و روش های درمانی می توان علائم را تسکین داد و به بهبودی زودتر آنها کمک کرد.

  • نشان داده شده است که رفتار درمانی شناختی یا CBT، در ترک وابستگی به ماری جوآنا موثر است. در این روش یک درمانگر برای بهبودی و آگاهی و کنترل رفتارهایی که می تواند منجر به مصرف مواد شوند به کسی که در حال ترک مواد است کمک می کند.
  • از روش مدیریت احتمالی نیز برای ترویج ترک مصرف ماری جوآنا و حشیش استفاده می شود. در این روش درمانی، مصرف کننده حشیش یا ماری جوآنا برای تشویق به ادامه ترک مصرف مواد کوپن کالاها و خدمات مختلف دریافت می کنند. برای مثال، وقتی که فرد آزمایش ادرار داد و مشخص شد که پاک است از یارانه یا کوپن کالا یا خدمات بهره مند می شود.

هیچ داروی بخصوص و منحصری برای ترک مصرف حشیش وجود ندارد؛ اما پزشکان برای مدیریت علائمی مثل اضطراب، بی خوابی، سردرد و افسردگی داروهایی تجویز می کنند.

از آنجایی که معمولا ترک مصرف حشیش کشنده نیست یا با عوارض پزشکی خاصی همراه نیست، ممکن است فرد مصرف کننده بتواند در خانه و با استفاده از یک برنامه سرپایی سم زدایی اقدام به ترک حشیش کند. برنامه های سرپایی این امکان را به افراد می دهند که چند روز در هفته به مدت چند ساعت در خانه بمانند و به معالجه خودشان بپردازند.

افرادی که از برنامه های سرپایی ترک مصرف حشیش استفاده می کنند باید بدانند اگر در محیط هایی قرار بگیرند که قبلا آنجا حشیش مصرف می کرده اند، احتمال اینکه دوباره به سمت مصرف این ماده برگردند بسیار زیاد است. برای افرادی که خطر عود مجدد بیماری یا همان مصرف مجدد وجود دارد و همینطور برای افرادی که دچار سوء مصرف سایر مواد مخدر شده اند و اختلالات روانی دارند، بهترین گزینه بستری شدن در بیمارستان است.

word image 64

اثرات و خطرات حشیش روی سلامتی انسان شبیه همان اثرات ماری جوآناست. مصرف چنین موادی باعث احساس سرخوشی، افزایش ادراکات حسی، اعوجاج زمانی، از دست دادن هماهنگی بدن، احساس ناآرامی، افزایش اشتها، اضطراب، سرگیجه، افزایش ضربان قلب، تحریک ریه و برونش ها می شود. استفاده طولانی مدت از این مواد نیز به بیماری های تنفسی، مشکلات روحی و اعتیاد منجر می گردد. توصیه می شود در کنار توصیه های این مطلب به یک روانپزشک خوب هم مراجعه کنید.

سم زدایی، درمان اعتیاد به حشیش، توانبخشی و بهبودی

سم زدایی این امکان را فراهم می کند تا مواد باقی مانده در بدن پردازش و خارج شوند. این اولین مرحله درمان اعتیاد به مواد مخدر محسوب می شود و به مصرف کننده اجازه می دهد تا روند بهبودی اش را با روحیه ای خوب و بدنی سالم شروع کند.

بعد از مرحله سم زدایی، توانبخشی با دارو برای افرادی که در ترک حشیش و ماری جوآنا مشکل دارند و از شرایط جسمی و روحی مطلوبی برخوردار نیستند توصیه می شود. علاوه بر این، توانبخشی برای مصرف کنندگانی که دوره ترک سختی دارند و علائم شدید قطع مصرف دارند هم توصیه می شود.

حتما بخوانید: روش اصولی ترک مصرف سیگار طبق جدیدترین تحقیقات دنیا

افراد می توانند در مراکز توانبخشی، درمان سرپایی یا بستری شدن را انتخاب کنید. بسیاری از این روش های درمانی شامل برنامه های فردی، گروهی، خانواده درمانی و همچنین مراقبت های پزشکی، تفریحی، تغذیه ای، و دارویی می باشد.

برنامه های توانبخشی می تواند به مصرف کننده کمک کند تا راهبردهای پیشگیری از اعتیاد مجدد را یاد بگیرند. احتمال مصرف مجدد حشیش در کسانی که اقدام به ترک کرده اند زیاد است. این مساله در مورد ماری جوآنا هم صدق می کند و ممکن است بیمار در مراحل ترک دوباره به سمت مصرف کشیده شود.

اثرات حشیش

پس از اتمام مراحل توانبخشی، مصرف کنندگان حشیش می توانند به یک گروه پیشتیبانی محلی مثل انجمن معتادان گمنام بپیوندد تا به حفظ هوشیاری خود در خارج از مراکز توانبخشی هم کمک کنند. این برنامه ها می توانند به افرادی که در گذشته مواد مخدر مصرف می کردند هم این امکان را بدهند تا تجربیاتشان را در اختیار دیگران قرار بدهند و به سایر مصرف کنندگان هم کمک کنند تا ترک موفقی داشته باشند.

اطلاعات مربوط به حشیش در یک نگاه

نام دارو، هزینه ها دسته پزشکی
  • نام ژنریک: بنگ، حشیش، روغن حشیش
  • هزینه / قیمت: بسته به وضعیت و کیفیت دارو متفاوت است. به عنوان مثال، در کالیفرنیا هر اونس شاهدانه با کیفیت متوسط 204 دلار و همین مقدار با کیفیت عالی 248 دلار به فروش می رسد.
  • آرایش شیمیایی: delta-9- (THC)tetrahydrocannabinol

مدت اثر: 2 تا 4 ساعت

شکل، نحوه مصرف و دوز
  • فرم های دارویی: مواد رزینی غنی از THC که به شکل کیک ها، توپ ها یا ورق های کوکی ساخته می شوند.
  • نحوه مصرف: دودی، خوراکی
اثرات و واکنش های منفی سوء مصرف مواد
  • اثرات احتمالی: سرخوشی، سردرگمی، افزایش اشتها، ناآرامی
  • اثرات مصرف بیش از حد: پارانویا، خستگی، روان پریشی
  • خطر سوء مصرف مواد: حشیش نسبت به ماری جوانا حاوی غلظت بیشتری از THC است و مصرف کنندگان را معتاد می کند.

علائم سوء مصرف حشیش: استفاده از حشیش در مقادیر زیاد باعث صرف زمان بیشتر برای ترک آن می شود. علاوه بر این، مصرف بیش از حد حشیش هزینه های درمان و طول دوره نقاهت پس از ترک را هم افزایش می دهد.

علائم و نشانه های فیزیولوژیکی مسائل مربوط به وابستگی به حشیش
  • سندروم قطع مصرف: طی 24 تا 72 ساعت پس از آخرین مصرف، علائم ترک شروع می شوند. این علائم حدود یک هفته بعد از ترک به اوج خود می رسند و یک تا دو هفته بعد از آخرین مصرف کاهش پیدا می کنند.
  • علائم قطع مصرف: تحریک پذیری، عصبانیت، اضطراب، نگرانی، افسردگی و ناراحتی، بی قراری، کاهش اشتها، مشکلات خواب، علائم جسمی و ناراحتی، تعریق، تب، لرز، معده درد، سردرد، لرزش
  • داروی درمان علائم ترک مصرف: THC 6 خوراکی
  • وابستگی جسمی: ایجاد می کند
  • وابستگی روانی: ایجاد می کند
  • تحمل دارویی (کاهش واکنش مصرف کننده به مواد): ایجاد می کند
برنامه های حقوقی و رتبه بندی ها
  • رتبه بندی مواد کنترل شده مواد: برنامه I1

پرسش ها و پاسخ های مربوط به حشیش و ترک مصرف آن

ترک مصرف حشیش چه مدت طول می کشد؟

مدت زمان کنار گذاشتن مصرف حشیش در افراد مختلف متفاوت است؛ اما معمولا حدود 1 تا 2 هفته طول می کشد. بسته به میزان و مدت استفاده شخص از حشیش و همینطور سن او، سلامتی جسمی اش، استفاده از داروها یا مواد دیگر، جدول زمانی ترک مصرف حشیش می تواند طولانی تر باشد.

اسامی خیابانی و عامیانه حشیش چیست؟

بنگ، سیگاری، پنیر

از دست ندهید: چرا مردم معتاد میشوند؟ 5 نکته مهم و کاربردی

آیا برای پاکسازی و ترک ایمن مصرف حشیش، داروی خانگی خاصی وجود دارد؟

متاسفانه برای سم زدایی و پاکسازی حشیش داروی خانگی خاصی موجود نیست. برخی ها با استفاده از تمرینات آرام بخش توانسته اند اضطراب دوران ترک مصرف را کاهش بدهند. تجربه نشان می دهد که روی آوردن به سایر داروها یا مواد مخدر برای رفع بی خوابی، اضطراب و افسردگی ناشی از سم زدایی خطرناک است چون باعث ایجاد وابستگی جدید و تازه ای می شود.

به جای اینکه در خانه دنبال راه مناسبی برای پاکسازی باشید بهتر است به یک مرکز درمانی مراجعه کنید. در این مراکز، پزشکان و متخصصان ماهر در زمینه پاکسازی و سم زدایی بدن در برابر مصرف حشیش آماده کمک به شما هستند.

مرحله سم زدایی حشیش چه مدت طول می کشد؟

مدت زمان سم زدایی معمولا بین 1 تا 2 هفته خواهد بود. برخی مصرف کنندگان هم ممکن است طی چند روز سم زدایی را پشت سر بگذرانند. معمولا این مدت برای افرادی که مدت طولانی تری حشیش مصرف می کرده اند بیشتر طول می کشد.

یکی از بزرگترین نگرانی ها در این خصوص، بازگشت مجدد فرد به سمت مصرف حشیش است چون برخی افراد از نظر عاطفی به این ماده وابسته می شودند و مقابله با احساس اضطراب ناشی از ترک مصرف حشیش برایشان سخت است. اگر خودتان یا یکی از اطرافیان و دوستانتان دچار چنین مشکلی هستید باید بدانید که برای کمک به شما چندین گزینه وجود دارد. روش هایی وجود دارد که به افراد کمک می کند تا حشیش را ترک کنند و به زندگی عادی برگردند. کافیست به یکی از مراکز درمانی مراجعه و مراحل ترک را سپری کنید.


اپ چرب زبان

با اپلیکیشن چرب زبان، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!


link
ترک مواد مخدرحشیشماری جوانا

مطالب مشابه

4 دیدگاه. همین الان خارج شوید

  • سلام شوهر من به مدت پنج سال مصرف حشیش دارن و الان خودشون دوست دارن که قطع مصرف داشته باشن از نظر مالی امکان این رو نداریم که به کلینیک ترک اعتیاد مراجعه کنیم تصمیم داره در منزل اقدام به ترک کنه میشه لطفا راهنمایی کنید چند روزه مصرفش رو کم کرده بی قرار و عصبی هست

    پاسخ
  • باسلام،من۳۶سالمه ۷سال حشیش میکشیدم+۴۰میل متادون به مدت ۳سال، ۲۰روزپیش شروع کردم به ترک حشیش که بعد۲روز مرگ وبه چشام دیدم،به قول روان پزشکم شانس آوردی الان زنده ای،روزی ۱گرم کمی بیشتر استقاده میکردم،به خاطر قرص های اضطراب،زنسید،فولوکستین، عالی عالی ام،متادونم ازطریق همین قرصا به ۲۰میل دسوندم،ازقرصام ازکمترین دوز استفاده میکنم،مثلازنیسدنیم، نصف قبل صبحانه،نصف قبل شام،ترسم معتاد شدن به این قرص هاست،لطفا راهنمائیم کنید❤

    پاسخ
  • علی محمدی
    2 می 2023 12:51 ق.ظ

    من 38سال دارم مدت مصرف حشیش من حدود 17سال بوده والانم مدت یک ماه ترک کردم NAیا معتادان گمنام بیشترین کمک بوده برای ترک اعتیادم لطفاً به فکر کمپ نباشید چون اکثر سیگاری باز ها در کمپ با موادمخدر دیگری آشنایی پیدا میکنن دیگر وا ویلا کار براسون سخت تر و دشوار تر میشود

    پاسخ
  • سلام ، من ۱۸ سالمه و از سن ۱۶ سالگی ب حشیش اعتیاد دارم یعنی دو سال،البته در طول این مدت هرزگاهیم ب مدت یه ماهی سراغش نمیرفتم . خواستم بگم دیگه کشیدنش اون حس و حاله دروغو بم نمیده و خوشحالم ک اثرات منفی این ماده رو ب خوبی فهمیدم . سوالم اینه بعد از مدتی ک کاملا دور شم از حشیش آیا اون عوارض یا آسیبی ک ب روان و جسمم وارد شده بهبود میابه ؟ یام مثلا ب حالت طبیعی بر میگردم ، ممنون میشم جوابمو بدین.

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up