موز

خواص و مضرات موز برای بدن و 3 روش مصرف آن

موز یکی از پرخاصیت ترین میوه های موجود است که در مناطق گرمسیری رشد میکند. موز در کاهش وزن، کاهش چاقی، درمان اختلالات روده، تسکین یبوست و درمان بیماری هایی همانند اسهال، کم خونی، سل، نقرس و اختلالات کلیوی و ادراری به کار میرود. این میوه حاوی مقدار زیادی پتاسیم است و به همین جهت میتواند به عنوان یکی از بهترین گزینه ها برای کاهش فشارخون باشد. در این مقاله تمامی خواص و مضرات موز و کاربرد آن در طب سنتی و روش های استفاده از آن را گفتیم.

ویتامین ها و مواد معدنی موز

ویتامین (C) مس
ویتامین (A) آهن
ویتامین (E) منیزیم
ویتامین (K) منگنز
ویتامین های گروه(B) فسفر
پتاسیم سلنیوم
کلسیم روی

موز در طب سنتی

موز طبیعت گرم و‌ تر دارد و بهتر است که آن را با موادی مانند آب انار و سکنجبین مصرف کنید.

word image 199

خواص موز برای بدن

1- کاهش فشارخون

تحقیقات انجام شده بیان می کند که پتاسیم نقش مهم و کلیدی در مدیریت سطح فشار خون سالم ایفا می کندو چون موز یک منبع غنی از پتاسیم است، پس به کاهش فشار خون کمک بسزایی می کند. پتاسیم به تسکین تنش در شریان های بدن کمک می کند، بنابراین خون می تواند به راحتی از رگ ها عبور کند و اندام های مختلف بدن را برای افزایش کارکرد به حرکت در آورد. در این صورت می تواند به حذف آترواسکلروز یا تصلب شرایین، سکته ها و حملات قلبی بعدی کمک کند. همچنین فیبر موجود در موز نیز کلسترول اضافی از شریان ها و رگ های خونی را از بین برده و فشار بر سیستم قلبی و عروقی را کاهش می دهد.

2- درمان دیابت

پکتین یک ماده مغذی در موز است که به بهبود تحمل گلوکز در بیماران دیابتی کمک می کند. یک موز در حدود 3 گرم فیبر خوراکی فراهم می کند که برای دیابت نوع 1 و 2 بسیار مفید است. دیابت نوع 1 ممکن است سطج گلوکز خون را کاهش داده و نوع 2 ممکن است سطح گلوکز خون را بهبود ببخشد.

3- تقویت حافظه و حالات ذهنی

اسید آمینه تریپتوفان و آنتی اکسیدانهایی مثل دوپامین موجود در موز، نقشی حیاتی در تقویت حافظه دارند. علاوه بر این منیزیم به استراحت و آرامش ماهیچه ها کمک می کند و ویتامین B6 به بهبود خواب کمک می کند.

4- درمان کم خونی

موز حاوی میزان بالایی آهن است و از آنجایی که آهن بخش مهمی از گلبول های قرمز است، در درمان کم خونی نقش مهمی دارد. همچنین این میوه دارای مقادیر قابل توجهی مس است که یک عنصر مهم در ایجاد گلبول های قرمز خون است. با افزایش تعداد این گلبول ها، نه تنها کم خونی بهبود می یابد بلکه گردش خون به همه بخش های بدن افزایش یافته و عملکرد اندام ها بهتر و بهینه تر می شود.

5- کاهش و افزایش وزن

موز حاوی فیبر زیادی می باشد که هضم را راحت می کند. همچنین مانع آزاد شدن هورمون گرسنگی با نام گرلین شده و باعث می شود فرد احساس گرسنگی نکند. همچنین مصرف موز می تواند به افزایش متابولیسم کمک کرده و در نتیجه وزن را کاهش دهد.

موز می تواند برای افزایش وزن نیز مفید باشد. موز اگر با شیر مصرف شود، به افزایش وزن کمک می کند. شیر، پروتئین های لازم را فراهم کرده و موز قند مورد نیاز بدن را تامین می کند.

6- تقویت استخوان ها

حضور فروکتوالیگوساکاریدها و یک باکتری پروبیوتیک و سودمند در بخش گوارشی، مصرف مواد معدنی و مواد مغذی را در بدن افزایش می دهد. همچنین موز می تواند به جذب بهتر کلسیم در بدن کمک کند. کلسیم مهم ترین عامل در تولید ماده استخوانی بدن است. این کار شانس ما را برای جلوگیری از پوکی استخوان افزایش می دهد.

7- خواص ضدالتهابی

ترکیبات درون موز به صورت طبیعی ضد التهاب هستند؛ یعنی این میوه می تواند تورم، التهاب و سوزش بیماری هایی از قبیل ورم مفاصل و نقرس را کاهش دهد.

8- بهبود بینایی

موز همانند بسیاری از میوه های دیگر، مملو از آنتی آکسیدان ها و کاروتنوئیدها و همچنین ترکیبات سالمی از مواد معدنی است که می تواند سلامتی چشم ها را به شدت افزایش دهد. تباهی لکه زرد یا دژنراسیون وابسته به سن ماکولا، آب مروارید، شب کوری و گلوکوم یا آب سیاه با مصرف موز و میوه های مشابه دیگر کاهش پیدا می کنند.

word image 256

9- درمان زخم ها

به طور سنتی، موز به عنوان یک غذایی آنتی اسیدی مورد استفاده قرار می گیرد زیرا باعث سرکوب اسیدهای مترشحه معده می شود. مهار کننده پروتئاز در موز با از بین بردن باکتری های مضر درون معده، به بهبود زخم های ناشی از آن ها کمک می کند.

10- جلوگیری از اختلالات کلیوی

پتاسیم و آنتی اکسیدان های مختلفی که در موز وجود دارند، با افزایش دفع ادرار، به کاهش فشار روی کلیه ها کمک می کند. این کار می تواند به جلوگیری از تجمع مواد سمی در بدن کمک کند.

11- کاهش مشکلات قاعدگی

یکی از کاربردهای دارویی مرسوم موز استفاده از آن برای کمک به قاعدگی است. استفاده از گل های موز باعث کمک به بدن در هنگام خونریزی شدید و بیش از حد در طول چرخه قاعدگی می شود و می تواند سایر دردها را نیز تسکین دهد.

12- مقابله با نفخ

موز با احتباس آب و گاز در شکم مقابله میکند. این میوه با باکتری های افزایش نفخ در معده مقابله می کند ضمن این که بهترین منبع پتاسیم است که می تواند به کاهش احتباس مایعات کمک کند.

13- سم زدایی از بدن

موز سرشار از پکتین pectin است که به عنوان یک سم زدای طبیعی شناخته می شود. این فیبر ژلاتین مانند به ترکیبات سمی خون چسبیده و از طریق ادرار آن ها را از بدن دفع می کند.

عوارض جانبی مصرف زیاد موز

1- میگرن یکی از عوارض ناخواسته موز است موز حاوی تیرامین است که می تواند باعث سردرد شدید شود.

2- اگر به آووکادو، کیوی یا شاه بلوط آلرژی دارید، ممکن است به موز هم حساسیت داشته باشید.

3- مصرف بیش از دو موز در یک دوره کوتاه مدت می تواند به سیستم عصبی آسیب برساند.

4- مصرف زیاد موز موجب ایجاد حس خواب آلودگی میشود.

5- موز میزان کربوهیدرات بالایی دارد. خوردن بیش از حد موز می تواند به مشکلات مربوط به دندان مانند پوسیدگی و فرسایش مینای دندان منجر شود.

6- هایپرکالمی (افزایش پتاسیم خون) این بیماری ناشی از غلظت بالای پتاسیم در خون است. با مصرف بیش از حد موز ممکن است این بیماری را تجربه کنید.

7- این میوه ی زرد می تواند بر سلامت تاثیر بگذارد و باعث یبوست شود.

خواص آناناس، مضرات، طرز استفاده

شیوه استفاده از موز

1- اسموتی موز

word image 200

مواد مورد نیاز:

1 عدد موز 3 الی 4 اسکوپ بستنی وانیلی
1 لیوان توت فرنگی خرد شده 2 الی 3 قالب مکعبی یخ
1 لیوان شیر

روش تهیه:

  • موز و توت فرنگی را خرد کنید و در یک کیسه فریزر بگذارید و در فریزر قرار دهید تا کاملا یخ بزند.
  • شیر سرد، یخ و میوه‌های یخ زده را درون مخلوط کن بریزید و کاملا مخلوط کنید.
  • سپس بستنی را اضافه نمایید و کمی مخلوط کنید.
  • اسموتی آماده است و برای تزیین می‌تواند از برش‌های موز و توت فرنگی روی لبه لیوان استفاده کنید.

2- سالاد میوه با موز

مواد مورد نیاز:

۱ عدد سیب ۳ حلقه آناناس
۱ عدد موز نصف فنجان آب پرتقال
۱۰ عدد توت فرنگی ۱ مشت فندق یا گردو یا بادام زمینی
۲ عدد کیوی ۱ قاشق گلاب

روش تهیه:

  • ابتدا پوست میوه ها را جدا کنید. و به اندازه بند انگشت خرد کنید.
  • آب پرتقال و گلاب رو به سالاد اضافه کنید و خوب هم بزنید و روی سالاد خودبریزید.
  • آن را مدت ۱۵ دقیقه در یخچال نگه دارید.
  • در نهایت گردو و فندق را روی سالاد خود بریزید.

نتیجه

موز میوه ای با طبیعت گرم است و از این رو بسیاری از متخصصان طب سنتی تاکید دارند افراد با مزاج گرم از این میوه کمتر استفاده کنند. در واقع موز خواص زیادی برای بدن دارد از افزایش هوشیاری و تمرکز تا بهبود کم خوابی همگی از خواص این میوه با ارزش است. اما در صورتیکه علائم حساسیت را مشاهده کردید مصرف آن را متوقف کنید.

روش درست نگهداری طولانی مدت میوه ها


اپ چرب زبان

با اپلیکیشن چرب زبان، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!


 

link
خواص میوه هاموز

مطالب مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up