خواص و مضرات آویشن کوهی

12 خواص و مضرات آویشن کوهی (و احتیاط مصرف)

آویشن به دلیل منافع دارویی آن شناخته شده است. گلها، برگها و روغن آویشن برای درمان و بهبودی بسیاری از بیماری ها استفاده میشوند. آویشن خاصیت ضدعفونی کننده دارد که برای درمان موثر سرماخوردگی و سرفه و سایر بیماری های تنفسی مفید است. آویشن همچنین دارای خواص آنتی باکتریال است و اغلب برای شست و شوی صورت و در کرم های ضدجوش استفاده میشود. در ادامه به بررسی جامع آویشن کوهی میپردازیم.

استفاده در تاریخ

در مصارف درمانی و پزشکی از آویشن برای درمان صرع، مالیخولیا، طاعون و بعنون ضدعفونی کننده در جنگ جهانی اول مورد استفاده قرار میگرفت. بهتر است آویشن در یک مکان گرم و آفتابی و خاک با زهکشی خوب استفاده شود. بطور کلی آویشن در بهار کاشته میشود و پس از آن بعنوان گیاه یکساله رشد میکند. این گیاه را از طریق بذر، قلمه زدن و تقسیم ریشه تکثیر میدهند. آویشن خشکسالی را بخوبی تحمل میکند. این گیاه میتواند در مناطق کوهستانی هم رشد کند.

گیاه شناسی آویشن کوهی

  • گیاهی است ازخانواده Labiatae یا Menthaceae علفی ،پایا وچند ساله که شبیه پونه کوهی است.
  • آویشن کوهی دارای ساقه های پرپشت ، کوتاه وخزنده که بلندی ساقه های آن 20 تا50 سانتی متر می باشد.
  • ریشه های آن دارای الیاف چوبی است وگلهای آن کوچک وخوشه ای به رنگ سفید مایل به بنفش وسرخ که تاتیر یا مرداد ماه تمام می شود.تمام اعضای این گیاه معطر است .

مواد معدنی و ویتامین ها

سدیم آهن
پتاسیم ویتامین B-6
ویتامین A منیزیم
کلسیم اسیدفولیک
ویتامین C ویتامین K

آویشن طبیعتی گرم و خشک دارد. آویشن در طب سنتی موجب درمان دردهای معده و روده میشود. جوشانده این گیاه در درمان پیچش روده و اسهال مؤثر است و برای دفع انگل های روده، در گذشته از آویشن استفاده می کرده اند. آویشن دارای اثرات ضدقارچی و ضدباکتریایی قوی است. همچنین دارای اثرات ضداسپاسم، ضد سرفه و خلط آور است.

مزایای آویشن برای سلامتی (علمی)

1-کمک به بهبود بینایی

آویشن سرشار از ویتامین A است این ویتامین برای بهبود و حفظ غشای موکوسی سالم و پوست لازم و ضروری است. در نتیجه آویشن به بهبود بینایی کمک میکند.

2-درمان سرماخوردگی، سرفه و گلو درد

آویشن خواص ضد عفونی کننده و آنتی بیوتیک دارد و این باعث میشود که یک درمان عالی برای سرماخوردگی و سرفه باشد. آویشن همچنین در درمان برونشیت هم استفاده میشود یکی دیگر از خواص آویشن کوهی تاثیر آن در درمان سرفه‌های خشک و ویروسی است. این گیاه ضد اسپاسم بوده و به همین دلیل می‌تواند سرفه‌های خشک را درمان کند.

3-درمان آکنه

آویشن خواص آنتی باکتریال بینطیری دارد، به همین دلیل برای مبارزه با باکتری های عامل آکنه بسیار موثر است. آویشن با از بین بردن باکتری هایی که باعث تولید مشکلات پوستی مختلف میشوند، در سلامت پوست بسیار موثر است.

4-بهبود رشد مو

رسیدن نوترینت ها (مواد مغذی) به فولیکولهای مو برا رشد مو حیاتی است. آویشن با بهبود گردش خون در پوست سر به رشد موها کمک میکندآویشن همچنین از ریزش مو و نازک شدن موها جلوگیری میکند، این گیاه بدلیل خواص آنتی باکتریال به درمان شوره سر هم کمک میکند.

5-کمک به درمان اختلالات تنفسی

خواص ضدعفونی کننده و آنتی بیوتیک آویشن آن را به یک درمان موثر برای مشکلات تنفسی مانند سرفه، برونشیت و همچنین سرماخوردگی و گلودرد تبدیل کرده است. موثر بودن آویشن برای درمان برونشیت به اثبات رسیده است.

6- حفظ سلامت استخوان ها

آویشن یک منبع بینظیر از ویتامین K و یک منبع غنی از آهن، کلسیم و منگنز است. این مواد معدنی برای سلامت استخوانها، رشد و توسعه ی استخوانها و کاهش خطر ابتلا به اختلالات استخوانی نقش ضروری دارند.

7- پیشگیری از بیماری های قلبی

ترکیبی از خواص ضدالتهاب و آنتی اکسیدان آویشن به پیشگیری از التهابات مزمن که اولین دلیل بیماری های قلبی است کمک میکند. روغن آویشن بطورخاص بدلیل خواص آنتی اسپاسمودیک آن سلامت قلبی را بهبود میبخشند. این گیاه موجب عملکرد مناسب دریچه های قلبی، رگ ها و شریانها میشود و همچنین فشارخون را کاهش میدهند و قلب را تقویت میکند.

8-کمک به کنترل فشارخون

برگهای آویشن غنی از پتاسیم است که یک ترکیب مهم برای سلولها و مایعات بدن است و به کنترل ضربان قلب و فشارخون کمک میکند. عصاره ی آویشن همچنین در کاهش فشارخون در افراد مبتلا به فشارخون موثر است.

9-درمان گرفتگی عضلات

آویشن خواص ضدالتهابی فوق العاده دارد که برای درمان گرفتگی های عضلات در قاعدگی و هرنوع دیگری از اسپاسم در بدن بسیار موثر است. چای آویشن برای درمان PMS  یا سندروم پیش از قاعدگی در زنان توصیه میشود.

10-درمان کم خونی

آویشن یک منبع بسیار خوب آهن است. آهن برای رشد و تولید گلبولهای قرمز بدن لازم و ضروری است. از آنجاییکه کمبود آهن میتواند موجب آنمی شود، وارد کردن آویشن به رژیم غذایی میتواند به پیشگیری از آنمی کمک کند.

11-درمان نفخ شکم

یکی از خواص آویشن کوهی اثربخشی آن در درمان نفخ معده است. این گیاه حاوی ترکیباتی با طبع تلخ و خنک است که به دستگاه گوارش در هضم بهتر مواد غذایی کمک می‌کند. همچنین در بسیاری از مسمویت‌های غذایی با رفع انقباضات و گرفتگی‌های عضلات معده و روده به درمان سریع‌تر مسمویت‌ها و دفع مواد زاید از روده‌ها کمک می‌کند.

12-درمان سینوزیت

آویشن دارای خواص ضدعفونی کنندگی بوده و به درمان عفونت‌های بدن کمک می‌کند. از همین رو این گیاه می‌تواند درمان مناسبی برای سینوس‌های عفونی باشد.

word image 25

اقدامات احتیاطی برای مصرف آویشن

  • بهتر است زنان باردار و شیرده از این گیاه دارویی استفاده نکنند.
  • درصورتی که به پونه ی کوهی و دیگر ادویه های Lamiaceae حساسیت دارید، ممکن است به آویشن هم آلرژی داشته باشید.
  • برای زنانی که شرایط خاص هورمونی دارند مانند سرطان سینه، سرطان تخمدان، سرطان رحم و اندورمتریوز و مانند اینها، آویشن در بدن مانند یک استروژن عمل میکند. پس از مصرف آن در شرایطی که ممکن است تماس با استروژن وضعیت را بدتر کند اجتناب کنید.
  • وقتی آویشن در مقادیر زیاد مصرف شود، ممکن است انعقاد خون را پایین بیاورد، پس اگر مشکلات انعقادخون دارید یا درحال حاضر رقیق کننده ی خون مصرف میکنید، برای مصرف آن احتیاط کنید.

طرزتهیه دمنوش آویشن

روش اول: ۱قاشق پونه کوهی و۱قاشق آویشن رو داخل قوری چینی ریخته وروش ۲لیوان سرپر آب جوش میریزیم وروی قوری رو پوشونده وبه مدت ۱۵ دقیقه باحرارت ملایم میگذاریم دم بکشه وبرای شیرین کردنش از عسل یا نبات میشه استفاده کرد

روش دوم: برای تهیه دمنوش آویشن، یک قاشق مرباخوری آویشن خشک‌شده را داخل 2لیوان آب جوش بریزید. قوری را روی شعله غیرمستقیم قرار دهید تا دم بکشد؛ سپس به مقدار دلخواه، عسل به آن افزون و سرو کنید. همینطور می توانید هنگام دم‌کشیدن، به آن لیمو عمانی نیز بیفزائید.

10 کاری که از پیر شدن شما جلوگیری می کنند


اپ چرب زبان

با اپلیکیشن چرب زبان، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!


 

link
آویشنخواص گیاهان

مطالب مشابه

2 دیدگاه. همین الان خارج شوید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up