روغن آویشن 1

روغن آویشن چیست؟ خواص و بهترین روش استفاده از آن

برای مواجهه با عفونتهای میکروبی، استفاده از عوامل ضدباکتریایی طبیعی نه تنها موثرتر است بلکه میتواند بیخطر هم باشد. به غیر از استفاده از ترکیباتی مانند سیر، ما به شما استفاده از روغنیجات گیاهی مانند روغن آویشن را توصیه میکنیم. اینها نه تنها خواص آنتی باکتریال دارند بلکه مزایای بیشماری هم برای سلامتی دارند. ابتدا اطلاعاتی در مورد روغن آویشن با شما به اشتراک خواهیم گذاشت.

روغن آویشن چیست؟

روغن آویشن از آویشن (Thymus vulgaris) بدست می آید که یک گیاه چندساله متعلق به خانواده نعناییان است. آویشن معمولا در آروماتراپی، پخت و پز، دهانشویه ها، اکسیرها و همچنین پمادها استفاده میشود. آویشن همچنین دارای خواص دارویی زیادی است.

مزایای روغن آویشن برای هزاران سال در کشورهای مدیترانه شناخته شده است. این ماده همچنین در طب آیورودا معمول است. امروزه در میان بسیاری از تولید کنندگان روغن آویشن، فرانسه، مراکش و اسپانیا اولین کشورها محسوب میشوند.

حتما بخوانید: 20 تا از فواید و مضرات دارویی گیاه آویشن کوهی که نمیدانستید

موارد استفاده از روغن آویشن در طب سنتی

بدلیل خواص آنتی باکتریال، آنتی اسپاسمودیک، اکسپکتورنت، ضدخارش و آرام بخش این گیاه، در موارد زیر از روغن آویشن استفاده میشود:

درمان خانگی_ روغن آویشن برای کمک به درمان نقرس، آرتریت، زخم، گزیدگی ها و جراحات، مشکلات قاعدگی و یائستگی، حالت تهوع و خستگی، مشکلات تنفسی (مانند سرماخوردگی)، بیماری های پوستی، خماری وحتی افسردگی استفاده میشود.
روغن آروماتراپی: این روغن ممکن است به تحریک ذهن، تقویت حافظه، تمرکز و آرامش اعصاب منجرشود.
محصولات مو: گفته میشود که روغن آویشن میتواند از ریزش مو جلوگیری کند، حتی میتوان آن را به شامپو و دیگر محصولات مراقبت از مو اضافه کرد.
محصولات پوست: روغن آویشن به بهبود پوستهای چروکیده کمک میکند و از شیوع جوش و آکنه جلوگیری میکند.
دهانشویه ها و شست وشو دهنده های گیاهی: مانند روغنهای نعنا، گالتریا (وینترگرین) و اکالیپتوس، روغن آویشن هم میتواند برای بهبود سلامت دهان و دندان استفاده کرد.
حشره کش یا دفع کننده ی حشرات: از روغن آویشن همچنین میتواند برای دور کردن حشرات و انگلها مانند پشه ها، شپش ها و حشرات موزی استفاده کرد.

ترکیبات تشکیل دهنده

آویشن یک گیاه است که انواع و گونه های مختلفی دارد و این انواع مختلف، ظاهر یکسان اما ترکیبات شیمیایی متفاوتی دارند. این اتفاق زمانی رخ میدهد که گیاه در محیط، اقلیم و خاک مختلف رشد کند. بسته به اینکه روغن آویشن از کدام گونه تهیه شود، ترکیب شیمیایی گوناگونی دارد.

برطبق مطالعه ای که در سال 2016 در مجله ی Foods منتشر شد، نشان داد که تیمول قوی ترین فعالیت ضدقارچی را دارد و به دنبال آن گونه های شیمیایی linalool و geraniol. همچنین گونه ی Thymus نسبت به انواع دیگر ذکر شده در بالا، خواص آنتی اکسیدانی بالاتری دارد.

مزایای روغن آویشن از نظر علمی

  •  روغن آویشن یک عامل موثر طبیعی علیه گونه های باکتریایی است. در مطالعه ای که در کنفرانس بهاری انجمن عمومی میکروبیولوژی در ادینبورگ منتشر شد، نشان داده شد که روغن آویشن یک جایگزین موثر و کارامد برای آنتی بیوتیک ها در مبارزه با باکتری های مقاوم است.
  • در میان روغنهای گیاهان آزمایش شده، روغن دارچین و روغن آویشن موثرترین روغنهای گیاهی برای مبارزه با گونه های استافیلوکوکوس از جمله MRSA بودند. محققان بیان کردند که این ممکن است موجب کاهش مصرف آنتی بیوتیک ها و به حداقل رساندن تشکیل گونه های جدید مقاوم میکروارگانیسم ها گردد.
  • روغن آویشن همچنین میتواند بعنوان ضدعفونی کننده در محصولات غذایی مورد استفاده قرار گیرد. همانطور که در میکروبیولوژی غذایی نشان داده شد، انواع روغن ریحان و آویشن دارای خواص ضدمیکروبی در مقابل Shigella sonnei و Shigella flexneri دارند که میتوانند منجر به آلودگی موادغذایی گردند. ترکیب تیمول و کارواکرول موجود در روغن آویشن نمایانگر این مزیت است.
  • علاوه بر آن روغن آویشن را میتوان برای پیشگیری از فساد و چندین میکروب غذایی که میتواند موجب مشکلات سلامتی شود، استفاده نمود. این درمقابل سایرگونه های باکتریایی مانند سالمونلا، انتروکوک، اشرشیا و گونه های پسودوموناس موثر است.
  • دیگر تحقیقات حاکی از آن است که روغن آویشن خواص ضدالتهاب دارد. در یک مجله ی تحقیقی 6 روغن از جمله روغن آویشن مورد مطالعه قرار گرفتند و نشان داد که توانایی سرکوب آنزیم التهابی cyclooxygenase-2 (COX-2) را به همان شیوه که آنتی اکسیدان resveratrol انجام میدهد، دارد.
  • مشخص شد که ترکیب شیمیایی کارواکرول مسئول این اثر بوده است. همان مطالعه نشان داد که آویشن و دیگر روغنیجات، گیرنده های فعال کننده تکثیر پروکسی زوم ها (PPARs) را فعال میکنند که به سرکوب COX-2 کمک میکند.
تحریک جریان قاعدگی کاهش علایم سندروم خستگی مزمن
ازبین بردن زائداتی که منجر به سلولیت میشود افزایش جریان خون و بالا آوردن فشارخون پایین
مبارزه با بیخوابی تسکین نگرانی و اضطراب
از بین بردن بوی بد بدن

نحوه درست کردن روغن آویشن

روغن آویشن

روغن آویشن از تقطیر بخار برگها و گلهای نسبتا خشک شده یا تازه گیاه آویشن بدست می آید. تقطیر، روغن آویشنی به رنگ قرمز قهوه ای یا نارنجی تولید میکند که بوی قوی و تندی دارد. تقطیر بیشتر، باعث تولید روغن آویشن سفید یا زردکم رنگ با عطر ملایم میشود. همانطور که در قبل اشاره شد، ترکیب شیمیایی مختلف آن بسته به نوع آویشن مصرفی متفاوت است. این روغن گیاهی را در خانه هم میتوانید درست کنید.

مواد مورد نیاز:

  • 1.2 فنجان آویشن تازه
  • 226 گرم روغن حامل (مانند روغن زیتون)
  • هاون
  • یک قابلمه
  • ظرف شیشه ای

روش:

1-گیاهان و قابله را بشورید و با پارچه ی تمیز خشک کنید یا در آفتاب قرار دهید تا خشک شوند.

2-گیاهان را با استفاده از هاون له کنید تا روغن طبیعی اش آزاد شود.

3- گیاهان له شده بهمراه روغن آن را در قابلمه بریزید و سپس روغن حامل را اضافه کرده و مخلوط کنید. این مخلوط را بمدت حداقل 5 دقیقه در شعله ی ملایم قرار دهید یا تازمانیکه مایع شروع به تولید حباب کند حرارت دهید.

4-حرارت را خاموش کنید و اجازه دهید تا مخلوط سرد شود. مخلوط را در ظرف شیشه ای بریزید و در جای خنک قرار دهید.

روغن آویشن چه عملی انجام میدهد؟

روغن آویشن میتواند استنشاق شود، بصورت موضعی استفاده شود یا اینکه بعنوان دهانشویه استفاده شود. در جدول زیر مزایای این گیاه را مشاهده میکنید:

تسکین درد: 3 قطره روغن آویشن را با 2 قاشق چایخوری روغن کنجد مخلوط کنید. ازاین بعنوان روغن ماساژ استفاده کنید و در محل مورد نظر برای تسکین درد استفاده کنید.
کاهش خستگی: 2 قطره روغن آویشن به آب حمام اضافه کنید.
بهبود خواب: اضافه کردن چند قطره به دفیوزر هوادهی (یا کولر)
ارتقاء سلامت دهان: با اضافه کردن یک قطره از روغن دهانشویه به یک فنجان آب گرم از روغن آویشن بعنوان دهانشویه استفاده کنید.
بهبود زخم ها و جراحات پوستی: روغن آویشن را با یک روغن حامل (مانند روغن بادام) مخلوط کنید و روی منطقه ی آسیب دیده قرار دهید.
استفاده بعنوان پاک کننده: چند قطره روغن آویشن را به شست وشو دهنده ی صورت اضافه کنید.
درمان یا محافظت در مقابل مشکلات تنفسی: دو قطره روغن آویشن را به آب داغ اضافه کنید و بخار آن را استنشاق کنید.
بهبود خلق و خو: به سادگی رایحه ی روغن آویشن را استنشاق کنید.

آیا روغن آویشن بیخطر است؟

از انجاییکه ممکن است روغن آویشن حساسیت زا باشد، آن را به تنهایی و بصورت مستقیم روی پوست اعمال نکنید بلکه ابتدا آن را با یک روغن حامل (مانند روغن بادام یا زیتون) رقیق کنید. قبل از استفاده ابتدا آن را روی یک قسمت کوچک پوست قرار دهید تا ببینید به آن آلرژی دارید یا خیر.

روغن آویشن نباید خورده شود چون ممکن است موجب تهوع، سرگیجه، استفراغ، اسهال و مشکلات ماهیچه ای گردد. این همچنین ممکن است برروی قلب، ریه و دمای بدن تاثیر بگذارد. این همچنین ممکن است باعث تحریک غده ی تیروئید شود پس برای افرادی که دارای پرکاری تیروئید هستند توصیه نمیشود.

ازآنجاییکه روغن آویشن میتواند موجب بهبود گردش خون شود، پس برای افراد دارای فشارخون مناسب نیست. زنان باردار نباید از آن استفاده کنند چون موجب تحریک قاعدگی میشود. روغن آویشن همچنین باید ازدسترس نوزادان و کودکان خارج شود چون ممکن است حساسیت ایجاد کند.

حتما بخوانید: 8 تا از فواید و مضرات دمنوش آویشن و نحوه مصرف آن طبق تحقیقات جدید

عوارض جانبی روغن آویشن

روغن آویشن حتی زمانیکه رقیق شده باشد ممکن است موجب واکنش های آلرژیک گردد. کسانیکه از این استفاده میکنند ممکن است درماتیت و التهاب پوستی را تجربه کنند. افرادی که به رزماری یا نعناع حساسیت دارند نباید از آویشن یا روغنهای آن استفاده کنند. همیشه قبل از مصرف روغنیجات گیاهی با یک پزشک یا فرد متخصص مشورت کنید بخصوص اگر از بیماری خاصی رنج میبرید یا داروی بخصوصی مصرف میکنید.


اپ چرب زبان

با اپلیکیشن چرب زبان، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!


link
آویشنروغن آویشن

مطالب مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up