گیاه آویشن کوهی

ارزش تغذیه ای آویشن و هشدارها و نکات پیش از مصرف

در سرتاسر اینترنت مطالبی راجب فواید و مضرات آویشن کوهی می خوانید ولی عمدتا این موارد علمی و ثابت شده نیستند. در این مطلب ما نتایج جدیدترین تحقیقات دو تا از معروف ترین مجلات پزشکی دنیا درباره نحوه مصرف، فواید و مضرات ثابت شده آویشن کوهی را در اختیار شما قرار می دهیم.

آویشن به دلیل منافع دارویی آن شناخته شده است. گلها، برگها و روغن آویشن برای درمان و بهبودی بسیاری از بیماری ها استفاده میشوند. آویشن خاصیت ضدعفونی کننده دارد که برای درمان موثر سرماخوردگی و سرفه و سایر بیماری های تنفسی مفید است. آویشن همچنین دارای خواص آنتی باکتریال است و اغلب برای شست و شوی صورت و در کرم های ضدجوش استفاده میشود. عصاره ی آویشن به کاهش فشار خون کمک میکند. آویشن همچنین غنی از ویتامین k، آهن و کلسیم است که برای حفظ سلامت استخوان ضروری هستند.

word image 263

ارزش تغذیه ای آویشن

آویشن یک گیاه معطر همیشه سبز است که به خانواده ی نعناییان تعلق دارد و گلهای کوچک سفید، بنفش یا صورتی دارد. بیش از 350 گونه آویشن وجود دارد که بیشتر بخاطر این است که پیوند زدن آنها راحت است.

از دست ندهید: 8 تا از فواید و مضرات دمنوش آویشن و نحوه مصرف آن طبق تحقیقات جدید

آویشن یک گیاه غنی از خواص دارویی، ویتامین ها و مواد معدنی است که برای رشد و سلامت بدن ضروری است. آویشن حاوی ترکیبی بنام تیمول است که بسیار ضروری است و خاصیت ضدقارچی و ضدعفونی کننده دارد. آویشن همچنین حاوی آنتی اکسیدانهای فنولی است. برگهای آویشن غنی از پتاسیم، کلسیم، آهن، منگنز، سلنیوم و منیزم است که همگی برای عملکرد طبیعی بدن ضروری هستند. آویشن همچنین منبع خوبی از ویتامین ها از جمله ویتامین K, B, C و اسیدفولیک میباشد.

ارزش تغذیه ای در 100 گرم

  • کالری 101
  • کل چربی 1.7 گرم
  • سدیم 9 میلیگرم
  • پتاسیم 609 میلیگرم
  • کل کربوهیدرات 24 گرم
  • پروتئین 6 گرم
  • ویتامین A 95%
  • کلسیم 4/0
  • ویتامین C 266%
  • آهن 97%
  • ویتامین B-6 15%
  • منیزیم 40%

مزایای آویشن برای سلامتی

موارد زیر بهترین فواید آویشن برای سلامتی است:

1-کمک به بهبود بینایی

آویشن سرشار از ویتامین A است که یک ویتامین حلال در چربی و آنتی اکسیدان است. این برای بهبود و حفظ غشای موکوسی سالم و پوست لازم و ضروری است. در نتیجه آویشن به بهبود بینایی کمک میکند. برای بهبود سلامت چشم این مواد غذایی فوق العاده موثر هستند!

2- درمان سرماخوردگی، سرفه و گلو درد

آویشن خواص ضد عفونی کننده و آنتی بیوتیک دارد و این باعث میشود که یک درمان عالی برای سرماخوردگی و سرفه باشد. آویشن همچنین در درمان برونشیت هم استفاده میشود. روغن آویشن یکی از قوی ترین ضدمیکروبی های طبیعی است و به همین دلیل بطور گسترده در درمان گلودرد استفاده میشود. محتوای کارواکرول آن مهمترین دلیل برای استفاده از روغن آویشن بعنوان ضروری ترین روغنها در تسکین گلودرد است.

3- درمان آکنه

آویشن خواص آنتی باکتریال بینطیری دارد، به همین دلیل برای مبارزه با باکتری های عامل آکنه بسیار موثر است. آویشن با از بین بردن باکتری هایی که باعث تولید مشکلات پوستی مختلف میشوند، در سلامت پوست بسیار موثر است. روغن آویشن را میتوان با آب رقیق کرد و بعنوان تونر برروی پوست استفاده نمود. برای درمان آکنه این مطلب را بخوانید!

4- بهبود رشد مو

رسیدن نوترینت ها (مواد مغذی) به فولیکولهای مو برا رشد مو حیاتی است. آویشن با بهبود گردش خون در پوست سر به رشد موها کمک میکند. قرار دادن روغن آویشن یا ترکیبات حاوی آویشن باعث رسیدن مواد مغذی ضروری به پوست سر میشود بنابراین رشد موها را تسریع میکند. آویشن همچنین از ریزش مو و نازک شدن موها جلوگیری میکند، این گیاه بدلیل خواص آنتی باکتریال به درمان شوره سر هم کمک میکند.

5- کمک به درمان اختلالات تنفسی

خواص ضدعفونی کننده و آنتی بیوتیک آویشن آن را به یک درمان موثر برای مشکلات تنفسی مانند سرفه، برونشیت و همچنین سرماخوردگی و گلودرد تبدیل کرده است. موثر بودن آویشن برای درمان برونشیت به اثبات رسیده است. اختلال تنفسی دارید؟ این روش را امتحان کنید!

6- حفظ سلامت استخوان ها

آویشن یک منبع بینظیر از ویتامین K و یک منبع غنی از آهن، کلسیم و منگنز است. این مواد معدنی برای سلامت استخوانها، رشد و توسعه ی استخوانها و کاهش خطر ابتلا به اختلالات استخوانی نقش ضروری دارند؛ بنابراین آویشن به حفظ قدرت و سلامت استخوانها و پیشگیری از بیماری های استخوانی کمک میکند.

7- کمک به پیشگیری از بیماری های قلبی عروقی

ترکیبی از خواص ضدالتهاب و آنتی اکسیدان آویشن به پیشگیری از التهابات مزمن که اولین دلیل بیماری های قلبی است کمک میکند. روغن آویشن بطورخاص بدلیل خواص آنتی اسپاسمودیک آن سلامت قلبی را بهبود میبخشند. این گیاه موجب عملکرد مناسب دریچه های قلبی، رگ ها و شریانها میشود و همچنین فشارخون را کاهش میدهند و قلب را تقویت میکند.

8- کمک به کنترل فشارخون

برگهای آویشن غنی از پتاسیم است که یک ترکیب مهم برای سلولها و مایعات بدن است و به کنترل ضربان قلب و فشارخون کمک میکند. عصاره ی آویشن همچنین در کاهش فشارخون در افراد مبتلا به فشارخون موثر است.

حتما بخوانید: گیاه آویشن چیست و چه فوایدی برای لاغری، پوست و خون شما دارد؟

9- درمان گرفتگی عضلات

آویشن خواص ضدالتهابی فوق العاده دارد که برای درمان گرفتگی های عضلات در قاعدگی و هرنوع دیگری از اسپاسم در بدن بسیار موثر است. چای آویشن برای درمان PMS  یا سندروم پیش از قاعدگی در زنان توصیه میشود.

10- درمان کم خونی

آویشن یک منبع بسیار خوب آهن است. آهن برای رشد و تولید گلبولهای قرمز بدن لازم و ضروری است. از آنجاییکه کمبود آهن میتواند موجب آنمی شود، وارد کردن آویشن به رژیم غذایی میتواند به پیشگیری از آنمی کمک کند.

استفاده از آویشن

word image 264

برگهای تازه ی آویشن بیشتر در پخت و پز و درست کردن دمنوش و چای استفاده میشود. آویشن همچنین برای محافظت در مقابل حشرات و دود کردن آنها استفاده میشود. روغن آویشن در موارد زیادی ازجمله بعنوان ترکیبی در دئودورانتها و صابونهای معطر استفاده میشود. آویشن بعنوان ضدعفونی کننده بسیار عالی عمل میکند و برای حفاظت از گوشت و سبزیجات بسیار استفاده میشود. اگرچه برگهای تازه آویشن خوردنی هستند اما روغن آویشن که از خود آن گرفته میشود خوردنی نیست و برای استفاده برروی پوست حتما باید با یک روغن حامل یا آب رقیق شود. برای استفاده های دارویی از آویشن برای درمان بیماری هایی مانند اسهال، درد معده، کولیک، گلودرد، سرفه و آرتروز استفاده میشود. همچنین از این گیاه بعنوان دیورتیک (ادرارآور) استفاده میشود.

عوارض جانبی و آلرژی های ناشی از آویشن

مانند سایر گیاهان دارویی، آویشن هم عوارض جانبی بهمراه دارد. آویشن حاوی ترکیباتی مانند تیمول و کارواکرول است که موجب تحریک غشای مخاطی در افراد حساس میشود. از انجاییکه هیچ گونه شواهدی مبنی بر خطرات این گیاه برای افراد باردار و شیرده وجود ندارد، هیچ منع مصرفی در این دوران وجود ندارد. از آنجاییکه آویشن برای تحریک قاعدگی در زنان استفاده میشود ممکن است که افراد باردار در معرض سقط جنین قرار گیرند. برای مصرف افراد زیر 10 سال با احتیاط و با مشورت پزشک مصرف شود. افرادی که از داروهای ضد تیروئید و جایگزین تیروئید استفاده میکنند باید از مصرف آویشن اجتناب کنند چون ممکن است با این داروها تداخل داشته باشد و مانع عملکرد آنها شود.

کشت آویشن

آویشن بومی منطقه ی شرقی مدیترانه است، اما امروزه بصورت گسترده ای در آب و هوای معتدل کشت میشود. آویشن بطور گسترده ای توسط یونانیان ابتدایی استفاده میشده است. برای یونانی ها آویشن مظهر زیبایی و لطافت بود. در قرون وسطی مظهر جوانمردی و دلیری بود. در فرانسه هم مظهر روحیه ی آزادی بود. از آویشن بعنوان طعم دهنده ی مشروبات و پنیر استفاده میکردند. در مصارف درمانی و پزشکی از آویشن برای درمان صرع، مالیخولیا، طاعون و بعنون ضدعفونی کننده در جنگ جهانی اول مورد استفاده قرار میگرفت. بهتر است آویشن در یک مکان گرم و آفتابی و خاک با زهکشی خوب استفاده شود. بطور کلی آویشن در بهار کاشته میشود و پس از آن بعنوان گیاه یکساله رشد میکند. این گیاه را از طریق بذر، قلمه زدن و تقسیم ریشه تکثیر میدهند. آویشن خشکسالی را بخوبی تحمل میکند. این گیاه میتواند در مناطق کوهستانی هم رشد کند.

حتما بخوانید: روغن آویشن چیست؟ خواص و بهترین روش استفاده از آن کدام است؟

اقدامات احتیاطی برای مصرف آویشن

  • آویشن اگر به میزان نرمال و به اندازه مصرف شود بیخطر است. اگر از آویشن در مقادیر بسیار زیاد برای مقاصد دارویی استفاده شود، احتمالا برای مدت کوتاهی بیخطر خواهد بود، اگرچه میزان مصرف زیاد این گیاه موجب مشکلات گوارشی میشود.
  • برای زنان باردار و شیرده، بهتر است که آویشن فقط در غذاها به میزان معمول استفاده شود نه برای مقادیر پزشکی. ولی اگر به پونه ی کوهی و دیگر ادویه های Lamiaceae حساسیت دارید، ممکن است به آویشن هم آلرژی داشته باشید.
  • برای زنانی که شرایط خاص هورمونی دارند مانند سرطان سینه، سرطان تخمدان، سرطان رحم و اندورمتریوز و مانند اینها، آویشن در بدن مانند یک استروژن عمل میکند. پس از مصرف آن در شرایطی که ممکن است تماس با استروژن وضعیت را بدتر کند اجتناب کنید.
  • وقتی آویشن در مقادیر زیاد مصرف شود، ممکن است انعقاد خون را پایین بیاورد، پس اگر مشکلات انعقادخون دارید یا درحال حاضر رقیق کننده ی خون مصرف میکنید، برای مصرف آن احتیاط کنید.

کلیپ کوتاه خواص اصلی آویشن


اپ چرب زبان

با اپلیکیشن چرب زبان، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!


 

linkآویشن

مطالب مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up