فواید دمنوش آویشن

دمنوش آویشن چیست؟ روش مصرف و عوارض جانبی

در این مطلب فواید، میزان، نحوه مصرف و مضرات احتمالی سوء مصرف دمنوش یا چای آویشن را برای شما با کمک تحقیقات روز دنیا توضیح می دهیم. فواید و مضراتی که از نظر علمی کاملا ثابت شده هستند.

نکات کلی و سریع

از برخی مزیت های کلیدی آویشن میتوان به بهبود گرفتگی عضلات در قاعدگی، بهبود هضم، بهبود توانایی های شناختی، کمک به خواب، پیشگیری از عفونتها، تقویت سیستم ایمنی، محافظت در مقابل بیماریهای مزمن و بهبود بیماری های تنفسی اشاره کرد. برای پیشگیری از عوارض جانبی دمنوش آویشن این نکته را در نظر داشته باشد که افرادی که به گیاهان خانواده ی نعنا حساسیت دارند نباید آن را مصرف کنند. همچنین مصرف بیش ازحد دمنوش آویشن موجب تهوع، استفراغ، دانه های پوستی و کاهش ضربان قلب میشود. با اینحال اگر آویشن در مقادیر متوسط و معمول مصرف شود، اثرات مثبت آن برای سلامتی بیشتر از اثرات منفی آن خواهد بود. لینک های بسیار مفید زیر را ببینید:

ویدیوی معرفی خواص اصلی دمنوش آویشن

دمنوش آویشن چیست؟

نام علمی آویشن Thymus vulgaris که یک گیاه معمولی است و رشد آسانی دارد و بعلت طعم و عطر منحصربفردی که دارد، در دستورهای آشپزی بسیار استفاده میشود. این گیاه هزاران سال است که بخشی از طب سنتی میباشد و حاوی تعدادی از موادفعالی ست که آن را به یک درمان گیاهی قوی تبدیل میکند. ماده ی فعال تیمول، یک آنتی اکسیدان قوی است. دمنوش آویشن ترکیبات منحصربفردی دارد که اثرات چشمگیری به آن میدهد.

حتما بخوانید: مهم ترین خواص دمنوش به که حتما باید بدانید! (نتایج جدیدترین تحقیقات دنیا)

مزایای دمنوش آویشن برای سلامتی

دمنوش آویشن برای افرادی که از بیماری های مزمن، عفونتهای تنفسی، چاقی، درد عضلانی، گرفتگی های عضلات در قاعدگی، بیخوابی، بیماری آلزایمر، زوال عقل، ناراحتی های معده و یبوست رنج میبرند بسیار مفید است. این بدلیل این است که آویشن سرشار از ویتامین C، ویتامین A، مس، آهن، منگنز، پتاسیم، فسفر، کارواکرول، پیریدوکسین و بسیاری از آنتی اکسیدانهای بالقوه است.

1-خواص آنتی اکسیدان

موادفعال موجود در دمنوش آویشن موجب تسکین بسیاری از بیماری ها ازجمله سرگیجه، مولتیپل اسکلروزیس (ام اس)، وزوز گوش، هپاتیت و کاهش سطح استرس اکسیداتیو در بدن میشود. این بدلیل آنتی اکسیدانهای موجود در آویشن از جمله thymol, luteolin و دیگر اکسیدانهاست.

2- درمان سرفه

برای مشکلات تنفسی، دمنوش های گیاهی کمی وجود دارد که بهتر از آویشن عمل کنند. به دلیل دارا بودن خواص آنتی باکتریال و ضدالتهاب، این دمنوش نه تنها باعث بهبود و تسکین سرفه ها و احتقان میگردد بلکه موجب حمله به پاتوژنها برای بهبودی سریعتر میشود.

3- کاهش وزن

بطور معمول دمنوش آویشن بعنوان دمنوش لاغری شناخته میشود، این گیاه دارویی میتواند موجب کاهش اشتها شود؛ همچنین انرژی را تقویت کند و موادمغذی ارزشمندی به بدن برساند که موجب کاهش پرخوری بیش از اندازه میشود. ترکیبات موجود در این دمنوش متابولیسم را بهبود میبخشند که به چربی سوزی و کاهش وزن کمک میکند. برای کاهش وزن اصولی کلیک کنید!

4- بارداری

اگرچه توصیه نمیشود که زنان باردار در اوایل بارداریشان به دلیل خاصیت قاعده آوری آویشن و احتمال سقط جنین، دمنوش آویشن مصرف کنند اما گاهی در طب سنتی از آن استفاده میشود. بااینحال برای مصرف دمنوشهای گیاهی در دوران بارداری باید با پزشک مشورت شود.

word image 133

5- گرفتگی عضلات در دوران قاعدگی

آویشن بدلیل دارا بودن اثرات آنتی اسپاسمودیک در از بین بردن گرفتگی عضلات در دوران قاعدگی بسیار موثر است. این دمنوش همچنین میتواند درد و ناراحتی های دوران قاعدگی را از بین ببرد و همچنین عوارض جانبی مانند اختلالات خلقی را بهبود بخشد. برای کاهش دردهای قاعدگی کلیک کنید!

6- سیستم ایمنی

مقادیر بالای ویتامین C و آنتی اکسیدانهای موجود در دمنوش آویشن، آن را به یک تقویت کننده ی ایدآل سیستم ایمنی و کمک به بهبود سریع علایم سرماخوردگی و آنفولانزا تبدیل کرده است. ویتامین C موجب تحریک تولید گلبولهای سفید میشود، درحالیکه آنتی اکسیدانهای قوی مانند thymol و apigenin با خنثی سازی رادیکالهای آزاد تولید شده توسط بدن به کاهش استرس اکسیداتیو کمک میکنند. خواص آنتی باکتریال و ضدعفونی کننده ی این دمنوش، موجب از بین رفتن عفونتها و پاتوژنها میشود. برای تقویت سیستم ایمنی بدن این 9 خوراکی را مصرف کنید!

7- حافظه و مغز

تحقیقات اولیه درمورد ارتباط دمنوش آویشن و بیماری آلزایمز نشان داد که این چای گیاهی میتواند موجب بهبود تمرکز و حافظه گردد. تیمول همچنین موجب افزایش سطح امگا 3 در مغز میشود که موجب بهبود شناخت و جلوگیری از مشکلات شناختی مرتبط با سن میشود. علت ضعف حافظه در اینجا گفته شده است!

8- بهبود هضم

برای افرادی که از دردمعده، حالت تهوع، اسهال، استفراغ یا گرفتگی عضلات رنج میبرند، دمنوش آویشن میتواند یک درمان موثرباشد. دمنوش آویشن دارای خواص ضدالتهاب و تسکین دهنده ی طبیعی است و همچنین اثرات آنتی باکتریایی دارد که میتواند ناراحتی های معده را تسکین بخشد و موجب بهبود هضم گردد. این دمنوش حرکات روده را نرمال میکند.

عوارض جانبی دمنوش آویشن

برخلاف بسیاری از مزایای این دمنوش برای سلامتی، چندین عوارض جانبی بالقوه درمورد دمنوش آویشن وجود دارد که باید آن را قبل از وارد کردن به رژیم غذایی در نظر گرفت.

  • حالت تهوع: نوشیدن بیش از حد دمنوش آویشن موجب حالت تهوع، سرگیجه، سردرد، استفراغ و درد معده میشود. این دمنوش حاوی چندین ماده ی شیمیایی قوی و مواد تشکیل دهنده ی فعال است، پس نیازی به مصرف زیاد آن نیست. 1-2 فنجان درروز برای بهرمندی از اثرات آن کافی است.
  • آلرژی: مانند دیگر گیاهان دارویی، برخی افراد واکنشهای آلرژیک به آویشن دارند بخصوص اگر فرد به گیاهان دیگر خانواده ی Lamiaceae مانند رزماری، نعنا و پونه ی کوهی حساسیت داشته باشد. این واکنشهای آلرژیک موجب تنگی نفس، دانه های پوستی، دردقفسه ی سینه و دیگر علایم نسبتا جدی میشود. اگر چنین چیزی را پس از مصرف آویشن تجربه کردید؛ مصرف را متوقف کرده و به پزشک مراجعه کنید.
  • بارداری: اگرچه مطالعات در این زمینه محدود است اما بیشتر متخصصان میگویند بدلیل اینکه آویشن موجب تحریک قاعدگی میشود، نباید در دوران باراری مصرف شود چون ممکن است در اوایل بارداری موجب سقط جنین شود. همچنین مصرف این دمنوش گیاهی قوی در دوران شیردهی هم توصیه نمیشود مگراینکه زیرنظر پزشک و با مشورت او مصرف شود.
  • مسائل قلبی: مطالعات نشان داده اند که افرادی که سابقه ی بیماریهای قلبی دارند درصورت مصرف زیاد دمنوش آویشن، ممکن است عوارض جانبی منفی را تجربه کنند.

بعنوان یک قانون کلی، درصورت وارد کردن یک گیاه دارویی یا دمنوش ها به رژیم غذایی حتما باید با پزشک مشورت شود.

روش درست کردن دمنوش آویشن

word image 134

میتوانید دمنوش آویشن را با تنها کمی عسل، لیمو و آویشن درخانه درست کنید. اگر آویشن تازه دارید یا خودتان میکارید، باید قبل از درست کردن دمنوش، برگها را خشک کنید. آویشن را بشورید و بگذارید تا خشک شود. برای خشک شدن به حدود 2 هفته زمان نیاز است. پس از خشک شدن میتوانید آنها را پودر کنید یا به همین صورت استفاده نمایید.

دستور تهیه

مواد مورد نیاز:
  • 1 قاشق چایخوری برگ آویشن خشک شده
  • 2 فنجان آب
  • 1 قاشق چایخوری عسل
  • 1 تکه لیمو

گام اول: آب را روی شعله قرار دهید و بگذارید تا بجوشد.

گام دوم: برگهای آویشن خشک شده را اضافه کنید و در ظرف یا قوری را بگذارید.

گام سوم: بگذارید مخلوط برای 5 دقیقه بماند.

گام چهارم: شعله را خاموش کنید و برای 1 تا 2 دقیقه بگذارید سرد شود.

گام پنجم: دمنوش را در یک فنجان بریزید و اگر مایلید عسل و لیمو هم به دمنوشتان اضافه کنید و از آن لذت ببرید!

حتما بخوانید: جدیدترین خواص دمنوش به لیمو برای لاغری، استرس و سم زدایی بدن+ طرز تهیه اصولی

باز هم هرگونه سوال، نظر یا تجربه ای در زمینه تهیه دمنوش آویشن دارید در بخش نظرات با ما و سایر هموطنان مطرح نمایید.

پرفروش ترین دمنوش های ماه گذشته


اپ چرب زبان

با اپلیکیشن چرب زبان، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!


link
آویشنخواص دمنوش هادمنوش

مطالب مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up