حتی روشهای طبیعی و گیاهی هم ممکن است عوارض سنگینی برای بدن داشته باشند، بخصوص آنهایی که برای چاقی تجویز می شوند. در این مقاله 13 تا از جدیدترین و موثرترین محرک های گیاهی جهت افزایش اشتها و چاق کنندگی سریع که بدون عوارض هستند را معرفی می کنیم. این روشهای گیاهی نتیجه جدیدترین تحقیقات چندین مجله معتبر پزشکی از جمله naturallydaily می باشند و جزو معدود روشهای موثر هستند که از نظر علمی کاملا تایید شده اند.
دلایل از دست دادن اشتها
به دلایل بسیاری ممکن است اشتهای خود را از دست بدهید. این موضوع می تواند یک سندرم کوتاه یا بلند مدت باشد. ما به برخی از علل رایج از دست دادن اشتها اشاره می کنیم:
- اختلالات غذایی (در اینجا توضیح داده شده است)
- شکست عاطفی
- افسردگی روانی
- رویدادها و اتفاقات شدید
- عدم تعادل هورمونی
- بیماری های تضعیف کننده مثل آنفلوانزا
- برخی داروها (کدئین، مورفین، شربت سرد، آنتی بیوتیک و غیره)
12 محرک طبیعی موثر جهت افزایش اشتها
برای کسانی که به تنهایی از غذا لذت میبرند میل به خوردن ممکن است یک آرزوی دور باشد. بله اشتهای کم و یا بی اشتهایی همین است و ممکن است در زندگی تجربه شده باشد. غذا برای بدن بسیار مهم است؛ بنابراین، حیاتی است که دلیل بی اشتهایی را بدانید و بفهمید چگونه می توان این مشکل را حل کرد.
در آشپزخانه محرکهای طبیعی زیادی برای رفع بی اشتهایی وجود دارد. به مطالعه ادامه دهید تا اطلاعات بیشتری در مورد علل بی اشتهایی متوجه شوید. در این مقاله لیستی از موارد اشتهاآور شامل مواد غذایی، سبزی و سبک زندگی ارائه شده است. درمانهای خانگی و سبک زندگی میتوانند باعث تحریک حس چشایی شوند. این کار به غلبه بر بی اشتهایی کمک میکند.
حتما بخوانید: آیا واقعا عرق یونجه برای چاقی مفید است؟ نتایج تحقیقات جدید را بخوانید!
1- لیمو ترش
لیمو ترش به عنوان یک میوه اسیدی محرک اشتها است. افزودن عطر و طعم آن به غذاها، اشتها را تحریک می کند. می توانید یک شربت لیمو خانگی اشتهاآور تهیه کنید.
روش استفاده:
- یک لیتر آب را بجوشانید و نصف پیمانه شکر به آن اضافه کنید. آن را روی شعله با حرارت پایین قرار دهید تا شکر خوب حل شود.
- شربت را از روی حرارت بردارید تا خنک شود. وقتی شربت سرد شد یک لیتر آب لیمو و 2 قاشق چای خوری سرکه به آن اضافه کنید. تمام مواد اولیه را خوب مخلوط کنید و در یک ظرف نگهداری کنید.
- می توانید 2 قاشق غذا خوری از این شربت را 3 بار در روز مصرف کنید تا اشتهایتان افزایش یابد.
2- تمبر هندی
تمبر هندی یک میوه گرمسیری با خواص پزشکی بسیار است. پالپ های آن داراي ذخایر فراوان آهن، منيزيم و پتاسيم است و همچنین ملين می باشد. به همین دلیل برای افزایش اشتها و عملکرد های گوارشی مفید است.
روش استفاده:
- 10 گرم از تمبر هندی را با یک فنجان آب مخلوط کرده و آن را به مدت ۱۰ دقیقه بی حرکت بگذارید.
- سپس آن را فشار دهید و کمی نمک و فلفل به آن اضافه کنید.
- از این عصاره دو بار در روز برای یک هفته بخورید و دوباره عاشق غذا شوید.
3- گشنیز
گشنیز سهم زیادی در تولید آنزیم های معده دارد؛ بنابراین ممکن است اشتها را افزایش دهد. گشنیز همچنین یک درمان قوی برای اختلالات گوارشی محسوب می شود.
روش استفاده:
- نصف فنجان برگهای تازه گشنیز را با آب ترکیب کنید.
- عصاره گشنیز بدست می آید.
- هر صبح با معده خالی از این عصاره بنوشید.
- این درمان را برای یک هفته تکرار کنید تا نتیجه بخش واقع شود.
4- دمنوش رازیانه
دمنوش رازیانه از دانه های روغنی خرد شده یا از گیاه رازیانه تهیه می شود. این دمنوش تنوع و ارزش پزشکی زیادی دارد؛ و حاوی ویتامین ها، مواد معدنی و مواد غذایی است. این چای ممکن است به دستگاه گوارش و سیستم ایمنی کمک کند و با افزایش تولید صفرا از کبد، اشتها را افزایش دهد.
روش استفاده:
- سه فنجان آب بجوشانید و یک قاشق چای خوری از رازیانه پودر شده را در آن بجوشانید.
- سپس آن را از روی حرارت بردارید.
- میتوانید یک لیوان لیمو یا عسل به آن اضافه کنید و دو بار در روز بنوشید.
5- زنجبیل
زنجبیل افزودنی مناسبی برای غذاهای گیاهی است. این ماده خواص دارویی دارد که ممکن است با تحریک حس چشایی، اشتها را افزایش دهد. با جویدن یک تکه زنجبیل تمایل به غذا خوردن زیاد می شود. یا یک فنجان چای زنجبیل میتواند یک روز با اشتها را برایتان رقم بزند. زنجبیل ممکن است به عنوان یک تقویتکننده طبیعی اشتها برای کودکان عمل کند اما مقدار مصرف آن در کودکان نباید زیاد باشد.
روش استفاده:
- 3 فنجان آب را بجوشانید و ۲ قاشق چای خوری زنجبیل در آن بریزید.
- آن را از روی حرارت بردارید.
- میتوانید کمی عسل یا شکر برای شیرین شدن به آن اضافه کنید.
- این چای را دو بار در روز بنوشید تا حس گرسنگی پیدا کنید.
6- فلفل قرمز
از فلفل قرمز برای خوشمزه کردن غذاها استفاده می شود؛ اما شرط می بندم که نمی دانید سهم فوق العاده ای در افزایش اشتها دارد. فلفل قرمز ممکن است غدد بزاقی را برای تولید بزاق تحریک کرده و متابولیسم بدن را افزایش دهد. به این ترتیب اشتها را بهبود می بخشد.
روش استفاده:
غذای خود را با فلفل قرمز پر کنید و اشتهای خود را برای غذا افزایش دهید. همچنین می توانید در سالاد از آن استفاده کنید تا حین غذا خوردن اشتهای شما افزایش یابد.
7- غذای حاوی ویتامین B
غذای غنی از ویتامین B مواد خود را به انرژی تبدیل می کند. مکمل های ویتامین B در داروخانه ها موجود هستند، اما برای مصرف باید با پزشک مشورت کنید. مواد غذایی طبیعی و خاص حاوی ویتامین B، به راحتی قابل دسترس هستند. تحقیقات نشان داده که فقدان ویتامین B در بدن می تواند منجر به بی اشتهایی شود. این ویتامین یکی از بهترین ویتامین ها برای کودکان نوپا جهت افزایش اشتها است.
روش استفاده:
مصرف غذاهای غنی از ویتامین B برای افزایش اشتها: غلات، شیر، تخممرغ، گوشت، ماهی و غیره.
8- انار
برای افزایش اشتها می توان به یک آب انار لذیذ متوسل شد. این میوه سلطنتی قرمز، پر از ویتامین، آنتیاکسیدان و مواد معدنی است و ممکن است حس چشایی شما را احیا کند.
روش استفاده:
- دو فنجان از آب انار را با یک فنجان شیر و مقداری عسل مخلوط کنید.
- خوب هم بزنید.
- آبمیوه را در یخچال بگذارید و دو بار در روز بنوشید.
برخی از شیوه های زندگی برای مقابله با بی اشتهایی
بی اشتهایی ممکن است به دلیل شیوه اشتباه زندگی بوجود آید. زمان آن رسیده که با کنترل زندگی خود، بهترین نتیجه را بگیرید. اولین قدم برای زندگی بهتر یک بدن سالم است؛ و اولین دغدغه برای سلامتی هم اشتهای خوب است. در زیر برخی از شیوه های زندگی را یاد می گیرید که باید به عادت های روزانه تبدیل شوند.
- انجام تمرینات ورزشی: ورزش بدنی سبک در تحریک اشتها نقش مهمی دارد. حرکات فیزیکی با سوزاندن کالری بدن باعث ایجاد حس گرسنگی می شوند. یک برنامه ورزشی منظم در صبح و یا بعد از ظهر داشته باشید؛ مانند یک پیاده روی سریع 30 دقیقه ای در پارک. بعلاوه از خوردن غذاهای سرشار از کربوهیدرات و پروتئین غافل نشوید.
- یوگا: یوگا قادر است استرس، اضطراب و اختلالات روانی را کاهش و متابولیسم را افزایش دهد؛ بنابراین سعی کنید در صورت امکان در صبح زود 30 دقیقه یوگا کار کنید و نتیجه آن را در افزایش اشتها ببینید. با تمرینات یوگا پایه، مانند تمرین نفس کشیدن شروع کنید. این کار را روزانه برای تنظیم سلامت گوارش و بهبود اشتها انجام دهید.
- داشتن یک زندگی با برنامه: شب به موقع بخوابید و صبح زود بیدار شوید. سیگار کشیدن و مصرف چای و قهوه را کاهش دهید. از وعدههای غذایی اصلی صرفنظر نکنید و سروقت غذا بخورید؛ و سعی کنید در زندگی مثبت اندیش باشید.
- قبل از غذا آب ننوشید: نوشیدن آب قبل و در طی وعده های غذایی می تواند اشتها را تحت تاثیر قرار دهد. با نوشیدن آب معده خود را پر می کنید و همین موضوع تمایل به غذا خوردن را کاهش می دهد. نوشیدن آب کافی در طول وعده های غذایی و پس از اتمام آن ها در روند هضم به شما کمک می کند.
بهترین داروهای مقابله با بی اشتهایی
اگر روش های طبیعی ذکر شده پاسخگو نبود می توانید زیر نظر پزشک از مکمل ها و داروهای استاندارد استفاده کنید. سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) سه دارو OTC را به عنوان محرک اشتها تایید کرده است که عبارتند از:
- درونابینول (Marinol)
- اکساندرولون (Oxandrin)
- مژسترول (Megace)
این داروها باید توسط پزشک متخصص و با دوز مناسب تجویز شوند. بعضی از داروهای دیگر که مانند داروهای بیش محرک اشتها توسط FDA تایید نشده اند: آنتی هیستامین ها، استروئیدها، آنتی هیستامین ها و داروهای ضد تشنج.
حتما بخوانید: چگونه چاق خوش فرم شویم؟ 15 توصیه دانشمندان در سال 2019 (حتما بخوانید)
این مقاله را به صورت pdf دانلود کنید تا همیشه داشته باشید (کلیک کنید)
سخن آخر
هنگامی که به داشتن یک زندگی سالم فکر می کنید، هیچ جایگزینی برای خوب غذا خوردن پیدا نمی کنید. بی اشتهایی می تواند بزرگترین سد مقابل سلامتی باشد. درمان بی اشتهایی به علت آن بستگی دارد. اگر علت عفونت باکتریایی یا ویروسی باشد، معمولا به درمان خاصی نیاز نیست، زیرا این موضوع به سرعت پس از رفع عفونت، بهبود می یابد و تنها در صورتی که از بی خوابی و بی اشتهایی رنج می برید و با علائم شدید مواجه هستید، به پزشک مراجعه کنید.