گیاه گشنیز

همه خواص گشنیز بر بدن، خون، لاغری و چاقی که احتمالا نمیدانستید

در سرتاسر اینترنت مطالب مختلفی درباره خواص گشنیز می خوانید که خیلی از آنها نظر شخصی نویسندگان است. ما در این مطلب حاصل جدیدترین تحقیقات علمی مجلات پزشکی معتبر دنیا را درباره خواص گشنیز چه برای لاغری، چاقی، خون و … برای شما توضیح می دهیم.

خواص گشنیز برای سلامتی عبارت ست از درمان التهاب پوست، سطح کلسترول بالا، اسهال، زخم های دهان، آنمی و سوء هاضمه. گشنیز همچنین برای اختلالات قاعدگی، آبله، ورم ملتحمه، اختلالات پوستی و اختلالات قندخون و همچنین مراقبت از چشم بسیار مفید است.

گشنیز چیست؟

گشنیز گیاهی ست که در سراسر جهان بعنوان ادویه، طعم دهنده و تزئین غذاها استفاده میشود. نام علمی گشنیز Coriandrum sativum L است. برگ و میوه ی این گیاه عطر دلپذیر و مشخصی دارد و معمولا بصورت خام و یا خشک شده در آشپزی استفاده میشود.

از دست ندهید: 20 تا از فواید و مضرات دارویی گیاه آویشن کوهی که نمیدانستید

ارزش تغذیه ای گشنیز

بسیاری از مردم نمیدانند که گشنیز مزایای بالقوه ی بسیاری برای سلامتی دارد و بیشتر آنها پس از تمام شدن غذایشان، گشنیزهای اطراف غذایشان را دور میریزند و فواید زیاد آن را از دست میدهند. گشنیز 11 ترکیب ضروری و 6 نوع اسید دارد (شامل اسید اسکوربیک که بیشتر بعنوان ویتامین C شناخته میشود) که هر کدام از آنها دارای فواید بسیار زیادی برای سلامتی هستند. بر طبق گفته ی پایگاه داده های تغذیه ی ملی، گشنیز حاوی مواد معدنی مانند فسفر، کلسیم، منیزیم، پتاسیم، سدیم و همچنین ویتامینهایی مانند A,B,C و K است.

فوائد در طب سنتی

در طب سنتی نام آن كزبره بوده است طبیعت آن طبق نظرات متفاوت سرد وخشک، سرد و تر یا گرم و خشک است خواص آن شام قابض بودن است تسکين دهنده التهاب معده، مقوي معده، تخم گشنیز بند آورنده اسهال و كشنده كرم معده است غرغره آب آن در دهان جهت سوزش زبان مفيد است همچنين گياه اثر خواب آور، تسکين دهنده سردرد و سرگيجه است.

فوائد ثابت شده علمی

1-کاهش التهاب پوست

Cineole یکی از 11 عنصر مفید و linoleic acid هر دو در گشنیز وجود دارند و هردوی آنها خاصیت ضد رماتیسمی و ضد سرطان دارند. آنها به کاهش التهاب ناشی از این دو شرایط کمک میکنند. گشنیز همچنین به دلیل دارا بودن ترکیباتی که باعث افزایش ادرار و دفع آب اضافی بدن میشود، در شرایط دیگر مانند تورم ناشی از نارسایی کلیه یا کم خونی، بنظر میرسد که تاحدودی موثر باشد. کاهش التهاب پوست موجب کاهش درد و ناراحتی و بهبود ظاهر پوست میشود.

2- درمان اختلالات پوستی

خواص ضدعفونی کننده، سم زدا، ضدقارچ و آنتی اکسیدان گشنیز برای اختلالات پوستی مانند اگزما، خشکی و عفونت قارچی مفید است. خواص ضدالتهاب و ضد میکروبی روغن گشنیز توسط Dr. Matthias Augustin (مرکز پزشکی دانشگاه Freiburg آلمان) به ثبت رسیده است.

3- پایین آوردن سطح کلسترول

برطبق مجله ی Environmental Biology اسیدهای موجود در گشنیز مانند linoleic acid, oleic acid, palmitic acid, stearic acid و ascorbic acid (vitaminC) برای کاهش سطح کلسترول خون بسیار مفید است. آنها همچنین موجب کاهش سطح کلسترول بد (LDL) در دیواره ی داخلی رگها و شریانها میشوند که این خود موجب مسائل جدی قلبی مانند حملات قلبی، آترواسکلروز (تصلب شرائین) و سکته ی مغزی میشد. نکته ی مهم تر این است که این گیاه موجب بالا رفتن سطح کلسترول خوب HDL() میشود که یک خط دفاعی در مقابل بیماری های خطرناک میباشد. بهترین روشهای کاهش سطح کلسترول را در اینجا توضیح دادیم!

4- درمان اسهال

ترکیبات موجود در عرق گشنیز مانند borneol و linalool موجب کمک به هضم، عملکرد مناسب کبد و روده میشود، درحالیکه همچنین به درمان اسهال هم کمک میکند. مطالعه ای که در مجله ی Ethnobotanical Leaflets منتشر شد نشان داد که گشنیز بدلیل داشتن ترکیباتی مانند cineole, borneol, limonene, alpha-pinene و beta-phellandrene که خواص آنتی باکتریال دارند، میتوانند به درمان اسهال ناشی از فعالیت میکروبی و قارچی کمک کند. گشنیز همچنین بطور فزاینده ای برای پیشگیری از تهوع، استفراغ و اختلالات معده مورد استفاده قرار میگیرد. علاوه براین فواید، برگهای تازه ی گشنیز بعنوان یک پیش غذا، عالی هستند و روده ی شما را برای یک غذای سنگین آماده میکند.

word image 272

5- تنظیم فشار خون

مجله ی Ethnopharmacology، پیشنهاد میکند که گشنیز در پایین آمدن فشارخون در افرادیکه مبتلا به پرفشاری خون هستند، کمک کننده است. این اثرمتقابل یونهای کلسیم و استیل کولین را افزایش میدهد که یک انتقال دهنده ی عصبی در سیستم عصبی محیطی و مرکزی است و فشار رگهای خونی را کم میکندٍ؛ در نتیجه شانس تعدادی از بیماری های قلبی عروقی، ازجمله حمله ی قلبی و سکته ی مغزی را کاهش میدهد.

6- درمان زخم های دهان

Citronellol یک ترکیب در عرق گشنیز است که یک ضدعفونی کننده ی عالی است. علاوه برآن، دیگر ترکیبات اثرات ضدمیکروبی و التیام بخش دارند که از بدتر شدن زخم های دهان جلوگیری میکنند. آنها فرایند بهبودی را سرعت میبخشند و از بوی بد دهان جلوگیری میکند. اگرچه معمولا از گشنیز به این منظور بعنوان یک محصول اصلی استفاده نمیشود، اما اغلب بعنوان ترکیب ضدعفونی کننده در خمیردندانهای طبیعی موجود است. درحقیقت قبل از اختراع خمیردندان، مردم تخم گشنیز را برای کم کردن بوی بد دهان میجویدند.

7- پیشگیری از آنمی (کم خونی)

گشنیز سرشار از آهن است که مستقیما به افرادیکه از کم خونی رنج میبرند کمک میکند. سطح کم آهن در خون میتواند موجب کمبود تنفس، تپش قلب، خستگی بیش ازحد و کاهش عملکردهای شناختی شود. آهن همچنین برای عملکرد صحیح دیگر اندام ها، افزایش انرژی و قدرت و بهبود سلامت استخوانها هم مفید است. بهترین روشهای درمان کم خونی در اینجا!

8- خواص ضد حساسیت

تحقیقات بسیاری نشان داده است که گشنیز خاصیت آنتی هیستامین قوی دارد که میتواند تاثیرات آلرژی های فصلی و تب یونجه را کاهش دهد. روغن گشنیز همچنین میتواند موجب کاهش واکنشهای آلرژیکی شود که بعلت تماس با گیاهان، حشرات، غذاها و دیگر ترکیبات ایجاد میشود. درداخل این میتواند آنافیلاکسی، کهیر و تورم خطرناک گلو و غدد را از بین ببرد.

این ایده ی بدی نیست که خودتان را در مقابل واکنشهای آلرژیک محافظت کنید، بخصوص اگر برایتان مشکل است که بفهمید به چه چیزی حساسیت دارید تازمانیکه اولین بار با آن مواجه شوید.

9- محافظت درمقابل سالمونلا

سالمونلا یکی از خطرناکترین دلایل بیماریهای منتقله از غذا در جهان است، پس هر راه طبیعی برای محافظت خودتان در مقابل آن بسیار مهم است. گشنیز حاوی سطح زیادی dodecanal است که یک ترکیب طبیعی ست که 2 برابر از آنتی بیوتیک ها برای درمان بیماریهایی با منشا سالمونلا قوی تر است. این موضوع براساس مطالعات Dr. Isao Kubo در دانشگاه کالیفرنیا تایید شده است.

9- بهبود سلامت استخوان

ازآنجاییکه گشنیز یک منبع کلسیم است، برای افرادیکه میخواهند از استخوانهایشان محافظت کنند عالی است. کلسیم و موادمعدنی دیگر که در گشنیز موجود است، ترکیبات خارجی برای رشد و استقامت استخوانها هستند و از پوکی استخوانها هم جلوگیری میکنند. اضافه کردن مقدار کمی گشنیز به رژیم غذاییتان میتواند استخوانهایتان را برای سالهای آینده، سالم و قوی نگه دارد. کلسیم بخصوص در مرکزبرگهای گشنیز وجود دارد، پس افرادیکه میخواهند برای سلامت استخوان گشنیز بخورند، میتوانند روی این قسمت از گیاه تمرکز کنند.

10- کمک به هضم

به دلیل عطر و بوی غنی عرق گشنیز، به ترشح مناسب آنزیم ها و مایعات گواشی کمک میکند، درنتیجه موجب تحریک عمل هضم میشود. گشنیز همچنین برای درمان بی اشتهایی هم کمک کننده است. فراتر از بوی مطلوب آن، گشنیز دارای خواص تحریک کنندگی است که بخاطر مواد معدنی موجود در آن است. علاوه برآن انتقال دهنده های عصبی با خوردن گشنیز تحریک میشوند. مطالعات نشان دادند که اگر گشنیز بطور منظم به رژیم غذایی اضافه شود، موجب کاهش سوء هاضمه میشود. برای کودکان کوچک، آنهاییکه شانس بیشتری برای کولیکهای شکمی نسبت به بزرگسالان دارند، گنجاندن کمی گشنیز به رژیم غذایی میتواند این مسئله را حل کند.

11- درمان آبله

عرق گشنیز حاوی مقدیر بالایی ترکیبات ضدمیکروبی، آنتی اکسیدان، ضدعفونی کننده و سم زدا و اسیدها ست. وجود ویتامین C و آهن موجب تقویت سیستم ایمنی هم میشود. این خواص موجب پیشگیری و درمان آبله میشوند، آنها همچنین میتوانند درد آبله را کم کنند و اثر تسکین دهنده داشته باشند. در جاهاییکه دانه های آبله ظاهر میشوند، مطالعات نشان دادند که مقادیر زیاد ویتامین C، اثر درمانی معینی برروی آبله دارد.

12- پیشگیری از اختلالات قاعدگی

گشنیز یک تحریک کننده ی طبیعی است و ترشح طبیعی از غدد درون ریز را تنظیم میکند و این اثرات هورمونی به این معناست که به تنظیم سیکل قاعدگی کمک میکند و درد ناشی از آن را در طول یک دوره ی زمانی کاهش میدهد. بهترین روشهای کاهش دردهای قاعدگی در اینجا!

13- مراقبت از چشم

گشنیز حاوی آنتی اکسیدان ها، ویتامین A، ویتامین C و موادمعدنی مانند فسفر است که از اختلالات بینایی دژنراسیون ماکولا جلوگیری میکند و فشار روی چشم را کاهش میدهد. همچنین دربرگهای گشنیز بتاکاروتن وجود دارد که از بیماری های دیگری که برروی چشم اثر میگذارند و حتی اثرات مخربی برروی بینایی افراد مسن دارند، جلوگیری میکند.

14- درمان ورم ملتحمه (کنژنکتیویت)

گشنیز یک ضدعفونی کننده ی خیلی خوب است که خواص ضدمیکروبی دارد و از چشم ها درمقابل بیماری هایی مانند کنژنکتیویت محافظت میکند. روغن گشنیز بطور گسترده ای در برخی محصولات مراقبت چشم استفاده میشود.

15- کنترل دیابت

باتوجه به اثرتحریک کنندگی گشنیز برروی غدد درون ریز، ترشح انسولین از پانکراس افزایش میابد که درنتیجه سطح انسولین خون را افزایش میدهد. گشنیز جذب مناسب قندخون را تنظیم میکند و نتیجه ی آن پایین آمدن سطح قندخون است. این ویژگی برای بیمارانی که از دیابت و دیگر بیماریهای مرتبط با آن رنج میبرند بسیار مفید است که موجب اطمینان از عملکرد متابولیسم طبیعی میشود. بهترین روش درمان دیابت در اینجا!

دیگر فواید در طب سنتی

گشنیز به درمان زخم ها، التهاب و اسپاسم کمک میکند درحالیکه همچنین محافظ کبد هم هست. این یک گیاه ضد سرطان، ضدانعقاد، آنتی هیستامین و خواب آور است. باور براین است که گشنیز هم محرک جنسی است و بطور سنتی در ترکیب با گیاهان دارویی دیگر برای افزایش میل جنسی افراد استفاده میشده است.

احتیاط

word image 273

خطرات کمی درمورد گشنیز وجود دارد، اما تقریبا مانند همه ی گیاهان ممکن است موجب واکنشهای آلرژیک برروی پوست شود. یکی از اثرات جانبی غیرمعمول آن در افرادی ست که به نورآفتاب حساسیت دارند و مصرف زیاد گشنیز در آنها موجب حساسیت بیشتر آنها به آفتاب سوختگی میشود. آفتاب سوختگی درطولانی مدت همچنین خطرابتلا به سرطان پوست را افزایش میدهند.

تازمانیکه مطالعات بیشتری انجام نشود، زنان باردار نباید گشنیز مصرف کنند، اگرچه برخی زنان ادعا میکنند که این میتواند تولید شیر در آنها را افزایش دهد. بهتر است قبل از وارد کردن گشنیز به رژیم غذاییتان با پزشک مشورت کنید و به پاسخی که بدنتان به آن میدهد توجه داشته باشید!

حتما بخوانید: بهترین و جدیدترین روش لاغر شدن با تخم گشنیز در کمترین زمان ممکن

نکات رژیمی

اضافه کردن گشنیز یک راه عالی برای دادن عطر و طعم به غذاها یا نوشیدنی ها است بدون اینکه کالری، چربی یا سدیمی به آنها اضافه کرده باشید.

  1. گشنیز یک گیاه منحصربفرد (به همراه نعنا و ریحان است) میباشد که دارای برگهای ظریفی است که بهتر است برای حفظ بو و بافت آن بصورت خام یا در مراحل پایانی پخت، به غذا اضافه شود.
  2. گشنیز برای رشد و پرورش نسبتا آسان است، پس میتوان آن را در گلدانهای کوچک در پشت یک پنجره ی آفتابی رشد داد.
  3. برای آماده سازی گشنیز فقط برگها را جدا کنید و آنها را با یک چاقوی تیز و به آرامی برش دهید تا بافت و عطر گیاه از بین نرود.
  4. گشنیز بخوبی در بسیاری از غذاها بخصوص غذاهای مکزیکی یا تایلندی و بهمراه لوبیا، پنیر، تخم مرغ و ماهی سرو میشود. همچنین میتوان از گشنیز بعنوان چاشنی و تزیین در کنار سوپ و سالاد استفاده نمود.

ویدیوی خواص گشنیز در طب سنتی


اپ چرب زبان

با اپلیکیشن چرب زبان، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!


linkگشنیز

مطالب مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up