بیماری سالمندان

15 تا از رایج ترین مشکلات و بیماریهای دوران سالمندی

در حال حاضر امید به زندگی بین مردم افزایش یافته است. طبق اعلام مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری های آمریکا (CDC)، وقتی فردی به سن 65 سالگی می رسد می تواند انتظار داشته باشد که به طور متوط 19.3 سال دیگر هم زندگی کند. به همین دلیل برای خیلی از افراد سالمند، دوران سالمندی به مدیریت دقیق مشکلات و بیماری های مزمن برای سالم ماندن نیاز دارد.

انتخاب روش های زندگی سالم مثل ترک سیگار و کاهش وزن به شما کمک می کند تا از خطرات زندگی سالمندی دور بمانید. علاوه بر این حتما باید از نظر جسمی تحرک داشته باشید و رژیم غذایی تان هم سالم باشد.

از دست ندهید: حساسیت های فصلی در سالمندان: درمانهای خانگی، پیشگیری و نکات دیگر

دکتر جین وی، مدیر اجرایی موسسه سالمندی رینولدز در دانشگاه علوم پزشکی آرکانزاس در لیتل راک، در این خصوص به ما می گوید که مشاوره کردن با پزشکان متخصص در زمینه های مختلف مثل متخصص بیماری های سالمندان به شما کمک می کند تا یاد بگیرید چطور در دوران سالمندی با مشکلات و بیماری های مزمن مقابله کنید.

بنابراین شما هم می توانید بین آن 41 درصدی باشید که به سن بالای 65 سال می رسند و در عین حال از سلامتی خوبی هم برخوردارند.

1- آرتروز

ماری برنارد، پزشک متخصص بیماری های سالمندان می گوید: “آرتروز اولین بیماری و مشکلیست که افراد بالای 65 سال یا افراد مسن با آن مواجه می شوند”. CDC تخمین می زند که 49.7 درصد از کل افراد بالای 65 سال به آرتروز مبتلا می شوند. این بیماری منجر به تجربه درد و پایین آمدن کیفیت زندگی در برخی سالمندان میشود. با اینکه آرتروز می تواند تحرک و فعالیت شما را کم کند ولی این مساله بسیار مهم است که با پزشکتان همکاری کنید تا برایتان یک برنامه فعالیت شخصی تهیه شود که در کنار سایر روش های درمانی به شما برای حفظ سلامتی تان کمک کند. روشهای پیشگیری و درمان آرتروز در اینجا

2- بیماری های قلبی

طبق اعلام CDC، بیماری های قلبی همچنان قاتل اصلی سالمندان بالاتر از 65 سال است. بیماری های قلبی در سال 2014 منجر به مرگ 489.722 شد و آمارها نشان می دهد بیماری های قلبی به عنوان یک بیماری مزمن، 37 درصد از مردان و 26 درصد از زنان 65 سال و بالاتر را تحت تاثیر قرار می دهد. با افزایش سن، عوامل خطرسازی مثل فشار خون و کلسترول بالا که احتمال سکته مغزی یا ابتلا به بیماری های قلبی را افزایش می دهند نیز بیشتر می شود. دکتر برنارد توصیه می کند حتما به این گونه مشکلات رسیدگی شود.

پرداختن به این بیماری ها در سالمندی، نه تنها به مقابله با بیماری های قلبی کمک می کند، بلکه می تواند سلامت سالمندی را هم بهبود ببخشد. دکتر برنارد در این خصوص به ما می گوید: “ورزش کنید، خوب غذا بخورید و خوب بخوابید. خوب غذا خوردن به معنی داشتن یک رژیم غذایی متعادل و حفظ محدوده وزن طبیعی است”. روشهای تقویت قلب در اینجا

3- سرطان

طبق اعلام CDC، سرطان دومین عامل مرگ و میر بین افراد بالای 65 سال است و در سال 2014 منجر به مرگ 413885 نفر شده است. علاوه بر این برآوردها نشان می دهد که 28 درصد از مردان و 21 درصد از زنان بالای 65 سال مبتلا به سرطان هستند.

بسیاری از سرطان ها اگر در مراحل اولیه غربالگری مثل ماموگرافی، کولونوسکوپی و بررسی های پوستی کشف شوند قابل درمان هستند. با اینکه همیشه نمی توان از ابتلا به سرطان جلوگیری کرد؛ اما می توانید از طریق همکاری با تیم پزشکی تان و حفظ توصیه های دوران سالمندی برای داشتن یک زندگی سالم، کیفیت زندگی تان را به عنوان یک سالمند مبتلا به سرطان در طول درمان این بیماری افزایش بدهید. رایج ترین سرطان ها و جدیدترین درمان برای آنها در اینجا

4- بیماری های تنفسی

بر اساس آنچه CDC اعلام کرده است، بیماری های مزمن دستگاه تنفسی تحتانی مثل بیماری انسداد مزمن ریوی (COPD)، سومین عامل مرگ و میر افراد 65 ساله و بالاتر محسوب می شود و در سال 2014، 124693 نفر بر اثر ابتلا به این بیماری جان خودشان را از دست داده اند. براساس آمارهای بین المللی فدرال در خصوص آمار و ارقام مربوط به سالمندان، در بین افراد 65 ساله و بالاتر، حدود 10 درصد از مردان و 13 درصد از زنان با آسم زندگی می کنند.

word image 13

علاوه بر این، 10 درصد از مردان و 11 درصد از خانم های این رده سنی به برونشیت مزمن یا آمفیزم مبتلا هستند. با اینکه ابتلا به بیماری های مزمن تنفسی خطرات دوران سالمندی را افزایش داده و شما را در معرض ابتلا به پنومونی و سایر عفونت ها قرار می دهد؛ اما انجام تست های عملکرد ریه و مصرف داروهای مناسب و یا استفاده از اکسیژن طبق دستورالعمل پزشک، مسیر سلامتی شما در دوران سالمندی را طولانی تر می کند و کیفیت زندگی تان را بالاتر می برد.پیشگیری و درمان آسم در اینجا

5- آلزایمر

براساس اعلام CDC ، بیماری آلزایمر در سال 2014 منجر به مرگ 92604 نفر با سن بالای 65 سال شده است. انجمن آلزایمر آمریکا گزارش می دهد که از هر 9 فرد 65 ساله و بالاتر که حدود 11 درصد جمعیت این کشور را تشکیل می دهند، یک نفر به آلزایمر مبتلاست؛ اما از آنجایی که تشخیص این بیماری سخت و چالش برانگیز است، نمی توان دقیقا فهمید که چند نفر با این بیماری مزمن زندگی می کنند. با این حال کارشناسان تصدیق می کنند که اختلال شناختی تاثیر قابل توجهی روی سلامت سالمندان دارند. این بیماری روی جنبه های مختلف زندگی آنها از موضوعات ایمنی و خودمراقبتی گرفته تا هزینه های مراقبت از آنها تاثیر می گذارد. روش پیشگیری و درمان آلزایمر در اینجا

6- پوکی استخوان

دکتر برنارد در این خصوص به ما می گوید: “پوکی استخوان می تواند به کم تحرکی و ناتوانی در حرکت، شکستگی و فروپاشی استخوان ها و مهره های بدن همراه باشد”. بنیاد ملی پوکی استخوان تخمین می زند که 54 میلیون آمریکایی بالای 50 سال به پوکی استخوان یا توده استخوانی کم تراکم و ضعیف دچارند که آنها را در معرض شکستگی استخوان قرار می دهد و در نهایت منجر به کاهش سلامتی و پایین آمدن سطح کیفیت زندگی سالمندان می شود. از این گذشته برآوردها نشان می دهد که تا سال 2020 این تعداد به 64.4 میلیون نفر میرسد. پیشگیری و درمان پوکی استخوان

7- دیابت

CDC تخمین می زند که 25 درصد افراد 65 ساله و بالاتر به دیابت که خطری جدی برای زندگی و سلامتی شان است مبتلا هستند. براساس داده های CDC، در سال 2014 ، تعداد 54141 سالمند 65 ساله و بالاتر به خاطر دیابت جانشان را از دست داده اند. این بیماری را می توان با انجام یک آزمایش خون ساده در همان مراحل اولیه شناسایی کرد. هر چه زودتر بفهمید که به دیابت مبتلا هستید یا در معرض خطر ابتلا به آن قرار دارید، زودتر می توانید برای کنترل بیماری و بهبود چشم انداز سلامتی تان در دوران سالمندی تغییراتی ایجاد کنید. پیشگیری و درمان دیابت

8- آنفلوانزا و ذات الریه

با اینکه آنفولانزا و ذات الریه جزو بیماری های مزمن محسوب نمی شوند؛ اما با توجه به اطلاعات CDC، ابتلا به این عفونت ها در میان هشت علت مرگ افراد 65 سال و بالاتر قرار دارد. سالمندان در برابر این بیماری ها آسیب پذیرترند و توان مقابله با آنها را ندارند. توصیه های بهداشتی مربوط به سالمندی شامل پیشگیری از ابتلا به از آنفولانزای سالانه و دریافت واکسن ذات الریه در صورت تجویز پزشک برای جلوگیری از ابتلا این عفونت ها و عوارض تهدید کننده زندگی می باشد.

9- سقوط و افتادن

خطر سقوط کردن و افتادن که به مراقبت های اورژانسی نیاز داشته باشد با افزایش سن بیشتر می شود. براساس یافته های CDC هر سال 2.5 میلیون نفر در سن 65 و بالاتر به خاطر افتادن به بخش اورژانس بیمارستان ها برای درمان مراجعه می کنند. این میزان مراجعه بیشتر از هر گروه سنی دیگریست. طبق یکی از تحقیقات منتشر شده در آگوست 2015 در مجله پزشکی اورژانس آمریکا، یک سوم از افرادی که به خاطر سقوط و افتادن از جایی به اورژانس مراجعه می کنند ممکن است طی یک سال دوباره همین اتفاق را تجربه کنند. علاوه بر این تحقیقات انجام شده نشان می دهند که بیشتر این افتادن ها و سقوط کردن ها در خانه و در مکان هایی مثل فرش و کف لغزنده حمام اتفاق می افتند.

10- سوء مصرف مواد

تجزیه و تحلیل داده های سازمان ملی اپیدمیولوژیک در مورد الکل و شرایط مشابه نشان می دهند که یک پنجم افراد بالای 65 سال در برخی از دوره های زندگی شان الکل یا مواد مخدر مصرف کرده اند. الکل و دخانیات در صدر موادی قرار دارند که مورد سوء مصرف شرکت کنندگان در نظرسنجی قرار گرفته بودند. سوء مصرف مواد و الكل به دلیل تداخلشان با داروهای تجویزی پزشک روی سلامت کلی سالمندان و افزایش خطراتی مثل سقوط به خاطر مسمومیت را افزایش می دهد.

11- چاقی

چاقی یکی از عوامل خطرناک است که زمینه را برای ابتلا به بیماری های قلبی، دیابت و سرطان فراهم می کند. این بیماری ها همگی بیماری های مزمنی هستند که روی کیفیت زندگی سالمندان تاثیر می گذارند. هر چه وزن بالاتر می رود، خطر ابتلا به بیماری ها نیز افزایش می یابد. 36.2 درصد از مردان و 40.7 درصد از زنان بین 65 تا 74 چاق هستند؛ به این معنی که شاخص توده بدنی (BMI) آنها بزرگتر یا مساوی 30 است. علاوه بر این چاقی می تواند به دلیل اینکه سالمندان به اندازه قبل تحرک ندارند ایجاد شود.

12- افسردگی

براساس آمار انجمن روانشناسی آمریکا، 15 تا 20 درصد آمریکایی های بالای 65 سال افسردگی را تجربه کرده اند. افسردگی با کاهش سطح ایمنی بدن و کاهش توانایی های فرد برای مقابله با عفونت ها، زندگی سالمندان را تهدید می کند. علاوه بر درمان با دارو و سایر روش های درمانی، افزایش فعالیت بدنی می تواند به مقابله با افسردگی کمک کند.

word image 14

59.4 درصد از بزرگسالان 65 ساله توصیه های CDC برای ورزش کردن و داشتن تعاملات اجتماعی را پیگیری نمی کنند. گزارش ها نشان می دهد فقط 8 تا 11 درصد از سالمندان اوقات فراغتشان را با خانواده و دوستان می گذرانند. پیشگیری و درمان افسردگی در افراد مسن

13- بهداشت دهان و دندان

دندان ها و لثه های سالم نه تنها برای داشتن یک لبخند زیبا و آسان و درست غذا خوردن لازمند بلکه در سلامت کلی افراد هم نقش دارند. بر اساس آنچه CDC اعلام کرده، 25 درصد از بزرگسالان بالای 65 سال دندان های طبیعی ندارند. به گفته پزشکان، دهان به طور طبیعی خشک تر می شود و حفره دهانی نمی تواند از خودش محافظت کند. برای همین مراقبت صحیح از از سلامت دهان و دندان، از جمله انجام معاینات منظم دندان باید در اولویت مراقبت های بهداشتی قرار داشته باشد.

14- فقر

براساس گزارش بنیاد خانواده کایزر در سال 2015، 45 درصد از بزرگسالان 65 ساله و بالاتر در آمریکا درآمدی پایین تر از خطر فقر داشته اند. این آمار با در نظر گرفتن عواملی مثل بدهی هایی مانند مالیات، بن غذایی، هزینه های پزشکی که تحت پوشش بیمه نیستند، هزینه های مسکن و سایر موارد اعلام شده است. در اعلب موارد خانم های مسن کمی بیشتر از مردان سالمند در معرض فقر قرار می گیرند و این این شکاف در افراد بالای 80 بیشتر هم می شود. افراد مسن تنها هم بیشتر از بقیه تمایل به زندگی با منابع کمتر دارند. فقر در صورت عدم توانایی مراجعه به پزشك و تهیه دارو برای درمان بیماری های مزمن روی سلامت سالمندان تاثیر منفی می گذارد.

از دست ندهید: 15 تا از بهترین غذاهای ضد پیری برای پوست سالم تر و زندگی طولانی تر

15- زونا

آبله مرغان دوران کودکی تان را به یاد دارید؟ وقتی فرد پیر می شود ممکن است همین آبله مرغان به شکل زونا برایش اتفاق بیفتد. طبق گفته های موسسه ملی بهداشت، از هر سه فرد بالای 60 سال یک نفر دچار زونا می شوند و 50 درصد از آمریکایی ها قبل از 80 سالگی این بیماری را تجربه می کنند. بیماری زونا با سوزن سوزن شدن پوست و سپس تبدیل آن به بثورات خارش دار و تاول خودش را نشان می دهد. برای این بیماری واکسن وجود دارد؛ بنابراین اگر سالمند هستید برای دریافت این واکسن با پزشکتان مشورت کنید. پیشگیری و درمان زونا


اپ چرب زبان

با اپلیکیشن چرب زبان، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!


 

linkسالمندان

مطالب مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up