اندازه گیری فشار خون

روش تشخیص علائم فشار خون پایین به سادگی

folderخون
commentsبدون دیدگاه

زمانی که فشارسنج میزان فشار را نشان میدهد در واقع یک عدد آن نشان از فشارخونی است که توسط قلب پمپاژ میشود که معمولا با نام فشار سیستولیک خوانده میشود و عدد دیگر فشار دیاستولیک که همان فشار پرشدن قلب از خون است که عدد کوچکتر است. فشار نرمال معمولا 120 بر80 میلیمتر برجیوه است.

فشارخون پایین

حال زمانی که فشارخون سیستولیک به زیر 90 میلیمتر جیوه و فشار دیاستولیک کمتر از ۶۰ میلیمتر برسد اصطلاحا فشارخون پایین است. اما این میزان فشارخون در صورتی پایین محسوب میشود که علائمی به دنبال داشته باشد. کاهش ناگهانی جریان خون به اندام های بدن علائمی به دنبال خواهد داشت که در ادامه به بررسی کامل تمامی عوارض خواهیم پرداخت.

حتما بخوانید: فشار خون پایین چند است؟ فشار خون بالا چند است؟ و نکات مهم دیگر

علائم فشارخون پایین

1-سرگیجه و سبکی سر

زمانی که فشارخون کاهش یابد جریان خون در مسیرهایی که باید به مغز شما برسد با مشکل مواجه می شود و به سرعت پایینی به مغز می رسد. با کم شدن سرعت خون به مغز شما دچار اکسیژن کم و در نهایت احساس سرگیجه و سبک بودن سر می کنید.

2-کاهش انرژی و خستگی

یکی از تاثیرات منفی فشار خون پایین در بدن باعث ضعف و خستگی در بدن شما می شود. این احساس تمام انرژی بدن شما را کاهش می دهد، این امر به دلیل اختلالاتی که در جریان خون پیش می آید شکل می گیرد. زمانی که خون در کاهش پیدا می کند شما احساس ضعف و خستگی خواهید کرد.

3-تپش قلب

همانطور که درباره فشارخون گفتیم یکی از اعداد مربوط به فشار پمپاژ خون به قلب است حال زمانی که خون به سرعت به قلب شما نرسد دچار تپش قلب یا همان ضربان تند قلب می شوید.

4-رنگ پریدگی

بیشتر افرادی که دچار فشار خون پایین هستند از پوستی سرد و رنگ پریده ای برخوردارند. این تغییرات در پوست افراد نشان دهنده این است که جریان خون به خوبی در شکل نگرفته و با مشکل مواجه شده است.

5-کاهش تمرکز

زمانی که جریان خون به درستی به مغز نمی رسد سبب کاهش میزان اکسیژن میشود. این حالت باعث می شود سلول های مغز دچار اختلال شود و در نهایت شما نتوانید به خوبی تمرکز داشته باشید.

6-اختلال بینایی

فشار خون پایین در بدن باعث می شود میزان دید شما کم شود، به این منظور که بینایی شما کاهش پیدا می کند.

علل ایجاد فشار خون

1-کم آبی

زمانی که دچار اسهال یا استفراغ میشوید و یا زمان زیادی ورزش میکنید مقدار زیادی آب از دست میدهید. زمانی که میزان کم آبی متوسط و یا شدید باشد کاهش فشارخون اتفاق می افتد. بهترین روشهای درمان در اینجا توضیح داده شده است.

2-خونریزی

زمانی که خونریزی شدید را تجربه میکنید رگ ها خالی از خون میشود و فشارخون اتفاق می افتد. این خونریزی اغلب ناشی از زخم معده و یا عمل های جراحی است.

3-التهاب اعضای بدن

پانکراتیت حاد (التهاب پانکراس)‌ می‌تواند باعث کاهش فشار خون شود، در پانکراتیت حاد،‌ مایعات از رگ‌های خونی به بافت‌های متورم اطراف پانکراس و نیز به حفره شکمی می‌رود، در نتیجه خون غلیظ می‌شود و حجم آن کاهش می‌یابد. 14 غذای کاهش التهاب بدن در اینجا.

4-بیماری‌های قلبی

از جمله بیماری‌های قلبی، ضعف ماهیچه قلب است که می‌تواند باعث نارسایی قلبی شود و در نتیجه، مقدار پمپاژ خون توسط قلب کاهش یابد. یکی از علل شایع ضعف ماهیچه قلب، مرگ (از کار افتادگی)‌ قسمت عمده‌ای از ماهیچه قلب به دلیل یک حمله قلبی منفرد بزرگ یا حملات قلبی کوچک‌تر و مکرر است. بایدها و نبایدها برای تقویت قلب در اینجا.

5- عوامل دیگر کاهش فشارخون

  • کمبود ویتامین B12
  • مصرف الکل و مواد مخدر
  • داروهای ضد اضطراب
  • داروهای ضدافسردگی
  • داروهای دیورتیک (ادرارآور)
  • داروهای قلبی
  • داورهایی که جهت بی حسی یا بیهوشی برای عمل جراحی استفاده می ‌شوند.
  • مسکن ‌ها
  • دیابت پیشرفته
  • آریتمی های قلبی (تغییرات ناگهانی ریتم و ضربان قلب)
  • شوک آنافیلاکسی (واکنش آلرژیک شدید)
  • یوگا و مدیتیشن
  • کم خونی شدید

درمان و پیشگیری از فشارخون پایین

1-مصرف آب خود را بیشتر کنید و همیشه بدن را در حالت هیدراته نگه دارید. . آب حجم خون را افزایش می‌دهد، که می‌تواند به کاهش خطر ابتلا به فشار خون پایین کمک کند.

2-مصرف الکل یکی از عوامل کاهش خون است بنابراین با ترک آن کاهش فشارخون را کنترل کنید.

3- معمولا پزشکان در افراد با فشارخون پایین به مصرف نمک بیشتر توصیه میکنند.

4-معمولا به افراد با فشارپایین مصرف کربوهیدرات توصیه میشود بنابراین کربوهیدرات را در وعده های غذایی خود بگنجانید.

5-برخی پزشکان توصیه میکنند نوشیدنی های کافئین دار همچون چای و قهوه بعد از غذا میتواند از افت فشارخون کم کند. اما این مسئله خود میتواند موجب ایجاد مشکل شود بنابراین در مورد این موضوع تعادل را رعایت کنید.

6-زمانی که میخواهید در وضعیت خود تغییر حالت ایجاد کنید به آرامی این کار را بکنید.

7-قبل از بیرون آمدن از رختخواب در صبح، برای چند دقیقه تنفس عمیق انجام دهید و سپس به آرامی قبل از ایستادن، بنشینید. اگر شما بر روی تخت دراز کشیده اید ابتدا مقداری سر خود را بالا ببرید که این می تواند برای مبارزه با اثرات گرانشی به شما کمک کند.

8- وعده‌های غذایی کوچکتر می‌توانند از افت فشار خون که همراه با خوردن غذا‌های زیاد و سنگین است جلوگیری کنند. بنابراین وعده های کوچک را جزئی از رژیم غذایی خود بکنید.

9-باتوجه به معرفی تمام علائم افت فشارخون در صورتی که هریک از علائم را داشتید نکات را رعایت کنید.

10-وقتی علائم فشار خون کم دارید، می‌توانید مقداری نمک مصرف کنید.

11-حالت پا‌ها در هنگام نشستن: هر زمان که علائم فشار خون پایین را شروع می‌شود، کافی است پا‌های خود را روی هم بیندازید و بنشینید. این می‌تواند در افزایش فشار خون کمک کند.

حتما بخوانید: روش اصولی و جدید بالا بردن فشار خون برای افراد با فشار پایین و نکات مهم

عوارض افت ناگهانی فشار خون

  • افت شدید فشار خون به ویژه در افرادی با خونریزی های کنترل نشده، عفونت های شدید و یا واکنش های آلرژیک، می تواند تهدید کننده زندگی باشد.
  • نوع متوسط فشار خون پایین می تواند نه تنها باعث سرگیجه و ضعف گردد بلکه باعث غش و خطر آسیب ناشی از سقوط می شود.
  • یک تغییر تنها ۲۰ میلی متر جیوه ای از ۱۱۰ سیستولیک تا ۹۰ میلی متر جیوه سیستولیک، می تواند باعث سرگیجه و غش شود؛ چرا که مغز دیگر نمی تواند یک منبع کافی از خون را دریافت کند.
  • زمانی که آب بدن خود را از دست میدهید بدن دچار شوک هیپوولمیک میشود. این شرایط زمانی اتفاق می افتد که حجم خون پایین باعث افت ناگهانی فشار خون و کاهش میزان اکسیژن و رسیدن به بافت های شما می گردد. در صورت عدم درمان، شوک شدید هیپوولمیک می تواند باعث مرگ در عرض چند دقیقه یا چند ساعت شود.

اپ چرب زبان

با اپلیکیشن چرب زبان، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!


link
خونفشار خون پایین

مطالب مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up