طبق تحقیقات جدید دانشمندان آمریکایی، مزایای ثابت شده علمی نان چاودار برای سلامتی شامل کمک به کاهش وزن، جلوگیری از سنگ های صفراوی، افزایش متابولیسم، مبارزه با دیابت، ارتقاء سلامت قلب، مبارزه با التهاب، مبارزه با آسم، پیشگیری از سرطان، حمایت از هورمون ها، حمایت از سلامت اسکلتی و تامین مواد مغذی مورد نیاز بدن است.
چاودار چیست؟
تغذیه خوب برای حفظ یک زندگی سالم حیاتی است. بسیار مهم است بدانید که چه می خورید تا مطمئن شوید مواد مغذی مورد نیاز روزانه را دریافت می کنید یا نه. با انجام این کار، نه تنها به یک بدن سالم دست پیدا می کنید، بلکه می توانید از بسیاری بیماری ها نیز اجتناب کنید. مدت ها بود که مزایای چاودار کم ارزش شمرده می شد اما امروزه بسیاری از مردم برای بهره مندی از مزایای سلامتی، آن را مصرف می کنند. چاودار می تواند به کاهش وزن کمک کند، سطح قند خون را کنترل و حتی از سرطان جلوگیری کند.
این گیاه قابل رشد در تمام فصول و حتی در باغچه است. به غیر از مصرف برای ایجاد چمن سبز و شاداب، به عنوان یک منبع دانه نیز کشت می شود. این دانه ها بسیار شبیه گندم یا جو است؛ و به عنوان منبعی فقیر شناخته شده که قابل رشد در هر منطقه است و قدمت آن به 400 سال قبل از میلاد مسیح بر می گردد.
حتما بخوانید: جدیدترین خواص تخم شنبلیله، بهترین زمان و نحوه مصرف آن طبق تحقیقات روز
ارزش تغذیه ای نان چاودار
128 گرم آرد چاودار (حدود یک کاسه معمولی) شامل:
- 4 گرم پروتئین
- 31 گرم فیبر
- 639 میلی گرم فسفر
- 205 میلی گرم منیزیم
- 5 میلی گرم روی
- 4 میلی گرم آهن
- 6 میلی گرم ویتامین B6
- 5 میلی گرم نیاسین
- 918 میلی گرم پتاسیم
- 3 میلی گرم ریبوفلاوین
- 5 میلی گرم ویتامین E
- 6 میکرو گرم ویتامین K
11 مزیت ثابت شده نان چاودار
نان چاودار شامل مقادیر زیادی از مواد مغذی است که به سلامت کلی بدن کمک میکند. از این گیاه برای تهیه موادی از قبیل نان، علوفه حیوانی استفاده میکنند. گنجاندن این دانههای سالم در رژیم غذایی میتواند تفاوت های زیادی ایجاد کند. در اینجا فوایدی که از نظر علمی تا سال 2019 ثابت شده اند را ذکر کرده ایم:
1- کمک به کاهش وزن
نان چاودار دارای کالری کم و فیبر زیاد است و مانع از افزایش وزن می شود. تحقیقات نشان داده است که چاودار می تواند برای مدت هشت ساعت گرسنگی را به تعویق اندازد؛ بنابراین در از دست دادن چربی های شکمی بسیار موفق عمل می کند. اگر قصد کاهش وزن دارید یا دوست دارید وزن کنونی خود را حفظ کنید با اضافه کردن چاودار در برنامه رژیم غذایی کمی کار خود را آسان کنید. بهترین روشهای کاهش وزن را در اینجا نیز می توانید پیدا کنید!
2- جلوگیری از سنگ های صفراوی
چاودار غنی از فیبر است و به پیشگیری از سنگ های صفراوی کمک می کند. این گیاه در مقایسه با نان معمولی، چهار برابر فیبر دارد. اگر مستعد یا در خطر ابتلا به این بیماری دردناک هستید افزودن نان چاودار به رژیم غذایی می تواند به جلوگیری از آن کمک کند؛ زیرا عناصر خاصی دارد که منجر به کاهش اسیدهایی می شود که سنگ های صفراوی ایجاد می کنند. بهترین روشهای درمان سنگ کیسه صفرا و پیشگیری از آن در اینجا!
3- افزایش متابولیسم
نان تولید شده از این غله شگفت انگیز، متابولیسم بدن را بالا می برد. فیبر موجود در نان چاودار مواد خاصی دارد که باعث می شود انرژی زیادی بدست آورید و میزان ذخیره چربی را کاهش دهید؛ بنابراین در کاهش وزن موثر واقع می شود.
4- مبارزه با دیابت
چاودار دارای شاخص گلیسمی پایین است و فیبر آن مقادیر کمی گلوکز تولید می کند. این امر برای جلوگیری از افزایش انسولین در افراد مبتلا به دیابت مناسب است. این گیاه کمک می کند تا سطح قند خون کاهش یابد و بسیاری از بیماری های مزمن از بین برود.
چاودار برای سلامتی گوارشی نیز بسیار مفید است. فیبر آن پروبیوتیک نامیده می شود که برای درمان یبوست و همچنین گرفتگی ها و کرامپ های شکمی و درد مفید است. این فیبر برای جلوگیری از مشکلات جدی مانند زخم ها نیز موثر عمل می کند. بهترین روشهای درمان دیابت در اینجا!
5- ارتقاء سلامت قلب
دانه های چاودار می توانند به جلوگیری از بیماری های قلبی کمک کنند. فیبر موجود در آن سطح کلسترول را کاهش و ژن های مربوطه را کنترل می کند؛ بنابراین، اگر فکر می کنید در معرض شرایط مرتبط با قلب هستید، چاودار را به رژیم غذایی خود اضافه کنید، زیرا مشخص شده که دارای مزایای زیادی برای سلامت قلب است. بهترین مواد غذایی که سلامت قلب شما را تضمین می کنند در اینجا!
حتما بخوانید: تفاوت نان سبوس دار (کامل) با نان معمولی + خواص و مضرات (تحقیقات جدید)
6- مبارزه با التهاب
تحقیقات نشان داده است که التهاب هسته ی بسیاری از بیماری ها است. چاودار موجود در رژیم غذایی می تواند موجب کاهش التهاب بدن شود و به سلامت کلی بدن کمک کند. التهاب ایجاد شده خطر ابتلا به دیابت نوع دو را افزایش می دهد. اگر در معرض خطر این بیماری هستید، می توانید چاودار را به رژیم غذایی خود اضافه کنید. غذاهایی که در همه سنین به آنها نیاز دارید در اینجا!
7- مبارزه با آسم
مطالعات اخیر در مورد گروهی از دانش آموزان مدارس ابتدایی نشان داد کودکانی که از چاودار در رژیم غذایی خود بهره گرفتند، شانس کمتری برای ابتلا به آسم در دوران کودکی داشتند. بهترین روشهای پیشگیری و درمان آسم در اینجا!
8- پیشگیری از سرطان
چاودار می تواند از انواع مختلف سرطان جلوگیری کند. مطالعات نشان داده اند که قادر است از انسان در برابر سرطان کولورکتال، سرطان روده بزرگ و سرطان پستان محافظت کند. در کودکانی که از نان چاودار استفاده می کنند شانس ابتلا به سرطان پروستات به نصف کاهش پیدا کرده است.
9- حمایت از هورمون ها
چاودار به طور مثبت بر پاسخ های هورمونی تاثیر می گذارد. بعلاوه باعث بهبود سلامت قاعدگی و عملکرد بهتر روده می شود. همچنین برای زنان در سنین یائسگی بسیار مفید است. بهبود سلامتی قائدگی با این چند نکته ساده!
10- حمایت از سلامت اسکلتی
چاودار دارای منیزیم و کلسیم است. استخوان ها انبار کلسیم هستند و حدود 99 درصد کلسیم را در بدن ذخیره و آن را در جریان خون آزاد می کنند. چاودار مقدار مناسبی کلسیم، منیزیم و منگنز دارد. همه این مواد نقش مهمی در ایجاد استخوان ها و دندان های قوی ایفا می کنند. سلامت استخوان با این روشهای مفید!
11- تامین مواد مغذی مورد نیاز بدن
چاودار دارای گلوتن و مواد مغذی زیادی مانند کلسیم، منیزیم، منگنز، روی، آهن و پانتوتنیک اسید است. به یاد داشته باشید هرچند چاودار مقدار گلوتن کمتری نسبت به گندم دارد، اما باز هم گلوتن دارد. اگر از عوارض جانبی ناشی از گلوتن رنج می برید، در مصرف چاودار احتیاط کنید.
حتما بخوانید: خواص، عوارض و طرز تهیه اصولی نان جو (تحقیقات جدید)
نتیجهگیری
اگر سلامتی نداشته باشید، تمام ثروت دنیا را هم داشته باشید، به درد نمی خورد. ما باید از بدن خودمان مراقبت کنیم و مهم است که یک رژیم غذایی سالم مصرف کنیم، به طوری که بدن ما به درستی کار کند. این روزها می توان به راحتی مواد غذایی مثل چاودار که به نظر بی ازش هستند را به رژیم غذایی خود اضافه کنیم.
نکات دیگر
- چاودار وزن بدن را در مقایسه با گندم کاهش می دهد.
- با کنترل انسولین، قند خون را کاهش می دهد.
- نان چاودار رضایت بخش تر و دوست داشتنی تر از گندم است.
- رضایت بیشتری برای وعده صبحانه فراهم می کند.
- خطر ابتلا به سندرم متابولیک را کاهش می دهد.
- تعادل برخی از ژن های خطرناک را به هم می زند.
حتما بخوانید: خواص سیر خام و کاربردهای جالب آن در زندگی روزمره (علمی و ثابت شده)
این مطلب نتیجه تحقیقات جدید دانشمندان پیرامون چاودار و نان حاوی آن می باشد. اگر سوال، نظر یا تجربه ای راجب استفاده از نان چاودار دارید در بخش نظرات با ما در میان بگذارید.