باقلا سرشار از پروتئین است و منبع خوبی از فولات و دیگر ویتامینها است. مصرف باقلا توسط زنان باردار میتواند منجر به فاویسم (کم خونی ناشی از باقلا زدگی) در کودک بشود. به همین دلیل قبل از مصرف آن حتما با پزشکتان مشورت کنید. این مطلب نتیجه جدیدترین تحقیقات پزشکی است.
6 غذایی که باید در دوران بارداری بخورید
در دوران بارداری باید دقت داشته باشید که غذاهایی که میخورید روی رشد جنین تاثیر مستقیمی دارد. در اینجا چند غذایی که باعث حفظ سلامتی شما در طول بارداری و فراهمنمودن مواد مغذی مورد نیاز برای رشد جنین میشوند را بیان میکنیم.
1-گندم
سرشار از فیبر و مواد مغذی مثل ویتامین E، سلنیوم و آهن است، مصرف گندم در دوران بارداری بسیار مهم است. درطول بارداری به فیبر نیاز دارید تا سیستم هاضمهتان دچار مشکل نشود. علاوه بر پیشگیری از یبوست، مصرف فیبر از دیابتهای دوران بارداری نیز جلوگیری میکند. گندم را درون برنامه غذایی خود قراردهید. از جو دو سر برای صبحانه، برنج قهوهای برای ناهار و نان سبوسدار برای شام استفاده کنید.
2- لوبیا (حبوبات)
علاوه بر فیبر، لوبیا حاوی آهن، فولیک اسید، کلسیم و روی است. وجود آهن باعث تولید هموگلوبین در بدن میشود، هموگلوبین اکسیژن را از طریق خون به بافتها انتقال میدهد. اگر به مقدار کافی آهن مصرف نکنید، ممکن است دچار خستگیشوید و جنین به اندازه کافی رشد نکند. از باقلا در صبحانه و از نخود برای درستکردن حموس استفاده کنید.
حتما بخوانید: قرص امگا 3-میزان مصرف در بارداری، کودکان و همه نکات مهم
3- مرکبات
مرکبات سرشار از ویتامین سی هستند که برای رشد کودک مفید است. مصرف کافی ویتامین سی به جذب آهن که یک ماده معدنی مورد نیاز در بارداری است کمک میکند. ویتامین سی در میوههایی مثل پرتقال، نارنگی، لیمو، گریپفروت و کیوی وجود دارد. روزانه حداقل یکی از این میوهها را مصرف کنید. میتوانید از نارنگی به همراه وعده صبحانه، پرتقال را درون سالاد و لیمو را همراه با سبزیجات مصرف نمود.
4- ماهی قزل آلا
امگا 3 چربی مفیدی است که به سلامت بدن کمک میکند. برای رشد مغز، چشم و سیستم عصبی جنین مفید است. امگا 3 را فقط از طریق غذا خوردن میتوانید بدست آورید، زیرا بدن شما قادر به ساخت امگا 3 نیست.
قزلآلا سرشار از امگا 3 و پروتئین و کلسیم است. همچنین میزان جیوه بسیار اندکی است، جیوه میتواند به نوزاد آسیب بزند. به همین دلیل سازمان FDA توصیه میکند زنان باردار در طول هفته نباید بیش از 12 اونس غذای دریایی مصرف کنند.
حتما بخوانید: خواص خوردن انار در بارداری، میزان مصرف و نکات بسیار مهم دیگر
5- ماست
میزان کلسیم موجود در ماست از شیر بیشتر است. کلسیم به رشد استخوانها و دندانهای کودک کمک میکند. همچنین به گسترش عضلهها و تقویت سیستم عصبی کمک میکند. اگر به میزان کافی کلسیم دریافت نکنید، استخوانهایتان خالی از کلسیم میشود (ضعیف میشوند) و این موضوع به جنین نیز انتقال مییابد. برای عدم دریافت چربیهای اشباع که برای سلامت شما مضر است از ماست کم چرب یا بدون چربی استفاده کنید. از ماست در سوپ مرغ استفاده کنید یا برای درست کردن اسموتی ماست را با میوهها ترکیب کنید.
حتما بخوانید: بیماری فاویسم، درمان گیاهی، داروهای ممنوعه، نوزادان و نکات مهم دیگر
6- سبزیجات برگدار
کاهو، اسفناج و نعنا سرشار از مواد مغذی هستد. این سبزیجات حاوی ویتامینهای آ، سی، کا و فولیک اسید و کلسیم، آهن و پتاسیم هستند. بخاطر وجود فیبر بالا در این سبزیجات، برای پیشگیری از یبوست نیز مفید هستند. میتوانید از این سبزیجات در سالاد یا ساندویچ استفاده کنید.
10 غذایی که در طول دوران بارداری باید از آنها پرهیز کنید
- باقلای زیاد (به مقدار خیلی کم مشکلی ایجاد نمی کند)
- خمیر کیک (تولید شده با تخم مرغ پخته نشده)
- غذای ناسالم (هلههوله)
- سالادهای بستهبندی شده فروشگاه
- قهوه صبحگاهی (کافئین)
- شیر خام / ماست (لبنیات پاستوریزه نشده)
- گوشت خام
- ماهی
- جگر
- الکل
- سوسیس کالباس
در ادامه بخوانید: قرص لتروزول-تاثیر بر بارداری، جنسیت جنین، عوارض و نکات مهم