کم کاری تیروئید

درمان کم کاری تیروئید با رژیم غذایی، داروهای گیاهی+ 1 میکس خانگی

درمان صحیح کم کاری تیروئید، مصرف روزانه داروهای جایگزین هورمون تیروئید است. البته این داروها عوارض جانبی خود را بهمراه دارند و فراموش کردن مصرف یک قرص ممکن است منجر به علایم بیشتری شود. در این مقاله ما به بررسی رژیم غذایی مفید برای افراد مبتلا به کم کاری تیروئید و برخی داروهای گیاهی که عوارض ناشی از کم کاری تیروئیدرا کاهش میدهد معرفی کردیم.

عوارض کم کاری تیروئید در زنان و مردان

تیروئید | داروهای گیاهی

رژیم غذایی موثر

هدف از درمانهای طبیعی یا جایگزین، حل کردن علت اصلی مشکل تیروئید است. مشکلات تیروئید گاهی اوقات ناشی از رژیم غذایی ضعیف، استرس و کاهش موادمغذی در بدن است. دو راه برای بهبود وضعیت تیروئید، تغییر رژیم غذایی و استفاده از مکملهای دارویی است. این راهها نسبت به مصرف داروهای تیروئید عوارض جانبی کمتری دارند. استفاده از مکملهای دارویی برای افرادی که کم کاری تیروئید دارند و به داروها پاسخ نمیدهند مفید است.

1-رژیم غذایی حاوی سلنیوم

براساس موسسه ی ملی بهداشت (NIH)، سلنیوم عنصری است که نقش مهمی در متابولیسم هورمون تیروئید دارد. امروزه بسیاری از غذاهای موجود در بازار حاوی سلنیوم هستند، از جمله گوشت گاو، تن ماهی، بوقلمون و آجیل.

2-رژیم غذایی بدون شکر

شکر و غذاهای فرآوری شده میتوانند موجب افزایش التهاب در بدن شوند. التهاب میتواند میزان T4 (هورمون تیروکسین) را تغییر دهد. این میتواند علایم و بیماری تیروئید را بدتر کند.

همچنین شکر تنها سطح انرژی بدن را برای مدت کوتاهی تقویت میکند، حذف کردن آن از رژیم غذایی میتواند سطح انرژی بدن را تنظیم کند.

3-ویتامین B

مصرف مکملهای ویتامین B می تواند برروی سلامت تیروئید تاثیرگذار باشد. مصرف مکملهای ویتامین B12 می تواند آسیبهای ناشی از کم کاری تیروئید را جبران کند منابع اصلی ویتامین ب را در زیر می بینید. ضمنا. همه نکات مهم راجب ویتامین ب را در اینجا توضیح داده ایم!

  • نخودفرنگی
  • مارچوبه
  • دانه کنجد
  • تن ماهی
  • پنیر
  • شیر
  • تخم مرغ

4-پروبیوتیک ها

موسسه ی ملی بهداشت ارتباط بین کم کاری تیروئید و مشکلات روده ی کوچک را مورد بررسی قرار داد. این مشکلات ناشی از رشد بیش از حد باکتری ها مانند مخمر بود. مکملهای پروبیوتیک حاوی باکتری های زنده ای هستند که میتوانند موجب حفظ سلامتی معده و روده شوند. علاوه بر مکملها، غذاهایی مانند پنیر خام، ماست و کرفس حاوی پروبیوتیک هستند.

5-رژیم غذایی فاقد گلوتن

درحال حاضر تحقیقات از رژیم غذای بدون گلوتن در درمان بیماری تیروئید حمایت نمیکنند، اما بسیاری از افراد مبتلا به تیروئیدیت هاشیموتو و کم کاری تیروئید بعد از قطع مصرف گندم و سایر مواد غذایی حاوی گلوتن از رژیم غذاییشان، احساس بهتری داشتند.

تنها داروهای گیاهی مفید برای کم کاری تیروئید

نکته قابل توجه درباره داروهای گیاهی مورد استفاده در درمان بیماری های اختلالات تیروئید این است که نمیتوان سرخود استفاده کرد و باید قبل از استفاده از هریک از داروها با پزشک متخصص مشورت کنید.

1-ریشه شیرین بیان: کم کاری تیروئید موجب ایجاد حس خستگی در مبتلایان به تیروئید میشود. ریشه شیرین بیان مستقیما بر ترشح آدرنالین تاثیر گذاشته و از این رو موجب بهبود خلق وخو و افزایش انرژی در این افراد میشود. شیرین بیان برای درمان بالینی سرطان غده تیروئید و اختلالات آن موثر است.

2-تخم گشنیز: تخم گشنیز یکی از موثرترین داروهای گیاهی در درمان کم کاری تیروئید است. تخم گشنیز در طی 8 روز کارکرد تیروئید را تحت تاثیر قرار میدهد. برای استفاده از این داروی گیاهی کافیست 2 قاشق غذاخوری تخم گشنیز را با 1 لیوان آب مخلوط کرده به مدت 15-20 دقیقه روی حرارت کم بجوشانید سپس از روی حرارت برداشته صاف کنید و بعد از 10 دقیقه که از حرارت افتاد با 2 قاشق غذاخوری عسل مخلوط نموده و هر روز صبح ناشتا میل نمایید.

3-گیاه بادرنجبویه: بادرنجبویه گیاهی از دسته خانواده نعناع است. این دارو مستقیما بر هورمون های تیروئید تاثیر گذاشته است و عوارض ناشی از اختلالات آن را کم میکند.

4- روغن گل پامچال: روغن گل پامچال شب به بیمارانی که دارای کم کاری تیروئید (هیپوتیروئیدیم) هستند کمک می‌کند. روغن گل پامچال دارای اسید گاما لینولئیک (GLA) بالا دارای مزایای ضدالتهابی هست و به افزایش سطح هورمون‌های تیروئید در درمان کم کاری تیروئید کمک می‌کند و عوارض ناشی از آن مانند ریزش مو را کاهش میدهد.

روش درمان گیاهی کم کاری تیروئید (دکتر خیراندیش)

5-جینسنگ سیبری: جینسنگ سیبری همچون شیرین بیان بر غده آدرنال و تیموس موثر است، بنابراین میتواند بر خستگی ناشی از کم کاری تیروئید موثر است ومیتواند انرژی را افزایش دهد. یک دوز از 100 تا 200 میلی‌گرم عصاره جینسنگ سیبری را دو بار در روز، یکی قبل از صبحانه و یکی قبل از ناهار مصرف کنید. قبل مصرف حتماً با پزشک مشورت کنید.

6-گیاه پنبه‌دانه: این گیاه از نظر اسید‌های چرب پایه، به ویژه امگا3 بسیار غنی است و برای سلامت تیروئید بسیار مفید است. بنا بر تحقیق مرکز پزشکی دانشگاه مریلند، مصرف غذاهای غنی از امگا3 به تولید هورمون‌های تیروئید کمک می‌کنند و جلوی اختلالات تیروئید را می‌گیرند

7-زنجبیل: زنجبیل منبع خوبی از روی، منیزیم و پتاسیم است. از خواص ضدالتهابی قوی زنجبیل می‌توان برای درمان گیاهی کم کاری تیروئید استفاده کرد.

8- گزنه: این گیاه، غنی از ید است چای گزنه را 2-3 بار در روز مصرف کنید همچنین ،می توانید از روغن گزنه برای ماساژ در ناحیه گردن خود استفاده کنید.

معجون معجزه آسای گردو و عسل

  • برای تهیه این معجون کافیست تا40 عددگردوی سبز را بشویید.
  • سپس این گردوها را از وسط جدا کنید.
  • گردوها را درون یک شیشه قراردهید وروی آن عسل بریزید.
  • در شیشه را ببندید و 40 روز زیرنور مستقیم آفتاب قراردهید.
  • پس از 40 روز از این معجون به صورت ناشتا استفاده کنید

درمان کم کاری تیروئید در طب سنتی

1- هر روز به یک لیوان آب گرم 2 قاشق غذاخوری سرکه سیب اضافه کنید و مقدار کمی عسل را با آن مخلوط کنید و این ترکیب را هر روز بنوشید.

2- دو بار در روز (قبل از صبحانه و قبل از ناهار) 100-200 میلی گرم از عصاره جینسینگ سیبری استفاده کنید.

3- از مصرف سردی‌ها به ویژه در وعده شام پرهیز کنید.

4- مواد غذایی سرد و تر مانند ماست، دوغ، ماهی، خیار و … را کمتر و همراه مصلح مصرف کنید.

5- زیر گلو را روزانه به مدت ده دقیقه با روغن‌ بابونه به مدت چهار هفته ماساژ دهید.

6- آب، کمی نمک، گلاب، عرق نعنا، چند قطره سرکه، سماق و مقداری عسل را ترکیب و آن را غرغره کنید و سپس دور بریزید.

7- استفاده از بادکش گرم زیر گلو یکی از پیشنهادات طب سنتی برای درمان کم کاری تیروئید است.

مراقبت های خانگی

  • ورزش و رژیم غذایی سالم را جزیی از زندگی خود قراردهید.توصیه ما به شما انجام یوگا است. این ورزش سطح استرس شما را کم میکند و از این رومیتواند به شما کمک میکند.
  • به شما توصیه میکنیم ماهانه سطح هورمون های خود را چک کنید.
  • غده تیروئید، نای و حلق خود را به آرامی ماساژ دهید.
  • از مصرف بیش از حد غذاهای فرآوری شده ،خودداری کنید و مصرف شکر، محصولات لبنی، کافئین و شیرین کننده های مصنوعی را محدود کنید.
  • مصرف چای، قهوه، نوشیدنی های الکلی و آب چشمه ها را محدود کنید.
  • خمیر دندان های بدون فلوراید استفاده کنید.
  • برای پخت و پز، از وسایل آشپزی غیر چوبی استفاده کنید.

نکات تکمیلی

  • غده‌ی تیروئيد بسیار حساس است و به عوامل استرس زا واکنش نشان می‌دهد. تمرینات آرام‌بخشی مثل یوگا با کاهش استرس و ایجاد تعادل در انرژی و افزایش سوخت و ساز بدن، علائم کم کاری تیروئید را کاهش می‌دهند.
  • هورمون تیروئید و آدرنال با یکدیگر ارتباط دارند بنابراین وضعیت این هورمون را بررسی کنید.
  • تیروئيد به اشعه حساس است. برای جلوگیری از ابتلا به بیماری‌های مربوط به غده‌ی تیروئيد، در مطب دندان ‌پزشکی از یقه‌ی محافظ استفاده کنید.
  • از بطری های پلاستیکی استفاده نکنید، زیرا حاوی بیسفنول a هستند، که می توانند روی تیروئید تأثیر بگذارند و سیستم غدد درون ریز را مختل کنند.
  • سعی کنید تا خوابتان را تنظیم کنید.
  • بی تحرکی را کنار بگذارید و ورزش ها روزانه را در برنامه خود بگنجانید.

حرف آخر

برای بسیاری از افراد، مزایای استفاده از درمان طبیعی تیروئید بیشتر از معایب آن است. بااینحال این روش برای افرادی که برای درمان مشکلات تیروئید نیاز به جراحی دارند مناسب نیست. همانطور که قبلا اشاره شد قبل از شروع هرگونه درمان ابتدا با پزشک مشورت کنید.

فواید خوردن حشرات و چند نکته جالب


اپ چرب زبان

با اپلیکیشن چرب زبان، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!


link
تیروئیدداروهای گیاهی

مطالب مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up