افسردگی

8 داروی گیاهی و 4 مکمل طبیعی درمان افسردگی (کاملا موثر)

در این مقاله سعی داریم تا شما را با درمان های گیاهی بیماری افسردگی آشنا کنیم. اما قبل ازمعرفی هر یک از راه حل ها لازم است تا تعریف درستی از افسردگی ارائه دهیم. افسردگی دسته ای از اختلالات روحی است که فرد مبتلا به طور دائم احساس اندوه دارد. اختلال افسردگی معمولا زمانی تشخیص داده میشود که علائم آن بیش از دو هفته طول بکشد.

سازمان غذا و داروی آمریکا، تعدادی از داروها را برای درمان افسردگی تایید کرده است. اگر شما مبتلا به افسردگی هستید اما نمیخواهید از این داروها استفاده کنید، گزینه ی دیگری وجود دارد. بسیاری از مردم به دنبال گیاهان دارویی و درمان طبیعی برای آرام شدن هستند. بسیاری از این داروها قرن ها بصورت محلی در پزشکی استفاده میشده است. امروزه بسیاری از این گیاهان دارویی برای استفاده افرادی که ناراحتی و ناامیدی مزمن دارند استفاده میشود.

بهترین گیاهان درمان افسردگی

1-گل راعی (علف چایی)

گل راعی یا مخمر سَنت جان گیاهی است که بصورت بومی در اروپا، غرب آسیا و شمال آفریقا میروید. اروپایی ها معمولا این گیاه را برای درمان افسردگی بکار میبرند اما سازمان غذا دارو، این گیاه دارویی را برای استفاده در این شرایط تایید نکرده است.گل راعی به افزایش سروتونین در بدن مربوط میشود. سروتونین یک ماده ی شیمیایی در مغز است که افرادی که افسردگی دارند، معمولا با کمبود آن مواجه هستند. بسیاری از داروهای ضد افسردگی، میزان سروتونین را در مغز افزایش میدهند.

دانستن این نکته حائز اهمیت است که بدانید گل راعی با بسیاری از داروها تداخل دارد. بخصوص رقیق کننده های خون، داروهای شیمی درمانی و داروهای ضد بارداری. پس قبل از استفاده از این دارو حتما با پزشکتان مشورت کنید.

2- سنبل‌الطیب

از دیدگاه طب سنتی غذاهای گرم و تر برای افراد دچار استرس و افسردگی بسیار مناسب است. سنبل‌الطیب مستقیما بر روی سیستم عصبی مرکزی (CNS) تأثیر داشته، آرامبخش و ضد تشنج است. علاوه بر آن در درمان افسردگی نیز استفاده می شود.

عملکرد صحیح سیستم عصبی مرکزی به وسیله گیرنده هایی در مغز موسوم به “رسپتور های گابا” تنظیم می شود. بر اساس مطالعات آزمایشگاهی مشخص گردیده که سنبل الطیب می تواند اتصالات این گیرنده ها را ضعیف و سست نماید. در بدن انسان نیز عصاره گیاه سنبل الطیب با مهار آنزیم های کاتالیز کننده گابا، موجب افزایش غلظت گابا و در نتیجه باعث کاهش تحریک پذیری نورون های عصبی و نهایتاً عامل آرامبخشی و کاهش اضطراب می شود.

3-چای سبز

چای سبز حاوی آنتی اکسیدان EGCG است. طبق تحقیقات انجام شده این آنتی اکسیدان روی انتقال دوپامین در سیستم پاداش مغز تأثیر میگذارد. متخصصان توصیه می‌کنند برای این که دچار به اصطلاح یاس‌های فلسفی نشوید و افسردگی زندگی را به کامتان تلخ نکند به طور منظم چای سبز بنوشید. این چای برای درمان دیابت نیز مفید است.

4- زنجبیل

زنجبیل حاوی منیزیم، فسفر و کلسیم است که به درمان افسردگی کمک میکند. گاهی افسردگی براثر کمبود منیزیم به وجود می آید. بنابراین شما میتوانید با یک دمنوش زنجبیل افسردگی خود را بهبود ببخشید. از سوی دیگر زنجبیل در بهبود اشتهایی که بر اثر افسردگی از بین رفته به شما کمک کند. همچنین مکانیزم زنجبیل برای درمان افسردگی از طریق ماده ای به نام گرانیول است و با کنترل سطح گلوکز افسردگی را بهبود میبخشد.

5-آویشن

آویشن حاوی لیتیوم و تریپتوفان است. این دوماده در بهبود خلق و خو، بهبود وضعیت خواب و کاهش استرس و اضطراب کمک میکند. این گیاه دارویی از زمان ای قدیم برای درمان افسردگی کاربرد داشته است.

6-رزماری

رزماری حاوی ترکیبات فعال شامل رزمانول، سیرکیمارتین و سالویژنین است که تاثیرات ضد افسردگی و آنکسیولیتیک دارد.بهترین راه حل استفاده از این گیاه، استفاده آن به صورت چاشنی غذاهاست.

7-بابونه

یک مطالعه بر روی بابونه نشان داده است که عصاره ی بابونه را در مقابل یک دارونما برای درمان اختلال اضطراب عمومی مورد مقایسه قرار داده است. بعداز 8 هفته از انجام این مطالعه ، نتایج نشان دادند که سطح اضطراب در افرادی که از این گیاه استفاده کرده‌اند، کاهش پیدا کرده است. این گیاه از زمان های قدیم برای کاهش استرس ، اضطراب و اختلالات روحی استفاده میشد.

8-زعفران

زعفران نیز می تواند همچون داروها اثر ضدافسردگی را با افزایش سطح مواد شیمیائی خاصی در مغز شامل سروتونین (نوعی انتقال دهنده عصبی، مسئول تنظیم حالات روحی، اشتها و خواب و به باور عموم ، مسئول ایجاد حال خوب)، نوراپی نفرین و دوپامین اعمال کند. نوراپی نفرین هورمون استرس و سروتونین هورمون سرخوشی و لذت است، دوپامین نیز در مغز مسئول انتقال پیام نشاط و سرخوشی است. کاهش یا افزایش این هورمون ها نقش کلیدی در بروز افسردگی دارند.

مکمل ها ومواد مغذی موثر بر افسردگی

1-اسیدهای چرب امگا 3

اسیدهای چرب امگا 3 نوع سالمی از چربی هستند که در ماهی هایی مانند سالمون، سادرین و قزل آلا وجود دارند. آنها بصورت مکمل ها هم در دسترس ند و معمولا کپسول روغن ماهی نامیده میشوند. برطبق Mayo Clinic محققان دریافتند که افرادی که مواد مغزی موجود در روغن ماهی را در بدن خود ندارند، بیشتر در معرض ابتلا به افسردگی هستند. پس بهتر است هر دو نوع اسید چرب، DHA و EPA را در بدن خود افزایش دهید.

برای دریافت اسیدهای چرب امگا 3 علاوه بر استفاده از مکمل ها، میتوانید میزان ماهی که میخورید را نیز افزایش دهید. مصرف ماهی 3 بار در هفته میتواند مقدار امگا 3 بدن را بدون استفاده از مکمل ها افزایش دهد. درنظر داشته باشید که بعضی ماهی ها سطح جیوه ی بالایی دارند-ماهی‌هایی مانند شمشیرماهی، تاج‌ماهی، شاه‌ماهی ماکارل و کوسه شامل این گروه هستند-پس از خوردن این ماهی ها اجتناب کنید. در این مطلب همه نکات مهم راجب امگا 3 را توضیح دادیم!

2-داروی کمکی

SAM-e مخفف اس-آدنوزیل‌متیونین است. این داروی کمکی طوری طراحی شده که مانند مواد شیمیایی شادی‌آفرین طبیعی بدن عمل کند. طبق گزارش کلینیک میو Mayo Clinic، در آمریکا SAM-e یک مکمل غذایی است اما سازمان غذا دارو یا FDA آن را به‌عنوان دارو قبول نمی‌کند. از این دارو نباید به همراه داروهای ضدافسردگی استفاده کنید. استفاده زیاد ممکن است موجب معده ‌درد و یبوست شود. 5 مکمل کاملا موثر برای درمان افسردگی را در اینجا معرفی کردیم!

3-فولات

ممکن است ارتباطی بین اسید فولیک پایین و تأثیر داروهای دیگر ضدافسردگی وجود داشته باشد. تحقیقات نشان داده‌اند که استفاده از ۵۰۰ میکروگرم اسید فولیک تأثیر داروهای ضدافسردگی را افزایش می‌دهد.

یکی از روش‌های افزایش فولات این است که هر روز از غذاهای دارای فولات استفاده کنید. این غذاها شامل لوبیا، عدس، غلات صبحانه‌ی غنی‌شده، سبزیجات با برگ‌های تیره، تخمه‌ی آفتابگرادان و آووکادو می‌شوند.

4-روی

روی هم یکی از مواد غذایی است که بر عملکردهای ذهنی مانند یادگیری و رفتار تأثیر دارد. تحقیقی در مجله‌ی روان‌شناسی زیستی نشان می‌دهد که کمبود روی در خون باعث افسردگی می‌شود.

مجله‌ی عصب‌شناسی تغذیه می‌گوید استفاده‌ی روزانه از قرص‌های ۲۵ میلی‌گرمی روی برای ۱۲ هفته می‌تواند علائم افسردگی را کاهش دهد. استفاه از قرص روی می‌تواند مقدار اسید‌های چرب امگا ۳ موجود در بدن را هم افزایش دهد.

اگرچه برخی از این مواد غذایی و گیاهان دارویی در درمان افسردگی مؤثر بوده‌اند، ولی در صورت ابتلا به افسردگی شدید نباید از آنها به‌عنوان درمان قطعی استفاده کنید. افسردگی می‌تواند مشکلی خیلی جدی باشد. با پزشک خود مشورت کنید تا بتوانید بهترین درمان مؤثر را پیدا کنید.

پیشگیری از افسردگی

  • ورزش منظم
  • خواب کافی
  • پیگیری روند درمان
  • کنترل استرس
  • بهبود روابط اجتماعی
  • وقت کمتری را در دنیای مجازی صرف کنید
  • کارها و درگیری های روزانه خود را کاهش دهید
  • دوری از افراد سمی و منفی
  • داشتن رژیم غذایی صحیح
  • داشتن وزن سالم
  • دوری از مصرف داروهای غیر ضروری و دارای عوارض جانبی
  • جلوگیری از مصرف مواد مخدر و الکل
  • قطع مصرف سیگار

خوردن حشرات: فواید آن و 3 حقیقت جالب

38 تا از مقوی ترین و سالم ترین غذاها و نوشیدنیهای دنیا


اپ چرب زبان

با اپلیکیشن چرب زبان، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!


link
داروهای گیاهیدرمان افسردگی

مطالب مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up