چای دارچین نوشیدنی بسیار خوش طعمی است که از دم کردن چوب های خشک شده دارچین به دست می آید. این چای خوش طعم را می توان به تنهایی و یا با چاشنی هایی مثل عسل و زنجبیل میل کرد.
نبود کافئین در چای دارچین یکی از مزایای اصلی این چای خوش طعم است. همچنین این چای کالری کمی دارد و میتواند جایگزین نوشیدنی های پرکالری شود. به طورمتوسط یک فنجان چای دارچین حدود 2 تا 3 کالری دارد.
انواع دارچین
برای تهیه چای دارچین دو نوع دارچین مختلف وجود دارد:
1- رایج ترین نوع دارچین ، دارچین کاسیا است که در دسترس ترین نوع آن است. دارچین کاسیا به وفور در همه جای دنیا یافت می شود، ولیکن خاستگاه آن کشور چین است. دارچین کاسیا حاوی ماده فعالی به نام کومارین است که در صورت مصرف بی رویه دارچین میتواند فرد را مسموم کند.
2-نوع دیگر دارچین ، به نام دارچین سیلان ، نوع مفیدتر آن است. مصرف این دارچین حتی به میزان زیاد هیچ عارضه ای ندارد و حتی سرشار از مواد مغذی و مفید است. گرچه این نوع دارچین نیز حاوی مقداری کومارین است اما میزان آن نسبت به دارچین کاسیا بسیار کمتر است.
خواص درمانی چای دارچین
1-درمان مشکلات رحمی
چوب دارچین ماده ای ضدباکتری و ضدقارچی قوی و محرک رحم است که به کاهش درد و خونریزی قاعدگی کمک می کند. همچنین از چوب دارچین به عنوان درمانی برای اختلالات رحمی و پریود های نامنظم و دردناک استفاده می شود و برای درمان قلنج رحم از چای دارچین ساده میشود.
2-کاهش کلسترول بد
چای دارچین در کاهش کلسترول نقش دارد. پژوهش ها و تحقیقات زیادی ثابت کردهاند که نوشیدن با نظم چای دارچین، سطح کلسترول خون را در بدن تنظیم میکند.
حتما بخوانید: چای سفید چیست؟ چطور تهیه کنیم و کی و چه مقدار از آن مصرف کنیم؟
3-تنظیم قندخون
نوشیدن چای دارچین، مقاومت بدن در مقابل انسولین را افزایش میدهد. ساختن یک مقاومت انسولینی قوی، بسیار با اهمیت هست، زیرا انسولین فراوان، قند خون را افزایش میدهد که میتواند به دیابت منتج گردد. نوشیدن با نظم چای دارچین میتواند از دیابت جلوگیری کرده و آن را معالجه کند. دارچین در بر دارنده کورامین هست که نوسان قند خون را سرکوب میکند.
4-درمان عفونت ها
چای دارچین عفونتهای مخمری را معالجه میکند. مطالعات ثابت کردهاند که چای دارچین، قدرت معالجه عفونتهای مخمری بویژه قارچ کاندیدا و باکتری اشریشیا را دارد.
5-جلوگیری از سندروم روده تحریک پذیر
چای دارچین توانایی مقابله با سندرم روده تحریکپذیر را دارد. چای دارچین میتواند با قتل باکتریهای عامل اختلال سندرم روده تحریکپذیر، دستگاه گوارش را تسکین دهد.
6-بهبود عملکرد گوارش
چای دارچین میتواند از سوءهاضمه و دیگر مشکلات گوارشی مثل اسهال، یبوست، گرفتگی و درد شکم خلاص کند. دارچین، در بر دارنده کاتچین هست که فرآیند گوارش را بهبود میبخشد.
7-کاهش وزن
نوشیدن با نظم چای دارچین میتواند چربیهای بدن بویژه چربیها شکمی را کاهش دهد. اگر به خوردن غذاهای شیرین علاقه دارید، خوردن یک فنجان چای دارچین میتواند چربی را کاهش دهد.
حتما بخوانید: 10 فایده ی شگفت انگیز چای هل: این نوشیدنی خوش عطر و سالم
8-تقویت عملکرد مغز
میکندچای دارچین میتواند حافظه، هوشیاری و قدرت مغز را افزایش دهد. اگر در خانه یا محل کار احساس خستگی داشتید، نوشیدن چای دارچین میتواند در افزایش کارایی به شما مساعدت کند. نوشیدن چای دارچین میتواند ذهن شما را باز کند، زیرا نشانه ها استرسزا را برطرف میکند. نوشیدن با نظم چای دارچین، کارکرد مغز را افزایش داده که موجب باهوشترو هوشیارتر شدن شما شده و کارایی شما را افزایش میدهد.
9-حفظ سلامت قلب
دارچین در بر دارنده ترکیبات ضد انعقاد خون هست که موجب جریان مناسب خون میشود. این خاصیت از تندرستی قلب نیز محافظت میکند، زیرا لخته خون میتواند موجب سکته و حملههای قلبی گردد.
وقتی که خون، گردش شایسته ای داشته باشد، وضع قلب تثبیت میشود و مشکلات قلبی را برطرف میکند. علاوه بر اینکه دارچین میتواند گردش خون را افزایش داده و به تندرستی قلب مساعدت کند، استفاده آن میتواند جلوی پیشرفت مشکلات قلبی را نیز بگیرد. دارچین، سرشار از منگنز هست که نقش پررنگی در رشد و محافظت بافت همبند دارد.
10-کاهش ابتلا به سرطان
چای دارچین خطر سرطان روده بزرگ و گردن رحم را کاش میدهد به سبب قدرت در کاهش قند خون، دارچین موجب بهبود ضعیت روده بزرگ نیز میشود. چای دارچین، علاوه بر کاهش خطر سرطان روده بزرگ از دیگر اختلالات روده بزرگ مثل ملانوما و لنفوم نیز جلوگیری میکند. اگر به این مشکلات روده بزرگ دچارید، به نوشیدن یک فنجان چای دارچین عادت کنید، زیرا میتواند موجب بهبود مریضی شما گردد.
حتما بخوانید: خواص و مضرات دارچین، تاثیر بر لاغری، پوست و نکات مصرف با عسل و زنجبیل
دیگرخواص چای دارچین
1-کاهش دردهای قاعدگی
2-خوشبوکننده دهان
3-جلوگیری از ابتلا به آلزایمر
4-پیشگیری از روماتیسم
5-تسکین دهنده و از بین برنده فشارهای عصبی
6-تقویت سیستم روده ای
7-کاهش سردردهای ناشی از فشارهای عصبی
معرفی چند نمونه چایی دارچین
1-چای دارچین ساده
مواد لازم
چند میله دارچین یا چند قطعه شکسته از دارچین و دارچین زمینی
طرز تهیه
روش ساده جوشاندن و خیساندن چوب دارچین – چوب دارچین را به یک فنجان آب اضافه کنید و آن را به مدت 5 دقیقه بجوشانید و حالا اجازه دهید که چای به مدت 10 دقیقه خیس بخورد شما همچنین می توانید از تکه های شکسته دارچین استفاده کنید اما مطمئن باشید كه زمان کمتری برای خیس خوردن نیاز است.
2- چای دارچین و زنجبیل
موادلازم
- 4/3فنجان زنجبیل خرد شده
- 2 چوب دارچین
- 3 لیتر آب
- مقداری عسل
طرز تهیه
- زنجبیل، دارچین و آب را در یک قابلمه ریخته و بجوش آورید برای بجوش آمدن درپوش آن را برای یک ساعت بگذارید و سپس آن را با عسل مصرف نمایید.
- چای دارچین و زنجبیل را می توانید 8 ساعت جلوتر از زمان مصرف آماده كنید اما موقع مصرف باید دوباره آن را قبل از مصرف به خوبی گرم كنید.
حتما بخوانید: 2 روش عالی و جدید برای لاغری با دارچین و زنجبیل در کمترین زمان ممکن
3-چای دارچین و شیر نارگیل
مواد لازم
- 4 فنجان آب
- 8 چای کیسه ای
- 4 فنجان شیر نارگیل
- یک قاشق چای خوری برگ استویا
- 6 دارچین
- 8 برش ریشه زنجبیل (تازه)
- 8 میخك سالم
- 2 تکه هل
- یک قاشق چای خوری عصاره وانیل
طرز تهیه
- تمامی مواد را ترکیب کنید و برای حداقل یک ساعت در حرارت بالا و یا چند ساعت بیشتر روی حرارت کم ادامه دهید و در نهایت شیرنارگیل را به آن اضافه کنید.
- شما میتوانید آن را گرم بخورید و یا بگذارید خنک شود و مخلوط با یخ و یک قاشق غذا خوری از روغن نارگیل برای چای دارچین سرد استفاده كنید.
4-چای لیمو و دارچین
مواد لازم
- 4 میخك
- 4 فنجان آب
- 3 قاشق غذاخوری آب لیمو
- یک قاشق غذاخوری شکر قهوه ای
طرزتهیه
دارچین، میخک و آب را به گلدان اضافه کرده و بجوشانید حالا آن را از اجاق برداشته و چای کیسه ای را به آن اضافه کنید به مدت پنج دقیقه رها كنید و پس از آن کیسه را بردارید حالا شکر و لیمو را اضافه کنید و گلدان را روی حرارت کم قرار دهید برای مدتی بخیسانید و به یک فنجان بریزید لازم نیست که شما به آن فشار دهید.
حتما بخوانید: دارچین چه تاثیری بر فشارخون دارد؟ نتایج تحقیقات جدید دانشمندان
عوارض احتمالی مصرف چای دارچین
- زنان باردار نباید دارچین مصرف کنند. این به این دلیل است که دارچین (به خصوص روغنی اش) می تواند زایمان زودرس و یا انقباضات رحمی را القا کند.
- مصرف زیاد دارچین در طول دوران طولانی باعث ساخت سطح ویژه ای از مسمومیت در بدن می شود.مقدار توصیه شده دارچین با توجه به وزارت بهداشت ، 6 گرم در 6 روز از هفته یا کم تر است که در این سطح، دارچین برای بسیاری از مردم ایمن است.
- دارچین نیز می تواند میزان قند خون شما را کاهش دهد.در حالی که 2 قاشق چای خوری پودر دارچین سیلان یا جوشاندن چوب دارچین در چای نمی تواند تاثیر زیادی روی سطح قند خون داشته باشد، اما روغن چوب دارچین سیلان می تواند منجر به افت شدید در سطح قند خون شود به خصوص اگر دارو مصرف می کنید.
- علایم حساسیت به دارچین شامل آبریزش بینی، اشک چشم و یا درد چشم ها، تنگی نفس (معمولا با بوی روغن دارچین)، معده ناراحت، ورم بینی، گیجی، سرگیجه، افت ناگهانی فشار خون و حالت تهوع است.
- مقدار بالای دارچین می تواند برای افراد با بیماری قلبی خطرناک باشد، چون دارچین به افزایش ضربان قلب مشهور است.
حتما بخوانید: خواص چای سبز با دارچین و بهترین روش ترکیب آنها (حتما بخوانید)
موانع مصرف چای دارچین
- دارچین به ظاهر خون را پاک می کند. این خواص رقیق کنندگی خون به طور خاص در دارچین کاسیا بالا است، در حالی که دارچین سیلان به نظر نمی رسد که خون را رقیق کند. این خاصیت رقیق کنندگی خون در دارچین به ظاهر به آن کمک می کند به عنوان یک عامل انعقاد کننده به خصوص برای افرادی که از بیماری های قلبی رنج می برند، عمل کند. بنابراین باید مراقب باشید که دارچین را با داروهای رقیق کننده خون دیگر نخورید و این دلیل این است که چرا پزشکان توصیه نمی کنند دارچین را در هنگام مصرف دارو مصرف کنید.
- بهتر است در هنگام مصرف آنتی بیوتیک, دارچین را حذف کنید و با پزشک خود مشورت کنید.
- به طور كلي مصرف ادویه ها از جمله دارچین در دوره شيردهي باعث ناراحتی معده نوزاد می شود و باید محدود شود. معده درد، اسهال یا استفراغ نشانه این است که سیستم گوارشی کودک به این نوع غذاها حساس است.
- بعضی از محققان مصرف روزانه 2 تا 4 گرم پودر دارچین را توصیه مینمایند و بعضی دیگر معتقدند این مقدار باید بین 1 تا 6 گرم دارچین باشد، با اینحال توجه داشته باشید مصرف بیش از اندازه دارچین میتواند مسموم کننده باشد.