گل پونه

خواص و مضرات گل پونه و بهترین زمان و نحوه مصرف اصولی

پونه یکی از خوشبوترین گیاهان دارویی بوده که از خانواده نعناع است. پونه گیاهی علفی با ساقه‌ای راست و کوتاه به رنگ سبز تند با گل‌های ریز صورتی یا آبی است که برگ‌هایی شبیه نعنا، بیضی اما کوچک‌تر و نوک تیزتر دارد. ارتفاع گیاه پونه 10 تا 30 سانتی‌متر است.

این گیاه علاوه بر خواص دارویی برای بیماری ها در صنعت بهداشتی و آرایشی و به عنوان طعم دهنده کاربرد زیادی دارد. پونه طعم گرم و گسی دارد که بعد از مدتی حس خنکی در دهان ایجاد میکند.

حتما بخوانید: عرق آویشن چیست؟ خواص و بهترین روش استفاده از آن کدام است؟

ترکیبات شیمیایی و موادمغذی

خواص درمانی

1-تاثیر بر پوست و مو

پونه دارای خواص ضد میکروبی و ضد التهابی بوده و به همین دلیل نوشیدن چای و دمنوش پونه یا بخور پونه با پاک سازی پوست به درمان آکنه و جوش صورت کمک می کند.

روغن پونه دارای خواص آب رسانی قوی بوده که برای کاهش چین و چروک پوست و جوان سازی پوست صورت مفید می باشد.همچنین ماساژ مو با روغن پونه به سفت شدن فولیکول مو کمک کرده و برای درمان ریزش مو مفید می باشد. ضماد تهیه شده از برگ های پونه در درمان زخم های پوستی موثر است.

2- تاثیر بر لاغری

پونه با افزایش متابولیسم بدن موجب پربی سوزه شده و لاغری را به ارمغان می آورد. می توانید آن را به سالاد اضافه کنید یا بصورت خام همراه غذا مصرف نمایید. یا اینکه چای پونه مصرف کنید.

حتما بخوانید: 20 تا از فواید، مضرات و نحوه مصرف گیاه پونه برای سلامتی که نمیدانستید

3- بهبود سیستم گوارشی

فیبر موجود در این گیاه به درمان یبوست و سلامت روده‌ها کمک می‌کند و جذب عناصر غذایی از روده را بهبود می‌بخشد و از این رو گیاهی مفید برای رفع سوء تغذیه و بی‌اشتهایی است. همچنین پونه خواص ضد اسپاسمیک دارد و می تواند برای درمان نفح و گرفتگی معده، بهبود هضم غذا و سلامت دستگاه گوارش مفید باشد.

پونه به عنوان یک ملین شناخته می شود و با بهبود حرکات روده و پاک سازی روده برای پیشگیری و درمان یبوست و اسهال مفید می باشد. چایی و دمنوش پونه به این منظور استفاده میشود.

4- آرام کننده اعصاب و خواب آور

چای پونه خاصیت آرام بخشی دارد و نوشیدن آن قبل از خواب با کاهش استرس و فشار های عصبی به درمان بی خوابی کمک می کند. همچنین پونه دارای خواص آرام بخش بوده و با کاهش استرس و اضطراب به درمان افسردگی و بی خوابی کمک می کند.

پونه-کوهی

5- سرماخوردگی و آنفولانزا

پونه با وجود خواص آنتی باکتریال در کاهش گلودرد موثر است. مقادیر بالای مونولول موجود در پونه برای پیشگیری و درمان سرماخوردگی، آنفلوآنزا و عفونت مفید بوده و با پاکسازی ریه ها به درمان بیماری های تنفسی مانند برونشیت و آسم کمک می کند. معمولا چایی و دمنوش پونه برای درمان آنفولانزا استفاده میشود.

حتما بخوانید: خواص و مضرات چای پونه کوهی و بهترین نحوه مصرف آن که قبل از استفاده باید بدانید

6- فشار خون و قلب

مقادیر بالای پتاسیم و منیزیم موجود در پونه به کاهش فشار خون بالا در افراد کمک می کند. پونه تازه و خشک با کاهش فشار خون بالا خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی و سکته قلبی را کاهش می دهد.

7- تنظیم چرخه قاعدگی

پونه با تنظیم چرخه‌های قاعدگی کمک می‌کند تا این چرخه‌ها به‌ موقع ایجاد شوند. این ویژگی پونه به لطف تحریک هورمون‌های استروژن و پروژسترون اتفاق می‌افتد.

8- جلوگیری از پوکی استخوان

ترکیبات فعال با خاصیت ضدالتهابی که با نام بتاکاریوفیلین در پونه کوهی شناسایی شده‌اند، فرد را در برابر پوکی استخوان و گرفتگی عروق محافظت می‌کنند. در صورت حساسیت به لبنیات پونه را میتوان جایگزین کرد.

9- سایر خواص (ثابت نشده-طب سنتی):

خواص گل پونه از نظر ابو علی سینا

  • ضماد پونه برای درمان گزش حشرات و جانوران بسیار مفید است.
  • ترکیب پونه با روغن و مالش بر بدن در کاهش دردهای عضلانی بسیار موثر است
  • به توصیه ابوعلی سینا مصرف انجیر و پونه در کاهش خلط و التهابات تنفسی کمک بسیار زیادی میکند.
  • در گذشته گیاه پونه را در اتاق‌های بیماران در حال نقاهت قرار می‌دادند تا باعث تسریع در بهبود آنان شود. از طرفی مردم قدیم معتقد بودند گذاشتن گل‌های پونه اطراف سر بیماران باعث برطرف‌شدن سرگیجه و سردرد می‌شود.

حتما بخوانید: 16 کاری که برای سالم ماندن در تمام طول زندگی باید انجام دهید!

مضرات گل پونه

  • مصرف پونه برای زنان باردار مضر است، زیرا باعث ایجاد انقباضات رحمی و سقط جنین می‌شود.
  • زیاده‌روی در مصرف پونه باعث بروز سردرد، افزایش فشار خون و پمپاژ قلب می‌شود.
  • افراط در مصرف پونه باعث بروز مسمومیت و تشنج می‌شود.
  • در صورت حساسیت به خانواده نعناع از مصرف پونه پرهیز کنید.
  • مصرف پونه باعث ازدیاد تعریق در بدن می‌شود.
  • در مصرف روغن پونه باید بسیار محتاط باشید. زیرا این ماده می‌تواند برای انسان سمی و حتی کشنده باشد. روغن پونه باید در مقادیر بسیار اندک مصرف شود.

فرق پونه و نعناع

طرزتهیه دمنوش و چای پونه

مواد اولیه :

  • پونه خشک شده (به ازاء هر نفر) ۲ قاشق غذاخوری
  • نبات یا عسل بمیزان دلخواه
  • آب جوش ۲ لیوان

برای تهیه چای، پونه خشک شده را درون قوری ریخته و آب را به آن اضافه کرده و اجازه دهید به مدت 10 دقیقه دم بکشد سپس با عسل و یا نبات میل کنید. چای پونه سرشار از خواص درمانیست.

حتما بخوانید: 30 تا از مهمترین خواص نعناع +بهترین نحوه ی مصرف آن طبق تحقیقات جدید

خواص چای پونه

  • یکی از متداول ترین کاربردهای چای پونه در درمان نفخ و سنگینی معده و اخلالات گوارشی و متوقف کردن سکسکه می باشد.
  • دم کرده پونه برای رفع اختلالات عصبی و خستگی های روزانه بسیار مفید است زیرا بسیار انرژی زا می باشد .
  • در رفع اسهال و هضم غذا موثر است.
  • مصرف چای پونه به صورت مداوم موجب ضدعفونی شدن مجاری تنفسی و بهبود مشکلات تنفسی از جمله تنگی نفس ، آسم و سرفه و رفع خلط می باشد .
  • در زمان سرما خوردگی استفاده از دمنوش پونه به صورت منظم موجب بهبود سرما خوردگی در زمان کوتاهتری می گردد زیرا به عنوان آنتی بیوتیکی بسیار قوی عمل می کند .

اپ چرب زبان

با اپلیکیشن چرب زبان، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!


 

link
پونهگل پونه

مطالب مشابه

2 دیدگاه. همین الان خارج شوید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up