پانیک.jpg

18 نکته و تکنیک موثر برای درمان حملات پانیک

حملات پانیک که حملات اضطرابی نیز نامیده می ‌شوند، می ‌توانند منجر به احساس ترس فیزیکی شوند. برای مثال، بیماران مبتلا به حملات پانیک ممکن است سرگیجه، تپش قلب، لرزش، تنگی نفس و کشش ماهیچه ‌ای را تجربه کنند. گفته می ‌شود که حملات پانیک بارها و بارها رخ می ‌دهد؛ اما وقوع حمله پانیک به این معنی نیست که با تهدید خارجی مواجه هستید. یک حمله پانیک برای چند دقیقه یا حتی نیم ساعت طول می ‌کشد.

با این حال، اثرات عاطفی و فیزیکی ناشی از حملات پانیک تا چند ساعت طول می ‌کشند. گرچه بسیاری از مردم درباره حملات پانیک یا چگونگی مقابله با آن نمی ‌دانند، منتها این وضعیت در مردم بسیار رایج است. همه افراد در هر سنی می ‌توانند یک حمله پانیک در زندگی داشته باشند. حدود ۱۰ درصد از مردم آمریکا در طول زندگیشان دچار حمله پانیک شده ‌اند.

نکات و تکنیک های موثر

اگر حملات پانیک مورد درمان قرار نگیرد، بیشتر و بیشتر خواهد شد. برای مدتی طولانی، این امر به شدت ناتوان‌ کننده خواهد بود. دلایل بسیاری برای حملات پانیک وجود دارد. با این حال باید به پزشک مراجعه کنید تا مطمئن شود که علائم ناشی از بیماری هایی مانند آسم، دیابت، مشکلات گوش داخلی، پرکاری تیروئید، مشکلات قلبی و پرکاری تیروئید پس از زایمان نباشد.

روش ‌های مختلفی برای درمان حملات پانیک شامل داروها، روان‌درمانی، درمان بیوفیدبک، تکنیک ‌های مدیریت استرس، تکنیک ‌های تنفس مناسب، تکنیک ‌های آرام‌ سازی، آموزش مهارت حل مساله و تغییر سبک زندگی وجود دارد. یکی از داروهای پرکاربرد که برای درمان استفاده می شود آلپرازولام یا سایر داروهای ضد افسردگی هستند.

همچنین بخوانید: قرص آسنترا یا سرترالین 50-کاربرد، عوارض، نحوه مصرف و سایرنکات مهم

1- عادت به احساس وحشت

این اولین نکته در مورد نحوه برخورد با حملات پانیک است. با این حال ترس، اضطراب و وحشت ممکن است آخرین چیزی باشد که می ‌خواهید امتحان کنید، در صورتیکه باید با آن مقابله کنید و به این احساس وحشتناک عادت کنید. فرار از این شرایط یا اجتناب از آن، بد است. اگر به اجتناب از آن ‌ها ادامه دهید، علائم حملات پانیک، ناپدید نمی ‌شوند. بهترین راه برای مواجهه با آن، عادت کردن به علائم این وضعیت است.

باید این نشانه‌ ها مانند تپش قلب یا اساس گیجی را مدیریت کنید. لازم است درک کنید که احساسات شما، به این معنا نیستند که در حال مرگ هستید. بزودی ممکن است تپش قلب، لرزش یا ترس را به عنوان نشانه ‌های خطر نبینید.

حتما بخوانید: اثراتی که استرس بر روی ذهن و بدن تان می گذارد! (تحقیقات جدید)

بدن می ‌تواند با واکنش پانیک فیزیکی یا عاطفی مثل تپش قلب، سردرد و یا خفگی گلو مبارزه کند. اگر زمان بیشتری را صرف تمرین نشانه ‌های خود ‌کنید، احتمال بیشتری وجود دارد که کنترل خود را در دست بگیرید و شروع به عادت به آنها کنید. بعنوان مثال مغزتان خسته خواهد شد؛ خصوصا اگر زمانی که از تپش قلب می ‌ترسید، بر روی تردمیل بدوید.

اگر از سرگیجه می ‌ترسید، می‌توانید در یک صندلی اداری بنشینید و بگذارید به دور خود بچرخد. یا اگر از تنفس کوتاه می ‌ترسید، می ‌توانید با تنفس قهوه این احساس را تمرین کنید.

2- بیا جلو!

این نکته در مورد نحوه برخورد با حملات پانیک، عجیب به نظر می ‌رسد، اما موثر است. فراخواندن آن، باعث می ‌شود که بدن جستجو برای پیدا کردن دلیل وحشت را، متوقف کند. این یعنی هر زمان که نگران می‌ شوید و در شرف وقوع یک حمله پانیک هستید، باید به خودتان بگویید: من از آن نمی ‌ترسم. چرا ادامه نمی دهید؟ بهترین ضربه خود را به من بزنید. با کمال تعجب، تمایل و فراخواندن ترس و وحشت، کمک خواهد کرد تا اضطراب و چرخه ترس را متوقف کنید.

به محض اینکه سعی کنید با ترس و اضطراب مبارزه کنید، اضطراب از بین خواهد رفت. زمانی که سعی می کنید از این شرایط فرار کنید و یا از آن اجتناب کنید، واکنش عاطفی و فیزیکی شما بدتر می ‌شود و پایداری بیشتری پیدا می‌ کند. اگر از احساس اضطراب و ترس استقبال کنید، دیگر هیچ دلیلی برای ترسیدن وجود نخواهد داشت.

3- اضطراب واقعی نیست

دانستن این نکته مهم است که اضطراب واقعیت ندارد. زمانی که از چیزی که اتفاق می ‌افتد، هراس دارید باید آرام باشید و به خودتان بگویید که نگران نشو چون هیچ اتفاقی رخ نخواهد داد. برای مثال زمانی که تلفن همراهتان در ساعت 3 صبح زنگ بخورد، باعث می ‌شود احساس اضطراب و وحشت بکنید. برخی بیماران با پانیک مکرر ممکن است وحشت را اینگونه تفسیر کنند که کسی در خانواده دچار مشکل شده ‌است یا کسی نگران است یا فرزندانشان در اورژانس هستند.

حتما بخوانید: بهترین و بدترین خوراکی ها برای اضطراب و افسردگی

در حالیکه می ‌تواند اینگونه تعبیر شود که کسی شماره اشتباه گرفته یا یک تماس تلفنی یا دوستی از خارج کشور است که ساعت زمانی متفاوتی دارد. تا زمانی که این تماس تلفنی برقرار نشود، هنوز تفسیر ادامه دارد. پس چرا به جای فکر کردن به آن، گوشی را جواب نمی دهید؟ این همان اضطراب و وحشت است. به جای اینکه فکر کنید که دارید می ‌میرید یا دیوانه می ‌شوید، چرا تعبیر نمی‌کنید که اضطراب چیز خطرناکی نیست؛ و این تنها اضطرابی است که قبلا نیز با آن مواجه بوده ‌اید و می ‌توانید با آن مقابله کنید.

4- با تفکر جدید و مثبت شروع کنید

این فکر خیلی مهم است. افکار منفی، علائم حملات پانیک را ایجاد می ‌کند در حالی که افکار مثبت باعث می ‌شود که احساس بهتری داشته باشید. به عنوان یک تکنیک در مورد چگونگی مقابله طبیعی با حملات پانیک، باید با تفکر جدید و مثبت شروع کنید. متاسفانه، اغلب بیمارانی که دچار اضطراب غیر منتظره‌ می ‌شوند همیشه با خود فکر می ‌کنند که آیا دچار حمله پانیک شده‌ام؟ یا می‌ترسم، دارم می ‌میرم و یا دارم دیوانه می ‌شوم.

در حال افتادن هستم و مردم به من می‌خندند. این تفکرات ادامه خواهد یافت و باعث افزایش چرخه ترس می شوند. پس دفعه بعد، زمانی که دچار حملات پانیک شدید، باید سعی کنید که تلاش خود را بکنید تا به روش جدید و مثبت با آن روبه رو شوید. فکر کردن در مورد یک اتفاق خوب یا جالب در زندگی تان و یا یک موفقیت رضایت ‌بخش، کمک خواهد کرد تا بهتر و مثبت ‌تر شوید.

۵- به آرامی خود را به وضعیت پانیک عادت دهید

این روش در مورد نحوه برخورد با حملات پانیک و بدون دارو، زمان می ‌برد؛ بنابراین باید صبور باشید و تلاش خود را بکنید. چون مواجهه فوری با وضعیت پانیک، مشکل و غیر ممکن است و باید به آرامی خود را به وضعیت پانیکی که از آن می ترسید، عادت دهید؛ مثلا، زمانی که از ورزش در کلاس تناسب اندام می ‌ترسید، ممکن است بخواهید ورزش را متوقف کنید و هرگز به کلاس تناسب اندام باز نگردید.

حتما بخوانید: علت کابوس های خواب شبانه و روش های ساده درمان در منزل

با این حال، می ‌توانید با انجام دو کار بر آن غلبه کنید. اول باید سعی کنید به این فکر کنید که قلبتان می ‌تواند با تلاش بیشتر مبارزه کند. دومین چیز این است که ضربان قلب خود را در یک زمان کوتاه، افزایش دهید. هر روز سعی کنید چند قدم بصورت دویدن آرام، بردارید و سپس بایستید. با اینکار می ‌توانید بر تپش قلب غلبه کنید و به کلاس تناسب اندام برگردید. برخی از مردم ممکن است از بودن در سالن ‌های شلوغ سینما هراس داشته باشند.

نکته موثر برای آن ‌ها این است که سعی کنید در صندلی نزدیک به در خروجی، بنشینید. برای دفعه بعد، باید دو ردیف جلوتر بروید؛ و در قدم سوم در صندلی های دو نفره بنشینید. با این حال، باید مطمئن شویند که مرحله فعلی آسان است و قبل از رفتن به مرحله بعدی احساس ترس و وحشت نکنید.

۶- تمرین تنفس

اگر دچار حملات پانیک و یا اختلال پانیک شدید، تمرین تنفس عمیق، موثرترین روش برای مقابله با این حملات است. توصیه می ‌شود که تنفس شکمی برای بیماران با حملات پانیک، اعمال شود. اول، یک دست را روی شکم خود و دست دیگر را روی سینه بگذارید.

باید دستان خود را برای شناختن قسمت ‌های بدن خود و اینکه از چه ماهیچه ‌ای برای تنفس استفاده می ‌کنید، بکار ببرید. دوم، دهانتان را باز کنید و به آرامی اه بکشید. زمانی که اینکار را می ‌کنید، شانه ‌ها و ماهیچه‌ های بالاتنه تان را شل می کنید. منتها با ملایمت، زیرا نباید ریه را کاملا خالی کنید. فقط باید ماهیچه ‌های خود را آرام کنید. سپس دهانتان را ببندید. چند ثانیه مکث کنید و با دهان بسته، هوا را از طریق بینی به داخل شکم بکشید.

حتما بخوانید: جدیدترین خواص دمنوش به لیمو برای لاغری، استرس و سم زدایی بدن+ طرز تهیه اصولی

بعد از پایان تنفس، مکث کنید. زمانی که مکث می‌کنید به اندازه ریه شما بستگی دارد. بعضی از افراد می ‌توانند مدت بیشتری مکث کنند. تا هر زمانی که احساس راحتی می ‌کنید، مکث کنید. مهم این است که به آرامی نفس بکشید زیرا این امر باعث آرامش خواهد شد. دهان خود را باز کنید و با بیرون دادن شکم، کل هوا را خارج کنید. مکث و استراحت کنید. این مراحل را چندین بار تکرار کنید تا زمانی که احساس بهتری داشته باشید.

۷- خواب

همه می‌دانیم که خواب نقش مهمی در بازیابی انرژی و التیام مشکلات جسمی و عاطفی ایفا می ‌کند. دلیل آن این است که خوابیدن باعث ایجاد آرامش می شود. اختلال در مغز ناشی از کمبود خواب، خطر گسترش حملات پانیک را افزایش می ‌دهد؛ بنابراین، به عنوان راه مقابله با حملات پانیک، توصیه می‌ شود که حداقل ۸ ساعت در روز بخوابید.

متاسفانه، یک نوع حمله پانیک، حملات شبانه است که ممکن است در شب رخ دهد و شما را بی هیچ دلیلی از خواب بیدار کند. مردم نمی‌دانند چرا و چگونه این اتفاق می ‌افتد؛ و زمانیکه آن حملات پانیک را در شب تجربه می ‌کنند، کم‌کم نگران چیزی بد و شوم می شوند که اتفاق خواهد افتاد. با این حال، مطالعات اخیر نشان داده‌اند که حداقل ۵۰ تا ۷۰ درصد افرادی که دچار حملات پانیک می ‌شوند، حداقل یک ‌بار در شب با این مساله روبرو خواهند شد؛ بنابراین هنگامی که در ساعت ۲ یا ۳ بامداد از خواب بیدار می شوید، غیر عادی است.

حتما بخوانید: درمان بیخوابی، کارهایی ساده که شما را به خواب عمیق می برند!

بنابراین، یک توصیه مفید برای بیماران با حملات پانیک شبانه این است که بلند شوید. با پاشیدن آب روی صورت خود به طور کامل بیدار شوید. باید کمی آب بنوشید و کارهای معمولی مانند چک کردن سگ یا گربه خود را انجام دهید.

۸- مدیتیشن

مانند تمرین تنفس عمیق، مدیتیشن به عنوان یکی از راه‌ های موثر برای مقابله با حملات پانیک در نظر گرفته می ‌شود. با توجه به تحقیقات اخیر، مدیتیشن کمک خواهد کرد تا احساسات خود را با کاهش فعالیت آمیگدال مغز، بهبود بخشید. دانشکده پزشکی هاروارد می‌گوید که مدیتیشن از طریق ایجاد تغییرات در ارتباطات مغزی، مزایای ذهنی و جسمی زیادی ایجاد خواهد کرد؛ بنابراین، باید از روش معمول مدیتیشن به عنوان راهی برای کمک به مبارزه با اضطراب و غلبه بر ترس استفاده کنید. یک نوع مراقبه، مدیتیشن مانترا می باشد.

مانترا تنها تجربه معنوی نیست بلکه ویژگی‌های فیزیکی نیز به مفید بودن آن اضافه می ‌شود. مدیتیشن مانترا شامل کند کردن تنفس است؛ به همین دلیل در درمان تند تنفسی نیز موثر است. زمانی که دچار حملات پانیک شوید، به فعالیت سالم و سازنده منجر خواهد شد. علاوه بر این، ذهن را آرام خواهد کرد؛ در نتیجه، تسکین و آرامش قابل‌ توجهی در برابر نشانه‌ های حملات پانیک خواهید یافت.

حتما بخوانید: اثراتی که استرس بر روی ذهن و بدن تان می گذارد! (تحقیقات جدید)

9- یوگا

حالات بدنی در یوگا کمک خواهند کرد تا  ناراحتی ‌های جسمانی را رفع کنید. وقتی یوگا تمرین می‌کنید، تعادل خود را حفظ خواهید کرد و ماهیچه ‌های خود را کش خواهید داد. در نتیجه، با کشش ماهیچه، سفتی بدن کاهش خواهد یافت. علاوه بر این، تمرین یوگا نه تنها علائم فیزیکی را کاهش می ‌دهد بلکه از افکار منفی و مضطرب رها می کند. تجسم، مدیتیشن و تمرکز بر روی یک نفس عمیق، نگرانی و ترس موجود در افکار را از بین می ‌برد. تمرین یوگا، آرامش را تقویت خواهد کرد و به ذهن و بدن اجازه می‌ دهد که احساس آرامش و راحتی بکنند.

علاوه بر آن، توصیه می ‌شود یوگا را در کلاس یوگا تمرین کنید، زیرا می ‌توانید با افراد دیگر ارتباط برقرار کنید. بیماران با حملات پانیک و اگروفوبیا، همواره از احساس انزوا و تنهایی رنج می ‌برند. یوگا تمرین مفید و موثری برای افرادی است که می خواهند آرامش، استرس و رشد معنوی را دنبال کنند.

۱۰- رژیم غذایی

برای بیماران مبتلا به حملات پانیک مکرر و غیر منتظره، غذا خوردن و اغلب، حفظ سطح قند خون در طول روز بسیار مهم است. اول باید به اهمیت صبحانه برای سلامتی توجه داشت. ۷ یا ۸ ساعت را در رختخواب صرف می ‌کنید. وقتی صبح بیدار می ‌شوید، سطح قند خون پایین است؛ بنابراین باید صبحانه بخورید تا بدن خود را تنظیم کنید.

اگر بدون خوردن چیزی بیرون بروید، بدن ممکن است احساس ترس و اضطراب داشته باشد و ممکن است دچار حملات پانیک شوید. خوردن چیزی حاوی کربوهیدرات و پروتئین پیچیده بسیار خوب و عالی است، زیرا این غذاها به حفظ سطح قند خون و کنترل آن کمک خواهند کرد. کربوهیدرات می ‌تواند به سرعت توسط بدن جذب شود.

مطلب مهم: فوبیا (ترس بیخودی) را با این 11 تکنیک ساده شکست دهید!

باید از نوشابه‌های گازدار و تنقلات قندی دوری کنید. آب نوشیدنی برای مرطوب نگه داشتن بدن و سلامت آن مفید است. علاوه بر این، جرعه جرعه نوشیدن آب یک نکته در مورد نحوه برخورد با حملات پانیک و کاهش اضطراب است؛ بنابراین باید یک بطری آب با خود داشته باشد و هر وقت احساس نگرانی و اضطراب کردید، کمی آب بنوشید.

11- غذاهایی که باعث بهبود می شوند

  • غلات: گفته می ‌شود که فقدان منیزیم در رژیم غذایی به راحتی موجب اضطراب، استرس و افزایش خطر گسترش حملات پانیک می ‌شود. دلیل دیگر این است که غلات تریپتوفان دارند. تریپتوفان یک انتقال ‌دهنده عصبی آرام است. علاوه بر این، غلات می ‌توانند احساس گرسنگی را کاهش دهند. گرسنگی می‌ تواند منجر به اضطراب و حملات پانیک شود.
  • جلبک دریایی: مانند تمام غلات، جلبک دریایی فواید زیادی برای سلامت جسمانی و روانی دارد. بعلاوه مقدار بسیار زیادی منیزیم و تریپتوفان دارد. در نتیجه، خوردن جلبک دریایی می ‌تواند کمک کند تا آسودگی موقتی برای اضطراب و استرس پیدا کنید.
  • زغال اخته: زغال اخته تنها یک میوه خوش ‌مزه نیست بلکه برای برخورد با حملات پانیک، فوق العاده است؛ زیرا سرشار از تریپتوفان و ویتامین با ویژگی ‌های آنتی‌اکسیدانی هستند که در تسکین استرس و اضطراب موثر می باشند.
  • توت ها: در کنار زغال اخته، انواع توت های آکای نیز غذاهایی هستند که می‌توانند اثرات آرامش بخش به ارمغان بیاورند. اگرچه انواع توت ‌ها باعث کاهش وزن نمی شوند، اما میوه‌ های آبکی با ویژگی ‌های آنتی‌اکسیدانی هستند که باعث آرامش می شوند.
  • بادام: بعلاوه توصیه می ‌شود مشتی بادام همراه خود داشته باشید. اگر اضطراب و یا ترس داشتید، کمی بادام بخورید تا ذهنتان آرام شود و علائم را تحت کنترل داشته باشید. بادام حاوی روی است که یک ماده غذایی کلیدی برای تعادل روحی و کنترل احساسات می باشد.
  • شکلات: در کنار بادام می ‌توانید یک تکه شکلات با خودتان داشته باشید. وقتی از حملات پانیک رنج می ‌برید، تکه کوچکی از شکلات به شما آرامش موقتی می ‌دهد. زمانی که می‌ خواهید از شکلات به عنوان روش موثر در برخورد با حملات پانیک، بهره ببرید، بهتر است شکلات تلخ و بدون شیر و قند اضافه مصرف کنید.
  • ریشه ماکا: پودر ریشه ماکا را می ‌توان به برخی نوشیدنی ها و غذاها اضافه کرد؛ مانند سایر میوه ‌ها و سبزیجات که قبلا ذکر شد، ریشه ماکا منبع عالی از مواد مغذی، از جمله آهن و منیزیم است که می ‌تواند کمک کند استرس و اضطراب را کاهش دهید.

نه تنها مواد غذایی، بلکه هر چیزی که شامل ویتامین B12، منیزیم، آنتی ‌اکسیدان و روی است در درمان و پیشگیری از حملات پانیک موثر می باشد؛ بنابراین، مکمل‌ های گیاهی مانند گل ساعتی یا کاوا ممکن است برای کنترل احساسات و حفظ تعادل مفید باشند؛ اما برای مصرف این مکمل ها، اول باید با پزشک مشورت کنید و از او درباره مصرف مقدار مناسب سؤال کنید. استفاده بیش از حد از این مکمل ‌ها می ‌تواند منجر به عوارض جانبی ناخواسته شود.

12- بابونه

مطالعات انجام ‌شده نشان داد که بابونه می ‌تواند به کاهش نشانه ‌های حملات پانیک خفیف یا متوسط کمک کند. بابونه غنی از منیزیم و کلسیم، مواد مغذی موثر و مهمی است که می ‌تواند علائم حملات پانیک را کاهش دهد. برای استفاده از بابونه، به گل‌ های بابونه خشک نیاز دارید.

دو قاشق چای خوری را به یک فنجان آب جوش اضافه کنید. آن را با حوله بپوشانید و 10 دقیقه صبر کنید. سپس آنرا صاف کرده و بنوشید. در صورت لزوم می توانید کمی عسل به آن اضافه کنید. توصیه می‌ شود که هر روز دو فنجان چای بابونه بنوشید تا به آرامش دست یابید و از حملات پانیک جلوگیری کنید.

13- ال تیانین

گفته شده است که راهبان بودایی ژاپنی می توانند ساعت ها تفکر کنند. به گفته Mark Blumenthal که در شورای گیاه شناسی آمریکا کار می کند، دلیل آن وجود ال تیانین، یک اسید آمینه موجود در چای سبز است. طبق یک مطالعه، دانش آموزانی که با حملات مکرر و غیر منتظره پانیک زندگی می کنند، می توانند پس از مصرف چای سبز یا 200 میلی گرم ال تیانین آرام تر باشند.

به منظور درمان یا جلوگیری از حملات پانیک، می توانید از چای سبز استفاده کنید. شما می توانید سه یا پنج فنجان چای سبز که حاوی ال تیانین است، بنوشید. حتی به جای آن، می توانید از مکمل ال تیانین مصرف کنید.

14- رازک

رازک یک درمان خانگی دیگر در مورد نحوه برخورد با حملات پانیک است. رازک در آبجو حضور دارد. با این حال، نوشیدن آبجو مزایای آرامش بخش فراهم نمی‌کند. از آنجا که ترکیب آرامش بخش در رازک، روغن فرار است، می ‌توانید از مزایای سودمند روغن فرار یا عصاره آن بهره ‌مند شوید.

زمانی که چای می ‌نوشید، به خاطر مزه تلخ، مصرف آن دشوار است. با این حال، می ‌توانید آن را با نعناع یا بابونه ترکیب کنید. به گفته Blumenthal، رازک در ترویج خواب خوب مثل دیگر گیاهان دارویی، از جمله سنبل الطیب موثر است. بعلاوه می توان از مکمل رازک استفاده کرد.

همچنین بخوانید: قرص آلپرازولام (زاناکس) چیست؟ عوارض، فواید، روش ترک و طرز مصرف

15- سنبل الطیب

باید ۲ قاشق سوپ خوری ریشه سنبل ‌الطیب را در یک فنجان آب سرد بریزید. آنرا به مدت ۸ تا ۱۰ ساعت بپوشانید. سپس آب آن را فشار دهید و در طول روز برای گرفتن بهترین نتیجه از آن بنوشید. برای جلوگیری از هر گونه عوارض جانبی ناخواسته، لازم است برای مصرف با پزشک مشورت کنید تا از عوارض جانبی ناخواسته جلوگیری کنید.

به طور معمول، بیماران با حملات مکرر و غیرمنتظره پانیک، باید ۴۰۰ تا ۹۰۰ میلی‌گرم عصاره سنبل الطیب در شبانه روز مصرف کنند. این درمان باید قبل از خواب استفاده شود. منتها اگر قبل از رفتن به محل کار مصرف شود، می‌تواند باعث ایجاد خواب ‌آلودگی و تمرکز کم‌تر بر روی کار شود. بهتر است سنبل الطیب با گیاهان دارویی دیگری نظیر بابونه، رازک و فرنجمشک ترکیب شود.

16- فرنجمشک

فرنجمشک از قدیم برای درمان اضطراب و استرس به شدت مورد استفاده قرار گرفته ‌است. بعلاوه با آرام کردن اعصاب، در درمان هر گونه مشکل خواب نیز موثر است. مطالعه ‌ای که روی داوطلبان سالم انجام شد نشان داد که افرادی که از عصاره فرنجمشک استفاده کردند، آرام‌تر از افرادی بودند که دارونما مصرف کردند.

اگر چه برخی مطالعات نشان داده ‌اند که استفاده از فرنجمشک برای محرومیت از خواب و اضطراب، می ‌تواند باعث شود که احساس نگرانی بیش تری بکنید. در نتیجه مهم است که به آرامی با یک مقدار کم شروع کنید.

۱۷- ورزش روزانه

در کنار یوگا، مدیتیشن و تمرین تنفس، ورزش روزانه نیز راه موثر و مفید دیگری برای مغز و هم چنین سلامت فیزیکی است. گفته می ‌شود که ورزش یک پادزهر عالی برای اضطراب و افسردگی در نظر گرفته می ‌شود که می‌تواند هم مزایای موقتی و هم بلند مدت داشته باشد. این یک حقیقت است که افرادی که هر روز ورزش می‌ کنند خطر حمله پانیک کم تری نسبت به افرادی که ورزش نمی ‌کنند، تجربه می ‌کنند.

دلیل ممکن این است که وقتی ورزش می ‌کنید، هورمون احساس خوب را افزایش می‌ دهید و هورمون استرس را در بدن خود کم می‌ کنید. علاوه بر این ورزش کمک می کند تا انرژی اضافی را که موجب احساس پانیک می شود، بسوزانید؛ بنابراین فقط باید ورزش منظم انجام دهید تا از حملات پانیک جلوگیری کنید. ورزش هوازی و یا ۳۰ دقیقه پیاده ‌روی در روز توصیه مناسبی است. بهترین ورزشهای مخصوص هر فرد در اینجا!

18- مصرف امگا 3

همه می دانیم که امگا 3 ماده مغذی مفیدی برای سلامتی است، اما بسیاری از افراد نمی دانند که امگا 3 می تواند به افراد کمک کند تا با افسردگی مبارزه کنند؛ بنابراین، به عنوان راهی برای مقابله با حملات پانیک به طور طبیعی و بدون دارو، باید مصرف امگا 3 را افزایش دهید. در یک مطالعه روی دانش آموزانی که از 2.5 میلی گرم اسید چرب امگا 3 به مدت 12 هفته مصرف کردند، کاهش چشم گیر اضطراب دیده شد.

حتما بخوانید: علل اصلی سرد بودن دست ها و روشهای درمان (تحقیقات جدید)

توصیه می‌شود که هر چقدر می ‌توانید امگا ۳ را از غذاها بدست آورید. اسید چرب امگا 3 در ماهی های آب سرد مانند ماهی سالمون وجود دارد. ماهی سالمون می تواند حاوی 3.75 گرم امگا 3 باشد. علاوه بر ماهی سالمون، منابع عالی امگا 3 عبارتند از ساردین ها، ماهی کولی و صدف. اگر نمی توانید اسیدهای چرب امگا 3 را از غذا بدست آورید، راه جایگزین، مصرف مکمل های امگا 3 است که در هر فروشگاه بهداشتی موجود است. با این حال، اگر بخواهید این درمان را انتخاب کنید، باید مراقب باشید، زیرا مصرف بیش از حد امگا 3 ممکن است برای سلامتی مشکل ایجاد کند.

19- ویدیوی عالی زیر را حتما ببینید!

 

دانلود ویدیو


اپ چرب زبان

با اپلیکیشن چرب زبان، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!


link
اضطراببی خوابیپانیکدرمان استرس

مطالب مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up