سنگینی سر

سنگینی سر نشانه چیست و چه علتی دارد؟ (از زبان فوق تخصص)

در واقع سردرد و سنگینی سر بیماری های مجزا نیستند اما معمولا نشانه ای از بیماری های مختلف است که گاهی پنهان است. شایع ترین دلیل سنگینی سر عفونت سرماخوردگی است که در آن مخاط سینوس ملتهب و تخلیه سینوس مختل می شود. همچنین سردردهای تنشی و افرادی که مایع مغزی نخاعی آنها کشیده می شود نیز دچار این حالت می شوند. در این مقاله دکتر هادی عبداللهی توضیحات بیشتری در این زمینه می دهد.

علل سنگینی سر

1-بی خوابی

محققین عصب شناسی در ایتالیا طی تحقیقاتی به این مسئله پی بردند که در زمان کم خوابی و یا بی خوابی در درون مغز و بین نرون ها ، بیشتر از حد نیاز پروتئین انباشته می شود که موجب احساس سنگینی سر و کندی فعالیت مغز می گردد. این تحقیقات نشان داد که مغز هنگام خواب تمام اطلاعات وارده از روز قبل را طبقه بندی و تنظیم و نیز داده های اضافی را پاک می کند. اطلاعات بیشتر و درمان این مورد!

2-فشار عضلانی

گاهی اوقات گردن و سر شما طی یک حادثه مانند حادثه رانندگی، سقوط اشیا و یا حتی حرکات ورزشی غیر اصولی ممکن است آسیب ببیند که این آسیب موجب سنگینی در ناحیه سر و گردن میشود که این نوع از سنگینی سر علائمی همچون اسپاسم در ناحیه گردن، ورم گردن و ناتوانی در حرکت آزادانه گردن همه این موارد موجب سنگینی در ناحیه گردن میشود. اطلاعات بیشتر و درمان این مورد!

حتما بخوانید: سرگیجه نشانه چیست؟ علل، درمان سریع خانگی، قرصهای مفید و نکات دیگر

3-سندروم های خستگی

برخی بیماری ها و گاهی اوقات نوع سبک زندگی موجب ایجاد خستگی و در نهایت سردرد میشود عواملی همچون: کم کاری تیروئید، کم خونی ، سوتغذیه و کم آبی بدن، بیماری های کلیه و کبد ، سندروم خستگی مزمن و…همگی موجب ایجاد خستگی و در نهایت سنگینی سر میشوند. اطلاعات بیشتر و درمان این مورد!

4-اضطراب و استرس

یکی از عوامل ایجاد سنگینی سر سردرها تنشی است سردرد های تنشی معمولا بر اثر استرس و اضطراب زیاد و عوامل روانشناختی ایجاد میشود معمولا سردردهای تنشی با سفتی دور گردن همراه است. اطلاعات بیشتر و درمان این مورد!

5- میگرن

سردردهای میگرنی با سردردهای تنشی تفاوت دارد این نوع سردردها معمولا حساسیت به نور و سروصدا بسیار زیاد است. تهوع و استفراغ را به همراه دارد و موجب ایجاد سنگینی بیش از حد در سر میشود. اطلاعات بیشتر و درمان این مورد!

6-اختلال ویستیبولار

احساس سنگینی سر می تواند نتیجه اختلال ویستیبولار باشد. سیستم ویستیبولار شامل گوش داخلی و مغز است که کنترل حرکت و تعادل را بر عهده دارد. اختلال ویستیبولار علائمی همچون وزوز گوش یا زنگ در گوش، از دست دادن شنوایی، سرگیجه، یا احساس مانند چرخش سر و تلوتلو خوردن حین قدم زدن دارد.

بیماری منیر نوعی اختلال ویستیبولار است که بر گوش داخلی تاثیر می گذارد. بیماری منیر نیز می تواند احساس سرگیجه در گوش ایجاد کند که منجر به سنگینی سر می شود. اطلاعات بیشتر و درمان این مورد!

حتما بخوانید: 4 تا از بهترین و کم عوارض ترین قرص هایی که برای سردرد خوبه؟

7-آلرژی ها

معمولا آلرژی فصلی همراه با عطسه، فشار سینوسی، سرفه و یا آبریزش بینی همراه است معمولا این علائم فشارهایی بر سر وارد میکند و موجب احساس سنگینی در سر میشود. سردرد، سینوزیت و گرفتگی گوش، و یک احساس کلی ضعف سلامتی می تواند باعث شود که سرتان سنگین تر از حد معمول باشد. اطلاعات بیشتر و درمان این مورد!

word image 4

8- عفونت سینوسی

عفونت سینوسی یا سینوزیت، هنگامی رخ می دهد که حفره های بینی متورم می شوند. سینوزیت معمولا توسط یک ویروس ایجاد می شود و ممکن است بخشی از سرماخوردگی باشد. عفونت های سینوسی می توانند توسط باکتری ایجاد شوند و یا به ندرت یک عفونت قارچی باعث ایجاد آن ها می شود.

عفونت سینوسی می تواند باعث فشار و درد صورت و همچنین گرفتگی بینی و سردرد شود. این علائم گاهی اوقات نیز به عنوان سرگیجه توصیف می شوند. اطلاعات بیشتر و درمان این مورد!

9-تومور مغزی

تومورهای مغزی معمولا علائمی همچون سنگینی سر ندارد ولی گاهی براساس مکان توده ممکن است فشار بر گردن و سر ایجاد شود که موجب احساس سنگینی در سر ایجاد شود.

سنگینی سر ناشی از تومور با علائمی همچون سردرد مکرر،تشنج ، تهوع و استفراغ، مشکلات بینایی یا شنوایی، ضعف بازوها، پاها یا عضلات صورت، مشکلات رفتاری و شناختی مانند حافظه ضعیف یا عدم توانایی تمرکز همراه است. اطلاعات بیشتر و درمان این مورد!

تشخیص سنگینی سر

سنگینی سر معمولا دردهای خفیفی هستند و همیشگی نیستند. اما اگر سنگینی سر دائمی و طولانی مدت شد حتما با یک متخصص مشورت کنید تا دلیل سنگینی سر تشخیص داده شود. و درصورت تشخیص و معاینه فیزیکی پزشک گاهی تشخیص مبنی بر سی تی اسکن و ام آر ای داده میشود.

حتما بخوانید: 12 تا از جدیدترین و بهترین روش های درمان سریع خانگی سردرد معمولی (قطعی)

درمان دارویی سنگینی سر

درمان حرکتی برای کاهش سنگینی سر

1-مانور اپلی

  • روی لبه‌ی تخت بنشینید. سر خود را ۴۵ درجه به طرف چپ خم کنید (نه به اندازه‌ای که به شانه‌ی چپ بخورد). یک بالش در زیر خود قرار دهید تا وقتی دراز کشیده‌اید، به جای این که زیر سرتان باشد، بین شانه‌ها قرار گرفته باشد.
  • به سرعت روی پشت خود بخوابید، طوری که سرتان با تخت تماس داشته باشد (همچنان زاویه‌ی ۴۵ درجه به سمت چپ را حفظ کنید). بالش بایستی زیر شانه‌ها قرار گرفته باشد. به مدت ۳۰ ثانیه صبر کنید تا اگر سرگیجه‌ای هست متوقف گردد.
  • سرتان را بدون این که از روی تخت بلند شود، به اندازه‌ی ۹۰ درجه به سمت راست بگردانید. ۳۰ ثانیه در همین حالت بمانید.
  • سر و بدن خود را در حالتی که قرار گرفته‌اید، به سمت راست بچرخانید. در این شرایط باید به کف اتاق خیره شده باشید. ۳۰ ثانیه هم در این حالت بمانید.
  • به آرامی بلند شوید اما چند دقیقه روی تخت بمانید.

word image 5

2- پایین آوردن چانه (chin tuck)

  • این ورزش می‌تواند به تقویت عضلات مسئول نگهداری گردن در یک موقعیت درست، کمک کند.
  • در مقابل دیوار ایستاده شانه‌های خود را به عقب کشیده و به مستقیم به طرف جلو نگاه کنید.
  • چانه را حرکت داده و به طرف پایین بکشید تا احساس کشش در ناحیه‌ی پشت گردن و عضلات طرفین گردن داشته باشید.
  • به مدت ۵ ثانیه به این حالت مانده و ۱۰ بار این حرکت را تکرار نمایید.

word image 6

3- گرم کردن پشت (back burn)

  • ورزش گم کردن پشت می‌تواند به بهبود وضعیت و تقویت عضلات گردن کمک کند.
  • در مقابل دیوار ایستاده بازوها را در ارتفاع شانه بالا بیاورید طوری که کف دست‌ها در مقابل‌تان قرار بگیرد.
  • بازوها را به آرامی بالا برده به گوش‌‌های تان نزدیک کنید، و موقعیت کف دست‌ها در مقابل صورت را حفظ کنید و دوباره به آرامی بازوها را به حالت شروع برگردانید.
  • این حرکت را ۱۰ بار و سه تا پنج مرتبه در روز تکرار نمایید.

حتما بخوانید: 5 تا از بهترین دمنوش ها برای درمان سردرد و میگرن (جدیدترین تحقیقات)

درمان سنگینی سر با تغییرسبک زندگی

  • مصرف روزانه8 لیوان آب
  • استفاده از رژیم غذایی حاوی فیبر
  • استفاده از مکمل های آهن و ویتامین
  • خواب کافی و استراحت در طی خواب شبانه

ویدیو

 


اپ چرب زبان

با اپلیکیشن چرب زبان، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!


link
درمان سردردسرگیجهسنگینی سر

مطالب مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up