چای ترش

خواص و مضرات چای ترش برای لاغری، پوست و بدن و نحوه مصرف

چای ترش از گیاه گل جامائیکا، گیاهی یک ساله و اندازه بوته‌هایی به ارتفاع ۲ تا ۳ متر و برگ‌های چند وجهی که رنگ زرد مایل به سبز با گل‌هایی به رنگ قرمز است، به دست می‌آید. در ایران این گیاه در مناطقی به‌مانند گلمورتی استان سیستان و بلوچستان کشت شده است.

نام دیگر چای ترش، چای مکی است که به صورت وسیع در قسمت‌هایی از عربستان کشت می‌شود. طعم چـای ترش و رنگ آن قرمز است. این نوشیدنی با کافئین و کالری کم در سراسر دنیا شناخته شده است و اغلب به عنوان نوشیدنی درمانی در میان مردم شناخته می‌شود.

حتما بخوانید: خواص دمنوش به لیمو برای لاغری، استرس و سم زدایی بدن+ طرز تهیه

طبیعت چای ترش

چای ترش نوعی دمنوش با طبع سرد و خشک است. این دمنوش پس از مصرف حالت سردی را در بدن ایجاد می‌کند. افرادی که مزاج سرد دارند و دارای متابولیسم و انرژی پایین هستند باید از خوردن چای ترش به ویژه در فصل سرما و برودت هوا و در اقلیم‌های سردسیری پرهیز کنند. این نوشیدنی فقط برای گرم مزاجان توصیه می‌شود.

مواد مغذی و ترکیبات چای ترش

  • یکی از خواص چای ترش این است که به صورت طبیعی کم‌کالری و بدون کافئین است.
  • کلسیم
  • آهن
  • منیزیم
  • فسفر
  • پتاسیم
  • سدیم
  • روی
  • نیاسین
  • فولات
  • چای ترش حاوی ماده‌ای به نام پروتوکاتکویک اسید است که خاصیت آنتی‌اکسیدانی و ضدتوموری دارد.
  • چای ترش با داشتن ماده‌ای به نام آپوپتوز روند رشد سلول‌های سرطانی را آهسته می‌کند.
  • چای ترش سرشار از ویتامین c است. وجود این ویتامین برای تقویت و تحریک سیستم ایمنی بدن به فعالیت بیشتر ضروری است.

خواص درمانی چای ترش

1-تنظیم فشار خون

چای ترش به کنترل فشار خون بالا و محافظت از قلب کمک می‌کند. این ویژگی‌ها باعث می‌شود تا برای افرادی که از فشار خون بالا رنج می‌برند و افراد در معرض ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی مفید باشد. بر اساس پژوهشی در دانشگاه تافتس بوستون، چای ترش به خاطر داشتن خواص ضدالتهابی می‌تواند فشار خون بالا را تا عدد ۱۰ میلی‌متر کاهش دهد.

برای دستیابی به این خاصیت باورنکردنی باید به مدت چند هفته، هر روز سه فنجان چای ترش مصرف کنید. چای ترش ادرارآور است و با کمک به دفع ادرار به کاهش فشار خون بالا کمک می‌کند.

2-کاهش کلسترول

چای ترش خواص آنتی‌اکسیدانی بالایی دارد و به واسطه‌ی این خاصیت به کاهش کلسترول بد خون کمک می‌کند، در نتیجه می‌تواند به محافظت قلب و عروق در مقابل بیماری‌ها و آسیب‌ها کمک کند.

3-محافظت از کبد

چای ترش در درمان بیماریهای کبد مؤثر است. بر اساس تحقیقات خواص آنتی‌اکسیدانی چای ترش به درمان بیماری‌های کبد کمک می‌کند. آنتی‌اکسیدان‌ها با خنثی کردن اثر رادیکال‌های آزاد موجود در بافت‌ها و سلول‌ها از بدن‌ محافظت می‌کنند، در نتیجه می‌توان گفت چای ترش با کمک به حفظ سلامتی بسیاری ار اندام‌ها باعث افزایش طول عمر فرد می‌شود.

4-کاهش قند خون

چای ترش برای کسانی که دیابت نوع دو دارند مفید است. بهترین روشهای پایین آوردن قند خون در منزل در اینجا نیز توضیح داده شده است!

5-کاهش دردهای قاعدگی

نوشیدن چای گرم در دوران پریود خانم ها به تسکین گرفتگی قاعدگی کمک می کند بخصوص چای ترش که اثر فوری در کاهش درد دارد. چای ترش فعالیت هورمون ها را متعادل کرده و در بهبود خلق و خو، رفع گرفتگی ها و سایر مشکلات دوره قاعدگی موثر است.

6- درمان افسردگی

در میان روش های غلبه بر افسردگی، چای ترش ولرم مناسب است.

حتما بخوانید: خواص و مضرات چای سفید برای لاغری، پوست و بدن و نحوه و زمان مصرف

7-لاغری

چای ترش از مشهورترین نوشیدنی های لاغر کننده در جهان است . چای ترش جایگزین خوبی برای کافئین است زیرا باعث کاهش جذب نشاسته و قند در بدن شده و تولید آمیلاز را متوقف و به لاغر شدن کمک می کند زیرا آمیلاز باعث افزایش فرایند جذب کربوهیدرات ها در بدن می شود. همچنین با افزایش ادرار و رفع یبوست باعث دفع بهتر مواد از بدن شده و به سوخت و ساز و متابولیسم بدن کمک می کند.

8-تاثیر چای ترش بر پوست

  • گل چای ترش به نام “بوتاکس طبیعت” مشهور شده است. چای ترش فعالیت آنزیم الاستاز را مهار می کند. این آنزیم با تجزیه الاستین طبیعی پوست و پروتئین های کلاژن روی جوانی و شادابی پوست اثر منفی می گذارد.
  • نوشیدن چای ترش به هیدراتاسیون و حفظ رطوبت پوست کمک می کند.
  • چای ترش منبع طبیعی آلفا هیدروکسی اسید است که پوست را پاکسازی کرده، چربی پوست را کنترل و منافذ پوست را باز می کند. به همین دلیل مصرف چای ترش باعث شادابی، نرم شدن و جوانسازی پوست می شود.
  • آنتی اکسیدان های موجود در چای ترش علائم و نشانه های پیری در چهره همانند از دست دادن رطوبت و چین و چروک ها را کاهش داده و به جوانسازی پوست و چهره کمک می کند.

9-تاثیرچای ترش بر موها

چای ترش برای افزایش رشدمو و ضخیم کردن موها عالی است و به حفظ رطوبت موها کمک می کند.

حتما بخوانید: 11 تا از بهترین دمنوش ها برای درمان همزمان چاقی و دیابت (جدیدترین تحقیقات)

نحوه استفاده از چای ترش

1-دمنوش

برای درست کردن دمنوش چای ترش بهتر است مقداری آب را درون قوری بجوشایند. سپس مقداری برگ چای ترش را درون قوری ریخته و به مدت15 دقیقه دم کنید. سپس با اضافه کردن مقداری عسل آن را میل کنید. اگر می خواهید یک چایی قوی و تند بخورید, همراه با طعم های دارچین و یا نعنا میل کنید

2-ماسک صورت

  • چند عدد گلبرگ چای ترش را کوبیده و با مقداری آب مخلوط کنید. 1 قاشق غذاخوری عسل طبیعی به آن اضافه کرده و روی پوست صورت بمالید تا آلودگی ها را از منافذ پوست پاک کند. بعد از 20 دقیقه بشویید.
  • پودر گل چای ترش و پودر اسطوخودوس (هریک به اندازه 1 قاشق چایخوری) را با 2 قاشق چایخوری خاک رس سبز مخلوط کرده و سپس مقداری آب (یا ماست یا عسل) به آن افزوده و هم بزنید تا خمیر غلیظ به دست بیاید. ماسک را روی کل صورت به جز چشم ها مالیده و بگذارید خشک شود. سپس مقداری آب روی ماسک اسپری کنید تا مجددا مرطوب شود و با انگشت کمی ماساژ دهید و ماسک را با دست جدا کنید. تا زمانی که ماسک به طور کامل از پوست جدا شود به اسپری آب و ماساژ ادامه دهید. در پایان از مرطوب کننده استفاده کنید.
  • 1 قاشق غذاخوری گیاه چای ترش و 1 قاشق غذا خوری عسل را در یک لیوان آب بریزید و بگذارید 30-40 دقیقه دم بکشد، سپس می توانید مقداری سبوس جو دوسر به آن اضافه کرده و بر روی صورت و گردن بمالید، بگذارید 10-15 دقیقه بماند و بعد از آن اول با آب گرم و سپس با آب سرد خوب بشویید.

حتما بخوانید: 10 دمنوش گیاهی که بیشترین خاصیت را برای سلامتی بدن دارند!

3-سرم مو

  • گلبرگ های خشک 2 یا 3 گل چای ترش را داخل کوزه ای ریخته و مقداری روغن بادام شیرین به آن اضافه کنید تا کل حجم مخلوط حدود 100 گرم شود. به مدت یک ماه آن را پشت پنجره که رو به آفتاب است قرار دهید و در طول این مدت گاهی آن را تکان دهید. بعد از این مدت، روغن به دست آمده را جدا کرده و هر بار 2 ساعت قبل از شستن موها، آن را به پوست سر و موها بمالید. این ماسک باعث افزایش رشد موها شده و موها را ضخیم می کند.
  • 4 فنجان آب گرم را با 1 قاشق غذاخوری گل خشک چای ترش یا دو عدد چای ترش کیسه ای مخلوط کرده و بگذارید 20 دقیقه بماند. بعد از سرد شدن و در مرحله آخر آبکشی، موها را با چای ترش بشویید.
  • 8 عدد گل چای ترش را کوبیده و با مقداری آب مخلوط کنید. خمیر حاصل را روی پوست سر و موها مالیده و بعد از یک ساعت با آب بشویید. دو بار در هفته از این ماسک استفاده کنید. این ماسک مرطوب کننده، فولیکول های مو را نیز تغذیه کرده و باعث افزایش رشد موها می شود.
  • پودر گلبرگ چای ترش، شیر نارگیل، عسل و ماست (هریک به اندازه 2 قاشق غذاخوری) را با 4 قاشق غذاخوری آلوئه ورا مخلوط کرده و خمیر غلیظ حاصل را روی پوست سر و موها بمالید. بعد از 30 دقیقه با آب گرم بشویید. از این ماسک یک بار در هفته استفاده کنید تا خشکی و شکنندگی موها را برطرف کرده و از موخوره جلوگیری کند.

میزان مصرف چای ترش

در صورت مصرف گل خشک تنها 10 گرم دمنوش در روز و در صورت مصرف عصاره 100 میلی‌گرم در روز مصرف شود. در شرایط عادی بهترین میزان مصرف چای ترش تنها یک فنجان در روز می باشد.

یک جایگزین: دمنوش نعناع فلفلی، روش تهیه اصولی و بهترین زمان مصرف برای لاغری

مضرات و موانع مصرف چای ترش

  • مصرف چای ترش می تواند سطوح استروژن را کاهش دهد. اگر در حال استفاده از (درمان جایگزینی هورمون) هستید یا تحت کنترل بارداری به هر شکلی هستید، نباید از چای ترش استفاده کنید.
  • مصرف چای می تواند اثر مستقیمی روی توانایی تولید مثل داشته باشد. کیفیت پایین استروژن، اگر در حال برنامه ریزی بارداری هستید، ممکن است منجر به مشکلاتی شود.
  • زیاده روی در مصرف چای ترش در زنان باردار باعث کاهش اشتها و سوء تغذیه شده و باعث کاهش وزن نوزاد پس از تولد می‌ شود.
  • کاهش فشار خون و خواص ادرار آور چای ترش ممکن است منجر به گسترش رگ های خونی شود. بنابراین، اگر مبتلا به فشار خون پایین هستید و داروهای کاهش فشار را مصرف می کنید باید چای را از رژیم غذایی خود حذف کنید.
  • چای ترش بر سلول های سرطانی پوست و مغز تاثیر می گذارد. موسسه سرطان ملی دریافت که اگر تحت شیمی درمانی و یا پرتو درمانی قرار دارید، باید از خوردن این چای اجتناب کنید چون ممکن است موجب مشکلاتی در هنگام تداخل با داروهای سرطان شود. این یکی از مهترین اثرات جانبی چای است که باید از آن آگاه باشید.
  • چای ترش می تواند اثرات توهم زا داشته باشد و بسیاری از مردم پس از خوردن آن احساس سبکی و حتی مستی می کنند. به یاد داشته باشید هنگام رانندگی یا استفاده از ماشین آلات در هنگام صرف چای بیشتر مراقب باشید.
  • ممکن است بدن برخی افراد به مصرف چای ترش حساسیت نشان دهد. این حساسیت بیشتر به صورت قرمز شدن چشم یا تب مشاهده می‌شود.
  • بیماران مبتلا به دیابت بهتر است از مصرف چای ترش اجتناب کنند، چای ترش سطح قند خون را به شدت کاهش می دهد و اثر داروهای کاهش قند خون را از بین می برد.

ویدیوی کوتاه راجب چای ترش

 


اپ چرب زبان

با اپلیکیشن چرب زبان، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!


 

link
چایچای ترشکاهش وزنلاغری

مطالب مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up