تخم شربتی

بهترین روش طرز شستن تخم شربتی که قبل از مصرف باید بدانید

تخم این گیاه سیاه شفاف است و وقتی‌که در آب ریخته شود بلافاصله حالتی خمیری و لعاب‌دار در آب ایجاد می‌کند، که بسیار لغزنده است و رنگش متمایل به رنگ خاکستری می‌شود. لعاب این دانه‌ها پس از جذب آب، مانند فالوده می‌شود. نام‌های دیگر این گیاه: بادروج، تره خراسانی، اوقیمن، حوک، بورنگ، صریرا و بادروج است.

دانه‌های ریحان، سیاه و به شکل اشک هستند. طی تحقیقات انجام شده مشخص‌شده که تخم شربتی حاوی یکسری ترکیبات پلی فنولی و آنتی اکسیدانی مانند آنتوسیانین‌ها و بتاسیسترول است.

ترکیبات تخم شربتی

  • آنتی اکسیدان های فراوان از جمله فلاونوئیدها و پلی فنل است که با رادیکال های آزاد مبارزه کرده و از ابتلا به بسیاری از بیماری ها جلوگیری می کند.
  • لیمونن
  • سیترال
  • اوژنول
  • ویتامین A
  • ویتامین K
  • بتاکاروتن
  • زاکسنتین
  • پتاسیم
  • مس
  • کلسیم
  • فولات
  • منیزیم
  • منگنز

طبیعت تخم شربتی: سرد و خشک است.

خواص درمانی تخم شربتی

1-کاهش وزن

تخم شربتی همچون سیاه دانه به دلیل دارا بودن فیبر فراوان باعث احساس سیری در فرد شده، اشتها را کاهش می دهد و برای درمان چاقی عالی است تخم شربتی به دلیل حالت ژلاتینی خود انسان را تا مدتها سیر نگه میدارد .تخم شربتی کالری پایینی دارد ولی سرشار از پروتئین، ویتامین و حتی اسیدهای چرب امگا 3 است، که سوخت ‌و ساز بدن را افزایش داده و به لاغری و کاهش وزن کمک می‌کند. بهترین روشهای کاهش وزن در اینجا توضیح داده شده اند!

2- بهبود عملکردسیتم گوارشی

سوزش و اسیدی شدن معده معمولا به دلیل رژیم غذایی نادرست ایجاد می شود. تخم شربتی به دلیل اثر خنک کنندگی و آرام بخشی برای درمان مشکلات معده استفاده می شود. به این منظور 1 فنجان شیر و 1 قاشق چایخوری تخم شربتی را مخلوط کرده و برای درمان ناراحتی و سوزش معده مصرف کنید.

تخم شربتی خیس خورده باعث تمیز کردن معده می شود، حرکات روده را بهبود می بخشد و از بدن سم زدایی می کند. مصرف مخلوط تخم شربتی و شیر قبل از خواب یبوست را درمان می کند.

حتما بخوانید: یک ترکیب فوق العاده موثر و جدید خانگی برای رفع بوی بد دهان و بهبود گوارش

3- درمان دیابت

مصرف تخم شربتی برای کاهش قند خون و درمان دیابت نوع 2 مفید است.به این منظور 1قاشق تخم شربتی را خیس کرده با 1 لیوان شیر و مقداری وانیل برای مزه دار شدن مخلوط کنید. این معجون بدون افزایش قند بدن، انرژی زیادی تولید می کند. بهترین روشهای درمان دیابت نوع 1 و 2 در اینجا!

4- خنک کننده

تخم شربتی دارای خاصیت خنک کنندگی است که دمای بدن را کاهش داده، عطش را رفع و تب را درمان می کند، به همین دلیل به همراه بسیاری از نوشیدنی های خنک مانند فالوده و شربت آب لیمو در تابستان مصرف می شود.

5- درمان مشکلات مربوط به چشم و بینایی

ویتامین A موجود در تخم شربتی برای افرادی که دید ضعیفی دارند مفید است و مصرف آن از بیماری های چشم مانند آب مروارید و دژنراسیون ماکولا پیشگیری می کند. 9 روش ساده تقویت بینایی در اینجا!

6- کاهش استرس وافسردگی

مصرف تخم شربتی تاثیر مثبت روی خلق و خوی افراد گذاشته و استرس و تنش های روزانه را کاهش می دهد و از اختلالات روحی مانند افسردگی، خستگی ذهن و میگرن پیشگیری می کند. همچنین منیزیم موجود در تخم شربتی با کاهش سطح کورتیزول خون به رفع خستگی و درمان بی‌خوابی کمک می‌کند.

7- سم زدایی بدن

تخم شربتی برای تصفیه خون، درمان مسمومیت غذایی و پاکسازی روده عالی عمل می کند. مصرف تخم شربتی دارای خاصیت دیورتیک بوده، برای سلامت و سم زدایی کلیه ها مفید است و تهوع را درمان می کند. یک رژیم 3 روزه برای سم زدایی کامل بدن در اینجا!

8- خاصیت ضدالتهاب

دانه های تخم شربتی دارای خواص ضدالتهابی می باشد و درد، تورم و التهاب را از بین می برد. از دیرباز در برخی نقاط جهان از تخم شربتی برای جلوگیری از تشکیل پلاک در رگ های خونی و تورم ناشی از آرتریت استفاده می شده است. 16 غذای برتر ضدالتهاب در اینجا!

9- کاهش کلسترول خون

تخم شربتی سطح کلسترول خون را کاهش داده و از بروز بیماری های قلبی عروقی، اختلال عروق کرونر، حملات قلبی و سکته مغزی پیشگیری می کند. بهترین روشهای کاهش کلسترول خون در اینجا!

حتما بخوانید: 12 دستور جدید لاغری با تخم شربتی که پیش از این نمی دانستید

10- درمان فشار خون بالا

پتاسیم موجود در تخمه شربتی تاثیر عالی در کاهش فشار خون بالا دارد و از بیماری های قلبی عروقی پیشگیری می کند. بهترین روشهای درمان گیاهی فشار خون بالا در اینجا!

11- تقویت استخوان

تخم شربتی سرشار از مواد معدنی از جمله آهن، پتاسیم، مس، کلسیم، منگنز و منیزیم است و مصرف منظم آن باعث حفظ تراکم استخوانی شده و خطر ابتلا به پوکی استخوان را کاهش می دهد.

12- درمان سرماخوردگی و سرفه

تخم شربتی دارای خاصیت ضداسپاسم می باشد و تنش در عضلات اسپاستیک را کاهش می دهد. تخم شربتی باعث کاهش سکسکه، تیک های عصبی و درمان مشکلات تنفسی مانند سرفه، سرماخوردگی و آنفلوآنزا می شود.

13- پیشگیری از پوسیدگی دندان

مصرف تخم شربتی به دلیل خواص ضدقارچی، ضدباکتری، ضدویروسی و ضدمیکروبی که دارد برای پیشگیری از زخم دهان، نفس بدبو، پوسیدگی و پلاک دندان مفید است. همچنین برای خوشبو کردن و رفع بوی بد دهان دانه تخم شربتی بجوید.

14- تسکین درد

تخم شربتی برای درمان انواع درد ناشی از آرتریت، نقرس، سردرد و سندرم روده تحریک پذیر مفید است.

15- درمان بیماری های زنان وبارداری

تخم شربتی برای درمان عفونت واژن، سوزاک و عفونت مثانه در زنان مفید است.

همچنین منگنز موجود در تخم شربتی به رشد کامل استخوان و غضروف جنین کمک می کند، ویتامین A باعث رشد کامل جنین از جمله چشم ها، ریه، قلب و سیستم عصبی می شود، فولات از نقایص بارداری و مادرزادی نوزاد جلوگیری می کند و درنهایت آهن موجود در تخم شربتی باعث افزایش هموگلوبین خون شده و با افزایش تولید گلبول‌های قرمز خون، خطر ابتلا به کم‌خونی یا آنمی در دوران بارداری را کاهش می‌دهد.

اما برخی بر این باورند که تخم شربتی تاثیر منفی روی هورمون استروژن در خانم دارد و موجب تحریک قاعدگی و در نهایت سقط جنین میشود بنابراین قبل از استفاده با پزشک خود مشورت کنید.

حتما بخوانید: جدیدترین خواص و مضرات تخم شربتی (دانه چیا) و بهترین زمان و نحوه مصرف

16- بهبود پوست و مو

مقادیر قابل‌توجه آنتی اکسیدان های موجود در تخمه شربتی، به‌ عنوان یک ضد آفتاب طبیعی، پوست را در برابر اشعه UV نور خورشید محافظت کرده و خطر آفتاب‌سوختگی را کاهش می‌دهد. همچنین از تخم شربتی می‌توان به‌ عنوان روشن‌کننده پوست، جوان‌سازی پوست، درمان اگزما و شوره سر استفاده کرد.

17- پیشگیری از سرطان و تومور

مقادیر بالای اسیدهای چرب امگا 3 و امگا 6 موجود در تخم شربتی برای پیشگیری و درمان سرطان و تومور مفید می‌باشد. همچنین تحقیقات نشان داده اسید لینولئیک موجود در روغن دانه‌های ریحان یا تخم شربتی خطر ابتلا به تومور را کاهش داده و شانس بقا در افراد مبتلا به تومورهای سرطانی را افزایش می‌دهد.

عوارض مصرف زیاد

  • مصرف تخم شربتی به‌هیچ‌عنوان برای نوزادان و کودکان توصیه نمی‌شود. چون ممکن است باعث انسداد راه گلو شده و خطر خفگی را افزایش دهد.
  • زیاده‌روی در مصرف تخم شربتی فشارخون را کاهش می‌دهد. به همین دلیل توصیه می‌شود که افراد مبتلا به فشارخون پایین تخم شربتی را استفاده نکنند.
  • تخم شربتی سرخ شده حاوی ماده اوژنول است که باعث نوسان ضربان قلب، سوزش دهان، گلو و مشکلات تنفسی می شود.
  • تخم شربتی در مقادیر زیاد ممکن است باعث سرگیجه، خون در ادرار، کما، کاهش شدید سطح قند خون، کاهش فشار خون و خونریزی در برخی افراد شود.
  • زنان باردار و کسانی که از اختلالات تیروئید یا مشکلات هورمونی رنج می برند قبل از مصرف با پزشک خود مشورت کنند.

بهترین شیوه شستن تخم شربتی

برای شستن تخم شربتی ، بهتر است تخم شربتی را در ظرفی به مدت15 دقیقه بخیسانید. در این حالت می‌بینید که یک ماده ژله مانندی دور تخم شربتی ایجاد شده و لعاب‌دار شده است. سپس آب آن را خالی کنید که با این کار خاشاک و چوب‌های ریز جدا می‌شوند.

تخم شربتی‌ها را در ظرف دیگری خالی کنید، می‌بینید که در ته ظرف شن‌های ریزی ته‌نشین شده است. مطمئناً نیاز است که چند بار این عمل را انجام دهید تا کاملاً تخم شربتی‌ها شسته و تمیز شوند.

حتما بخوانید: برای ضعف بدن چه بخوریم و چه کنیم؟ (از زبان پروفسور کلو)

اگر می خواهید تخم شربتی را با کیفیت اولیه نگهداری کنید، آن را در قالب های یخ ریخته و در فریزر نگهداری کنید. برای مصرف مجدد آن تخم شربتی های یخی را در لیوان بیندازید تا در آب حل شوند. نگهداری تخم شربتی در جایی غیر از فریزر از خواص آن می کاهد.

ویدیوی روش شستن اصولی تخم شربتی

 

مطالب مشابه

1 دیدگاه. همین الان خارج شوید

  • سلام وقت بخیر ممنون بابت توضیحاتتون
    جسارتا طبع تخم شربتی گرم و تر است نه سرد و خشک

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.